Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pitanje

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Pitanje

Zanima me par stvarčica, dakle: u što sve budući posvojitelji imaju uvid ( znači, ako si već u užem izboru za neko dijete ): zdravstveno stanje djeteta, njegove nalaze, podatke o biol. roditeljima... još nešto?
    Drugo pitanje koje me zanima je: da li se može tražiti za dijete još koji pregled ili pretraga, naravno ne bezveze, nego ako postoje ( opravdane ) sumnje.
    Ako netko zna, lijepo bih molila odgovore

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam tražila dodatne pretrage (koje sam sama platila, dijete nije bilo zdr.osigurano).
    Dijagnozu nisu točnu postavili ili točnije, ona je uspjela pobiti sve dijagnoze tijekom svog odrastanja!

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Znači, pretrage se mogu tražiti, super! A još je bolja zadnja rečenica tvog posta :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

rebecca, znaći li to da će B. dobiti brata/seku?? :? :D :D :D

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako izuzmem astmu i strabizam (koji su još uvijek u postupku liječenja), sve ono što je Goljak predviđao, neuropsihijatar, ona je iz dana u dan pobijala.
    Prohodala s 13 mj. rekli da će s 2 godine;
    Rekli da nema fine motorike - ona danas crta takve detalje da joj neki predviđaju umjetnički životni smjer.
    Slabovidna(negdje su spominjali sljepoću) - nakon 12 godina vježbi na Rebru, naočale nosi samo na nastavi itd.

Uh, koliko bih toga mogla pisati o NJOJ

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa

Uh, koliko bih toga mogla pisati o NJOJ
    samo daj..... :D :D :D :D ...još....još... :D :D

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dragi tatek, ona je ovdje nastarije usvojeno dijete.
    Vi imate s manjom djecom zajedničkih tema, ja mogu se samo sjećati što je bilo kad je bila tako mala.
    Bez obzira na godine, priznajem da sam ponosna mama i da me ponekad pukne želja da ju malo javno hvalim

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tata postoji ta mogučnost, da :D Iako naravno to još ni izdaleka neznam, ali volim biti pripremljena... Ah takva sam ja
    Sandra samo piši o svojoj curki, volimo mi čitati i o velikima, i moj B. je već velik, ima 8,5 god.
    Ajde, držite fige

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Rebbeca prvotno napisa
    Tata postoji ta mogučnost, da :D Iako naravno to još ni izdaleka neznam, ali volim biti pripremljena... Ah takva sam ja
    Vidjela sam onu drugu temu, pa mi je palo na pamet da bi uskoro mogli čitati novosti :D .

Za dokumentaciju potpisujem Sandru.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajde, držite fige
    držim fige da B. dobije brata/seku :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa
    Dragi tatek, ona je ovdje nastarije usvojeno dijete.
    Vi imate s manjom djecom zajedničkih tema, ja mogu se samo sjećati što je bilo kad je bila tako mala.
    Bez obzira na godine, priznajem da sam ponosna mama i da me ponekad pukne želja da ju malo javno hvalim
    slobodno pisi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da nije u svim slučajevima moguće dobiti detaljnu zdravstvenu dokumentaciju djece, naprosto zato što je nema.

Potencijalni posvojitelji u većini slučajeva ne mogu utjecati na provođenje neke dijagnostike kod djece. U rijetkim, ekstremnim slučajevima, to je ipak moguće i vrijedi pokušati. Ali, u konačnici, slažem se s Otočankom i Sandrom - jedno su papiri, drugo je dijete. Jamstava nema, a odluka nastaje u vašim srcima.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Slažem se s time da odluka mora nastati u našim srcima, i da jamstva nema, jer... nije dijete veš mašina, pa da dobiješ i garanciju , ali svakako da želimo znati što je više moguće podataka o zdravstvenom stanju.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se s time da odluka mora nastati u našim srcima, i da jamstva nema, jer... nije dijete veš mašina, pa da dobiješ i garanciju , ali svakako da želimo znati što je više moguće podataka o zdravstvenom stanju.
    Naravno, to je važno.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Mislim da nije u svim slučajevima moguće dobiti detaljnu zdravstvenu dokumentaciju djece, naprosto zato što je nema.

Potencijalni posvojitelji u većini slučajeva ne mogu utjecati na provođenje neke dijagnostike kod djece. U rijetkim, ekstremnim slučajevima, to je ipak moguće i vrijedi pokušati. Ali, u konačnici, slažem se s Otočankom i Sandrom - jedno su papiri, drugo je dijete. Jamstava nema, a odluka nastaje u vašim srcima.
    Ja sam usvojila djevojcicu ovdje u Peru... gubavu bilo joj je predvideno jos samo dva mj. zivota, ljubav joj je dala toliko da su ta dva mj. jako daleko a ona je vec takoreci ozdravila....papiri su vazni ali ljubav mjenja zdravstveno stanje djeteta jer mu daje snage da se bori....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •