Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: krađa u vrtiću?!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno krađa u vrtiću?!

daklem, evo me s još jednim problemom :/
    jučer kad sam došla po malu u vrtić njene jakne nije bilo. tete pojma nemaju, kažu desi se da neko zabunom uzme tuđu jaknu ili cipele ali ju uvijek vrate. međutim, jedan tata je rekao da oni već neko vrijeme imaju "zamjensku" jaknu jer je njihovu neko uzeo i ostavio drugu. još uvijek nisu našli svoju.
    gledala sam po drugim grupama ali jakne nema. kako je jučer u to doba već dosta djece otišlo doma pustila sam to za danas i mislim si ako je neko već zamijenio valjda će ju danas donest. ali jok, jakne i dalje nema.
    jedna mama mi je rekla da se njoj dogodilo isto i da nikad više nije vidjela svoju jaknu i onda je kupila neku kod kineza, e tu kaže niko nije dirao.
    tako sam ja cijeli vrtić okrenula naopako i alarmirala sve od teta do ravnateljice jer meni jakna treba i nit imam love za kupovat drugu nit mi pada na pamet. ako je jakna nestala u vrtiću onda mislim da je to njihova odgovornost. na kraju, ako je jakna stvarno ukradena 'ko mi garantira da mi sutra neće nestat cipele ili druga jakna ako već nekome zapne za oko. :?
    uglavnom, zanima me šta mogu poduzet ako se jakna stvarno više ne pojavi. jel se nekome dogodilo isto?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni se nije dogodilo nešto takvo, ali da mi se dogodi, išla bih sigurno do ravnateljice i ne bih odustala.
    Mislim da bih pobjesnila!
    Želim ti da "istjeraš pravdu" ili nađeš jaknu.
    Ne kužim zakaj u tim vrtićima ne stave lokote na vrata.
    U kojem ste vrtiću?

I još jedan prijedlog. Mogla bi veliki oglas naljepiti na ulaz vrtića s detaljnim opisom jakne i molbom da ako već ne žele jaknu vratiti tebi osobno bar neka je ostave u ormariću...
    Sumnjam da se netko zeznuo za jaknu, osim ako po dijete nije došao netko tko ga ne vodi svaki dan doma.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja samo znam da u naš vrtić može ući kad tko hoće. Kako je E. na 4-satnom programu dolazim po nju u 12h kad većina grupa ruča. Nikad me nitko nije pitao tko sam, mogu raditi što hoću.
    Od kolega s posla sam čula za "krađe" i u drugim Zg vrtićima.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nama se dogodilo da se jedan tata zeznuo, ali je njena vesta sutradan bila nazad na vješalici

Ovo mi je grozno za krađe.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ovo mi je grozno za krađe.
    I meni je to grozno. Ja imam običaj spremiti stvari u torbu, onako da se ne vide, amda kada idu van teta to izvadi i ostavi vani. :/

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A čuj, može uvijek uzeti netko od roditelja kad dođe po dijete (ima nas nažalost svakakvih)... tko je u tom slučaju kriv? Treba li teta stajati na vratima kao policajac dok roditelji dolaze po djecu-ionako ne zna za sve koja je jakna/cipele/ruksak čija....
    Mislim to je strašno, i ja bi popi.... kad bi se to desilo! Bojim se da ćeš teško pravdu istjerati.
    nadam se da će ti se jakna uskoro pojaviti na vješalici, da je samo bila zabuna.
    , puno sreće.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne moram ti uopće govorit kako sam bijesna
    otišla sam do ravnateljice i iznenadila me njena reakcija. otprilike, to se uvijek rješava s tetama, nikome se to još nije dogodilo i, pa tek je jučer nestala nek još malo pričekam. :shock: :/
    ormariće nemamo, to samo jaslička skupina ima a na vješalicama nisu čak ni napisana imena djece tako da svaki dan imaš drugu vješalicu. danas sam popizdila i napisala na jednu njeno ime.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    A čuj, može uvijek uzeti netko od roditelja kad dođe po dijete (ima nas nažalost svakakvih)... tko je u tom slučaju kriv? Treba li teta stajati na vratima kao policajac dok roditelji dolaze po djecu-ionako ne zna za sve koja je jakna/cipele/ruksak čija....

znam da je moguće da se neko zabunio ako je recimo po dijete došla baka ili neko drugi ali polazim od sebe, da skužim da imam tuđu jaknu isti dan bi se vratila jer bi znala da je neko dijete ostalo bez jakne taj dan.
    znam da ni tete ne mogu to kontrolirat niti znaju šta je čije uvijek, ali činjenica je da se to dogodilo u prostorijama vrtića. mislim da bi trebali imat neku policu odgovornosti za takve slučajeve jer ne mogu prihvatit to kao pojeo vuk magare i nikom ništa.
    iako, uvjerena sam da djeca sama znaju da li je nešto njihovo ili ne. ipak je to vrtićka grupa a ne jaslička. moja je tamo najmlađa pa zna.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nama se slično dogodilo, djete je obuklo Matejeve tenisice (bile su iste), samo ne kužim kak ga nije žuljalo, bile su dva broja manje od njegovih. Doduše samo za prijepodnevno igranje.

Moram komentirati....pa djed je odveo tuđe djete kući....niti je primjetio djed, niti se djete bunilo.....pa kako da djeca budu sigurna jesu li to njihove stvari ili ne.

A tete... stvarno mislim da ne mogu one biti odgovorne za takve stvari. Jer da čekaju da svaki roditelj kad dođe po djete i obuče svoje djete ili da ga skine kad dolazi (jer se "krađa" može dogoditi i tada), mislim da bi se roditelji opet žalili jer teta nije u sobi s djecom.
    Nije u redu da stvari nestaju, ali nisu ni tete krive. :/

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo, upravo su mi javili iz vrtića da je jakna nađena. neko ju je zamijenio :D
    međutim, komentar tete je za nepovjerovat; niste trebali tako dramatično jučer reagirat, to se događa. koliko puta je moj sin došao iz škole bez kišobrana pa šta sad, glavno da je živ i zdrav. na kraju, nije to takvo bogatstvo :shock: :? i da šta slušam te rekla kazala priče da je nekom ukralo jaknu?!
    ja reko, nije rekla kazala, mama mi je sama rekla da joj se to dogodilo i ne vidim razlog zašto bi lagala. možda niko nije tako reagirao ko ja al meni je to neprihvatljivo i reagirala sam onako kako mislim da je ispravno.
    ja u cijeloj priči ispadam neka ludara jer sam reagirala. :/
    i na kraju mi je ljutito odbrusila da ona nema vremena sa mnom pričat.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Nama se slično dogodilo, djete je obuklo Matejeve tenisice (bile su iste), samo ne kužim kak ga nije žuljalo, bile su dva broja manje od njegovih. Doduše samo za prijepodnevno igranje.

Moram komentirati....pa djed je odveo tuđe djete kući....niti je primjetio djed, niti se djete bunilo.....pa kako da djeca budu sigurna jesu li to njihove stvari ili ne.

A tete... stvarno mislim da ne mogu one biti odgovorne za takve stvari. Jer da čekaju da svaki roditelj kad dođe po djete i obuče svoje djete ili da ga skine kad dolazi (jer se "krađa" može dogoditi i tada), mislim da bi se roditelji opet žalili jer teta nije u sobi s djecom.
    Nije u redu da stvari nestaju, ali nisu ni tete krive. :/
    ma definitivno nisu zato sam i spomenula policu osiguranja. ali šta napravit, dešava se?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

teško da postoji optimalno rješenje, možda neki video nadzor, pa u slučaju nestanka da se može vidjeti što se uistinu desilo. Ne znam.
    A opet za video nadzor treba milion suglasnosti jer ja to javni objekat...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa mislim da si stvarno mogla pričekati dan, dva, vidiš da je netko zamijenio jaknu i očito je vratio prvom mogućom prilikom.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, najbolje bi bilo video nadzor ali čisto sumnjam da bi tako nešto kod nas prošlo. čisto iz financijskih razloga. jaslice sam plaćala 830 kuna a sad vrtić negdje oko 600, nisam sigurna. uz toliku cijenu još su me pitali ako slučajno imam doma praznog papira da donesem za crtat ili ako imam praznih boca, da se djeca vole s tim igrat :shock:

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Pa mislim da si stvarno mogla pričekati dan, dva, vidiš da je netko zamijenio jaknu i očito je vratio prvom mogućom prilikom.
    srećom po mene, ali ta jedna mama mi je rekla nek reagiram odmah jer ona nikad više nije vidjela svoju.
    osim toga, u ponedjeljak moram u zg na neku kontrolu s njom i jakna mi treba odmah a vikendom vrtić ne radi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nemoj sad krivo shvatiti, no što je tu toliko :shock:
    Ja isto i printam bojanke s neta za njenu grupu i ponese kutiju od Kraš expres kad ispraznimo i sl.

I nisam jedina

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jučer sam rekla teti da jakna fali, jutros sam čekala do 11 jer sam mislila da su do tad svi već morali doć i jakne nije bilo.
    onda sam digla uzbunu. kad je sve ispalo ok možda izgleda da sam reagirala preuranjeno ali tada nisam znala oću li jaknu dobit nazad ili ne.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja isto i printam bojanke s neta za njenu grupu i ponese kutiju od Kraš expres kad ispraznimo i sl.

I nisam jedina
    pa šokantno mi je to da plaćam jaslice npr. 830 kn (moja sestrična u zg oko 300) i još moram nosit pribor ili igračke ako imam viška da se djeca imaju s čim igrat.
    meni je to bilo malo čudno ali valjda onda nije, ne znam.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa i mi nosimo papir, razne stvarčice koje mi se čine zgodne za izrađivati svašta - bočice, kolutove praznog wc papira i sl. Ne možeš vjerovati kako se djeca s tim igraju i što sve s tim rade. A mislim da to nije big deal. ja sam čak znala kupiti i drvene bojice kad bi naišla na neku rasprodaju ili sl. Pa to je za našu djecu!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

okej, meni se to činilo uz cijenu koju plaćam previše. pustimo sad to.
    interesiralo me u vezi krađe ali evo, sretno je zavšilo pa ni to sad nije više bitno iako me interesira šta bi bilo da je ukradena.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nama se eto desilo da smo našeg melenog poslali za jednu proslavu u jaslice u boljoj robici , po maleog je došao djed koji nije primjetio da je dijete u drugoj robi. Tu smo robu dobili natrag ali prohuhanu razvučenu i neprepoznatljivu čitaj totalnu uništenu.Od onda uvijek u vrtić ide u trenerkama .

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a možda je ovo u pitanju:
    tata greškom uzeo našu jaknu ili majicu ne sjećam se više. dijete se sutradan razbolilo i nitko nije dolazio u vrtić 15 dana. jakna vraćena nakon 20 dana.

drugi primjer: vidim stoji na ormariću samijeva majica tj. ista njegova. ali mudra mati zna da sami tu majicu nosi samo za spavanje. i ostavim je. ne diram.
    dođe sutra MM i pokupi majicu, donese doma i kaže gle našao sam samijevu majicu. sutra smo je opet vratili na ormarić.

treći primjer: marisi neko ćopio macu koja mjauče. plakala je danima zbog te mace. stavili oglas. nikad je nismo dobili natrag. još uvijek se nadam.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zamjena robice se događa, i meni nedavno . Ima djece od 5 godina koja ne znaju što su imala obučeno i kada im pokažeš robicu, a kad očevi dođu po njih dobijemo isti odgovor kao i od petogodišnjaka. Iako se trudimo znaju se događati takve stvari naročito kod promjene godišnjih doba, tek što naučimo napamet cijelu kolekciju"proljeće-ljeto" odjeće stiže nova kolekcija"jesen-zima".
    Na prošlom radnom mjestu je jedna baka zabunom uzela krivu jaknu, no drugi dan je vraćena(na vješalicama je pisalo ime djeteta).
    Događa se, na savjest je onome koji ukrade nešto. Nemoj se ljutiti na tete jer stvarno nisu krive, a za zaključavanje vrtića svakako razgovaraj s ravnateljicom, vrtić se mora zaključavati!
    OT:
    divine cijene vrtića su između 1600 i 2000 kn(ekonomska cijena-realna), ovisno o visini koju sufinancira grad određuje se cijena koju plaćaju roditelji(očito Zagreb sufinancira više nego Rijeka ili bilo koji drugi grad u Hrvatskoj).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tetana prvotno napisa
    Zamjena robice se događa, i meni nedavno . Ima djece od 5 godina koja ne znaju što su imala obučeno i kada im pokažeš robicu, a kad očevi dođu po njih dobijemo isti odgovor kao i od petogodišnjaka.

Za mm-a ovo definitivno vrijedi!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja smatram da tete nisu krive. no to ih ne opravdava da nešto ne potraže ukoliko ih roditelj obavijesti o nestanku.

mi smo u vrtiću imali curicu koja je nosila doma sve što do čega je došla. tako je jednom kikici uzela zlatan prsten :shock: . naime, kikica ga je dobila za rođendan, i htjela ga je taj dan pokazati u vrtiću. a vratila se bez njega.

srećom, rekla mi je tko joj je uzeo prsten. i ja sam reagirala kod teta (0 bodova), a zatim sam tražila da pozovu mamu. moš mislit...

srela sam ju u dućanu, i onak bijesna ju oprala pred svima. njen komentar?

ih, pa donese ona svašta doma... što ja znam čije je to... je, vidjela sam prsten. pa dobro, ak baš hoćete - donest će ga natrag..

trebam li napomenuti da se radilo o obitelji koja je slovila kao jedna od "boljih"?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni se još nije desio takav slučaj ali da je bilo bi mi grozno.
    A najgore bi mi bilo recimo kad bi taj komad odječe koji je nestao bio posuđen od nekoga i šta da ja onda kažem tom čovjeku koji je meni posudio.
    Baš si i ja malo razmišljam to o tetama. Gle mislim da one tu ne mogu ništa puno napraviti. One imaju i previše posla oko klinaca da još gledaju i razmišljaju jel netko krade odjeću.
    Baš sam neki dan došla u vrtić i teta ih oblači i pita jednog malog koja je njegova majica. A malac nema pojima i za sve govori da nisu njegove onda sam ja rekla teti da mislim da je ta koju ima u ruci da sam ga vidjela ujutro kad je došao.
    Na to će teta jadna ta djeca imaju toliko robe da nemaju pojima koje je čije. A mislim da je to istina, mislim da i one ne mogu pamtiti sve to skup.
    I još k tomu neki je imao na sebi majicu od mog malog.
    E jesam se raspisala. :D

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama nestala pidžama, nova novcata, skupa, nikad obučena
    odgovor je bio da se nove i lijepe stvari ne nose u vrtić
    al nisu tete krive
    tko hoće može pokupiti svu robu s vješalica, sve cipele...
    gdje bi one mogle i na to paziti
    još malo i nestaje kako su savršeni uvjeti za krađu

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama je nestala piđama.kad sam rekla teti za piđamu zgražala se kao nem apojma da bi za par dana rekla kak su dali nekom drugom djetetu jer nije imalo zamjensku jer se je popiškilo.mislim,kak može tuđu robicu davat bez pitanja.niti bi ja htjela da moje dijete nosi nečiju robicu.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Citiraj tetana prvotno napisa
    Zamjena robice se događa, i meni nedavno . Ima djece od 5 godina koja ne znaju što su imala obučeno i kada im pokažeš robicu, a kad očevi dođu po njih dobijemo isti odgovor kao i od petogodišnjaka.

Za mm-a ovo definitivno vrijedi!
    MM dolazi po dijete u jaslice i nama se zamjena odjeće događa barem jednom mjesečno. Naš mali jasličarac ponekad čak dođe doma u rozom bodiću Slučajeva krađe nije bilo, ali zamjene da.
    Također, ima slučajeva kad se vrati tek nakon mjesec dana zbog bolesti djeteta ili sl.

Ovu jesen su tete molile da pogledamo u hrpu od 20-tak komada odjeće koja je višak i ne zna se tko je vlasnik. Svi tvrde da to nije njihova roba.
    To je vjerojatno posljedica toga što u našoj grupi ima dosta tata koji dovoze/odvoze djecu.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj divine prvotno napisa

I nisam jedina
    pa šokantno mi je to da plaćam jaslice npr. 830 kn (moja sestrična u zg oko 300) i još moram nosit pribor ili igračke ako imam viška da se djeca imaju s čim igrat.
    ovo boldano je bit. ako imaš viška. znači nitko od tebe ne traži da kupiš nešto skupo nego samo da podijeliš s drugima ono čega imaš više.

što bi rekla na to da su se roditelji u "mojoj" grupi samoinicijativno složili da za božić kupe (znači nemaju viška već daju novac za to) bor i girlande te lampice za bor. neki nose papire, neki čašice za piti vodu (jednokratne) neki igračke koje im kod kuće ne trebaju, neki fascikle, neki jesenske plodove a neki nešto što misle ili znaju da bi dobro došlo baš kupe za vrtić (npr. kupili smo zlatni flomaster pred božić - jedan sebi za doma i još jedan za u vrtić. nitko to nije tražio ali smo mislili da dobro dođe)
    u nekim grupama su roditelji donirali TV ili kompjuter ili DVD player. OK to su već rijeđi primjeri al ne znam zašto se ne bi za djecu donijelo nešto vezano uz to što rade.
    vjerojatno će te tražiti da i za radne roditeljske doneseš kuglice za bor ili karton ili kolaž ili...

zaključak: sve što roditelji donesu ti je za dobro te dječice u grupi, pa ne daješ to tetama zbog njih, i one traže to što traže zbog djece i da bi im bilo ugodnije u vrtiću.

nemoj molim te ovo shvatit kao prodiku jer nisam s tom namjerom pisala; nego sam htjela pojasniti zašto se traži od tebe to što se traži, al to ćeš s vremenom skužit i sama kako ti dijete bude išlo u vrtić.

sorry na offtopičarenju

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cisko-kid@net.hr prvotno napisa
    nama je nestala piđama.kad sam rekla teti za piđamu zgražala se kao nem apojma da bi za par dana rekla kak su dali nekom drugom djetetu jer nije imalo zamjensku jer se je popiškilo.mislim,kak može tuđu robicu davat bez pitanja.[b]niti bi ja htjela da [/b]moje dijete nosi nečiju robicu.

Oprosti, ali ja ovo ne razumijem :/ ..Ako bi se moje dijete upiškilo, a kojim slučajem ne bi imalo rezervnu robicu, ja bih svakako htjela da mu teta obuče posuđenu..pa neće valjda bit golo..Il će me teta zvat da hitno dođem s posla i donesem robicu..
    Svaka vrtićka skupina dijece jest baš to - skupina..to podrazumijeva zajedništvo i dijeljenje s prijateljima..
    I još nešto..iz onog "niti bih ja htjela da mije dijete nosi nečiju robicu", citiranog, mi se čini kao da ti se ta pomisao gadi :? ..ako je zamjena robice upitna, što je sa zamjenom čaša, četkica za zube i sl..koje se sigurno u prebukiranim skupinama dogođaju..
    Malo tolerancije ovdje nije na odmet

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj divine prvotno napisa

I nisam jedina
    meni je to bilo malo čudno ali valjda onda nije, ne znam.

E, ovo je jako ružno. Tko ti kaže da MORAŠ išta nositi? Tko ima i hoće - taj će donijeti, onaj tko nema ne mora nositi ništa i nitko to neće nigdje evidentirati niti nos odgristi. Ne budite tako zločeste...

A ekonomska cijena vrtića mora biti barem 1200 kn po djetetu, ako ne i više, ostatak od vaše cijene subvencionira grad. Ne kažem da u vrtićima ne treba kvalitetnije didaktike, šta da kažem, meni se već povraća od onog PNM-a (pedagoški neoblikovan materijal, čitaj: smeće) al šta se može?! Takva su vremena nastupila.

Što se tiče krađe ili nestanka - prijaviti obavezno da se zna. Ak je netko naumio ukrasti - tu se ne može baš ništa. Jedino mi nije jasno zašto vam ne obilježe vješalice? I mi imamo samo otvorene vješalice, ali svako dijete ima svoju na kojoj je naljepljen njegov znak, ime i prezime, na njoj stoji ruksak s rezervnom robicom, a roditelje stalno upozoravamo da označe svaki komad robe. Ako je nešta i neoznačeno, ja odmah marker i na etiketu napišem ime. Tako se može spriječiti puno neugodnih situacija.

Možda da na roditeljskom stavite takav prijedlog. Naš vrtić ima preko 700 djece i od kada radim u njemu apsolutno je neprihvatljivo da svako dijete nema barem svoju vješalicu, ako već nema svoj ormarić. Na početku školske godine to je prvo što moramo napraviti - označiti svaku vješalicu u garderobi, vješalicu za ručnik i krevetić (isti znak, ime i prezime), bez toga se grupe ne otvaraju za rad.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam osam godina staža u vrtiću kao mama. Zamjena je bilo, dvije-tri. A bilo je i krađa, konkretno, moj mobitel je ostao u E. ruksaku u ormariću i izgleda da je zazvonio u trenutku kada je netko bio pored, hm, što da vam kažem, nisam ga nikad više vidjela.
    A neki dan je I. nosila dva plišanca The Dog i nije ih vratila. Teta se sjeća da su ostali s vanjske stane prozora prije ručka i nakon toga su nestali.
    Eto, događa se, ljuti me to ali si mislim da su možda i taj mobitel i ti stari plišanci očito bili nekom drugom toliko potrebniji nego meni pa neka im. Snašli smo se i bez toga. Malo suza, malo ljunje, dosta nade da će ih pošteni nalaznik ipak vratiti...a na kraju figa.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a zbilja nas ima svakako osjetljivih.. :?

jedno jutro smo zaboravili donijeti ruksak u vrtić, Sof se popiškila pa joj teta obukla od njenog najboljeg frenda..gaćice..muške..čiste

drugom prilikom je posudila Sofkine hlačice iz ruksaka za nekog drugog klinca...još me pita teta jel se ljutim i jel mi to ok

a jok, nije...

mislim stvarno, posuđivanje robice u grupi, grooozno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mene, iskreno, bas briga.
    Nije zato sto sam ultrabogata, nego zato sto mi to ide pod normalno.
    Kao sto veli Renci - ako je ukradeno, ocito je nekome bilo potrebnije nego nama.
    A ako je zabuna - cemu dizat frku?

Za vrtic imamo jeftine i udobne, peri-deri stvari.
    Najskuplje kaj imamo je Rodina majica

I mijenjanje robice mi je pod normalno. Mijenjaju oni medjusobno i gore stvari od majica.
    Jedino da mi dijete ima dermatitis ili tako nesto, pa da strogo pazim na vrstu detergenta i sl.
    Ali to bih onda teti napomenula i sve pet.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa

jedno jutro smo zaboravili donijeti ruksak u vrtić, Sof se popiškila pa joj teta obukla od njenog najboljeg frenda..gaćice..muške..čiste

drugom prilikom je posudila Sofkine hlačice iz ruksaka za nekog drugog klinca...
    i kod nas je takva praksa i to mi je skroz normalno, uopće mi ne bi palo na pamet da bi to nekom mogao biti problem :/

uvijek pazim da ima rezervnu robicu, al znalo se desit ili da koji put zaboravim donijet ili da popiša i tu rezervnu, pa onda tete ili uzmu iz nekih vrtičkih zaliha (roba koja je ostavljena, a nikad nije našla vlasnika) ili od nekog drugog djeteta

isto tako znalo se desit da uzme nešto od bojanove robice za neko drugo dijete, mislim, pa šta će me radi toga zvat i ispitivat jel može, meni se to podrazumijeva; kad sam znala doć po njega, onda mi je teta rekla da je uzela iz ruksaka to i to i posudila nekom djetetu, kroz dan, dva to roditelji vrate i sve pet

što se krađa tiče- nisam čula da ih je bilo, iako je bojanu prošle godine nestala traper jaknica, međutim ne bih se baš sa stopostotnom sigurnošću kladila da je nestala u vrtiću ili smo ju mi negdje posijali, tako da sam samo napomenula tetama ako netko vrati da zna da je to naša, nisam ništa drugo poduzimala a i ne znam šta bi mogla, osim napomenuti tetama, čisto da znaju, al da očekujem da dežuraju kod ormarića, kad djeca odlaze kućama, nema logike

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Loli je u jaslicama nestao najdraži medvjedić (igrom slučaja jedini plišanac kojeg sam i ja voljela ) rekla sam teti, a kada ipak nije pronađen nismo puno dramili, izgleda da mu je bilo suđeno promjeniti vlasnika/cu.

Robicu nosim rezervnu, nemam ništa protiv da joj teta obuče nešto tuđe kao ni to da njezinu robicu obuče drugom djetetu.

Što se tiče igračaka i potrošnog materijala: ja uvijek rado donesem, situacija u kojoj su vrtići nije bajna, a kako moje dijete tamo provodi puno vremena u cilju mi je da bude zadovoljno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa

Robicu nosim rezervnu, nemam ništa protiv da joj teta obuče nešto tuđe kao ni to da njezinu robicu obuče drugom djetetu.
    Ovako i ja mislim.
    Nikad mi nije palo na pamet da je to nekom fuj... :?

Pa mislim, ako si gadjiv na drugu djecu, nek ne ide u vrtić i gotovo.

Neki dan nađem J. u hačicama njene prijateljice. Malo su joj bile kraće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naša iskustva su sva pozitivna, bilo je u ovih ohoho godina par zamjena, a zamjene su sretno razmjenjene

sto se tice gubljenja to se inteziviralo kretanjem u sportsku grupu, a ciljana skupina je jedna čarapa

a bilo je i nosenja robice koja nije njena, recimo s jednog izleta se vratila u trenirki od vrticke prijateljice, naravno da je uvijek do tada imala rezervnu robu koja joj nije nikada trebala, taj put joj je rezervni donji dio ostao na fotelji i eto ti Murphy-a 8)

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i nama se desilo da je u četvrtak Jan išao kući u mojoj majci jer je netko uzeo njegovu.
    pošto ima dosta bolesne djece, nisam digla nikakvu frku, a nisam ni vikala na tete, jer one nemogu svaki dan pamtiti u kojoj je jakni došlo dijete.
    danas sam stavila ceduljicu da provjere kući i da vrate ako su zabunom uzeli.
    8)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam od nekoliko mama čule da su nakon povratka bacile u smeće robu koju su tete obukle drugoj djeci
    radilo se o donjem rublju i štramplama

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    ja sam od nekoliko mama čule da su nakon povratka bacile u smeće robu koju su tete obukle drugoj djeci
    Perche?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Teško mi je to povjerovati, al znam da je moguće da je to istina. Ako zanemarimo milijarde virusa i bakterija koje djeca zrakom i preko igračaka i drugih stvari međusobno razmjenjuju tijekom desetak sati dnevno koje provode u vrtiću, jedne nošene pa potom oprane gaćice ili štrample zaista su groooozna stvar. Brrr...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Perche?
    jer im se gadilo
    razgovarala sam s 1 stomatologicom na temu pranja zubi u vrtiću
    ona je rekla da je protiv toga radi vjerovatne razmjene četkica
    i onda je spomenula da je i protiv promjene odjeće
    da su njenoj kćeri uzeli 1x štrample kad se 1 curica upiškila
    i ona je te štrample odmah bacila u smeće kad ih je dobila nazad
    i rekla teti da ne želi da odjeću njenog djeteta više oblači drugoj djeci
    i rekla maloj da više ne smije dati da teta uzima njene stvari
    i da kaže da njena mama to ne da
    sanjica vjerovala ili ne to je istina

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Razumijem ju za četkice.
    Al za štramplice??

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Razumijem ju za četkice.
    Mada nakon one razmjene duda i flašica u jaslicama ni ovo mi nije nešto strašno.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo ormarice - dva djeteta ga dijele, ormaric ima policu i dvije vjesalice i dovoljno je prostran - a na ormaricu je ime i znak od njih dvoje koje dijele ormari (naime, mnoga vrticka djeca jos ne znaju citati, pa im tete kad prvi put dodju u vrtic dodijele njihov 'znak' (sunce, mjesec, jabuka, itd.) i onda ih taj znak 'prati' - na ormaricu u presvlacioni, na vjesalici u kupaoni, na polici za crteze (svatko ima svoju policu), na mapi (svatko ima svoju mapu koja se cuva do kraja vrtickog 'skolovanja').

Uglavnom, E je u vrticu prosle godine bila 'nova' jer je upala u 11 mjesecu. Jedan deckic je stalno navaljivao na njen rucnik (u opticaju za vrtic ih je imala 3) jer je valjda bio isti ili slican njegovom.
    Jednom ga je uzeo doma preko vikenda, pa me je E upozorila da ga nema u kupaoni, ali s obzirom na to da sam znala pricu (jer su se njih dvoje kacili oko tog rucnika), racunala sam da ce njegova mama poslati rucnik nazad. I tako je i bilo, a onda sam ga jednostavno povukla iz vrtickog opticaja, da ne bi bespotrebno pravio probleme.

Hocu reci, nas vrtic je dosta siguran i prostran, tete dosta i znaju sto je cije (na neke stvari ako vidim da ih imaju i drugi vrticanci napisem ime - osim toga, sad koristi vrticki bus, pa za slucaj da zaboravi u autobusu...), pa se ipak dogodi da se netko zabuni, ili da si klinci sami nesto namjerno zamijene... No kradje se nisu dogadjale.

Svakako, treba reagirati dodje do kradje, a pogotovo ako se ponavlja.

Drago mi je da je vasa jakna nadjena.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma mislim ono, pa kao da nebi oprala stvar koju je teta posudila, da oprala i opeglala bi ju .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma mislim ono, pa kao da nebi oprala stvar koju je teta posudila, da oprala i opeglala bi ju .
    pa naravno da je stvar vraćena oprana
    na kraju krajeva mogla ju je opet sama oprati da bude sigurna
    ali žena to nije htjela više obući na svoje dijete i gotovo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Od jedne frendice doktorice sam cula da se (eventualne) gljive na robi ne mogu oprat ni na 90, nego da jedino peglanje pomaze.
    Neke otporne bestije, zaboravih koje.
    Vjerojatno je to razlog te stomatologice.

Kud bih ja dosla da se jos i s tim zamaram...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •