Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Baby torta

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Baby torta

Evo, ispričavam se ako je ovo već negdje bilo al' ja nisam uspjela baš naći. Uglavnom, za tjedan dana slavimo prvi rođendan i pozvali smo si puno frendica (nažalost, nemamo ni jednog frenda zasad, inače bi tražila recept i za baby pivo valjda ). Riječ je o bebama od kojih najmlađa ima 10 mjeseci. Sve jedu mliječne proizvide, jaja i sl. Pa me zanima ako imate možda neki recept za tortu koju bi malene mogli jesti, dakle da nema baš tonu šećera, badema, jagoda i slične jake alergene. A da je JEDNOSTAVNA. Jer ja ne znam kuhati, ovu za odrasle bum, jasno, naručila . Hvala!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

torta od jabuka

podloga je prhko tijesto.ja ga radim ovako http://www.coolinarika.com/clanak/pr...prhkog-tijesta.
    odmah peci u kalupu za torte jer ćeš dolijevati na to ostalo.mada se može i u brotvanu kao kolač.

kad je tijesto pečeno ,na to ide kompot od jabuka:
    kilu narezanih jabuka skuhaš u vodi sa šećerom po želji (najbolje smeđi)dok ne omekšaju,ali blago omekšaju da baš nisu razvaljene i kad se ohladi ocijediš jabuke i poredaš po tijestu.

zatim skuhaš 2 vanilin pudinga od alnature (ima u dm-u) ali u soku od jabuke a ne mlijeku.e sad,neki kuhaju u vodi u kojoj su se kuhale jabuke,ali ja uzmem alnaturin sok od jabuke i zakuham u njemu.šećera opet po ukusu.to preliješ po jabukama i tijestu i na to poslije kad se ohladi dodaš tučeno slatko vrhnje.

izvadiš iz kalupa i staviš svjećicu.
    meni je prefino.

ali ovisi o afinitetima dječice da li vole jabuke i sl.umjesto prhkog tijesta mislim da mogu i piškote i keksi ali nisam probala tako,bojim se da mi "vlaga" iz jabuka ne bi napravila mljackavu masu od njih.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i jednostavna za odrasle.

SASTOJCI:

6 jaja
    20 dag šećera u prahu
    20 dag maslaca
    10 dag oraha
    3 žlice kakaa
    10 dag čokolade
    2 dl slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Žumanjke i šećer dobro izmiješati, zatim dodati pjenasto izmiješani maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju u to umiješati sa rukom (žlicom,ne mikserom) čvrst snijeg od bjelanjaka. Staviti peći na temperaturu od 185°C (458 K) oko 40 minuta. Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem ili glazurom od čokolade.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ova za odrasle izravno ovisi o kvaliteti čokolade,dakle što je tamnija to je torta bolja.sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je, vidjela sam, moje isprike, ja tražila pod bebe i torta . Moš zaključat kaj se mene tiče, hvala curama za recepte.

Btw pošto se ta tema dosta često pojavljuje, predlažem da se napravi topic o tome sa par recepata koji bu onda negdje vidljivo stajal i to je to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •