ks, hvala ti
![]()
difuzor ,to je ona staklena boca sa štapićima??!!!
znači mogu u staklenu bocu staviti mješavinu ulja, alkohola i vode i uroniti štapiće od bambusa(one za ražnjiće)?????
DIFUZER je uređaj koji raspršuje eterična ulja u sine kapljice:
Difuzeri su naprave namijenjene raspršivanju eteričnih ulja u prostor u obliku sitnih kapljica. Veličina tih kapljica je vrlo mala, mikroskopski sitna, stoga sliče na oblak, odnosno izmaglicu. Katkad se takvi difuzeri nazivaju i nebulizatori (od latinskog nebulum, maglica). Postoji razni tipovi difuzera. Oni najskuplji raspršuju eterično ulje putem ultrazvuka i češće se koriste u znanstvene svrhe a ne za svakodnevnu uporabu. Jeftiniji, a jednako djelotvorni difuzeri, stvaraju sitne kapljice putem strujanja zraka u tankim staklenim ili metalnim cjevčicama. Sitne kapljice eteričnog ulja da direktno prodiru do alveola u plućima i time se pospješuje ljekovitost eteričnog ulja.
Koliko su bucni ti "obicni" difuzeri (ovi koji su cijenom pristupacniji)?
I, znas li mozda koja ulja smiju u inhalator, ultrazvucni, a da ga ne zeznu? Ja sam, po preporuci stavila par puta kap eukaliptusa, ali mi se cini da ga je eukaliptus zastopao, tj. onu casisu u koju se tavlja fizioloska. :?
Najjeftiniji je jako tih (zaista se ne čuje) ali je i manje terapeutski od ovih skupljih (ultrazvučni je skup ali tih).
Doći će u pon dva nova difuzera ali još ne znam cijene i sve karakteristke.
Probaj pročistiti zaštopani dio 70% alkoholom (neka malo odstoji unutra).
Gdje se mogu kupiti dobre sprej - bočice manje zapremnine, do 2dl?
Imam jednu od pola litre (prevelika), a manja koju sam kupila u Ofertissimi niš ne valja (curi iz nje dok špricam).
ok, znači da nabavim taj na struju!!! idem tražiti po netu
imaš neki prijedlog????
ja sam te manje bočice vidjela u refanu, one za u torbicu ,jako su male možda 1dcl
Uspjela sam ocistiti s blagom otopinom sapunice. (to je bilo prije dvije zimekobila_suzy prvotno napisa
)
Ajde javi na mail, ako se sjetis, cijene difuzera. Mi religiozno palimo ulja pa mi je nemali hladni tus bio kad si napisala da je to no-no.![]()
hvala ti, pogledat ću.blalla prvotno napisa
koristila sam te refan parfeme, ali naravno da sam pobacala te bočice.![]()
Misliš da će tete prihvatiti ako ima donesem da pošpreicaju?tetana prvotno napisa
Reći ću da mi je preporučila jedna super teta iz Pule!![]()
![]()
![]()
Naručila sam revensaru i bočice preko weba. Jedva čekam da mi dodju!
:D
Inače, zakon tema!!!![]()
ma gdje si narucila bocece, i ja hocu bar 2. Jednu za doma i jednu za posao![]()
Bocice imate u Kemigu (Bauerova), bioterri (Stara Vlaska) I vjerojatno u Centru Cedrus (Ilica 11). Iz Kemiga se moze naruciti telefonski a iz CC preko njihovog web ducana.
Bocice imate u Kemigu (Bauerova), bioterri (Stara Vlaska) I vjerojatno u Centru Cedrus (Ilica 11). Iz Kemiga se moze naruciti telefonski a iz CC preko njihovog web ducana.
ja bi staklenu sa raspršivačem na vrhu!
jel ima toga negdje?
Evo ovdje sam naručila. Imaju i bočice i eterična ulja i svašta zgodno. KS je njihove linkove preporučila![]()
http://www.aromaterra.hr/shop/
Idem sad proučiti kak se radi kremica za lice![]()
Dete spava - mama tulumari![]()
Fenomenalna stranica opcenito, njihovi tekstovi su mi otvorili vrli novi svijet aromaterapije, bas sam svasta naucila :D
Hvala za komplimentsanja77 prvotno napisa
.
Pa mislim da stvarno ne bi trebalo biti teško špricnuti tu i tamo.
Meni su u četvrtak neki roditelji predložii da dodamo eu limuna tako da ćemo od sutra i njega koristiti(nabavili su roditelji). Ja sam sve naručila iz aromaterre i jako sam zadovoljna.
KS imam par pitanja. Mi koristimo coolair, je li on ok za vrtić? Treba li stalno raditi?
Tetana, koji vrtic? (moze i na pp, da ne reklamiramo)
da se pofalim, i mi špricamo po kući... ravensaru i čajevac, Oshadhi. I baš smo super, a fino nam miriše... kad skupimo malo love baš za to, pašće i dobar difuzer.
Ima, al se odvojeno naručuje bočica od pumpice, dakle staklena stella bočica 100 ml + pumpica sprej.bucka prvotno napisa
posto kod nas u vrtiću sve mora prelaziti preko "zdrastvene" pa ja evo upravo šaljem mail da i ona pogleda što bi se tu moglo napraviti.
thanx!kobila_suzy prvotno napisa
naručila i nije uopće skupo! :D
Ja sam krenula naručiti ali onda sam vidjela da piše da se ne smije upotrebljavati u blizini djece mlađe od godine dana a za neke piše i od tri godine :/
kobila_suzy što misliš o ovim gotovim mješavinama?oriel prvotno napisa
mene također zanima mišljenje o gotovoj mješavini
http://minishop.t-com.hr/Aromedica/P...ss&psrs=niauli
Također, našla sam podatke o et. ulju saro, za koje piše da ujedinjuje svojstva čajevca i ravensare pa me zanima je li im dostojna zamejna
Ne znam zašto natrpati toliko beskorisnih a i nekih potencijalno opasnih ulja, kada se svrha može postići i sa dva-tri. Kome je puno kupiti nekoliko različitih ulja neka mi se javi na pm, nije nikakav problem pripremiti mješavinu od nekoliko različitih ulja.oriel prvotno napisa
Mandravasarotra (saro) ujedinjuje i antibakterijsko i antivirusno djelovanje, ali meni osobno za viroze nema do ravensare.
Adrijana, za koja ulja govoriš da si našla da se ne smiju koristiti u blizini djece?
Ova mješavina je okej ali neka ulja su malo agresivnija i mogla bi smetati maloj djeci (metvica, klinčićevac...).nela prvotno napisa
Mislila sam na ovo:
http://www.farmex.hr/proizvodi/linij...L_ASSAINISSANT
kobila_suzy prvotno napisa
kobila_suzy moze samo koliko kapljica na 100ml, gore navedene mjesavine ili one dobitne ravensara, čajevac,eukaliptus radiata i/ili kajeput.
Spremam se napraviti mjesavinu za vrtic. Znaci slobodno se doda alkohol, i nece umanjiti vrijednosti ulja?
Necu se zahvaljivati ali ova tema me je odusevila![]()
Da. Zato sam na pisala da ne vidim čemu natrpati toliko ulja (potencijalno opasnih) ako se sve može riješti sa dva-tri.Adrijana prvotno napisa
evo info za SPLIĆANKE!!!
- ako vam je panika i ne možete čekati da vam stignu ulja naručena putem neta, PRANAROM eu drži Bio hrana Mirta u Slavićevoj ulici.
Cijene jesu paprenije, npr čajevac 53,00 kn u at je 41,00 al eto bar ih ima i u St.
ovo mi super zvuči,
ali da li mi može netko onako, kao za idiota, opisati kak napraviti sve to.
ne znam baš puno o aromaterapiji, pa mi treba sve nacrtati![]()
znači, toliko i toliko kapi toga staviš u to....
i da li mogu otopinu raspršivati sa onim pumpicama lotiona od dr. Hauschka, je li to isto djeluje ko i ovi koji se posebno kupuju.
I meni treba crtati![]()
Najradije bi da mi netko pomiješa, napravi, ja plaćam.
cure, ja mislim da vam to kobila suzy sigurno radi!
Mandravasarotra (saro) ujedinjuje i antibakterijsko i antivirusno djelovanje, ali meni osobno za viroze nema do ravensare.
Draga, ako bih uzimala oralno ovo ulje koju bi mi dozu preporučila? Smije i maleni? Thx!
Koliko da stavim ravensare u 20 ml baznog ulja da je pogodno za masazu malog djeteta?
Ravensaru ili saro? Koliko je maleni malen?sanja77 prvotno napisa
ja isprobala ravensaru na sebi, čak i ono utrljavanje u stopala.
saro mi stoji ka' tuki, ne znam kako bi s tim uljem ... help!
Saro bih uzimala. Bebonja je 15 mjeseci.
Ništa oralno za tako male bebe, pogotovo bez stvarne indikacije. Za odrasle ne više od 6 kapi dnevno, i to ne bilo kako nego na malo šećera ili spravljeno u melatu, i to kroz kraće vrijeme (akutna faza). Ipak, upozoravam da se eterična ulja ne uzimaju oralno zato što ste to negdje pročitali - ako nema stvarne indikacije i potrebe, držite se dermalne primjene i difuzerasanja77 prvotno napisa
. Uostalom, za probleme gornjih dišnih puteva korisnije je ulja inhalirati nego piti.
O saru više ovdje. Dakle, može se koristiti dermalno, u difuzerima, za masaže...
Postoji li neki način da ja, koja nemam pojma o eteričnim uljima niti vremena ih sada studirati, dođem brzo i jednostavno do nekakvog spreja koji bi mi služio za dezinfekciju zraka (radi gripe pitam)?
Imam i ovlaživač u koji ide ulje, koristili smo kajeput, ali sprej bi mi bio draži.
hvala, pročitala za saro.
ravensaru smo probali i u melatu, skupa s uljem limuna.
mljac
kobila suzy imam 2 pitanja pa te molim da mi odgovoriš:
1. jučer sam napravila mješavinu za dezinfekciju zraka:
- 15 kapi eu eukalkiptus radiata
-15 kapi kajeput
-15 kapi niaouli
- 20 kapi čajevac
- 10 ml alkohola
-dopunila tamnu staklenu bočicu od 100ml vodom
htjela sam i ravensaru ali je nije bilo za kupiti pa sam je naručila putem aromaterre.
e sad, prskala sam po stanu i sobama, posebno di Kaja spava (kašlje i slini) i sve je bilo ok...do jutros.
jutros kad se probudila, oklolo okica joj se koža crvenila a prijepodne joj je desno oko počelo suziti i iz njega izlaze zeleni sluzavi "krmelji"
ovo joj se do sada nikada nije dogodilo![]()
je li moguće da ju je neki od sastojaka iziritirao :/ :?
2. kako je dosta kašljala namazala sam joj prsa mješavinom bademovog ulja i kajeputa i to tako da sam u dlan ulula malo bademovog i kapnula kap-dvije kajeputa.
Kakav je uopće omjer baznog ulja i kajeputa za napraviti mješavinu kojom ću mazati prsa i leđa dok kašlje.
p.s. čini mi se da joj je pomoglo (za kašalj, al su joj okice reagirale)
hvala ti
![]()