-
Baby torta
Evo, ispričavam se ako je ovo već negdje bilo al' ja nisam uspjela baš naći. Uglavnom, za tjedan dana slavimo prvi rođendan i pozvali smo si puno frendica (nažalost, nemamo ni jednog frenda zasad, inače bi tražila recept i za baby pivo valjda
). Riječ je o bebama od kojih najmlađa ima 10 mjeseci. Sve jedu mliječne proizvide, jaja i sl. Pa me zanima ako imate možda neki recept za tortu koju bi malene mogli jesti, dakle da nema baš tonu šećera, badema, jagoda i slične jake alergene. A da je JEDNOSTAVNA. Jer ja ne znam kuhati, ovu za odrasle bum, jasno, naručila
. Hvala!
-
torta od jabuka
podloga je prhko tijesto.ja ga radim ovako http://www.coolinarika.com/clanak/pr...prhkog-tijesta.
odmah peci u kalupu za torte jer ćeš dolijevati na to ostalo.mada se može i u brotvanu kao kolač.
kad je tijesto pečeno ,na to ide kompot od jabuka:
kilu narezanih jabuka skuhaš u vodi sa šećerom po želji (najbolje smeđi)dok ne omekšaju,ali blago omekšaju da baš nisu razvaljene i kad se ohladi ocijediš jabuke i poredaš po tijestu.
zatim skuhaš 2 vanilin pudinga od alnature (ima u dm-u) ali u soku od jabuke a ne mlijeku.e sad,neki kuhaju u vodi u kojoj su se kuhale jabuke,ali ja uzmem alnaturin sok od jabuke i zakuham u njemu.šećera opet po ukusu.to preliješ po jabukama i tijestu i na to poslije kad se ohladi dodaš tučeno slatko vrhnje.
izvadiš iz kalupa i staviš svjećicu.
meni je prefino.
ali ovisi o afinitetima dječice da li vole jabuke i sl.umjesto prhkog tijesta mislim da mogu i piškote i keksi ali nisam probala tako,bojim se da mi "vlaga" iz jabuka ne bi napravila mljackavu masu od njih.
-
i jednostavna za odrasle.
SASTOJCI:
6 jaja
20 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
10 dag oraha
3 žlice kakaa
10 dag čokolade
2 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Žumanjke i šećer dobro izmiješati, zatim dodati pjenasto izmiješani maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju u to umiješati sa rukom (žlicom,ne mikserom) čvrst snijeg od bjelanjaka. Staviti peći na temperaturu od 185°C (458 K) oko 40 minuta. Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem ili glazurom od čokolade.
-
ova za odrasle izravno ovisi o kvaliteti čokolade,dakle što je tamnija to je torta bolja.sretno!
-
-
Je, vidjela sam, moje isprike, ja tražila pod bebe i torta
. Moš zaključat kaj se mene tiče, hvala curama za recepte.
Btw pošto se ta tema dosta često pojavljuje, predlažem da se napravi topic o tome sa par recepata koji bu onda negdje vidljivo stajal i to je to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma