Results 1 to 15 of 15

Thread: Reiki u trudnoći

Mucka

Default Reiki u trudnoći

Još jedno od mojih briljantnih pitanja.
    Koliko znate o reikiju u trudnoći? Jel ima koja mama reikistica? Ja sam završila prvi stupanj i rijetko se time bavim, ali jučer sam imala jednu od svojih ubojitih migrena i odlučila sam probati s reikijem. I gle čuda! Uspjelo je. Prošla glavobolja i uspjela zaspati. Koje olakšanje.
    Na internetu svašta čitam o tome i ima mišljenja da je dobro i da nije dobro.
    Kao i obično, unaprijed hvala na dobrim savjetima.

mamitzi's Avatar

ja sam u dogovoru sa svojom majstoricom svakodnevno
    slala reiki svom grliću koji se počeo otvarati i bebi u trbuhu (i rodila sam dan prije termina, 3 mjeseca sam bila prst (čiji prst uvijek se pitam)otvorena -nije išlo na gore -vjerujem zbog reikija).

Mirta30's Avatar

Samo radi tretmane 8)

Sta vam dodje reiki? :?

momze's Avatar

reiki ti je jedan od poznatijih nacina lijecenja (univerzalnom) energijom. Reiki znaci univerzalna zivotna pokretacka energija i taj termin se odnosi na energiju a ne na posebne tehnike koje uce reiki majstori. Nakon sto si incirana u reiki od strane reiki majstora, mozes davati sebi i drugima reiki tako sto ces poloziti ruke na sebe ili drugu osobu. Pogledaj si na internetu, ima dosta o tome.

Mucka, ja sam pitala moju majstoricu i ona mi je rekla da mogu davati reiki sebi, no da ne prakticiram da mi ga drugi daju za vrijeme trudnoce. Do sada sam to prakticirala 2-3 puta, no mislim da cu poceti cesce obzirom da je malac toliko aktivan i non-stop me sutira.

Mucka

Super, hvala na odgovorima. Jedini problem je što sam inače prelijena da bi redovito radila tretmane. Ja to ovako kad me nešto zaboli. Znam da bi bilo učinikovitije da to i inače prakticiram.

ruby's Avatar

Ja imam drugi stupanj reikija i dok sam radila,imala sam jaku protočnost i stvarno bi uspjela pomoć ljudima,ali moram bit iskrena,malo me strah raditi reiki u trudnoći. Razgovarala sam sa svojom učiteljicom i rekla mi je da se treba započeti lagano,ne s predugim i intezivnim tretmanima,i da se ne usmjerava energija direktno na bebu. Razlog je da bebu toliko energije može uznemiriti,ali da ne može škoditi,recimo tuširanje energijom (ako znate što je to).

Indi's Avatar

I mene bi bilo strah na sovju ruku sama, mislim da se najbolje prvo posavjetovati sa svojim reiki-učiteljem, on će znati što je najbolje, koliko i kako...

anchi's Avatar

Ja isto imam prvi stupanj reikija i svakodnevno ga prakticiram. MM je majstor reikija i rekao mi je da ga slobodno prakticiram, jedino nije poželjno davati drugima tretmane.

preporuke moje učiteljice: ne osobi tijekom operativnih zahvata, ne osobi koja je pod temperaturom i ne direkno na bebu u trudnoći

Quote Originally Posted by mama73
    preporuke moje učiteljice: ne osobi tijekom operativnih zahvata, ne osobi koja je pod temperaturom i ne direkno na bebu u trudnoći
    Pitanja o reikiju postavila sam već na jednom drugom topicu, ali pošto nema odgovora, možda se ovaj topic ponovno aktivira...
    Imam drugi stupanj reikija i nije mi jasno što znači da ne smijemo davati reiki direktno bebi. Meni se uvijek otvori reiki kada držim ruku na trbuhu, kada se škakljam s bebom i slično. Znači li to da joj ne smijem slati i takav oblik reikija ili se opaska o izbjegavanju davanja reikija bebi odnosi na ciljane tretmane.
    I još jedno pitanje - o samim ciljanim tretmanima - jer sam od raznih majstora čula oprečno - od toga da se ne prakticira reiki u trudnoći do toga da je dobro jednom dnevno u isto vrijeme raditi tretman s afirmacijom usklađivanja i dobrodošlice s bebom. Imam spuštenu posteljicu i sada sam trudna 24 tjedna - mogu li i kako raditi reiki da se stvar regulira do 32 tjedna dokle je rok da se posteljica digne. Ima li netko iskustvo ili neki savijet?

anchi's Avatar

MM je reiki majstor, koji kaže:
    reiki nije neka mistična sila i tome slično, već energija koju mi inicirani možemo preusmjeriti za potrebe našeg bića, a naravno, ta ista dolazi iz prirode, pa je u tom smislu i posve prirodna njena primjena. Kada se reikiramo, primamo potrebnu energiju, što znači da se naša aura "puni" manje ili više ciljano, već prema potrebi. Temeljna razlika reiki stupnjeva je u primjeni, tj. r1 radi uglavnom bez naše odluke ili upliva, dok r2 omogućava ciljane tretmane. Obzirom na to, r2 se u trudnoći može raditi ali u tom smislu treba uvesti zaštitu djeteta od nama nepoznatog nepoželjnog utjecaja, odnosno slično kao i kada šaljete reiki nekome. Ipak, r2 i ciljani tretman za bebu nije lako tumačiti, ali obzirom da je kodeks slanja tek po zahtjevu druge osobe, koja nas ovdje to i nije u prilici tražiti, treba izbjegavati. R1 bez naše odluke dozira intenzitet, tako da osim samog postavljanja ruku, nemamo baš neki utjecaj, pa na taj način i nisu toliko moguće velike greške. Za trudnoću kao "drugo stanje" unekoliko se mijenja sve zajedno, jer tada naše biće nije jedno već dva u istoj auri. Iz tog razloga, osim u slučaju komplikacija ili tako nečega, reiki je normalno koristiti. Za tvoj problem, jedino što možeš učiniti je da ili ciljano uputiš reiki za taj problem s gomilom ograničenja što ne smije činiti, ili da jednostavno radiš r1, koji ako je to problem, ima način da to i riješi, bez tvog/našeg znanja kako.

Puno hvala Anchinom M na savjetima. Od kad sam trudna instinktivno mi ne paše raditi nikakve programe, već samo držati ruke na buši i slati sebi i bebi dobru vibru ljubavi. To bi - koliko sam shvatila i bila preporuka jer to je r1. Jedino od simbola upotrebljavam sebi na stopala 1 simbol jer baš nisam uzemljena otkad sam trudna pa me zna uloviti depra. Jel to O.K.?

Nekako nisam sigurna da bih mogla racionalno dobro isprogramirati sve potrebne zaštite jer niti ne znam jel su to neke posebne zaštite i kakve, pa neću raditi r2. Rađe onda ležim i uživam u ljubavi prema bebi nego da nesigurno izvodim nešto i poslije se pitam je li dobro. Još jednom puno hvala.

anchi's Avatar

MM se slaže sa svime što si napisala. Uživaj!

Vidjela sam u knjižnici knjigu Dubravke Manole - reiki majstorice (čitala je na Htnet portalu i nekim časopisima o zdravlju). Ima dosta o reikiju u trudnoći i reikiju kod neplodnosti.