Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 159

Tema: Izgled naše prosječne noći...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    tako je!! niti dojenje na zahtjev, niti zajedničko spavanje nema veze sa sexom! (ovo fakat nije ironično)

a sexa ima svugdje, OSIM u bračnom krevetu i tokom noći...
    htjela sam reći potpisujem lutonjicu pa sam se ipak malo suzdržala i ipak citiram djelove posta

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dajete mi nadu... dvalj:

Početno

Maria71
    same here krećem očima,okrećem očima,jako okrećem očima

još imamo i moj klavir na kojemu stoje moji papiri za školu
    Na nasem klaviru stoje neplaceni racuni, s lijeve strane klavira su bubnjevi, a s desne mikser. Iznad njega su studijski zvucnici (u potponoj simetriji s mikserom :kao-da-se-to-ne-podrazumijeva-namig, od kojih svaki ima udubljenje u sredini (lijevi - by Marko, desni - by Magdalena)...Ispod miksera su sve one masinice koje idu 'ping', ali su zatvorene u neku kutiju (koju je Marko odavno naucio otvarati, ali to ne smijem reci MM-u). S desne strane 4 kompjutera plus sempler plus ostala pripadajuca oprema...
    Zice? Kablovi? Na 'sigurnom' uza zid!:smajlic s natpisom"Mo's mislit":
    Sorry, off topic, ali bas mi je drago da imam supatnice!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jooooj, kak ja vas sve volim!!!
    Ako ništa drugo, Rodin forum mi uljepša dan, kada vidim da imam supatnice.
    Moj Jopica je prvih mjesec i pol prvu turu spavanja odvalio po 3 (sada već i 4 sata), ali poslije toga svakih sat vremena, te sisanje po 15-20 minuta. Zapravo, on bi zaspao na sisi, ali ju ne bi pustio. Kada bi zbog nekog razloga (ja se pokušam namjestiti u stolici za ljuljanje ili otići do kreveta - bezveze razlozi znam...) pokušala izvući bradavicu - dreka i panika! Nakon par takvih noći smo se premjestili u krevet, ali situacija se nije promjenila...
    Onda je sa mjesec i pol drugi dio noćenog hranjenja produžio na - 2 sata! Nitko sretniji od mene...
    Sad smo već na dva i pol sata ( :D )
    Po noći se neko vrijeme nije budio a da ne bi bio gladan, tako da sam se ja samo dizala (MM:šta ću se ja dizat kad nemam sisu), ali kada tu i tako upadne faza uspavljivanja, onda trknem MM da se on digne.
    Al mi to ništ ne vrijedi jer sam već budna.
    Inaće tatica spava sa nama u krevetu, ali razmišljam o deportaciji u dnevnu sobu jer toliko hrče da kada Josip spava, ja ne mogu usnuti jer me on budi...
    Ali mislim da bi mu to slomilo srce...

No najslađe mi je kako cijela noć padne u zaborav kada mališa nabaci prvi osmjeh ujutro kada otvori svoje predivne plave okice...

No bit će bolje... jednom... možda... tko zna...

P.S. a što se sexa tiče - to postoji! Ja se osvjedočila...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo zgodan savjet za odštekavanje sa cike: kad vidiš da maleni pada u san ili već spava a samo malo cucla, stavi mu lagano (ali ipak čvrsto, da osjeti dodir) prst ispod usnice ili na bradu, izvuci ciku i zatvori mu usta prstom. drži još par sekundi dok ne prestane cuclati u prazno. možda ne uspije otprve, ali nakon malo vježbe sigurno će upaliti! to ti je trik iz "the no cry sleep solution".

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha ha ha
    kod nas ne pali UOPĆE 8) odnosno, efekt je suprotan (čak mislim da je neispuštanje cice iz usta tokom cijele noći jednim dijelom posljedica tog trika...)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lutonjice, stvarno??

mene je to spasilo jer više ne mora zaspati ko klada da ja uspijem izvući ciku. naravno, pravi cilj - padanje u san bez cike - nismo dostigli...

razlog zašto inzistiram na odštekavanju - ne mogu spavati s rukom pod glavom, sva se ukočim (gore nego ovako, odmaknuta milimetar od njega, s njegovim nogicama na sebi ali ipak okrenuta na leđa).

naravno, nigdje ne piše da i mi nećemo imati tu fazu mama-da-nisi-izvadila-ciku!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno ...

a znate kak mi sve češće dojimo po noći? ja ležim na leđima, totalno lijepo ispružena da mi ništa ne utrne, držim joj ruku pod glavom da ju malo podignem, a zara na boku i sisa...

cice su mi naime tokom dojenja postale ekstremno "elastične" i mogu na sve strane, makar su se vratile na normalnu veličinu (dvojka...)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad si me utješila... :smajlić sa cikama do koljena veselo poskakuje a one lepršaju:

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

stvarno ...

a znate kak mi sve češće dojimo po noći? ja ležim na leđima, totalno lijepo ispružena da mi ništa ne utrne, držim joj ruku pod glavom da ju malo podignem, a zara na boku i sisa...

cice su mi naime tokom dojenja postale ekstremno "elastične" i mogu na sve strane, makar su se vratile na normalnu veličinu (dvojka...)
    he, he, jel' da? doduše moje su još neka četvorka ali elastične...
    lutonjice ova poza je i nama poznata, a što radi po danu, kad je budna...
    najomiljenije je, ja na leđima ona na mom trbuhu uhvati ciku i onda se nasloni glavom i mazi tako da cika ide na sve strane.

mislim da buduće mame ne strašimo više sexom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ha, ha!

Otkako je uvedeno pravilo od jednog (ili manje) smajlića po postu, otkidam na sve moguće kvazi-smajliće. Kakvih li krasnih ideja!

:smajlić-sise lepršaju na proljetnom povjetarcu: (zar ne, ms.ivy?)

Početno

I opet off topic- ja mislim da bi trebali napraviti jedan popis s alternativnim rjesenjima...
    (Sva sam u popisima i off topicima - :zasram

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne draga, cike lepršaju i kad netko prođe kroz sobu i uzburka zrak :kolut, kolut, kolut:

tko mi kriv, nekad su bile poveće i mrak dobre a ja sva hepi, sad su samo poveće.

eh, tko je još vidio mamu od preko 30 s dobrim cicama... ionako su mi sad draže! nek' mi dojimo sto godina, a cike neka slobodno vise... :pljespljespljes:

inesice, u pravu si

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ha ha ha
    kod nas ne pali UOPĆE 8) odnosno, efekt je suprotan (čak mislim da je neispuštanje cice iz usta tokom cijele noći jednim dijelom posljedica tog trika...)
    Ni kod nas ne pali... bila sam tak razočarana prvi put, a sad sam se već naviknula.
    Izvadim mu cicu iz usta, a on zatvorenih očiju mlati glavom i ustima prema meni i zgrabi je ponovo prije nego sam mu je stigla maknuti iz dosega.
    Koji radar...

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo isto rijesili spavanje tako sto spava s nama tako da mu ja u polusnu dam da sisa. Nama je problematicno sto nece u svoj krevetac i cim ga spustis on budan, spreman da zaplace
    Tata je s nama, a krevet je dosta sirok (to je tata uvijek zelio zbog svoje visine) tako da zasad imamo mjesta (ne znam kako ce biti kad pocne okretanje)

Zvac

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    kada ovo vidim mogu samo reci-blago meni!!!
    Meni se Alan najede oko 8 navečer, probudi se oko ponoći i ponovo tek ujutro. Moja beba još nema ni 5 mjeseci, a već spava cijelu noć.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Zvac prvotno napisa
    Moja beba još nema ni 5 mjeseci, a već spava cijelu noć.
    blago tebi!!!

ovo sa prstom probali, nije upalilo.
    probali sa dudom, nije upalilo.
    ali tu i tamo tako zaspi da ne primjeti odvajanje od sise, a po danu se vježbamo odvajati spavanje i sisanje (po noći nemam snage za bilo kakvo odgajanje :zjev,zjev,zjev

a sise lete na sve strane, naravno :sislet sislet:, no kako i ja ruku držim pod njegovom glavom, a on je na boku dok papa po noći, ruka mi utrne...
    a ja najljepše spavam na trbuhu... a tolko mi baš sise nisu elastićne...još.
    no nadam se da će s vježbom...

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    evo zgodan savjet za odštekavanje sa cike: kad vidiš da maleni pada u san ili već spava a samo malo cucla, stavi mu lagano (ali ipak čvrsto, da osjeti dodir) prst ispod usnice ili na bradu, izvuci ciku i zatvori mu usta prstom. drži još par sekundi dok ne prestane cuclati u prazno...
    E, a kak to funkcijonira kad imaš dvojicu na cici, ležeći na leđima ko kukac?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Zvac prvotno napisa
    Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    kada ovo vidim mogu samo reci-blago meni!!!
    Meni se Alan najede oko 8 navečer, probudi se oko ponoći i ponovo tek ujutro. Moja beba još nema ni 5 mjeseci, a već spava cijelu noć.
    Zvac, izgleda da nisi čitala čitav topic, naime ima nas tu dosta čija su dječica spavala cijelu noć DO svojih 5 mjeseci, a ONDA ŽIVNULA

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja mala je spavala do 5 tog mj, a od onda...kao i pocetak ovog topica. identicno. a za 3 tj moram radit. kako li cu onda, majko moja :shock:

malinica

Početno

Nama se blizi 4-ti mjesec, a ja se nadala da ce u 5-tom tj. 6-tom mjesecu potpuno da izbaci nocni podoj. Sad kad vas citam nesto mi dodje da se zabrinem .
    Moja mala ide na spavanje oko 9h, prvo budjenje izmedju 3 i 3:30 a drugo, izmedju 6 i 6:30. Ja sam malo surovija od vas pa moje dijete od kad je doslo iz rodilista nije ni jednu noc prespavalo sa mnom u krevetu.
    Zna da zaspe na siki, da se sama uspava, i da je ja uspavam nosajuci.
    U noci sa obicno probudim nesto prije njezinog budjenja, dam joj da siki i ona nastavi tamo gdje je stala.
    Takodje sam dosta razmisljala i o dojenju na zahtjev, mislim da je opravdano u prvih nekoliko (1-2) mjeseci dok se ne uspostavi ravnoteza a da poslije ipak treba preci na uobrocavanje i to na 3 sata. Moj pedijatar, zena sa 30 god. radnog iskustva me je isto savjetovala. Tolike su generacije zena dojile na tri sata i sta nam fali. Bar se vide sigurni rezultati..Ne mora ni to da bude striktno ali ipak mislim da dojenje na sat nije ono sto treba, ni bebi ni mami.
    Ali vidjecu za 2 mjeseca sta me ceka, ako uleti u te faze budjenja po cijelu noc ko zna...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj malinica prvotno napisa
    Tolike su generacije zena dojile na tri sata i sta nam fali. Bar se vide sigurni rezultati..
    Ma sve je to OK za mamu, vjerujem da je lakše, ali ne mogu zamisliti da mi maleni plače od gladi (jer on jede svakih 1,5-2h), a ja mu pokušavam odvratiti pažnju još sat vremena u svrhu neke discipline i uobročavanja, iako znam da mu treba cika i to odmah!

A što se tiče MM-a, on spava s nama do 6 ujutro, onda zbriše u kuhinju (!) na sat-dva sna pa se još vrati pomaziti s nama prije posla (a radi u susjednoj sobi - ). Seks? Što bi rekla ona naša ministrica kad je ispunjavala rubriku "sex" u britanskoj vizi: YES (a ja bi dodala - please).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    evo zgodan savjet za odštekavanje sa cike: kad vidiš da maleni pada u san ili već spava a samo malo cucla, stavi mu lagano (ali ipak čvrsto, da osjeti dodir) prst ispod usnice ili na bradu, izvuci ciku i zatvori mu usta prstom. drži još par sekundi dok ne prestane cuclati u prazno...
    E, a kak to funkcijonira kad imaš dvojicu na cici, ležeći na leđima ko kukac?
    ti uvijek postavljaš trik-pitanja... :heheeee: probaj s dva prsta istovremeno, ili neka tm uleti!

mommy: odvaljujem! dvalj, odvalj:

malinica

Početno

Mommy nisam ni ja mislila striktno, beba ne trazi siku samo kad je gladna vec i kad je zedna, pa je sumanuto cekati tri sata da je napojim.
    Ja sam nekako uspijela svoju da uobrocim a trebalo mi je nekoliko dana.
    Evo imam i ja neku strucnu literaturu 8) pa cu ponesto da prepisem, mozda nekom bude od koristi.
    Kniiga je Sta da ocekujete u prvoj godini a autori Arlin Ajzenberg i Sendi Hatavej.

Bebe su robovi navika. Stvorite im navike i verovatno ce ih se drzati posebno ako te navike znace hranu i paznju.
    Kod malih beba navika ucestalog hranjenja tokom noci je stvarno potrebna. Vecini beba od dva ili tri mjeseca, posebno onima koje sisaju jos uvijek je potrebno jedno ili dva nocna dojenja tokom noci. Ako navika ucestalog budjenja potraje do petog ili sestog mjeseca, mozete poceti da sumnjate da se beba ne budi zato sto joj je potrebno da jede tokom noci, vec zato sto se "srodila" sa obrokom u to vrijeme. Stomak koji se puni u regularnim intervalima vremena "krcace" cak i ako je sasvim pun.
    Moze biti u redu da beba ima jedno hranjenje usred noci, ali joj sigurno nisu potrebna tri ili cetiri, Prvi korak u pripremama za spavanje tokom noci teba da bude postepeno smanjenje nocnih hranjenja. Evo kako:

- povecajte obim oborka pred odlazak na spavanje. Mnogim sanjivim bebama pada glava prije nego sto potpuno napune tankove za noc. Razbudite je da podrigne setnjom ili nekom drugom smicalicom i nastavite da je hranite dok ne ocijenite da se dovoljno popunila. Kad predje na ne mlijecnu hranu moci cete da joj pojacate veceru oborkom sa zitaricama ili drugom hranom. Mada nije naucno dokazano da to pomaze da bebe spavaju cijelu noc nekad djeluje.

-budite bebu da je nahranite prije nego vi odete na spavanje. Ponekad cak i malo hranjenje u kasnim satima zna da produzi spavanje za sat ili dva u odonosu na period koji bi prespavale bez tog hranjenja.

- provjerite da li beba dobija dovoljno za jelo tokom dana ako nije taoo nda beba koristi nocna hranjenja da nakupi kalorije, ako je tako povecajte obim hranjenja preko dana.

- kada beba trazi hranu svaka dva sata (sto je mozda potrebno za napredovanje novorodjenceta ali ne i starije bebe), pokusajte da rastegnete period izmedju dva hranjenja dodajuci pola sata svake druge noci. Umjesto da skacete i uzmete je cim se oglasi, dajte joj sansu da sama ponovo zaspe - mozda vas iznenadi. Ako pocne da vristi pokusajte da je smirite da je ne podizete - pomazite je, masirajte joj ledja, pjevajte monotonu uspavanku ili pustite igracku iznad kreveca. Ako plakanje ne prestane nakon razumnog vremena (15 min) podignite je i probajte da je stisate na rukama tako da cete je ljuljati, maziti ili joj pjevati. Ovdje moze i tata da uskoci da to odradi umjesto mame jer bebu koja vidi svoj izvor hrane tesko je odvratiti od njega. Ne paliti svjetlo i izbjegavati razgovor i podsticaje.
    Ako uprkos ovim naporima beba ne zaspe nahranite je a ovim ste vjerovatno uspjeli da produzite interval hranjenja za pola sata.

- smanjite kolicinu nocnog obroka koji zelite da smanjite, mozda beba odluci da budjenje nije vrijedno truda i odluci da prespava. Vecina daje prednost vodi umjesto nista

- povecajte kolicinu koju nudite za obrok koji mislite da nastavite da dajete jos neko vrijeme. Ako se beba budi pr. u ponoc u dva i cetri sata mozda cete zeleti da ukinete prvo i trece hranjenje povecavanjem obroka koji je u sredini

- ne mjenjajte bebi pelene tokom noci ako to stvarno nije potrebno

- ako dijelite sobu ili krevet sa bebom sad je pravi trenutak za odvajanje, mozda je vasa blizina razlog zasto se beba cesto budi i sto je vi cesto podizete

Nadam se da sam uspjela pomoci bar malo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj malinica prvotno napisa
    Takodje sam dosta razmisljala i o dojenju na zahtjev, mislim da je opravdano u prvih nekoliko (1-2) mjeseci dok se ne uspostavi ravnoteza a da poslije ipak treba preci na uobrocavanje i to na 3 sata. Moj pedijatar, zena sa 30 god. radnog iskustva me je isto savjetovala.

Nažalost, ovo je razlog zbog kojeg sam ja (mlada i glupa) kod prvog sina prešla na adaptirano mlijeko nakon 7 dana (!) dojenja.
    Tada je isto bila preporuka: dojiti svaka tri sata, niti slučajno češće, to bebi uopće ne treba, blah, blah :strogo gledajući, rukom prijeteći pedijatar ženski, komada jedan:

Ja (da se sad ne okvalificiram, ali ipak: mlada budal..), NA SAT SAM GLEDALA i brojila minute da prođu tri sata, a malac vrištao (sad znam: od gladi). Kad se jadničak konačno dočepao sise, od umora je zaspao u roku keks. I kad se probudio, umjesto da dalje sisa, ja sam opet brojila sate. I tako sam izmaltretirala dijete i sebe da sam, naravno, ostala bez mlijeka (kako neće, kad skoro uopće nije sisao - što sam tada znala o reguliranju ponude i potražnje?), isplakala sam tone suza i - kupila adaptirano. Kad se najeo, bio je konačno sit. I da, adaptirano je stvarno "držalo" tri sata. Okolina me tada uvjerila da mi je mlijeko bilo "preslabo" :blah blah:, ali danas znam bolje.

Toliko o sisanju na tri sata. Pa neka bude buđenje svaki čas, ako je to za moju bebu dobro :skok, hop:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

amalthea, baš tužno. :suosjeć: namučili ste se i ti i maleni jer je netko "pametan" mislio da zna bolje od mame i bebe. sad si možda umornija, ali kladim se i puno sretnija i zadovoljnija! bebu da ne spominjem... :raznjež:

(kod moje mame je bila identična situacija i čudili su se zašto ja tako puno plačem... s drugim djetetom se dosjetila jadu...)

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

malinica, dojenje na zahtjev kod malih beba je bitno iz razloga što je to najbolji način za postizanje prave količine mlijeka koja je bebi potrebna ako je se želi ISKLJUČIVO dojiti do 6mj. ako se želi dojiti barem godinu dana dojenje na zahtjev je pravi recept.
    druga stvar dojenje ne sliuži samo za hranjenje nego i za maženje i iskreno meni je to predivno. evo moja curka ima sada 11mj, prije nekih 1,5mj tako se intenzivno počela mazit da ja to nisam nikad tako zamišljala, a sada mi je PREDIVNO
    a veselje za cikom, to mi je tako slatko. ttjekom dana i noći x puta se cura zaželi cike, malo lizne, malo pociki i ode dalje.
    ako je želim dojiti što duže mislim da je to najispravniji način

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

inesice :pljes, cmok, zagrl:

malinica

Početno

I sama namjeravam da dojim (iskljucivo) bebu do 6 mjeseci, a poslije da joj uvedem drugu hranu uz dojenje. Pa nek potraje dok ona bude htjela.
    Znam i ja svu teoriju dojenja, i sve to sto ste napisale oko paznje.. i sve je to u redu, samo sto se ja vise ni u sta ne kunem 100%. I mislim da treba traziti kompromisna resenja u svemu i da ne teba pretjerivati ni u cemu. I jako mi je zao kad cujem da je neko odustao od dojenja.

I mi smo prosli i dojenje na svako malo, i danju i nocu kad nam je bio skok u razvoju, ali to nam nije svaki dan. Takodje se ne moze isto rjesenje svuda primjeniti jer se bebe a bogami i mame medjusobno razlikuju. Ali vrijedi cuti i drugacije misljenje. Eto, ja sam samo otvorila usi i za suprotno misljenje, koje sam u prva dva mjeseca uporno odbacivala jer mi je odkad sam izasla iz rodilista glava bila napunjena dojenjem na zahtjev. Pri tom mi niko nikad nije definisao zahtjev, samo su rekli kad uporno place... A moje dijete nikad uporno ne place samo kenjka kad joj se spava. (Plakala je kad je imala grceve)

Ma bitno je samo da su i beba i mama zadovoljne, dojili mi na ovaj ili onaj nacin. 8) .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ha, da malo podignem topic, da se ne nakupi prašina.

Uuuuuuuuuu....kad vidim onaj prvi post

Sad smo na konju (s hvataljkama čak!) - budi se u prosjeku 3 puta noću, ma zamislite: prekjučer SAMO 2 buđenja!

A vi, drage moje supatnice, kako su sad vaše noćne ptičice?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i kod nas ima promjena :/

kad sam pisala onaj post, bojan se budio jednom; al zadnjih šest mjeseci se budi četiri, pet, šest... milion puta...

u totalnoj sam komi, grozno sam iscrpljena i po cijele dane teturam

i sad više ne cica par minuta i odmah zaspi, nego je na cici 15- 20 minuta, a uz to cijelo vrijeme nešto cvilka kroz san, pa ja ne mogu zaspati, nego buljim po onom mračnjaku od sobe

eto, kad već pitaš

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Rats! Znači da je možda kod nas samo prolazna faza?!? Buuuuaaaa.....

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ma nisam te htjela zbedirat

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja necu nis komentirat, samo cu reci da mi je drago nas jos ima ... mislim nas kojima djeca treniraju svakojake sportove tijekom noci.

Zach se budi NEBROJENO puta nocu, no nije problem u budjenju vec u tome sto, kada se probudi, ostaje budan i do sat vremena. Zombi, eto sto sam ja...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo sad na cca 2-3 noćna buđenja/cikanja u dobrom periodu ili na 3-5 u napornijem.
    Ovu prvu varijantu podnosim manje više bez problema, ova gora me zna iscrpit.
    Al kad pročitam čitav topic, stoput mi je lakše

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, ne mogu vjerovati da na ovaj topic nisam prikeljila niti jedan jedini post...:mlot, mlot, mlot: a u stvari sam supatnica....

lovro = 23 mjeseca (skoro), doji min 3 puta po noći, s tim da mama ne mijenja strane, jer je desna cika = bljuk, i doji samo lijevu... :/ Ujutro se sastavljam sa šarafincigerima....

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Ujutro se sastavljam sa šarafincigerima....
    i ja, al ak ga nadjem od pospanosti!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dakle, ne mogu vjerovati da na ovaj topic nisam prikeljila niti jedan jedini post...
    Ma, nemaš brige, mamma san, znaš kak se na ovom forumu veli: "Nije topic pravi topic dok AJVICA ne prikelji post"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Dakle, ne mogu vjerovati da na ovaj topic nisam prikeljila niti jedan jedini post...
    Ma, nemaš brige, mamma san, znaš kak se na ovom forumu veli: "Nije topic pravi topic dok AJVICA ne prikelji post"

I kod nas je nešto bolje, iako je i to :/ ; od 22-6h od 3-15 buđenja.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja su sva djeca spavala cijelu noć... evo i ovaj mali je počeo od prije 10tak dana - do 6 oli 7 ujutro, zadnji podoj oko 20.30
    ...ali štos je što prvih dvoje nisam dojila preko 8 mj. znači 8) sudeći po vašim postićima, uskoro ćemo početi tulumariti, a kad prođemo godinu dana mogli bi se isto sastavljati šarafcigerima

A da ja njemu ipak dam dudu, sad dok je još vrijeme 8)

mamicama dojilicama

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni se bojan ovu noć probudio samo tri puta; danas sam tak orna i čila da mislim da sam bila u stanju cijeli dan njivu kopat

eh, kad se sjetim kak je prije spavao; da mi je netko onda rekao da ću biti sretna kad se probudi "samo" tri puta, rekla bi mu da je lud

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Moje dijete danas napunja 4 mjeseca i nase noci izgledaju prilicno blazeno. U krevetic poslije kupanja i hranjenja ide u 22 h. Prvo budjenje je u 1.30 h (sisanje 10-15 min), drugo oko 4 (takodjer sisanje 10-15 min) te trece oko 6.30 - 7.00.Poslije svakog hranjena zaspe na siki tako da mi ne treba dodatno uspavljivanje. Moram napomenut da smo imali i faza kad se budio samo jedan put u cijeloj noci. :D Ja sam mama koja se stvarno moze naspavati.
    Kod nas isto ovako, jedino sto Filip ima 9 mj. i zaspe oko pol 9.
    Ja nisam bas neispavana, a i kad jesam to nije zbog budjenja vec zato sto visim na ovom forumu ili citam iza ponoci. Sto cu, ne volim rano leci-onda imam dojam da nista nemam od dana. Malo mi je teze ustati ujutro, ali svako toliko dignem MM-a, pa se on i F. igraju, a ja spavam do podne.
    MM spava s nama, F. spava u svom krevetu do zore, a onda predje nama na malo spavanja na cici. Bas nam je fino kad se svi skupa probudimo i cerekamo u krevetu.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ni ja ne mogu vjerovati da ovo tek sad čitam :?

elem, kod nas stanje promjenjivo i nepredvidljivo, ali još uvijek prevladavaju noći s jednim do dva kratka buđenja dok ne detektira ciku.

dogodi se da zaspi na ciki i ja skupa s njom, ali to nam je i tako prirodno stanje da samo po utrnutoj ruci drugi dan znam da je dio noći provela na ciki.

imali smo nekoliko noći kad je pomalo u bunilu plačući tražila da je nosimo. probali, nosali pola noći i ukomirani čekali da prođe.

andrea, i ja sam orna kad se lada probudi 2,3,4 puta jer imamo iza sebe probdjevenih noći ko u priči. meni je zaista dugo trebalo da se naviknem na konstantno cikanje, ali kad sam se jednom navikla mogla bih sada i dvoje podnijeti...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas je isto katastrofa situacija. Mala je do petog mjeseca života spavala u svom krevetiću i budila se dva puta tijekom noći papati. Sad se budi svakih sat vremena i malo ciki, malo drži ciku u ustima, a neda se prebaciti nazad u svoj krevetić.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da se pridruzimo!!!
    Do 4.5 meseca T. je spavala iskljucivo u svm krevecu i budila se jednom oko 2h da jede pa onda u 6h sto je vec jutarnji podoj (zaspala bi oko 21h). ONda je jedno vece odlucila davise nece spavati u svom krevecu i vristala kao sumanuta dok je nisam prebacila u krevet. Inace je sa mnom spavala ujutru od 6h pa na dalje do ustajanja oko 9-10. Od tada vise nece na spava u kreveticu ni pod razno. Sada se samo igra u njemu i to ujutru kad se probudi otkotrlja se i vuce vrteskicu ne bi li je uskoro polomila(skinuli smo jendu stranu sa krevet i dovukli ga velikom).
    Onda je pocela da se budi sve ranije i ranije da bi jedno vreme zaspala u 20:30 pa se budila da jede svakih sat vremena i tako po celu noc.
    Pa se sad ustalila na prvo budjenje i klopu nakon vecernjeg podoja u 20:30 na 23:30, pa 2, pa ko zna jos koliko puta d o ujutru, ja se samo premestam sa strane na stranu i nastavljam da spavam. Na svu srecu pa ne spava sa cikom u ustima vec je ispusti :D .
    A mi cicamo TEK 7.5 meseci.

Najvise volim kad mi mame njenih vrsnjaka kazu kako im deca spavaju po celu noc od osam do osam, nikada se ne bude,ne jedu po noci, ne piju vodu i zgrazavaju se sto moja T. JOS UVEK sisa i to tako cesto i to po noci, a trebala bih je "vec odvikavati, jer velika je ona da bi jos uvek sisala". :shock:
    A ja se obicno na to samo nasmejem i kazem da je moja T. jedna vesela i srecna beba uvek nasmejana.

Ne zalim se sto sam neispavana (barem ne jos uvek) a i ko mi kriv umesto da spavam ja surfam po forumu i citam knjige. A uskoro pocinjem i da spremam dva ispita na poslediplomskim pa tek necu spavati. Zaist se divim svim mamama koje su uspele i uspevaju da doje tako dugo.I mi cemo dojiti sve dok T. bude to zelela.
    ljubac svim nocnim pticicama i sisavcima

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I mi smo tu negdje. Ako zaspi u 8 prvo buđenje je oko12, pa 2, pa 4-pola5, pa oko pola 7 i jutarnje buđenje oko 8-pola9. Ako zaspi u 9 ista stvar samo kaj ujutro odspava do 10. Ova druga varijanta meni super paše jer obožavam dugo spavati. Kad se dignemo u 8 ne znam gdje mi je glava pola dana. Samo me zanima kak će to izgledati kad krenem opet na posao što će se dogoditi za oko mjesec dana... Ići ću i ja spavat kad i on najvjerojatnije. A to noćno buđenje isto kao i kod većine vas prišteka se na cicu, malo cica i zaspi, ja ga preskočim da promijenim stranu i spavamo dalje sretni i siti.
    A danje spavanje bože sačuvaj. Odspava 2-3 puta po pola sata. Da bar odspava tih sat-sat i pol u komadu... Ponekad odspava i malo duže, ali to je tak rijetko... Više me iscrpi to po danu jer pred večer, valjda jadan od umora, zna postati dosta nervozan.
    Ali koliko vidim i kod vas, bebolinci imaju svoje faze spavanja pa živim u nadi da će jednog dana biti bolje...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da malo podignem.... ne volim da ovaj topic zamre, onda se ja lose osjecam.

Amalthea, javljaj se!!! ovo si pisala prije godinu dana, kakvo je sad stanje?? ovaj tvoj izgled prosjecne noci je pis of kejk u odnosu na moju. hoce li moje dijete poceti spavati kada bude uzrasta tvog djeteta?? hajde utjesi me??

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hoćeš da te utješim?

Pret-pret-prošla noć: - blaženstvo!
    - iznimno zaspao u 21:30
    - spavao do 4,30 :shock: , promeškoljio se, cica
    - spavao do 7,15

Pretprošla noć:
    - zaspao u 20 sati
    - promeškoljio se u 1, uvalila cicu
    - nastavio spavati do 3, promeškoljio se, opet cica
    - nastavio spavati do 4:50, uvalila cicu - nema više spavanja.

Prošla noć
    - zaspao u 20 sati
    - probudio se u 21, meškolj, cica
    - probudio se u 23, meškolj, cica
    - probudio se u 1:30, meškolj, cica
    - probudio se u 3, meškolj, cica
    - meškolj, cica do 6 ujutro...

Jesam li te utješila?
    Nisam ni mislila

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

amalthea,a vidi noć naše DVOGODIŠNJAKINJE:

oko 21:00 - sisanje 15 - 30 minuta - spavanje
    oko 23:30 - sisanje 5 - 10 minuta - spavanje
    oko 01:00 - sisanje (spavanje s cicom u ustima) SVE DO
    02:00 - kad ja mijenjam stranu jer mi je sve utrnulo. pa opet sisanje (spavanje s cicom) SVE DO
    03:00 - kad ja opet mijenjam stranu jer mi je sve utrnulo, pa opet sisanje SVE DO
    04:00 - kad ja mijenjam stranu....

i tako do otprilike 8:30.

pa sad ti meni reci jel ti draže buđenje svakih sat vremena i sisanje po 10 minuta, ili -
    sedam sati provesti sa svojim cicama konstantno u ustima...

kaj je najsmješnije, ja se uopće ne žalim, meni je to postalo totalno normalno i čak se dobro naspavam

Lutonjice,

E pa sad i mi spavamo sa sisom u ustima!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo da i ja malo ofriškam svoj zadnji post od prije 4 mjeseca.

cika je i dalje glavna tješilica, ali sad je naučila da cika spava kad i ptičice pa je pušta cijelu noć na miru i strpljivo čeka 5.30-6.00 ujutro kad navali naizmjence na jednu, pa na drugu, pa opet na prvu i tako do 7.00 kad se svi budimo jer cike idu na posao

navečer zaspi do 22.00 i sad se sve rjeđe budi za jednu pišanciju (tada ne nudim ciku, ali niti ona traži) pa zapravo odspava u komadu do jutra.

znam da je i ovo faza, samo me svaki puta hvata lagana jeza jer znam da slijedeća faza ne mora biti korak naprijed u odnosu na prethodnu...iako vjerujem da hoće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •