Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Kada vam klinci idu spavati?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kada vam klinci idu spavati?

Evo, zanima me kada vaša djeca idu spavati u dobi od 2-3 godine?Naime, moj je prvo išao spavati oko 21, sa navršenih 2 , onda oko 21.30-22, da bi se sada to odužilo na 23. Jednostavno nije umoran i neće prije zaspati. Mi zaspemo prije njega, jer sam toliko umorna već da je prošlo i ono vrijeme "samo za mene" a i ne mogu si ga više priuštiti, jer ja sama najkasnije zaspem oko 23. To me toliko zna izživcirati da se navečer jedva suzdržavam da ne puknem. Mi zaspemo i on nas budi sa igranjem autića ili oće mlijeka i uništi mi prvi san, jer mi zaspemo prije.Sve napravim, već u 20 sati mu počnem govoriti da idemo ninanana, peremo zubiće( pred Tv-om jer on neće u kupaonu, niti hožčće ruke prati i sl.), pročitamo priču oko 20: 30-21,pijemo mlijeka i on bi još se igrao! Ok, sve ugasimo , mrak u cijelom stanu, legnemo se i zaspemo-svi osim njega! Ne znam što da napravim a za 5 tjedana dolazi i druga beba, seka. Baš me zanima kako će onda ići sve to, jer nemam blage veze niti predođbu o tome.
    Mali mi ima 2 god. i 3 mjeseca.
    Molim savjete, i onih koji imaju dvoje djece! :? :shock:

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moji idu spavati oko 20:30, najkasnije u 21 h. Karlo prvi zaspi, jer više ne spava u vrtiću i bude jako umoran, zatim Luka (na siki), a onda legnem pokraj Filipa. Dok mi nešto otpjeva, ispriča i dok se pomazimo prođe cca pola sata, a onda uglavnom zaspim i ja.
    Ujutro se ustaju u pola sedam, Filip i Luka spavaju od 12 do 14-15h.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Trenutno između 20,30 i 21. Ali to je kod nas u fazama. Loše spava u vrtiću pa je navečer premoren. Vikendom popodne odspava uglavnom od 13-ponekad čak do 16, pa i navečer ide kasnije leći.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

idu u krevet iza 19, dok pročitamo priču i pomazimo se zaspu između 19:30 i 20 sati. bude se oko 6:30.
    Hana ima 2,5 godine i ne spava po danu (osim ponekad kad joj se nakupi umor, zbog vremena, vikendom nakon izleta ili kad je bolesna) pa odspava u noći minimalno 11 sati u komadu i cijeli dan izdrži kao i velika seka.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

S. je spavao prije po 2, 3 sata dnevno. sad u vrtiću spava samo sat vremena. i ne ide više spavati u 23, nego se jučer srušio u 20.15. i ja s njim

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Linda (3) ide spavati u 22, a budi se oko 8, pola 9. Po danu obavezno "ubije oko" sat do dva.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Marin(3,4) ide spavati u 21:15-21:30, diže se u 6:30, u vrtiću odspava 2,5-3h.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja H je oduvijek isla kasno spavati, u 23h pa i kasnije...
    Doduše, nama je to OK, jer kako dolazim relativno kasno s posla, oko 1730-18, ako bi išla spavati u 21, pa koliko bi je vidjela na dan, samo 3 sata?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nikola isto tako, najranije u 22:30... zato ga vikendom ne stavljam spavati popodne (ionako ne želi) pa onda zaspe do 21:30- 22

čovjeku se jednostavno ne spava.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mara zaspi uglavnom oko 22 sata, no ako se npr. iz grada s autom vraćamo oko 20.30 i onda do kuće u autu zaspi makar 5 minuta, onda nema spavanja najmanje do 23.30. takav je bio i juraj.
    od kad je krenuo u školu, ide spavati oko 21.30, prije je to bilo nešto kasnije.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Mara zaspi uglavnom oko 22 sata, no ako se npr. iz grada s autom vraćamo oko 20.30 i onda do kuće u autu zaspi makar 5 minuta, onda nema spavanja najmanje do 23.30. takav je bio i juraj.
    kod nas isto ovako.

ja bi ga tako rado vratila na 19 sati ko sto je spavao prosle zime al nam jos uvijek ne ide, al ne odustajem, jos se nadam

spava 10 - 11 sati sa nekoliko cicanja, najmanje 2.

budi se ujutro izmedju 7 i 9 ovisi kad radim. i spava 2 - 3 sata po danu.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji idu u 21 i zaspu oboje ko topovi.
    F (8,5) ide u školu na boravak i zaspi prije nego dotakne jastuk, a I (5) ide u vrtić i tamo spava. F se diže u 6.30, a I u 6.00

Lila ha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A. je kao urica. Popodnevni san od 12 do 14, a noćni od 20,30 do 06,30.
    Sa time sam jako zadovoljna, za razliku od hranjenja koje je

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi idemo na spavanje oko 19:30, a ujutro se budimo oko 6:45 ( i to ga ja budim inace bi spavao dalje )... po zimi cu ga vjerojatno opet stavljati u krevet oko 19.00 jer vidim da mu to pase...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje idu oko 21 h.
    Ujutro se bude oko 6:30 i sapvaju preko dana u vrtiću, ne znam koliko.
    Mi se oko 20 h povučemo u spavaću i čitamo priče, mazimo se.
    Onda gasimo svjetlo...dok ne počnu skakati po krevetu

Zaspu nekad za 5 minuta, nekad za pola sata od gašenja svjetla.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

karlo obično ide spavati oko 22h i spava do 8 ujutro, popodne spava 2 sata al nema neko određeno vrije kad ide spavati kad vidim da je umoran tada ga lagano spremam za krevet.

Neki dan nije spavao popodne pa je zaspao u 19h i probudio se u 9ujutro

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Oko pola 9-9. Nekada bez problema, a nekada se znamo jako namučiti. Jučer je ostao budan do pola 10 jer smo nešto radili po kući pa nije mogao ići ranije u krevet ali zato kad smo krenuli spavati jedva je ostao budan do kreveta, ali viče "ne pavati".

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

gita ide u krevet u 22, nekad zaspi odmah, a nekad mi skače po glavi i do 23. Prošli tjedan kad se počela dizati u 6:30 za jaslice, išla je spavati oko 21, ja sam se već poveselila, ali brzo se naviknula i vratila na 22.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. ide spavati izmedu 21 i 21:30, ujutro je budenje oko 7h (nakad prije nekad kasnije...nema pravila)...popodne spava oko 14h i to nekih sat vremena

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

H. ide u 20.00 sati spavati jer se dosta izmori u jaslicama pa je dosta umorna, prije jaslica je išla u 21.00 sati spavati

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

T. do nedavna išao u 21-21:15, buđenje u 6-6:30 (tokom noći buđenje barem 1-2 x).
    Po danu spavanac od 12-14 h kod dide/bake.

Zadnja 2-3 tjedna ide ovako: na večer u 22-22:30, buđenje u 7-7:30 (tokom noći buđenje barem 1-2 x).
    Po danu spavanac od 14-15 do 16-17 h ....to je ono što nas je poremetilo skroz.
    Primijetila sam da uvijek spava noćni dio cca 9 sati ukupno, a dnevni dio 2 sata...sveukupno 11 h tokom jednog dana.
    Vidim da svi imate šareno i da je stvarno stvar do naših mališana kako uhvate ritam po svom unutarnjem satu. Očito neki vole više reda i više spavanja, neki manje

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kod nas je isto najveci problem popodnevno spavanje. Ako zaspe oko 11, onda smo navecer u 20h u krevetu, jedna slikovnica i cori malisa ko veliki.
    Al ima dana (ko npr. jucer) kad nece zaspati popodne, pa se onesvijesti od umora tek u 15h, e onda nema spavanja do 23. Iako smo od 21 u krevetu, citamo do iznemoglosti, pa mrak i nasisavanje, al on se vrti, baca po krevetu, brblja 100 na sat, pun energije i zivotne radosti...

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam se sa starijim sinom napatila sa spavanjem ne želim se ni sjećati, na kraju vrtićke dobi bi izdržao do 23 sata. ludilo..otkad ide u školu do 21,30 je u krevetu. dama je prava spavalica i ona je do dobi od 1,5 godine već u 7 spavala. sad je to također oko 21-21,30. ako joj se ne spava kao sinoć onda uzme slikovnicu u krevetić i još malo čita...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja cura (skoro 3 god) ide spavati izmedu 21-22 sata i spava do 9.
    Tako vec godinu i pol,rekla bih.

Popodne spava od 14-16.

Vecinom nema problema s uspavljivanjem: vecera,jos malo igranja,pidzama,pranje zubica(u kupaoni ) prica i hrkanac

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sa Lukom krenem spavati oko 21,30 ali zaspi oko 22,30
    Ujutro se budi oko 8 (vikendom)
    U poslijepodne spi od 13-14,30.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Maša nikad ne liježe prije 10 navečer. Budi se oko 7 preko tjedna, a vikendom oko 9-10 (pametno dijete-zna da se vikendom spava). Popodne spava 2 sata preko tjedna (u jaslicama) i 3-4 sata vikendom (u svom krevetu).
    Mislim da ide prekasno spavati ali da ide ranije uopće se ne bi vidjeli jer ja radim do 5, a dragi do 6.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi ovako od kad je krenuo u vrtić obićno ide spavati između 21-22h. Budi se između 7:20-8h.
    E sad u vrtiću uglavnom spava po nekih sat vremena ali zna se i zadesiti da ne odspava ali to njemu niš ne smeta. On komotno onda može izdržati i ne ide nešto ranije spavati.
    E problem nam je kad je doma pa kad popodne odspava to se zna razvući i do 17-18h pa je onda problem zaspati navečer.
    Tada obično zaspi poslije 23h, a to mi je malo kasno za djete.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    S. je spavao prije po 2, 3 sata dnevno. sad u vrtiću spava samo sat vremena. i ne ide više spavati u 23, nego se jučer srušio u 20.15. i ja s njim
    Tako se i nama dogodilo kad je krenuo u vrtić
    Sad ima upalu uha i doma je pa opet vileni do 23

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

između mojih je razlika 13 mjeseci i imali smo sličnih problema, pa se baca po krevetu pa pričamo priču pa se krene skidati....i pucaju živci i ne pucaju i svašta

kad joj se rodil brat ja sam ju morala preseliti k baki u sobu
    nije mi bilo druge jer su i jedan i drugi još uvijek bili maleni
    unatrag 3-4 mjeseca spavamo svi u sobi - njih dvoje u kimbijima ja u krevetu

preko tjedna dok idu na čuvanje zaspu u pola 8 - 8
    jer ja radim od 7 pa ih budim jako rano u jutro
    za vikend je malo drugačije zaspu ponekad oko pola 10 - 10
    ali sve nekako ostaje u granicama normale
    jednostavno prekidač je u našim glavama - kad zatvorimo spavaću sobu klik, ne izlazimo dok ne zaspu, osim ako trebamop tutu ili....

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji su išli spavat u 21 h, pa u 21 i 30h. Sad M. zaspi do 22h, a T. se igra, šeče, nacicava ponekad i do 23 i 30.
    I da, oboje se sami bude između 6 i pol 7 :shock:.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mom se u vrticu sve preokrenulo. Sad tamo spava od 12 do 13, i onda doma zaspi u 16 i spava do 18.30! Tako da navecer nista od spavanja do 22.30. Do prije vrtica je spavao obrnuto, oko podneva 2 sata i onda jos malo popodne pa sam ga nevarece mogla stavljat spavat najkasnije u 21. Nemam pojma kak da ga vratim na stari ritam.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zaspi oko 21.45-22 sata, spava do 7, pol 8. I preko dana spava 1-2sata.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. ide spavati obično između 21.15 i 21.45, spava ujutro do 7-7.30 ako ja radim ujutro, a ako sam doma ujutro onda do 8.30-9.00. popodne uglavnom ne spava .

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    A. ide spavati obično između 21.15 i 21.45, spava ujutro do 7-7.30 ako ja radim ujutro, a ako sam doma ujutro onda do 8.30-9.00. popodne uglavnom ne spava .
    Odmah mi je lakše kad vidim da ima još neko ko ne spava prek dana

Budi se između 8 i 10 (ovisno o tome kad radim) i ide spavati između 20:00 i 21:00. Ako ide spavati popodne, onda navečer tulumarimo do ponoći, pa mislim da je pametnije da ne spava popodne.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Citiraj martinaP prvotno napisa
    Odmah mi je lakše kad vidim da ima još neko ko ne spava prek dana

Budi se između 8 i 10 (ovisno o tome kad radim) i ide spavati između 20:00 i 21:00. Ako ide spavati popodne, onda navečer tulumarimo do ponoći, pa mislim da je pametnije da ne spava popodne.
    I mi smo isto tako, ako odspava popodne onda ga nitko nemre natjeradi u krevet prije23h, a kad zaspi pitanje je. :?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

M. jučer zaspao prije 21 h, a T. još u 23 budna ( nemam pojma kad je zaspala, a ni gdje -mada pretpostavljam da mi se prikopčala na cicu ). Ujutro oboje budni prije 6 :shock: :? ( malo je reć da sam LUDA ).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moja dora (15 mj.) zaspi između 20.30-21 h i spava kao anđelak (uglavnom )sve do 7.30-8 h. po danu odspava od 1,5 h pa sve do 3 h. rekao bi čovjek da kad odspava po 3h danju da ćemo navečer imati tulum, ali ne...toliko se izmuči, što sama konstantnim jurcanjem, što ju mi umorimo recimo loptanjem, tako da se navečer samo štropošta u kinderbetu. ponekad si malo priča i navija muziku na mobilu, ali najčešće zaspi pijući toplo mlijeko. što se tiče njenog spavanja...idealno :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra (2,5) ide spavati oko 21 sat. Ujutro se diže oko 7, u vrtiću odspava sat i pol, tako da je već oko 21 umorna.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Erik ide u zadnje vrijeme spavati između 20-21 sat, ovisi koliko je preko dana spavao. Obično u vrtiću spava 2 sata a često i manje. Ujutro ga budim u 7,15 kad ide u vrtić a vikendom spava do 8-8,30 ali ima i jutara kad smo od 5,30 na nogama

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ami (5 god.)smo izbacili popodnevno spavanje jer bi navecer bila predugo budna, pa sad i nju i ad.(1.5 god.) legnem oko 19:30.
    super mi je tako, jer da se to jos razvuce, ne znam kako bi to izdrzala.
    ami je do svoje 4.godine spavala popodne po 2-3 sata, a navecer ne bi zaspala prije 21-21:30. kad je dosao ad. morali smo to pocet mijenjat i nekako ih uskladit.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Obadvoje idu spavati oko pola 8. Legnemo na nas veliki krevet, svaki sa svoje strane. Lara zaspi na cici, naravno. Zaspu do najkasnije pola 9 i onda ih prebacim u krevetice. Lara se budi po noci, a Leon uglavnom samo ako mora na tutu.
    Ujutro se on dize oko 6, pola 7, a ona oko pola 8, 8.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Spavaju zajedno u sobi i idu spavati u 90% slucajeva u 20h. Svatko u svom krevetu, malo mazenja, puse i laku noc i onda se gasi svjetlo i zatvaraju vrata.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, cure i dečki, ja sam ne luda nego NESIGURNA I POLUIZGUBLJENA , s tim nespavanjem tj. sa sat i pol uspavljivanja.

Bojim se da sam prepopustljiva, nedosljedna :/

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jakov ide spavati oko 21-21.30 a Eva 19.30.Budim ih 6,30-6,45

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ana0206 prvotno napisa
    Spavaju zajedno u sobi i idu spavati u 90% slucajeva u 20h. Svatko u svom krevetu, malo mazenja, puse i laku noc i onda se gasi svjetlo i zatvaraju vrata.
    Ovako je bilo i kod nas. Sad (7 i 8 godina) granica se pomaknula na 20:30 - 21 sat (u dane kad je trening, pa kasnije dođu doma).

19:00 - 19:30 je večera, nakon toga kupanje, pa krevet. U krevetu čitanje priča (tata, mama, a sad već i samostalno). U 21 se gasi svjetlo, ako ga ranije ne ugase sami. NEMA televizije prije spavanja (to je recept za nespavanje - probajte!) Zadnje se smije gledati prije večere, ako i toliko.

Ustajanje u 6 sati. Ne mogu zamisliti da mi klinci skaču po glavi nakon pol 10 navečer.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •