Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kako oprati madrac? HITNO

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Kako oprati madrac? HITNO

Jana je preksinoć povratila po našem novom madracu. Onak, pošteno. Ja sam što sam brže mogla maknula zmazanu plahtu, ali već je bilo procurilo.

Ribala sam s mokrim ručnikom (bilo je jako kasno, sama, ne smijem se naprezati) nekih pola sata, ali evo sad dan kasnije ostala fleka, ali što je još gore, smmmrdi. Ko da nisam ni prala.

Dajte hitno pomozite, dok nije prekasno. Nešto mi je MM spomenuo sodu bikarbonu, a ja nemam pojma.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne znam za sodu ali sam jednom gledala na RTL-u onu emisiju o čišćenju s one dvije Engleskinje. Došle su u jedan studentski dom i očistile su im i madrace na kojima su spavale generacije i generacije, bilo je tu svakakvih izlučevina. Upotrijebile su mislim samo četku i toplu vodu sa sapunicom, trljajući u krug od krajeva prema sredini, na kraju su stavile suhi ručnik na krevet i gazile po njemu da upije vlagu. Mala mi se neki dan popiškila u krevet i upotrijebila sam onaj Vanish za tepihe jer piše na njemu da je i za "upholstery"- ne znam točno prevest ali mislim da se odnosi na platnene presvlake za kauče i stolice.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja isto ako ko i ti površinski operem i zračim
    Mislim da fleka ostane :/

Vjerujem da ti je misris koma, pogotovo sad

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Vjerujem da ti je misris koma, pogotovo sad
    Ma taj smrad, bez obzira na novo stanje , mi diže želudac sam tak. Sama sam se sebi čudila kak preksinoć nisam povratila.

Povraćanje mi je jedna od najmrskijih stvari u životu, pored padanja u nesvijest.

katajina, hvala za ideju. Samo ne znam koju sapunicu da koristim. Možda otopiti Ajaxov sapun, ili baš pravi detergent za veš. :/

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja ti to čistim s vanishem za odječu, našpricam i onda trljam prema jednom kraju i onda stavim ručnik gore koji pritišćem da upije vlagu. Ubuduće bum i ja skakala po njemu :D

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

kad smo nedavno putovai avionom jena cuica ispred nas je povratila i stuardesa je odmah donila kavu (ne skuhanu nego uprahu) iposula je po tome. djeluje carobno, smrad je odmah nestao...za fleku ne znam, ja ove od mokrace skidam vanishom...
    eto, meni je ta info sa kavom zlata vrijedna pa provaj....

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemam pojma za pranje, ali ja sam prevencije radi kupila štep deku. Pa sad nezgode završe u veš mašini.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frida se pred par mjeseci pošteno zbljuvala, srećom u kinderbetu. :/ Ja sam prala, četkala, ispirala taj madrac ne znam koliko puta i smrdio je užasno i dalje. Smrdjela je cijela soba od njega.
    Slučajno imamo još jedan madrac za kinderbet pa sam stavila drugi a ovaj htjela baciti. No ipak prije nego ga bacim iznijela sam ga na balkon na luftanje.
    Bio je na balkonu par dana i smrad je potpuno nestao.

Pa ako imaš toliki balkon da ti stane veliki dupli madrac van (meni ne bi stao ) i ako imate na čemu spavati dok se ne izlufta, probaj.

A možeš ga jednostavno i okrenuti na drugu stranu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ak je madrac iz kindaca moj je sistem ovakav-naime imam dva madraga pa kada gospodin uneredi jedan odnesem ga u kemisku cistionu i stavim drugi. ovi ga tako ociste da je kao ganc novi-kemiska zlata vrijedna!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dr. Beckman oxi magic - to je skidalo i fleke od popišanog madraca.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma meni fleke nisu problem, vec smrad, a ovi otklone sav smrad iz uneredjenog madraca

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mojoj sestri je čovjek koji joj dolazi kući prati tepison oprao i madrace!! Ima onaj veliki "usisavač" i sad su madraci kao novi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    Dr. Beckman oxi magic - to je skidalo i fleke od popišanog madraca.
    Gdje ima za kupiti?

Datum pristupanja
    Feb 2005

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nama je na Hespo madracu pisalo da se čisti sa sodfom bikarbonom (mokraća i sl)

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj vanjci prvotno napisa
    kad smo nedavno putovai avionom jena cuica ispred nas je povratila i stuardesa je odmah donila kavu (ne skuhanu nego uprahu) iposula je po tome. djeluje carobno, smrad je odmah nestao...za fleku ne znam, ja ove od mokrace skidam vanishom...
    eto, meni je ta info sa kavom zlata vrijedna pa provaj....
    Za ovo nisam nikad čula, ali zapisat ću u slučaju potrebe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •