-
beba u depresiji????
Moja frendica ima curicu staru oko godinu i pol i bebica je strašno mirna,pasivna nezainteresirana za stvari oko sebe i drugu djecu.Jako malo prica i nikad se ne smije.Dosta je troma i usporena ,pa sam malo zabrinuta da nije možda depresivna???Inace mama nije imala postporodajnu depresiju,strasno je draga,brizna i pozitivna.Samohrana je majka , ali sve stize i ne zanemaruje beibicu.Molim vas za vase savijete i misljenja.Hvala!
-
Dali to i njena mama primjećuje?
Ili samo ti?
Pitam ovo jer ako je i njoj "čudna" neka potraži stručnu pomoć.
Nemam apsolutno nikakvog iskustva pa mogu samo to savjetovati.
I ~~~~~~~~~~~~ za malu bubicu
-
Osoblje foruma
nije depresivna, ali po opisanim simptomima možda ima neki neurološki i/ili motorički poremećaj.
jesu li ikada bile kod neuropedijatra ili fizijatra?
-
Kipi, nemoj se ljutiti, ali pitanja: da li si ti sa tim djetetom 24 sata na dan? Koliko često vidiš dijete? Možda mala inače nije takva, jesi li razgovarala sa frendicom? Je li frendica zabrinuta? Ja znam djecu koja neće pričati u mom prisustvu iako se roditelji kunu da pričaju inače kao navijeni, a mene samo gledaju i eventalno mi dodaju smokić ... Hoću reći, ne mora situacija u stvarnosti biti kakvom je ti vidiš. Ti veliš da je mama te malene jako dobra i bržna, pa onda pretpostavljam da se dobro i brine za dijete - smatram da će mama sama potražiti pomoć ako bude potrebno ili ako ona smatra da bude potrebno.
-
Mene samo zanima da li je normalno da su djeca tako mirna,uglavnom koliko znam ona se u svim situacijama tako ponasa,sto cak potvrduje njena majka.Majka u osnovi nije jako zabrinuta iako se par puta pozalila da je djete previše ovisno o njoj.
-
meni to nezvuči kao normalno razvijeno dijete...imam djevojčicu od godinu dana i totalna je suprotnost, dobro sva su djeca drugačija ali ipak su u toj dobi znatiželjna, zaigrana, vesela, sve ih zanima, oponašaju odrasle - to je neki normalan razvoj djece
samo mi je čudno što to tvoju prijateljicu ne zabrinjava i što nije potražila stručnu pomoć :?
-
Meni je glupo da ja panacarim,moja mala je ful aktivna i komunikativna ,pa mi je ovo cudno.Mozda postoje malci koji su tako mirni i da je to normalno,mislim da bi joj pedijatri vec nesto rekli ide na redovne kontrole.Uglavnom zanima me da li jos netko od prisutnih ima tako mirno dijete?
-
ima takve djece.
moguce je da je i neki poremecaj u pitanju, ali...ima ih i takvih (mada mi rod. aktivaca tesko u to povjerujemo 8) )
-
draga kipi,
poslala sam ti privatnu poruku.
-
Možda se tebi ta mala čini tak mirna ako ju uspoređuješ sa svojom živahnom curicom.
Ja mogu usporediti moju Paulu i moju 13 god. mlađu sestru koje su totalna suprotnost. Jedino zajedničko im je da su obje brbljave. Sestra je bila vesela i zaigrana beba, ali nije bila toliko fizički aktivna, možda zato jer je bila u hodalici i vrtiću pa nije puzala. S godinu dana je spavala u svojoj sobi u krevetu (s otvorenim vratima), kad se probudila ležala je u krevetu. Nije se bacala okolo. A Paula skoči na noge u kinderbetu kad je još u polusnu. Sad mi se čini da možda motorički nije bila ok, ali je s godinu dana hodala i nije imala nikakvih problema.
Nikad nije imala neke prevelike zahtjeve, kad je imala 2 god. a ja 15 mogla sam bez problema biti sama s njom doma (znala je pokazati sve pjevače na slikama u Bravu). Za nekakve tantrume i "terrible two" sam pročitala na forumu i nije mi baš jasno kaj je to. S godinu dana nije nosila pelene, a s godinu i pol nije imala ni noćnu pelenu.
Meni je sad malo problem kaj sam ja uvijek bebe tak zamišljala, a sad imam bebu koja nije mirna ni sekundu, i jako protestira kad nije onako kako si je ona zamislila
-
Iskreno, i meni se ta curica čini malo premirna i atipična za razliku od većine druge male djece.
Moja curica od 15 mj. i svi njeni mali prijatelji (starosti od 2 mj. pa do 2,5 godine) su vrlo zivahna i znatizeljna djeca. Po pričama njihovih mama, a i po mom vlastitom iskustvu, stalno su u pokretu i "pričaju", svatko prema svojim mogućnostima.
Moja curica ne može 2 minute biti na miru-stalno trči, nešto nanaša uokolo, komentira sve...jednostavno, svugdje voli zabosti svoj mali nosić
Ja sam, pak, bila mirnije dijete - kasno sam prohodala pa nisam bila toliko fizički aktivna, ali me je ipak sve zanimalo i stalno sam se nečim morala baviti.
A opet...možda postoje i mirna djeca...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma