Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: apsces na dojci

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno apsces na dojci

Prvo da kažem da sam rodila prije 3,5 godine i na lijevoj dojci (malo pored bradavice) mi se pojavio neki gnojni čir koji nije bio pozitivan ni na kakvu bakteriju ali nisam mogla sinu dati da sisa iz te dojke jer mi je to bilo odvratno. To se povuklo i evo sada nakon toliko vremena ponovno se pojavilo ali čini mi se malo dublje.
    Naime, nalazi se točno ispod bradavice i svaki mjesec pred menstruaciju to nabubri da imam osjećaj da će mi cijela dojka eksplodirati. Kaže doktor, pije antibiotike i tako ja već par mjeseci svaki puta po deset dana na antibioticima Napravila sam ultrazvuk kažu cista, bila sam na kirurgiji kažu nije cista nego apsces ali da opet popijem turu antibiotika pa ćemo vidjeti.
    Probala sam bez antibiotika misleći da će to nestati samo od sebe ali sam se jedno jutro probudila i svaki zglob na tijelu me užasno bolio pa su mi rekli da mi je to od te uplale.
    Jako me strah neke operacije ili čak tiskanje tog gnojnog čira pa me zanima da li je netko imao nešto tako.
    Usput, onaj kirurg mi je toliko stisnuo bradavicu da mi je odmah iscurilo nešto gnojno i žutozeleno.
    Pomoć molim............

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nije mi skroz jasno iz tvog opisa jel taj cir povrsinski , ili je to kvrga u dojci...

ako je povrsinski, onda mi se cini nevjerojatno da bi utjecao na iscjedak iz dojke, to znaci da s radi i o upali mlijecnih puteva/zlijezdi...

nije da propagiram samomediciranje, ali nisi probala sa anti-inflamatornim lijekovima, kao aspirin, voltaren ili neki sto sadrzi ibuprofen,,,

ako se radi o upali mlijecnh zlijezdi, mozda malo citanja:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Chronic_cystic_mastitis

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kad krene onda je to kvržica u dojci ali kad se upali onda na kraju izbije na površinu kao gnojni čir. Kad je u stanju mirovanja onda se nalazi točno ispod bradavice s unutarnje strane a kad naraste onda krene prema gore gdje si je našao put da kad sazrije da ima gdje iscuriti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

uh, draga

ja sam imala apsces 10 dana nakon poroda i to su mi izoperirali. nije nikakva teska operacija. zarezu, ociste i ne sivaju ranu nego puste da se sama zatvori, i da moze iscuriti sav preostali gnoj. ali ja sam imala taj veliki gnojni cir i nije bilo dileme. nije mi se kao tebi povlacio i punio i izbijao. mene je operirao super dr na sv. duhu. i ja sam pila ntibiotike u pocetku, a on mi je rekao da bi bilo bolje da nisam nego da to dobro sazrije. mozes li traziti drugo misljenje, od nekog drugog doktora?

razumijem te i zelim ti da sto prije to rijesis

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

To i je strašno,

pro mišljenje jednog liječnika koji je rado ultrazvuk dok je to bilo malo je da je to cista,
    nakon što je opet u vrijeme menstruacije oteklo otišla sam kod drugog liječnika koji je to stisnuo i vidio da ima izlaz kroz bradavicu pa je rekao da je cista ne bi imalo izlaz na bradavicu i da on misli da je to apsces ali da ponovno napravim ultrazvuk.
    Stvar je u tome što je on rekao ako je apcsec da se to ne isplati operirati jer se inače apsces stalno vraća, ali mi nije rekao koje bi to bilo drugo rješenje.
    Morat ću izgleda potražiti i treće i četvrto mišljenje.....
    Hvala.........

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

osječanka, jesi li vidjela ovu temu: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=65365
    Pročitaj što piše marival, nije zgorega biti na oprezu.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel ti jos dojis?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne, ne dojim. Dojila sam vrlo kratko, cca mjesec-dva jer na jednu nije mogao zbog te gluposti pa sam brzo i izgubila mlijeko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •