Naslov sve kaže - kraj porodiljnog za mjesec dana (sad sam na 2500 kn) i ponovna trudnoća, tj. odlazak na bolovanje. Zaposlena sam na neodređeno, 11 godina staža. Kolika bi mi trebala biti naknada na komplikacijama, a kolika na novom porodiljnom?
Naslov sve kaže - kraj porodiljnog za mjesec dana (sad sam na 2500 kn) i ponovna trudnoća, tj. odlazak na bolovanje. Zaposlena sam na neodređeno, 11 godina staža. Kolika bi mi trebala biti naknada na komplikacijama, a kolika na novom porodiljnom?
Šta na ovo stvarno nitko ne zna odgovor? Sad sam već zabrinuta.
ukucaj u tražilicu, o tome smo raspravljali nebroj puta!
Slična stvar i mene zanima, a tražila sam popretražniku i nisam našla odgovor. Često su teme zatrpane postovima tipa "kad će sjesti naknada", "meni je sjela", "meni nije", "meni je" i tako na nekoliko stranica, a ja nemam vremena često i redovito čitati rodin forum, pa se izgubim u takvim postovima. Zato molim za pomoć redovite forumašice, pa ako znate točno gdje i pod kojom temom se nalazi detaljan opis načina obračuna, molim vas da stavite link na tu stranicu. Hvala vam unaprijed i oprostite što nemamo vremena za redovito čitanje foruma.
mislim 1.660 kn, ako se ne varam... mora se odraditi 3 mj. (2 isječka plaće) za novi "normalni" prosjek...
tražila sam i ništa nisam našla što je trenutno aktualno, od početka ove godine su se neke stvari mijenjale :/božana prvotno napisa
Ono što je važilo krajem 2007. kad je meni bilo napeto je:
- ako s porodiljnog ideš na komplikacije, padaš na drugom porodiljnom na minimalac od 1600 kn cca
- ako odradiš tri nepuna mjeseca između (npr. 2 mjeseca + 1 dan trećeg), dobivaš prvih 6 mjeseci na drugom porodiljnog punu plaču, drugih 6 mjeseci 2500 kn.
- ako su ti termini toliko blizu da spajaš jedan porodiljni na drugi, bez komplikacija između, onda super, porodiljni bude isti kao prvi.
Tnx, Djenka!
A koliko bi se trebalo raditi nakon prvog porodiljnog da se na komplikacijama dobiva onaj maximum od 4257,00kn? Sorry ako je negdje već odgovoreno.Djenka prvotno napisa
![]()
Ah, evo... sad sam imala vremena za tražiti, pa sama sebi stavljam link:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=66408
nisam našla temu slićnu pa ovdje pita.
mislim da sam T.ja sam na porodiljnom onih drugih 6 mj.pa ako testić pokaže + ja se vraćam na posao zbog one tri isplate,da mi nebi naknada pala na onih minimalnih 1600.ako budem duže mogla raditi onda bi i duže.
tata bi otišao tih 3,5 mj na porodiljni i onda bi dobio ohih dodatnih 2 mj.
e sad nije pitanje u smislu da se želi država varati nego u ovoj trudnoći sam morala mirovati a šta ako se s ovo slićno dogodi.da li MM mora prekinuti porodiljni jer bi ja bila na komplikacijama?
zanima me jer mali ima rezervirano mjesto u jaslicama pa ako nemoramo ne bi ga dali tada u 4 mj jer s ta 2 mje dogurali bi do ljeta i godišnjig pa bi išao tek u 9 mj.
ako ima negdje odgovor molim link