Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 190

Tema: Muževo neprimjereno ponašanje u trudnoći

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj annelle prvotno napisa
    On je pedantan jedino u smislu što želi da mu stan izgleda tip top, a ja sam kao neuredna :/ Čista projekcija.
    Aha.
    Sad sam još sigurnija da ti je čistilica odličan potez. Samo, nije ni ona tu svaki dan da baca njegove otpatke u koš. Mislim da nije lijepo što tebe optužuje za svoje smeće, samo, kako izbjeći svađu zbog takvih i sličnih gluposti?
    Razgovarajte najozbiljnije, ali ne u žaru rasprave, već kada oboje budete dobre volje.

Da, krivi sam dojam stekla. Neće ti MM nikada iza sebe ostaviti nered. NIKADA. Ja ne znam što je "tipično muško", pa mi se (iz ove perspektive) ipak čini da bi mi uz praznu vrečicu čipsa bilo jednostavnije... ako me on ne bi maltretirao da ju ja iza njega trebam baciti u smeće, naravno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem AdioMare (osim onog dijela o pedantnom mužu )

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Draga AdioMare, vjeruj mi, nebrojeno smo puta mirnim tonom razgovarali o tome. Stvar je u tome što svatko od nas vidi situaciju subjektivno i ne odstupa od svog stava. Njemu npr, smeta kad ja na rubu kade ostavim gel za tuširanje i šampon, a ne smeta mu što on meni na tipkovnici kompjutora ostavi omot od čokolade. :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Skroz te razumijem, annelle, MM popravlja stolce u dnevnoj sobi ako nisu ... kako on misli da trebaju stajati.

Pa mu smeta obuća koja u ormariću za obuću nije poslagana... kako on misli da treba stajati.

Ma radi još masu čudesa i ja razumijem da te to izbezumljuje posebno jer sebi tolerira, a tebi ne. Teško je živjeti s čovjekom koji iznenada popiz*di na "nered" (dogodilo mi se to, znam što pričam) ali ja to toleriram dok sam raspoložena, a i on ne izaziva kad nisam, no, nema iza njega otpadaka. :/
    Pokaži ove moje postove TM da vidi kako se teška pedanterija ponaša, on nokte nikada ne štuca grickalicom u kući (pa ih pokupi, kao ja ) već na terasi, jel nikada ne znaš gdje bi nokat mogao sletjeti i ne daj Bože skriti se do daljnjega.

Vjerujem ti da ste masu puta razgovarali o tome, i mi smo, MM je oduvijek mislio da je njegovo ponašanje najprirodnije moguće i da tako funkcionira svaki (normalan ) čovjek, dok ga ja nisam razuvjerila. ALi morala sam radi svog mira. Sada normalno ostavljam u dnevnoj sobi zdjelu s kokicama nakon filma i cipele ispred ulaza u stan.

U stvari, ja sam bila mala On dok nisam počela raditi, tako sam voljela i ja i tako mi je odgovaralo. No, kačiti smo se počeli kad sam se zaposlila i više nisam imala ni vremena ni volje za posebne egzibicije po kući.
    ALi, kako rekoh, primirio se. Dovoljno dugo sam mu ponavljala da sam ja svoj dnevni limit ispunila (a bio je sasvim pristojan i što se tiče djece i kuće, čak što više...) a sve ostalo što mu smeta, morat će sam napraviti. Tako i bi, kad mu jako smeta napravi, kad ne, čeka mene. Uglavnom može čekati mene.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dok sam čitala početak ovog topica, bila sam uvjerena da bi čistilica mogla pomoći, ali sad :? ne znam.
    kod MM je fora da ako je sve poslagano na špagu onda je pospremano.
    meni je pospremano ako je izribano i čisto, a ako neka stvar nije baš pod 90 stupnjeva, to mi nije bitno.
    kad god se pojavimo kod njegovih, sve je uredno i poslagano. neki dan sam posudila pekač za kruh, trebalo mi je pola sata da skinem žute kuhinjske naslage s njega da mi se ne gadi u to stavljat sastojke za kruh, toliko o njihovoj urednosti i sorry ako sam offtopic.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

AM, to se traži, muž koji radi i šuti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    AM, to se traži, muž koji radi i šuti
    8)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda sam u krivu, ali meni ovo liči na klasičnog maminog sina. Moja mama najbolje kuha, mamina kuća je uvijek savršeno čista i složena ko apoteka, odgojila je troje-šestero-dvanaestero djece, naravno, svaki dan kolač poslije ručka, da ne govorim da je uvijek sve bilo oprano, opeglano i uredno složeno u ormaru, još je k tome heklala stolnjake i štrikala čarape, a i zimnica se uredno kuhala. Oh da, i tata je uvije bio "zadovoljan".
    I naravno, nikad ni jedna žena neće biti savršena ko njegova mama jer "samo je jedna mama"!
    Ja u biti ne shvaćam kako se ljudi mogu svađati oko gela za tuširanje ili omota od čokolade. To su tako beznačajne stvari u životu. Kod nas svatko ima pravo na svoj red, kao i na svoj nered. MM ima pravo ne pospremit mlijeko za sobom u frižider tako da se ukiseli, ili ostaviti kruh na stolu da se stvrdne i ja neću dobiti slom živaca radi toga; ja imam pravo na svoj kaos na radnom stolu koji se NIKAD ne posprema. Također, imam pravo pomaziti se s mužem na jednoj strani stola dok je druga strana zakrcana sa neopranim suđem. Kućanski poslovi se uredno obavljaju ali bez osjećaja prisile. Ako se to meni ne da ovaj čas napraviti, onda ni neću. Zašto ne bismo sada popili kavu pa poslije pospremimo!?
    Kaos u nečijoj glavi se ne može izliječiti sterilnom kućom.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Elinor, zadnja rečenica ti je pun pogodak!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Također, imam pravo pomaziti se s mužem na jednoj strani stola dok je druga strana zakrcana sa neopranim suđem. Kućanski poslovi se uredno obavljaju ali bez osjećaja prisile. Ako se to meni ne da ovaj čas napraviti, onda ni neću. Zašto ne bismo sada popili kavu pa poslije pospremimo!?
    Kaos u nečijoj glavi se ne može izliječiti sterilnom kućom.
    Potpis

Ja inače mahnito spremam sve po kući i sve dezinfikujem, od ulaznih vrata, dohemijske olovke jednom ili dvaput godišnje kad sam u nekoj jako bed fazi. Kada se osećam anksiozno ili kada sam ultra nervozna i negativna!
    Tad tako spremim i onda sam blaženo mirna neki duži vremenski period

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja mislim da trudnica mora biti pošteđena nekih poslova.

Kad sam nakon neplodnosti zatrudnila meni moji nisu dali da radim ništa teško, ali svejedno bi me nalazili na stolici u neko gluho doba noći kako dobavljam neke stvari sa najviših polica jer su mi se učinile neurednim pa sam ih željela malo bolje srediti - e to je već moja stvar što ja nisam koristila odmor koji su mi nudili (iako nikad nisam dizala nešto teško)

Ali svaka žena ako ne u trudnoći onda sigurno nakon poroda zaslužuje poprilično dug odmor tu nema rasprave. To MM jaki dobro zna

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to meni nema nikakve veze s trudnocom, kome smeta smece, neka cisti...

pa nisam ja potpisala doma ugovor kaj bum ja delala, da mi on moze prigovarati...
    ili obrnuto...

razliciti ljudi imaju razlicite zahtjeve na to oko kucanstva i koliko uredno mora biti, ali to ne znaci da onaj koji ima 'vise' zahtjeve ima pravo postavljati uvjete na onoga drugoga sto, kada i koliko...

sretno!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Razumela sam i njega, ali sam sebe više volela.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

oci su me zaboljele od citanja
    Koliko ljudi toliko cudi

Problem u autorici posta je sto je u prvom postu situaciju prezentovala tako da je 100 zena reko RAZVOD, maltretiranje bla bla bla. Onda i nije to bas tako, nego je covjek pedanterija. a onda i nije pedanterija. Pa ona nista ne cisti, pa onda cisti. Pa onda on sve cisti, pa onda on ostavlja za sobom.

Ja ne znam jel ti vidis da ti je svaki post razlicit. Ja ne kazem da vi nemate problem, imate itekako i on se nalazi u tome sto vristite jedno na drugo i vrijedjate jedno drugo.
    Sto on radi po svom a to tebi smeta, ali ti ne smeta sto ti radis po svom.

Druga stvar je da ces ovdje naci razlicita misljenja.
    Recimo jedna osoba zagovara to da zena treba raditi sta hoce i kako hoce. Mislim, zaista tolerantno.
    Druge kazu da trebas cistiti i kuhati normalno (s cim se ja slazem dokle god ti trudnoca dopusta, s tim da se onda on potrudi kada ti ne budes mogla - simple as that)

Ja kazem da vas dvoje trebate sjesti i porazgovarati.
    Napraviti spisak zaduzenja. Ako treba rotirajte se. Jer ako vam je sada tako oko urednosti stana, zamisli kako ce biti kad dodje beba, a ovo je samo pocetak.

I molim te, nemoj se naci uvrijedjena, ali ako tvom muzu smeta sto je razbacano, ja vjerujem da i jeste razbacano.
    Uzmio jedan dan pa stopaj koliko ti treba da pospremis.
    Sljedeci put prije nego ostavis nesto razbacano, VRATI NA MJESTO!

Ali vrijedjati jedno drugo i drzati se svoga, pa nisu vam 3 godine nego 30. Uostalom, sad trebate dobiti bebu i vrijeme je da se prestanete igrati a malo poradite na svom odnosu.

Ja sam se raspisala, zaista nisam imala nikakve lose namjere nego sam samo objektivna.

evo srce

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako ti je muž razbacao stvari nek ih onda sam i pokupi. Pogotovo ako ima stav "Ti to moraš napraviti"...

Čisto sumnjam da jedna trudnica koja je doma na bolovanju može napraviti toliki nered kao frajer koji dođe s posla, jede na sve strane, ostavlja svoje stvarčice okolo itd. Ona mu ne treba biti sluškinja i rediti za njim samo zato jer je to brak i tolerancija!!! Prvenstveno su važni ljubav i poštovanje, a ako muž ženu iti malo poštuje, neće sigurno tražit da ona trudna skuplja njegova s*anja po kući...

A svađe kao vaše Annelle djetetu mogu ozbiljno naštetiti i najvažnije je da rješite dernjavu prije rođenja bebe. Znam situaciju u kojoj dijete ima poteškoča sa govorom, ozbiljno zamuckuje, zbog roditeljske dernjave i svađa (psihoterapeutska dijagnoza)...moraš razgovarati sa suprugom da shvati da sada i kad se bebica rodi trebate biti 300 puta odgovorniji nego prije...svađe za početak eliminirajte...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovo je još jedna tema koja bi najbolje išla u predloženi pdf brak, zajednice, veze, ili kako bi se god nazvao, no kojeg nažalost neće biti. Ovdje nije riječ o problemu u trudnoći, problem će postojati uvijek. Lijepo je čuti da u braku postoje dogovori i oko kućanskih poslova, no to kod mene nije slučaj. I dok je MM prije braka sve sam radio u svom stanu, sad rijetko nešto napravi, jer sam sada tu ja. Još naravno moram spremati za njim, a ako nešto i napravi onda to bude uz brundanje i negodovanje. A najgori su mi komentari tipa - zašto usisavaš ( jer on gleda tv i ometam ga), a ako se dogodi da nisam usisala - hodao sam bos i čarape su mi pune kose (budući da sve tri imamo dugu kosu) ili mrvica (!?!). Ako već ne želiš ili ne možeš pomoći jer si umoran, lijen ili što god, onda barem šuti. Jedino što ne radim i to otvoreno priznajem, je peglanje košulja. Dva-tri puta mjesečno si opegla košulju i i to je oduvijek sam radio i dobar je u tome. E po pitanju toga sam nepopustljiva, ako ništa drugo ne želi raditi, to je nešto što će morati raditi. Ako se i toga prihvatim, mislim da će to definitivno biti moja kapitulacija.
    Trebamo imati na umu i to da je iz jednog, dva ili pet postova teško shvatiti situaciju kakva ona zapravo je. Svi smo mi različiti i imamo drukčije živote pa zato ima i tako različitih komentara, tako ja iz moje prespektive nikako ne mogu biti na strani muškaraca.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav svima!
    Pratim ovu temu od početka pa sam vam samo htjela opisati kako sam ja riješila takav problem.
    Počeli smo živjeti zajedno prije 7 godina (a skupa smo već 12 god ) i na početku smo imali isti problem - čišćenje. Ja smatram da me moja mama nije rodila da budem nečija sluškinja, a on nije mrdao malim prstom za ništa. I to su bile užasne svađe UŽASNE. Jedan dan sam ja čistila , a on faca gleda TV, došla sam iz kupaone u dnevni (doprete me smrad domestosa, cilita i brefa), a on mrtav hladan kaže: kada završiš idemo u kino? Ej, ja sam mislila da ću eksplodirati i tada sam shvatila da to ne ide više tako i da tu svađa ne pomaže ( da sam ga u tom momentu zviznula sa domestosom u glavu samo bi me blijedo gledao jer on i dalje ne kuži).
    Zato sam ga na slijedećoj generalki pitala da li je za večeru negdje vani, naravno bio je oduševljen idejom. E tada sam ga jako lijepo zamolila da usisa pod tako da ubrzamo cijeli postupak i da se ja mogu odmoriti i srediti za izlazak i zbilja je usisao. Onda je bacio smeće , pa je oprao prozore, stavio robu na sušenje, izvadio suđe iz perilice.... I to su sada njegovi poslovi. Doduše to je išlo postepeno, ali je upalilo.
    Sada sam u 26 tjednu trudnoće i on mi je pronašao ženu da mi pomogne oko peglanja i čišćenja. Super!!!!!!!!!!!!

Oprostite na previše pisanja, ukratko htjela sam reći da ponekada lijepa riječ i željezna vrata otvara ( ili tako nekako ). Potrebno je samo malo lukavstva, a mi žene bismo to trebale znati.
    Pusa svima

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bravo mala dora. To je pravi pristup. Njih (muževe) samo treba malo gurnuti a da oni to ni ne osjete i počet će pomagati, pa to stvarno nije tako teško.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citam i nacuditi se ne mogu kakve stavove ima ovaj frajer :/
    Srecom nisam u takvoj situaciji inace bi izbio treci svjetski rat!
    Ako je tako zahtjevan kad si trudna sta ce tek biti kad se beba rodi i budes 99% vremena zauzeta oko nje.
    MM "ponekad" (citaj cesto) napravi nered u svom ormaru,dok uzme jednu majicu srusi sve ostalo,al onda dodje onako smijuljeci se i pocme se ulizivati s tekstom "opet sam napravio piz****ju u ormaru i znam da ces vikati,ali molim te hoces posloziti ipak to tebi ide bolje".
    Nakon bogtepitakolikoputa nereda u ormaru dosli smo do zakljucka da je bolje da rece sta mu treba i da mu ja izvadim iz ormara,tako manje posla imam poslije i oboje zadovoljni.
    U trudnoci mi nikada nije prigovorio zbog necega,a kad su stigla djeca MM je odlucio da oni imaju prednost u svakom pogledu pa makar on i bez rucka ostao.
    I ovako kad me pozove na kavu i krenem s pricom koliko stvari imam za napraviti u kuci,dobijem odgovor "idemo na kavu,poslije ti pomognem" Tako provedemo vrijeme zajedno,a poslije se u dvoje svi poslovi urade.
    Ne bude bas uvijek usisano kako ja hocu ni ves stavljen na susilo po velicini kako ja to radim,al bitno je da ima dobru volju da pomogne.
    Usput,on radi dvanaest sati dnevno,a ja sam na porodiljnom!

p.s. kad stupas s nekim u brak prihvacas ga onakvog kakav je sa svim njegovim manama i vrlinama i blesavo je ocekivati da ce tvoj partner "plesati onako kako ti sviras".mozes lijepo upozoriti na neke stvari koje ti smetaju,razgovorom se postize puno vise nego galamom i svadjom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo samo da dodam da je moj sličan kao annellin. Mamin sin, vrlo pedantan, zna sve napraviti bolje od mene. A ja sam neuredna. Jesam. Priznajem. Mene to (većinom) ne smeta, ali pristala bih na dogovor ako smeta njemu. Ono što me smeta je ton njegove primjedbe. Jako sam na to osjetljiva, a on - nimalo... Ne odnosi se samo na primjedbe što se tiče reda u kući, nego i sve ostale primjedbe. Osim toga njemu se kao podrazumijeva da je žena ta koja održava red a muškarac (uredan i pedantan) ostavlja prljave čarape i sve ostalo gdje padne! Problem je u odgoju, u njegovoj kući muškarac je taj koji zanovijeta a žena ta koja smiruje situaciju i radi sve što treba i ne treba samo da svi budu sretni i stalno je pod stresom.
    Inače je mm jako dobar, ono duša od čovjeka, ali kad mu dođe žuta minuta ajde za*vat ženu. E da sam ja malo manje tvrdoglava i kakva sve ne, ponovila bi se priča njegovih roditelja u još par generacija... ali ja imam neku drugu percepciju kako bi trebao izgledati odnos ljudi u vezi / braku. To je izvor većine naših svađa. U zadnje vrijeme je malo bolje, kao radimo na tome, nadam se da će potrajati...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zašto na ovakvim temama uvijek imam dojam da su muškarci bogom dani, nepromjenjivi, a mi smo te koje se moramo prilagođavati?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo da i ja kazem rijec ili dvije

ja uopce nisam dobila dojam da se zena mora prilagodjavati muskarcu
    stvar je kompromisa, znaci oboje se prilagodjavaju onom drugom.

Recimo moj dragi usisava, ali mrzi prati sudje. Ja mrzim usisavati a sudje mi nije tesko oprati.

On ne ostavlja stvari po podu, nego je jako jako jako uredan i stvarno mu je kuca kao apoteka. Jako sam ponosna zbog toga.

Ja sam bila osoba koja je voljela zivjeti u kreativnom neredu, ali smo se dogovorili da cemo imati svako svoje mjesto u koje niko drugi nece dirati. to je moj comp, tj radni sto. tu je razbacano onako kako ja to volim.

Prije nisam slagala nego bih ostavila za sobom, bas kao i autorica ovog topica. I zato sam joj rekla da pocne sklanjati. U pocetku sam se durila sama na sebe jer ja zaboga volim nered, ali kad sam jednom otkrila koliko sama sebi vremena ustedim ako spremim prvenstveno sama za sobom, to me jako usrecilo.

jedina razlika sto se moj coek nikad nije derinjao na mene niti smo vrijedjali jedno drugo. ja jesam temperamentnija od njega a on mi sve lijepo i polako objasni. Ako on meni lijepo, i ja njemu lijepo. tako funkcioniramo i nemamo ruznih svadja ni scena.

to sam ja i to je moj zivot ukratko.

a sto se trudnoce tice, moje misljenje je da muskarac mora i treba ucestvovati sto je vise moguce, jer na kraju krajeva to je NASE dijete. Zajednicka obaveza i odgovornost. Ako pravimo djecu moramo se tako i ponasati.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mala dora prvotno napisa
    Sada sam u 26 tjednu trudnoće i on mi je pronašao ženu da mi pomogne oko peglanja i čišćenja. Super!!!!!!!!!!!!
    ja mislim da drustvo principijelno mora promijeniti stav oko kucanskih poslova. ja ne mislim da je problem ako je raspodjela razlicita, niti da se mora posao dijeliti 50-50, niti da su papiri sa raspodjelom poslova nuzni, pa meni se ne bi svidjalo da mi komad dodje i napravi shemu oko toga sto cu i kada cu raditi.

sve dok je takav stav da 'meni' pomaze oko kucanskih poslova, nema razvoja. kucanski poslovi nisu moj posao. to je nuznost koja se mora obaviti. nije bitno tko sto i koliko radi, nego ocekivanja tko sto mora napraviti.

vidim da puno muskaraca radi do kasno kasno navecer i rijetko su kod kuce. premda mi nije jasno kakvi su to poslovi gdje je izostanak od kuce tako velik, misli mi se vrte oko dvostrukih zivota cak, cini mi se pametnije da ti muskarci organiziraju dan da smanje prisutnost na poslu i povecaju prisutnost kod kuce, ponesu vecu odgovornost za svakodnevni zivot i djecu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    zašto na ovakvim temama uvijek imam dojam da su muškarci bogom dani, nepromjenjivi, a mi smo te koje se moramo prilagođavati?
    otkud to? :shock:

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    sve dok je takav stav da 'meni' pomaze oko kucanskih poslova, nema razvoja. kucanski poslovi nisu moj posao. to je nuznost koja se mora obaviti. nije bitno tko sto i koliko radi, nego ocekivanja tko sto mora napraviti.
    xxxx! meni to isto uvijek bode oči

iako, nisam uhvatila taj stih kod male dore - jer očito poslove dijele, pa sam više skužila da pomoćnica pomaže s njenim dijelom posla
    osim toga - svi bi mi pomoćnicu. ali muž će bit spremniji da se za spremanje daju novci kad sam iskusi koji je to posao (i poželi da mu je plaćen )

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

upravo sam dobila jedan mejl koji me totalno podsjetio na ovaj topic, pa da ga podjelim s vama

Čovjeku se smučilo da odlazi na posao svaki dan dok njegova žena
    stalno ostaje kod kuće.

On je želio da ona vidi kroz šta sve on prolazi, te se pomolio:

''Dragi Gospode: Ja idem na posao svaki dan i radim tamo 8 sati dok
    moja žena samo ostaje kod kuće. Želim da ona zna kroz šta sve
    prolazim, i zato Te molim da dozvoliš da se njeno tijelo zamijeni sa
    mojim na jedan dan. Amen.''

Bog je, u svojoj beskrajnoj mudrosti, odobrio čovjeku tu želju.

Slijedećeg jutra, naravno, čovjek se probudio kao žena. Ustao se,
    spremio doručak svojoj supruzi, probudio djecu, pripremio im odjeću
    za školu, postavio doručak, spakirao užinu, odvezao ih u školu,
    vratio se kući i
    pokupio stvari koje su za kemijsko čišćenje, odnio ih na kemijsko,
    svratio u banku da podigne novac, obavio kupovinu, zatim otišao do
    kuće da ostavi namirnice, poplaća račune i sredi čekovnu knjižicu.

Zamijenio je pijesak u kutiji za mačku i okupao psa.

Tada je već bilo 13 h te je požurio da namjesti krevete u spavaćim
    sobama,opere rublje, usisa, prebriše prašinu i prebriše pod u
    kuhinji; odjurio je po djecu u školu i upustio se u prepirku sa
    njima na putu do kuće.

Spremio im je mlijeko i kolačiće i pomogao im oko domaćih zadataka.

Zatim je pripremio dasku za peglanje, pa je gledao TV dok je peglao
    rublje.

U 16.30 je počeo guliti krumpire i prati povrće za salatu, valjao
    svinjske šnicle u prezle i ljuštio grašak za večeru.

Poslije večere, očistio je kuhinju, uključio mašinu za suđe, složio
    ispeglano rublje, okupao djecu i stavio ih na spavanje.

U 9 uvečer je bio iscrpljen a kako kućni poslovi još uvijek nisu
    bili završeni, otišao je u krevet jer se od njega očekivalo da vodi
    ljubav sa ženom, što je nekako uspio obaviti bez žalbi.

Sljedećeg jutra, čim se probudio kleknuo je kraj kreveta i rekao:

''Gospode, ne znam što sam mislio. Mnogo sam pogriješio kada sam
    zavidio ženi što svaki dan ostaje kod kuće dok sam ja na poslu.
    Molim Te, kad Te molim, dozvoli da se vratim u svoje tijelo.''

Gospod mu, u svojoj velikoj mudrosti, odgovori:

'' Sine moj, osjećam da si naučio svoju lekciju, i bit ću sretan da
    sve vratim onako kako je bilo. Samo, morat ćeš sačekati 9 mjeseci.
    Prošle noći si zatrudnio.''

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Tada je već bilo 13 h te je požurio da namjesti krevete u spavaćim
    sobama,opere rublje, usisa, prebriše prašinu i prebriše pod u
    kuhinji; odjurio je po djecu u školu i upustio se u prepirku sa
    njima na putu do kuće.

Spremio im je mlijeko i kolačiće i pomogao im oko domaćih zadataka.

Zatim je pripremio dasku za peglanje, pa je gledao TV dok je peglao
    rublje.

U 16.30 je počeo guliti krumpire i prati povrće za salatu, valjao
    svinjske šnicle u prezle i ljuštio grašak za večeru.
    Netko se baš zaneo dok je pisao ovo pisamce... šta žena napravi od 13 do 16 sati ( :shock pa još će i opet toliko sutradan?
    Sve što je u ovom danu napravila omogućilo joj je da se odmara cijeli tjedan.

Kužim namjeru, Sun, da se ne naljutiš.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo jutros mm i ja razgovarali, i on kaže da bi možda uzeo pomočnicu jednom tjedno da onako generalno počisti jer je skužio da njemu baš ne ide dobro, al se trudi, i sad je s moćom u ruci i pere podove. I to mi je skroz OK, ako če si otkinuti od budžeta za cigarete i kafice i plačat ženu, ja sam presretna :D
    Mm je prije braka bio prava mamina maza, ma čista katastrofa, al ga je moj stav skroz spustio na zemlju, i došli smo do točke gdje je jednostavno morao naučiti raditi neke stvari, jer ja sam toliko tvrdoglava da mu popustiti neću. A mislim da se njima jednostavno u glavi mora dogoditi klik kad shvate da im je važnije imati super vezu, nego stalno kukat oko nereda a sami ne miću dupetom. Jer, sve je viša nas žena koje mame više ne odgajaju da budu dobre domačice i doslovce služimo mužu i djeci, nego nas uće da budemo svoje i da imamo samopoštovanja toliko da smatramo da su kučanski poslovi odgovornost i muža i žene, a kasnije i klinaca kad narastu.

Ja mislim stvarno da je samo najvažnije ne trošit energiju i svađat se oko tih gluposti, jer u životu nas pokose stvari koje budu milijon puta teže; pa kako ćemo se onda složiti oko takvih situacija ako se ne možemo složit oko toga da jednako moramo raditi po kući!

Ali, stojim kod svog mišljenja da se ženu u trudnoći mora maximalno štediti.
    Postoji članak o fenomenu zvanom "cool trudnica". Nama mladim ženama nabijaju komplekse svega i svačega pa tako i trudnoće i mi se nesvjesno trudimo kad zatrudnimo da sve bude normalno i da i dalje sve radimo kao da nemamo malog podstanara u sebi. Mnogo puta, iako ne osječamo probleme, takvo ponašanje dovede do nekih komplikacija. Puno sam pričala sa svojom doktoricom i čitala, i stručnjaci sve više savjetuju mirovanje i lagane aktivnosti, nikakvo čišćenje. Uspoređivanje sa našim bakama i slično je postala notorna glupost.

Al ja jesam malo osjetljiva na temu jer sam izgubila bebicu u 6 mjesecu T jer se nisam dovoljno čuvala i brijala sam da mogu sve normalno.

KISS i sorry-te na ovolikom postu

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ali, stojim kod svog mišljenja da se ženu u trudnoći mora maximalno štediti.
    Ljudi se opcenito moraju cuvati i misliti na sebe, i slusati tijelo. Preuvelicavanje trudnoce na taj nacin samo jos doprinosi maco stanju.

quote="RozaGroza"]
    Al ja jesam malo osjetljiva na temu jer sam izgubila bebicu u 6 mjesecu T jer se nisam dovoljno čuvala i brijala sam da mogu sve normalno.
    [/quote]

Ne znam koliko mislis cuvala, jesi radila teske fizicke poslove, tip nosila vrece cementa od 50 kg i kopala kanale... Inace sav normalan napor je OK, ako i zena osjeca da je to OK. Prijevremeni porodi su uzrokovani razlicitim infekcijama na koje je obicno tesko utjecati. Zene osjecaju toliku griznju savjesti oko razlicitih stvari, da im je nepotrebno predbacivati i da 'nisu se cuvale' (prije od sexa a kasnije trudnocu, he he)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bok cure, čitam vaše postove, vidim da su svi muževi više-manje isti, uz razlike u nijansama; napravit će po kući, ali uzredovno brundanje i prigovaranje.
    Evo, moram se pohvaliti da je mm za vikend očistio cijeli stan od A do Ž, ja sam krenula, a on mi je istrgnuo usisivač iz ruke i rekao: 'nećeš ti usisavat, nosiš bebicu!'. Sve je besprijekorno očistio, par puta je uz smješak morao naglasiti :'ah, sve ja moram', da me malo isprovocira, ali uopće nije prigovarao. Imao je par dana slobodnih, pa je to iskoristio na najbolji način. Kasnije smo išli u restaurant na večeru i sve je bilo super. Rekao mi je da mu je grozno što toliko radi i što je živčan i što nema više vremena za radit po stanu, al da će se potruditi. Ja sam za vikend dobila jaku virozu, nisam mogla disati, to je prvi put da me vidio tako bolesnu, pa je valjda shvatio neke stvari...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Majoslava nisam nosila cement, naravno...
    Svatko ima svoje mišljenje, moje je da se tih 9 mjeseci mogu pričuvati više nego inaće a da mm može raditi dužnosti koje ja ne mogu...i tim što se čuvam ne mogu baš naškoditi bebici.
    To dam imam guilt trip sam recimo prebolila, ne znam ni jednu ženu koja izgubi bebu a nema ga u početku...ali sigurno nije razlog zašto smatram da se moram paziti.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Roza Groza, samo se ti lijepo pazi i ne slušaj druge, bebica je ipak najvažnija

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Annelle...ti isto

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Anelle, drago mi je da je krenulo na bolje. Umorih se citajuci sve postove od pocetka
    Samo sam htjela prokomentirati da smo MM i ja danas ustanovili kako se zadnjih godinu i pol vrlo malo svadjamo. Zivimo zajedno 4 godine. Bilo je burno na pocetku jer svatko je imao svoje navike a onaj ih drugi nije shvacao. Zapravo je krenulo na bolje kada smo shvatili da se trebamo prihvatiti takvima kakvi jesmo i onda smo iz ljubavi jedno prema drugome poceli sami na sebi mijenjati neke navike za koje smo uocili da zaista nisu ispravne. Naravno da su neki stavovi ostali nepromijenjeni dan-danas jer jednostavno oko nekih stvari imamo razlicita misljenja i to treba postivati. Ali svadjanje oko pospremanja ili takvih slicnih stvari?? Pa to je u najmanju ruku smijesno. Tesko je zivjeti s nekim, treba tu puno kompromisa i dobre komunikacije i naravno bitno je da svaka strana ipak ostane svoja u onim bitnim stvarima. A sad spremanje...pa nadjite neki kompromis, malo ti, malo on ili, dobro su cure rekle-spremacica! Recimo meni je MM to nudio jer ja nisam mogla a on nije htio prati prozore jer to ne voli. I dobro, pozvali smo zenu, ona je to sredila i sve super!
    I mi smo si znali izgovoriti svasta i onda nam poslije bude zao. I to se promijenilo. Valjda smo s vremenom shvatili da nam je obojima ugodnije kada si pomazemo i ugadjamo a ne prkosimo i inatimo. Za mene je to najgore sto si u vezi mozete raditi. Nadam se da cete i dalje nastaviti u dobrom tonu jer to je za dijete iznimno vazno. Ispricavam se sto sam se raspisala, ali evo, dobila sam inspiraciju...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo cure da se pohvalim...došao moj tata u posjetu...i sad nemam samo 1 frajera koji sve čisti i pere, nego čak 2. Od kad sam na komplikacijama moji su se najdraži dečki rasporedili, jedan kuha i čisti po kući, drugi ide u shopping, šeta psa i brine do je roba čista i oprana. Tako da, kad žele i moraju, oni itekako lako izvršavaju sve ono što bi inače palo samo na naša leđa. A ona spika "ja ne znam" je totalna LAŽ! Sve oni nauće veoma brzo...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    A ona spika "ja ne znam" je totalna LAŽ! Sve oni nauće veoma brzo...

Potpisujem!!!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo, MM nikad ne radi kućanske poslove samoinicijativo nego ja kažem "Danas čistimo." i zadam mu zadatke. Dok ja ovo, ti napravi ono. Ali isto tako nikad ne prigovara da nije pospremljeno. Jedino se podrazumijeva da ja kuham jer da se njega pita ne bi jeli 5 dana Čovjek jednostavno ne voli jest... Dakle, ja sam totalna picajzla, a on raspuštenik, ali smo i jedan i drugi vremenom promijenili kriterije.
    U T sam bila na bolovanju, ali mi nije bilo teško skuhat, a on je radio sve ostalo što se podrazumijeva da trudnice ne smiju (nosit vrećice iz špeceraja, usisavat, prat kupaonu - zbog kemikalija). Ali kad sam čuvala T u bolnici 2 mjeseca, nosio mi je čisti veš koji je sam doma prao, plaćao račune i brinuo se maksimalno. Naravno, po mojim instrukcijama
    A odmah na početku braka sam mu rekla da nema teoretske šanse da mu ja glumim sluškinju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage moje,

evo da se i ja nadovežem. Ja bi da je doma sve apoteka cakum-pakum, a MM voli kreativni nered (a ne smeta mu ni prašina , ni mnoge druge stvari koje meni bodu oči, bačene čarape, razbacane novinee, itd.).

Uglavnom na početku zajedničkog života ja sam uglavnom obavljala sve kućanske poslove uz dodjelu nekih sitnih njemu tipa usisavanje i pranje suđa tu i tamo. Naravno gospodin došao iz svoje obitelji bez ikakvih navika te vrste, mama i tata podmetali stalno svoja leđa i radili za svoje sinove (radeći im medvjeđu uslugu). E onda sam pukla u jednom trenu, i to je bio moj recept za preokret u glavi MM: pustila ja da se gomila po kući nered, prljavština, neoprano suđe, veš,..ma užas živi, stisla zube i šutim ja ne poduzimam ništa. Nakon nekog vremena kaže on, uh baš nam je kuća u neredu mogli bi je spremit (možete zamilsit u kojem stupnju nereda je tad bila da je primjetio ). Ja kažem idemo se podijelit a on negoduje, uz komentar: k'o da treba puno vremena da se to sve obavi. Ja pukla, potjerala ga ća, uzela papir i olovku i zapisivala za svaku kućnu aktivnost koliko mi minuta treba, i kad sam sve to popisala, on pogledao i nije mogao vjerovat koliko mi to vremena oduzima. i kad je shvatio da ako radimo po pola da ćemo biti gotovi za dvostruko manje vremena i tako prije možemo zgibat vanka na svjež zrak, u prirodu, grad, shopping, kino, bilo što što nas čini sretnim vikendom, potpuno se promijenio. I ja ga naravno pohvalim i uvijek potičem npr. super usisava iako mrzi zvuk usisavača (kao i ja). i nikada, ali NIKADA ne radim pogrešku njegove mame tipa: ne znaš ti to dovoljno dobro napraviti ja ću bolje od tebe.
    Ne, ja sam zadovoljna kako on radi i time mi pomaže, čak sad zna i peglati košulje što je nekad izgledalo kao nemoguća misija.

A otkako sam trudna (nakon borbe s neplodnosti) tretira me kao kraljicu i ne da mi doslovce da radim skoro nikakve kućne aktivnosti: on usisava i pere pod, ja brišem prašinu, on vadi veš iz perilice (kaže ne smijem dizat teško, a zna da vadim po mogućnosti sve odjednom), kako je dr. rekao da se trebam pripaziti ne nositi ništa teže od 2-3 kg, on obavlja i shopping,..ma muž mi je zlatan i nisam ni sanjala da će biti tako brižan i nadasve vrijedan. Znači sve je to mogao i ranije, ali tek sad je otkrio svoje talente

Naravno kad budem doma da me neće moći kontrolirati i da ću uspjeti nešto počistit (volim čistiti), odradit, skuhat,a zasad uživam u tretmanu svog supruga! Ljubav moja!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E da i shvatio je da ako manje nereda napravi, manje će trebat poslije spremat, i sad nam čarape nisu bačene u hodniku na podu, roba je u ormaru gdje i treba stajati, radni stol čist od papira i ostataka kikirikija,..dobro još uvijek nađem koji smoki ispod stolića pred TV-om, mokar ručnik zgužvan na držaču, ...ali c'est la vie!!!

Valjda bi nam bilo dosadno da je sve savršeno, uživajmo u malim različitostima! :D :D :D

Anelle, probaj s nekim od naših recepata! u svakom slučaju mislim da se trudnoća ne zove bezveze drugo stanje, nismo bolesne ali nosimo svoje djetešce koje je na prvom mjestu. Ako tata sada ne želi uskočiti i pomoći, kako će tek biti poslije?!
    Želim vam što ugodniji suživot u budućnosti.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Lili75, dobro si napisala!! Uvijek ih treba pohvaliti kad nesto naprave a ne im govoriti da su spori, seprtljavi ili sl. Tako je moja mama pa sad tata zna ispeci kajganu i nista vise. Jer on je tip kojem ako ne kazes, nece se sam sjetiti. Ima puno muskaraca koji su dosli iz obitelji gdje nisu morali nista raditi ali i mnoge smo mi zene pretvorile u takve time sto smo smatrale da cemo mi to uciniti bolje. Ja imam srecu da je MM ziva pedanterija, veca od mene ali i da nije, ja bih ga opet hvalila cim bi vidjela da se trudi. Isto tako ocekujem i od njega kad ja baratam alatom ili nekim drugim "muskim" poslovima

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma moj je postao več takva domačica da mi ide na živce, sad on meni prigovara da nam je u špajzi malo nered, i da bi trebali presložit ormare...DOSADA! Ali neka čisti, a ja samo klimam glavom...a kako kažete ako ih sad ne naučimo do kraja če bit lijena dupeta...kuj gvožđe dok je vruče...rekle bi bakice

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

čujte, moj stari je tek nakon 20 godina braka primjetio da treba čistit wc, oprat kuhinjske elemente, naučio pravit punjene paprike i mnoga druga "prava" jela... tako da... nikad nije kasno, ali mama bi sigurno cijenila da je do toga došao prije 15-20 godina...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I mojatata sad kad je u mirovini kuha odlično, radi gulaše, pite, kolače,sarmu, ma sve živo...skrivao je kulinarsko umijeće!!! godinama

ali ne mogu reći, mami je uvijek pomagao u kućanskim obvezama.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno zlostavljanje od stane muža u trudnoći

ne mogu da shvatim ljude koji ne cjene to da žena na svijet donosi njihovu zajedničku bebu i još pravi scene oko toga što stan nije sređen.pa šta ga tek čeka kad se porodiš.sve ne prespavane noći,sav nered od jednog presvlačenja pa do kupanja.ne znam,al mislim da te taj čovjek ni u kom slučaju ne zaslužuje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure drage, evo da vam se malo javim
    Moram reći da se situacija iznimno popravila kod nas, više se uopće ne svađamo, već je zavladala izrazita harmonija, nadam se samo da će tako i ostati!!! MM je nekako smireniji, a ja više ne buknem na svaku sitnicu. Držite mi fige da taj sklad potraje od sada, pa zauvijek!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Super, sretno vam bilo!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala draga

acineri

Početno

Cure moje htjela bih reći da mi je žao što niste ponekad zadovoljne s M, ali isto morate znati da ste ga poznavale i prije braka. Tako da...
    Ima divnih M, tako da generaliziranju tu nije mjesto.
    Sorry ako vam zvuči grubo, ali tako je.

pusa

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nema ovdje generaliziranja...sve mi volimo svoje supruge...i ako pročitaš sve postove vidjet češ da je zaista svaki drugačiji...al dobro je imat mjesto gdje se ponekad možemo malo izjadati ili pohvaliti i dobiti neki dobar savjet

Annelle baš super da je tm malo došo ksebi...a sigurna sam da se i ti manje živciraš...ha ha kad promisliš koliko če tek nered bit od bebice, ovo sad je ništa

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj acineri prvotno napisa
    Cure moje htjela bih reći da mi je žao što niste ponekad zadovoljne s M, ali isto morate znati da ste ga poznavale i prije braka. Tako da...
    Ima divnih M, tako da generaliziranju tu nije mjesto.
    Sorry ako vam zvuči grubo, ali tako je.

pusa
    Slažem se da ne treba generalizovati, ali...
    Mnogi muškarci se totalno promene (nabolje ili nagore, ali je ovde naglasak na ovoj drugoj opciji):
    1.kad se ožene
    2. kad im žene zatrudne i/ili
    3. kad rode decu.
    Tako da priča o prethodnom dugogodišnjem poznanstvu, po meni, ne pije vodu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •