Evo i ja bi se pridruzila ovoj temi. Trenutno i mi imamo u glavi 100 ??? i nismo sigurni sta da radimo.
Moja mala je rodena sa 3650, otpustena iz bolnice sa 3350. Sa dva mjeseca je imala na vaganju 5050 i sada smo bili na kontroli sa 4 mjeseca i mala ima samo 5870. Pedijatrica mi je rekla da joj pocnem davati zitarice sa formulom navecer i voce ujutro. Mi smo se mucili sa dojenjem 3 mjeseca, bolne bradavice, mala je imala spojen jezik(ona kozica ispod jezika), nikad nije naucila dobro sisati. Nakon 3 mjeseca napokon dojenje ide dobro i ja sam sva sretna, a kad ono ne dobiva dovoljno na tezini. Ja zelim i dalje dojiti, tako da sam odlucila ignorirati savjet pedijatrice i iskljucivo dojiti do 6 mj. Ipak tesko je kada mislis da mozda radis lose djetetu. Mala je veliki veseljak, sa 3 mjeseca se pocela okretati sa leda na trbuh, grabiti svoje nogice i prije par dana je pocela "puzati" nije bas pravo puzanje ali se mice sa guzicom u zraku i moze napraviti po pola metra, metar...Jako je hiperaktivna i takva je od rodenja, nikad nije mirno lezala, cak ni u snu. Ja mislim da mozda zbog toga dobiva manje na tezini jer trosi puno kalorija.
Takoder kada sam pitala pedijatricu a sta ako nastavim dojiti, rekla je da mala nece poduplati porodajnu tezinu sa 6 mjeseci i da ja vjerovatno nemam dovoljno mlijeka. Ja maloj dajem samo jednu sisu po podoju, mlijeko mi vise ne curi kao na pocetku ali mislim da i dalje imam mlijeka. Svaku put kada ona zavrsi sisati ako stisnem dojku izletit ce mlaz. Mala ima 2,3 nekad i 4,5 pokakanih pelena. Imali smo samo jedan peroid kada nije kakala 4 dana, inace se uvijek barem jednom pokaka. Ja dojim na zahtjev, kada je bila beba jela je samo jedanput po noci, sada se budi svakih sat, sat i pol i podoji su dugacki, ja nekad i zaspem na sat dva a ona sisa...
Eto molila bi savjet ili podrsku, da li je uredu ako nastavim samo dojiti i da li je ok ako mala ne podupla porodajnu tezinu sa 6 mjeseci. Ja stavrno ne zilim poceti sa krutom hranom i formulom.
Pozdrav!!