meni je strašno žao što su se neke vrijednosti iz onog mračnog doba komunizma izgubile... kao poštovanje prema starijima, poštovanje prema nedjelji (dućani su onda radili do 10 - d e s e t ujutro), poštovanje prema radniku, susjedu, poznaniku... bon ton...
ovo što smo dobili kada se glasalo za kapitalizam meni je daleko od življenja... prolaziš kroz život, prolaze godine, svaki dan ti se ponavlja, ne komuniciraš s ljudima na ljudskoj razini, ako nema fin. interesa nema ni prijeteljstva...
na jednom pdf-u piše - ništa nije sveto, sve je bruto i neto...i to je žalosna istina...
rijetki su ljudi koji još uvijek ustaju trudnici, djetetu, starijem u sredstvima javnog prijevoza (meni to ko klinki bilo nezamislivo - mater bi me sakramentala da se nisam digla starijem od sebe)... pa čak i damilija gubi svoj smisao...
ljude s kojima se družim a da nismo vezani poslom mogu nabrojati na prste jedne ruke... nemam vremena jer radim... uvijek, stalno, radim...
dođe mi da ko ovi odem u šumu i skupljam plodove... dobro ne baš tako, ali da mi se barem vrati malo dostojanstva kao čovjeka... ovako trčim za tom hebenom lovom (jer ako ne trčim pojest ću samu sebe na kraju) zajedno sa svima oko sebe... i upali smo u začarani krug potrošačkog društva koje te tjera da ideš a ti nemaš pojma di ideš...

jadni mi...