Da se barem moze tako jednostavno rijesiti...
Znam da je to tesko usporedivati, ali u avio-prijevozu je npr. nezamislivo da grupa djece putuje samo s jednim pratiteljem. Dakle, apsolutno je nemoguce voziti se u avionu na relaciji Zagreb-Split (35 min voznje) bez pratitelja za svaka dva reda ucenika. Upravo zato da paze da djeca ne setaju bespotrebno, da sjede i po mogucnosti budu vezana (ne samo za vrijeme slijetanja i polijetanja). Kao sto rekoh, usporedba nije ovdje zato da bi se usporedivala putovanja avionom i prijevoz busom do skole nego zato da se vidi kako se na nekim mjestima itekako pazi na sigurnost u prometu, dok na drugima...
Danas cu svakako otici do skole i porazgovarati o tome s ravnateljicom. Vecini djece, vjerujem roditelji mogu stosta objasniti, ali ovdje su u pitanju trenuci djecje zanesenosti pricom, zezanjem, razmjenjivanjem raznih stvari koje se uvijek bas moraju u odredenom trenutku dati prijatelju koji sjedi 3-4 reda ispred...kad se zaboravljaju sva roditeljska uputstva. Jos kad se u sve to uklopi nekolicina njih koji se svako malo natezu i divljaju... a koliko je zapravo potrebno da se nesto dogodi u voznji? Doista samo trenutak. I da napomenem ono najvaznije, rijetko koje dijete je vezano u autobusu. Neki busevi niti nemaju pojaseve, a u onima koji imaju se vecina djece ne veze. Moji decki se vezu, ali isto tako cujem doma od njih da se vecina ne veze.
Nije jednom to bila tema na roditeljskim sastancima - medutim nikad nije doslo do poboljsanja, bez obzira sto je onim "najproblematicnijim" privremeno bilo zabranjeno da se voze.
Moje je misljenje da im definitivno treba pratitelj voznje.