Dali moram ići na dan termina ili dan poslje termina... već sam zaboravila što mi je ginić rekao?![]()
I kad da idem, rano ujutro, oko 10, podne... zanima me za Riječko rodilište...
Oprostite na glupom pitanju..![]()
Dali moram ići na dan termina ili dan poslje termina... već sam zaboravila što mi je ginić rekao?![]()
I kad da idem, rano ujutro, oko 10, podne... zanima me za Riječko rodilište...
Oprostite na glupom pitanju..![]()
Nisam iz Hr. ali ću da ti kažem da sam ja na dan termina čekala da se porodim, pa nisam. Pa sutradan opet, pa sam nakon ta 2 dana otišla i rekla da mi je prošao termin. I onda su me poslali kući po prtljag i da se vratim u porodilište.
Došla sam tamo, smestili me i tako sam ležala 6 dana dok se nisam porodila. Svakog drugog dana sam ležala sa flašom od litru indukcije koja mi je satima kapala u krvotok, a ništa nisu uspele. Gledam kontrakcije, a ništa me ne boli. Za to vreme, zbog indukcije nisam smela ništa da jedem. Žene oko mene su se naveliko porađale i derale se po hodniku. Bilo mi je malo![]()
Mislim, tako sam mogla ostati i kod kuće.
Da, moras ici na dan termina. U poliklinici, to ti je zgrada prekoputa rijeckog rodilista. Preporucam da dodjes u 9.30, jer su do 10 vizite ionako nema doktora. Za tih pola sata dok se doktori spuste iz rodilista dole, oni ce tebe staviti na ctg i tako. Mislim, ima zena koje dodju i u 8 i ranije. Samo stvarno onda cekas do 11, pa mislim da ti se to ne isplati. Ovako dodjes i isto ces cekati kao i one sto su od jutra. Jer kad dodje doktor to ti ide tap-tap.agata prvotno napisa
ja sam bila naručena na pregled na termin, ali su mi rekli da se "još malo strpim"i poslali me doma. Rodila sam za 2 dana. S tim što sam cijeli jedan dan trudove odrađivala doma. I opet mislim da sam mogla doći još malo kasnije
![]()
Mislim da je dobro da odeš na pregled, ali ako nemaš trudove ili nekih problema nema smisla da te zadržavaju u rodilištu.
E ovo nisam znala, ja sam cijelo vrijeme uvjerena da moram u onu zgradu rodilišta... Tnx na info.alga prvotno napisa
![]()
Opet ja:
Moje dvije prijateljice su bile sa uputnicom za rodilište na dan termina na pregledu u rodilištu, a ne na poliklinici??!! :?
jedino ako su bile u nedelju, praznik ili u doba kad poliklinika ne radi...ma, uputit ce te oni gdje treba kad dodjes na salteragata prvotno napisa
agata, ako ti je trudnoća uredna zašto bi išla na dan termina u rodilište?agata prvotno napisa
Eto, ja sam možda bila preopširna sa svojim postom, ali sam zapravo to htela da kažem. U rodilište treba ići kad krene porod, ako je sve ok.
Tih dana se ionako češće ide na preglede i sve to...
Pinocchio, ovdje u Rijeci nas salju na dan termina pa onda svaki drugi dan, sa objasnjenjem da se provjerava da se ne zamuti plodna voda, posteljica pomalo pocinje stariti jer njena funkcija se blizi kraju, pa se gleda da li su protoci jos dobri i tako..mozes ti ne ici, ali onda nitko nece preuzeti odgovornost za nista. Ja sam sa S. dosla dan poslije termina,pa su me oprali da se to ne radi tako i odmah na ctg...a svatko moze kako zeli, ja sam samo odgovorila na pitanje.
Bila sam na Poliklinici, sljedeći put me je poslao u zgradu Rodilišta u nedjelju.
Hvala svima na pomoći!![]()
Zanima jel još uvijek praksa da se treba javiti u Riječko rodilište na dan termina?Ja sam tako planirala,ali kaže moja gin. da ne treba.Međutim,kako ona nema ctg ja bih ipak išla,ali da me ne gledaju tamo čudno na poliklinici kad se pojavim?!
jogobela, neće te gledati čudno. Samo ti idi. Najbolje je učiniti onako kako se osjećaš najsigurnije.
jogobela, zašto bi te gledali čudno... CTG je po meni jako dobar aparat koji smiri tebe i tvoje osjećaje, pogotovo ako nemaš baby watcher... CTG se preporuča raditi iza 33 tjedna trudnoće, te bi ja na tvom mjestu svakako se javila ili doktoru koji ga ima, ili u rodilište.. ne vjerujem da će te ružno i čudno gledati, ti si trudnica koja brine o svom zdravlju i zdravlju svog djeteta, a kada čuješ te divne otkucaje srčeka, i tebi će srce biti na mjestu...
ja sam zadnjih mjesec dana trudnoće provela skoro cijeli u bolnici, i 3 puta na dan su mi radili CTG (dotad sam bila samo jednom kod svog doktora), i nije mi uopće teško palo, jer sam obožavala slušati srčeko svoje bebice, i znati da je s njime sve u redu...
meni je ginić rekao ako ne rodim na termin da se sutra dan javim u rodilište na pregled plodne vode. tako sam i napravila. i onda odlazila 6 puta svaki drugi dan na kontrolu pv. dok me nisu smjestili u bolnicu i inducirali porod. prenila sam 2 tjedna.
termin mi je bio točno izračunat, plodna voda bistra, posteljica sasvim ok. kakvo je stanje bilo mogla sam još malo prinit. očito se malcu nije žurilo vani![]()
da takva je praksa i u vž ako ne rodiš na termin ili do termina odlaziš na kontrole svaka dva dana ali u trudničku ambulantu ne u rodilište.
Hvala cure! Danas mi je ipak i moja gin. rekla da se u petak na termin javim na polikliniku!