Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 297

Tema: Drugačiji način života

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ja ih uopće ne osuđujem, ali im se još manje divim. niti najmanje. po meni su baš oni tipičan proizvod marketinga i konzumerističkog društva - nametnute obaveze da moraš odskakati od većine

a takav dojam mi je ostavio drugi tekst, nakon prvog su mi bili simpatični čudaci. ova rečenica, npr.

Pitate nas kako izgleda život bez novca? Super! Neopterećeno! Uvijek kada nam je zbog nečeg potreban, a to je odista rijetko, primjerice zbog benzina, dogodi se nešto lijepo i pozitivno
    pa naravno da njima izgleda neopterećeno, kad prifali - od "nekud" kapne. kad nam dosadi ovakav život, evo nas nazad. nekako mi se čini da ti neće imati nikakvih financijskih problema po povratku. niti kredita za stan niti za auto. da su bar prije polaska u šumu nekakav stan razdijelili sirotinji, onda bi im se vjerojatno već mogla diviti. ovako su na mene djelovali upravo suprotno nego na mariju71 - kao još jedan dokaz da se ova zapadna civilizacija definitivno mora urušiti - kad nakon toliko godina, stoljeća ljudske patnje i nastojanja da si olakša život - postoje ovakvi trendovi, isfuravanja. jer za mene je to ništa drugo nego još jedan amerikazirani trend - ajmo biti ludi, pa živjeti u šumi. al uz to moramo imati bogate roditelje, završene fakultete, moramo prije obići svijet i, naročito, moramo imati sigurno zaleđe. i laptop. i auto.

eto, takav je dojam meni ostavio ovaj tekst.
    moram se ovdje prišlepat i potpisat.

Pitate nas kako izgleda život bez novca? Super! Neopterećeno! Uvijek kada nam je zbog nečeg potreban, a to je odista rijetko, primjerice zbog benzina, dogodi se nešto lijepo i pozitivno.
    oh kako bi ja volila kad ostanem bez love da mi se dogodi nešto lipo i pozitivno i da mi odnekud "kapne" za benzinu. pa makar to bilo i taaaako rijetko.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čujem da je na nekoj od televizija krenula emisija u kojoj se ljudi dobrovoljno podvrgavaju testovima poligrafa dok im se postavljaju neugodna pitanja - da se mi javimo tim ljudima i zamolimo ih da se prijave, a mi ćemo im postaviti neka od pitanja postavljenih ovdje - koji im je cilj "operacije", tko im plaća benzin, kako se snalaze sa piškenjem i kakanjem bebice itd?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Čujem da je na nekoj od televizija krenula emisija u kojoj se ljudi dobrovoljno podvrgavaju testovima poligrafa dok im se postavljaju neugodna pitanja - da se mi javimo tim ljudima i zamolimo ih da se prijave, a mi ćemo im postaviti neka od pitanja postavljenih ovdje - koji im je cilj "operacije", tko im plaća benzin, kako se snalaze sa piškenjem i kakanjem bebice itd?
    Tatek, pa sad bi ti njih namamio na reality i onda im još "opalio virtualni volej" . C-c-c . Frigaj ga, okrutan je zakon javnosti - ko se pojavi u novini, secirat će mu motive.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Tatek, pa sad bi ti njih namamio na reality i onda im još "opalio virtualni volej" . C-c-c . Frigaj ga, okrutan je zakon javnosti - ko se pojavi u novini, secirat će mu motive.
    Kaj je i to neki "reality"???
    Ja sam mislio da dovedu ljude u studio, postave pitanja, ako su dobro odgovorili daju im lovu, ako ne poteraju doma i to je to.
    Znači, ne samo da ih ispituju nego ih još i slikavaju po kućama i sve ostalo ... ?
    Već vidim TV ekipu kako razmješta reflektore po grmlju i kameru kako hvata krupan kadar bebičinog kakanja iza kupina i kupanja poslije u kišnici

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A gle, da sam i ja u novinama pisalo bi se i o meni po forumima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaj je i to neki "reality"???
    Ja sam mislio da dovedu ljude u studio, postave pitanja, ako su dobro odgovorili daju im lovu, ako ne poteraju doma i to je to.
    Znači, ne samo da ih ispituju nego ih još i slikavaju po kućama i sve ostalo ... ?
    [/quote]

Ajoj, da, da, osnovna ideja, ali puno tu ima malih žutih začkoljica. Mislim, define reality. Ne snimaju ih po kućama, ali odgovaraju na pitanja jesu li kad bili na poslu bez donjih gaća, krali šefu itd. Mislim da je to veći reality nego da ih stave u neku pink kućicu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    A gle, da sam i ja u novinama pisalo bi se i o meni po forumima
    Igzektli. Vjerojatno i čitaju na laptopu.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A ja cu potpisat inu s ovim divnim avatarom, cvijetu i MC.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja i dalje ne vidim ništa loše u odluci ove mlade obitelji. Uopće nisam stekla dojam ni da su džabalebari, ni da su snobovi (o kakvoj vrsti snobova bi po vama ovdje bila riječ?), nit da zagovaraju neki sektaški plan. Koliko mi se čini, bili su dosta uspješni u svojim profesijama (ona je još aktivna) pa vjerovatno i imaju odr. ušteđevinu.

pa naravno da njima izgleda neopterećeno, kad prifali - od "nekud" kapne.
    Pa i ja čekam da me "nešto" iznenadi na mom tekućem, iz mjeseca u mjesec, da "kapne" neka povišica, isplata putnog naloga, prekovremeni... zašto odmah ideje da su nametnici?

Jednostavno su se odlučili na drugačiji način života, koji se njima očito sviđa. Meni se čini da žive jednako kao mi, osim što nemaju stanove u zagađenim metropolama, nemaju ikea madrace i jastuke, perilice, sušilice, a očito manje duguju državi i bankama nego mi...
    I sama poznajem puno ljudi koji su često izražavali želju za jednakim životom, a neki od njih su nešto slično i realizirali, možda malčicu manje radikalno...
    Spominjete pelene? Možda je mala bezpelenašica (vidim i na forumu su to neke mame uvele), možda koriste platnene, pa ih iskuhavaju na logorskoj vatri . Nisam skužila da oni a priori bježe od tekovina naše civilizacije, već samo stan mijenjaju za šumsku kućicu. I so what? A što se tiče prljavštine, pa više smeća, zagađenja, virusa, i boleština ima u gradu. (Di ste vidili tu nečistu kadu?) Osim toga, vjerujem da curica ima i pedijatra.
    I ljudi nigdje nisu potpisali doživotni život u šumi (kao mi tridesetogodišnje kredite). Možda će uskjoro pribjeći nekoj novoj soluciji suživota s prirodom, ukoliko im se uvjeti u zimskoj šumi učine preteški ... Osim toga, oslanjanje na pomoć roditelja, nametništvo i snobovština nije nimalo rijetka pojava među našom generacijom, i to najčešće po metropolama i gradovima... zašto sad ovo dvoje ljudi stavljati u taj kontekst? A i o čistoći, hladnoći i uvjetima života u mnogim gradskim stanovima bi se dalo...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sukus cijelog ovog njihovog "eskapea" smo i mi zivjeli do prije par mjeseci :/

koliko sam samo vremena provela lezeci u mojoj dragoj lezaljci izmedju dvije sljive, gledajuci grane, lisce, oblake i avione, dojeci, drijemajuci, spavajuci s djetetom (u stomaku, na stomaku, na cici, pored cice...), dva, tri, cetiri...

djeca mi trcala po travi, bosa...

nosila platnene pelene, cesto bila i gola...

jeli vani, rostiljali na drva...

musali se u zemlji...

imali mali vrtic (o, rokulo draga, kako te se rad sjetim...)

hodali svaki dan po dva-tri sata prirodom bez prethodnih visinskih priprema...

godinu dana mi se neglect metodom pravili dreadlocksi po glavi, nazalost moju, napravio se bio samo jedan (mm ga "odmilja" zvao - slapa ), pa sam se osisala na kratko

dolazili nam prijatelji, druzili se (doduse, nismo se bas drzali za ruke i plesali u krugu )

ne peglali...

otpad reciklirali (i kompostirali)...

tusirali se u dvoristu od petog do desetog mjeseca...

a imali i laptop, mobitel, klimu u kucici (kad vani prevruci)...

i, sto je najvaznije, ne imali dugova ni kredita

a nismo ni filozofiju diplomirali

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

al niste ni izasli u novinama

dobro, bar se o vama po forumu pise, inace bi sve bilo uzalud

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    ... Uopće nisam stekla dojam ni da su džabalebari, ni da su snobovi (o kakvoj vrsti snobova bi po vama ovdje bila riječ?), nit da zagovaraju neki sektaški plan. Koliko mi se čini, bili su dosta uspješni u svojim profesijama (ona je još aktivna) pa vjerovatno i imaju odr. ušteđevinu.
    Ideje se roje, hoćeš-nećeš, zato jer je ovo nepoznato i novo. Imaš kadu dolje na slikicama u 24.h. Džabalebari je možda teška riječ, ali oni, tako lijepo neopterećeni i time se "hvale", pa se ipak u toj nepotrećenosti oslone na pomoć opterećenijih (benzin i sl.). A kad se novci istope, vjerojatno će opet morat back to the rut - namaknut samar kredita, ako ništa, plaćat režije i sl. Sad imaju sredstava za napravit kratki odmak jednako kao oni neki direktor Magme koji je uzeo year-off pa putuje svijetom svojom jedrilicom i slika kampanje za marke coconut na ezgotičnim lokacijama. Kakvi bi snobovi bili - ne znam, weltschmerz snobovi, alternativni snobovi, nije bitna klasifikacija, za to je bitno ono "ja sam bolji od teebe". A možda smo zli i zavidni kad čitamo njihovu edensku idilu kao da nam mašu "nananananana, ti u beetonu, ja lijepo u šumi, neopterećena". Vjerojatno su motivirani u stilu "ljudi, pogledajte, može se i ovako, barem na kratko". Razlika je, ipak, to što su oni to odabrali u odnosu na nekoga tko je stvarno u besparici. Opet ,moj stav o njima fluktuira, prvenstveno su mi zanimljivi, ali ne mogu ih niti romantizirat, niti osuđivat, više mi to pari djetinjasto i nezrelo, ali svo zlo u djetinjastoći. Mislim da se na njem. takvi zovu "Aussteigeri" (oni koji su se iskrcali) i nisu takvo čudo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

a nismo ni filozofiju diplomirali
    Eto nepretencioznog stava. Ali režije ste morali HEP-u ipak za klimu dati .

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni nit su zanimljivi, nit išta. Od čeg su ono kao pobjegli? Robovanja znanosti? Pa ne trči znanost za njima da joj robuju. Konzumerizam današnjice? Koliko znam nitko nikog puškom ne tjera da kupuje. Čisto stvar izgrađenosti osobe, koliko će dopustiti da današnji agresivni marketing, napadne reklame utječu na njen život. Meni to osobno nije nikakav problem. Bogme za to ne trebam otići u šumu.
    A ako i odem u šumu, ne budem sigurno zvala novinare da im to kažem i pokažem, jer onda nit sam više anonimna, niti imam više taj mir, za kojim kao čeznem.
    Što ću, meni je ovo čista furka.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ina33, hvala, kada je zbilja grozna. Čisto sumnjam da bi itko zdrave pameti u onoj vodi oprao bilo što, a kamoli dijete... "24 sata" to sve tako "fino" upakira... :/

No dobro, čitam vas, do kraja

A kad se novci istope, vjerojatno će opet morat back to the rut - namaknut samar kredita, ako ništa, plaćat režije i sl.
    Na kraju i ja mislim da ih ovo čeka... neka blaža varijanta života u prirodi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

No dobro, čitam vas, do kraja
    Htjedoh reći, možda do kraja topica i promijenim mišljenje. :/

Čisto stvar izgrađenosti osobe, koliko će dopustiti da današnji agresivni marketing, napadne reklame utječu na njen život. Meni to osobno nije nikakav problem. Bogme za to ne trebam otići u šumu.
    Ne bih se složila. Ja mislim da, živeći ovim tempom života ne možemo pobjeći reklamama, agresivnom marketingu, konzumerizmu i sl. To što ti zbog toga ti nemaš potrebu mijenjati način života, ne znači da nitko drugi ne mora. Bez osuđivanja bilo čijeg izbora.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam gore viška "ti".

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Meni nit su zanimljivi, nit išta. Od čeg su ono kao pobjegli? Robovanja znanosti? Pa ne trči znanost za njima da joj robuju. Konzumerizam današnjice? Koliko znam nitko nikog puškom ne tjera da kupuje. Čisto stvar izgrađenosti osobe, koliko će dopustiti da današnji agresivni marketing, napadne reklame utječu na njen život. Meni to osobno nije nikakav problem. Bogme za to ne trebam otići u šumu.
    A ako i odem u šumu, ne budem sigurno zvala novinare da im to kažem i pokažem, jer onda nit sam više anonimna, niti imam više taj mir, za kojim kao čeznem.
    pa da, upravo zbog motiva su mi furka. da su bilo koji drugi motiv imali, možda bih drukčije o njima razmišljala. i da nisu baš izabrali opciju pod vedrim nebom.

Ja ne znam koji je meni vrag. Kako pročitam koji post, složim se s njim.
    ina, na ovo sam se nasmijala - puno puta se i sama tako osjećam.

litala, evo, ja - koja sam na topiku stan ili kuća zdušno branila opciju stana u centru grada, zamislila sam se nakon tvojeg posta.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, da te utjesim - krepala mi jedna sljiva a nisam dala mm-u da mi montira kuku na zid - nije to vise to...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tanka je linija između osuđivanja i izražavanja svog mišljenja. Ja ne mislim da ih osuđujem, ali ih doživljavam pozerima, da.
    Može li se pobjeći reklamama? A zašto bi uopće bježali od njih? Nekima i paše da reklame utječu na njih, nekome ne, pa taj i ne pada pod taj utjecaj. Istina, postoji problem kod djece koja još nisu izgrađene osobe, naivni su i misle da su svi dobri, da su reklame sve istinite.
    Zato postoje roditelji, a kako će oni utjecati na svoju djecu, drugi je par rukava.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ne mislim da ih osuđujem, ali ih doživljavam pozerima
    Ja nekako ne mogu vjerovati da samo pozerstvo može ljude tako daleko odvesti (u šumu )

Nekima i paše da reklame utječu na njih, nekome ne, pa taj i ne pada pod taj utjecaj.
    Možda ne svjesno, ali svi smo pod utjecajem reklama, istina, netko više, netko manje. Ja se trudim da ne budem pa TV skoro da ni ne gledam, ali u vožnji gradom nehotimično percipiram na stotine reklama... U školi gdje sam radila jedan ogromni zid krasila je reklama coca-cole, a u sportskoj dvorani nezaobilazni Nike. Ali nisu reklame jedino zlo ovog društva..:/

Tako da, vjerujem da je ovo dvoje ljudi vođeno svojim idejama i vizijama, dvoje entuzijasta koje nikako ne mogu doživjeti pozerima (snobovima, nametnicima...).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

manje vise se slazem s tatekom i fritulicom.

ljudi mi se cine simpa, ne-pozeri, nepretenciozni. novinari su saznali za njih i dosli ih pitati neke stvari i poslikati - so what? ako ce i napisati knjigu (rado bih ju procitala) - so what? ako povremeno rade - so what?

zar treba biti iskljucivi hard-core ekstrem da bi te priznali kao... ne znam sto? :shock:

meni je super kako su si slozili zivot onako kako im odgovara. ne spadaju ni u jedan kalup, nego su napravili svoj vlastiti. sutra ce mozda napraviti nesto drugacije, prekosutra opet. i svaki put nece biti dio nekog kalupa i tudjih ocekivanja kako bi se pravi 'alternativci' ili 'sektasi' ili 'nekonformisti' ili 'antiglobalisti' morali i trebali ponasati.

a to da mozes zatvoriti oci i usi pred reklamama i 100% ih ignorirati je naprosto nemoguce, jer smo ljudi od krvi i mesa, podlozni svjesnim i jos vise podsvjesnim utjecajima i porukama.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da, ja to nikad ne bih ucinila. previse volim svoje radijatore (jos da pocnu grijati kad pocne sezona... gdje bi nam bio kraj). bas me zanima kako ce po zimi.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram prijaviti ispravak netocnog navoda, iako je jos odprije par stranica.
    Citiraj Zorana prvotno napisa
    Mima, ne rade nista sto ustvari ne bi mogao i doktor,
    ako postoji potreba za tim.
    ovako isto mozes reci da primalje ne rade nista sto ustvari ne bi mogao i doktor. potpuno krivo! ne jednom su mi pedikeri brzo i efikasno rijesili urasli nokat, dok su lijecnici znali jedino za cupanje cijelog nokta.
    ne dirajte mi pedikere! bave se oni i vaznijim stvarima od lakiranja noktiju

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Utjecaj reklama bi možda spadao pod neki drugi topic, no eto, slažem se da je teško (nemoguće :/ ) ignorirati reklame 100%. Ali jedna stvar je primjećivati ih, a drugo postupati prema njima. Mislim da se to može, ako se želi. Sad, utječu li reklame podsvjesno, ne znam. Odrasla osoba bi ipak trebala znati želi li ili ne nešto kupiti i zašto nešto želi kupiti.
    I ja bih definitivno voljela da ih je manje. Ne znam baš bih li voljela da ih uopće nema, nekad se i preko reklama dobije neka dobra informacija.
    U svakom slučaju ne bih maloj masu puta rekla da joj nešto s reklame neću kupiti.
    U priči s našim robinzonima, meni je razlika jesu li oni sami tražili novinare, ili su ih oni sami našli. U potonjem slučaju bi mi definitivno bili simpatičniji.
    Iako, izašli su sa svojim imenima u javnost, i zato nikako ne mogu skužiti kakvo je to bježanje od iste.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovi ljudi su prije svega materijalno situirani, pa si mogu priuštiti bijeg u šumu - ne moraju razmišljati o tome kako će školovati dijete, niti što će ako se netko od njih ozbiljno razboli, a i novci za benzin im kapnu sa neba. S te strane, oni su zaista i slobodni - jer je onaj tko je materijalno situiran slobodan, barem iz pozicije robova kao što sam ja, koji se ustaju iz toplog kreveta u cik zore i ostavljaju nekom drugom svoje dijete na cjelodnevnu brigu. I s te strane ja im svakako zavidim. A inače njihovo iskustvo za mene nema nikakvu težinu, jer si ja ne mogu priuštiti bijeg.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko je meni poznato nisu oni zvali novinare već su ih novinari zapazili na nekom festivalu. isto tako mislim da nisu nikud pobjegli već samo odabrali život u prirodi i sa prirodom. da su htjeli pobjeć i bit anonimni vjerojatno bi bar na velebit otišli, jer u istri je i najdublja šuma 5km od ceste.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj japanka prvotno napisa
    i ja potpisujem da im dio mene zavidi
    MM i ja imamo u planu nešto slično, manje radikalno, jednog dana, kad djeca narastu i krenu svojim putem
    za ovako nešto nemam hrabrosti, a i komotniji smo tipovi ljudi od njih
    nek im je sretno
    joj, japanka, i ja isto tako

ja imam nekakav grunt u zagorju, u selu sa doslovno pet kućica, 10ak stanovnika starije dobi, kilometrima okolo nigdje nikoga, auti- nula bodova, čak ni traktora više nema

tamo imamo kućicu, al prije bi se moglo nazvat štagalj, sve nešto priručno, sad smo tek vodu uveli, kupaone nema, WC poljski...itd

al zato ujutro srne dolaze na par metara od kuće, jer je kuća, s jedne strane, na rubu (naše) šume, a okolo same livade...

uglavnom, mene je od prije nekog vremena totalno puknulo da se tamo preselim, već sam si sve isplanirala šta bi i kako bi, i sa poslom i sa bojanom i sa tatom mu , al eto, nemam muda za to, iako je to sasvim solidna civilizacija prema ovima iz mariinog linka

dobro je rekla- zavidim im na slobodi,

ja teško da bi se odlučila na takav život, barem ne dugoročno, niti si mogu zamisliti kako to sve skupa zapravo funkcionira, ali su mi sve više shvatljiviji razlozi iz kojih su se odlučili na tako nešto
    mi imamo u Lici kućicu
    a frendovi kažu da smo ludi ako preselimo tamo
    ... a sad tamo ima čak i adsl (što je bio moj uvjet da se preselimo, više nemam argumenata )

a sad on topic
    ma da, sve je to ok. lijepo, krasno, priroda, čak i do doktora mogu doći (imaju frendove koji žive "normalno", pa sigurno imaju kontakte sa ostatkom svijeta) ako im bude trebalo, al mene fakat brine hladnoća i zima :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mima, mima... svakim danom u svakom pogledu sve mi se više sviđaju tvoji postovi. tako mi adaptiranog u prahu!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jel tko kopa bunker ili kupuje konzerve ?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bliži se, bliži...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je moj sveki sve vec obavio prije. Tj. na vrijeme. Tako da mirne duse i laka srca, sretni cekamo kraj. Ili stovec.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da sam nesto propustila. :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja im zavidim na slobodi.
    ali ne na slobodi života u šumi već na slobodi koja im je uopće omogućila donošenje takve odluke.

meni se to sviđa.
    ali kad je toplo.
    i samo po danu.
    zimi mi dajte sobu s etažnim.
    noću krevet.
    kupaonicu uvijek.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedan dio mene im definitivno zavidi... Nerijetko bi i ja htjela pobjeci u sumu da me nitko ne ganja po netu i da me nitko ne zove na telefon i jos 100 drugih stvari

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da odlučim kao i oni, prvo bih si napravila krov nad glavom (slama, drvo, blato, bili što) i kupaonicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam 3 konzerve đuveđa..... dođe mi da ih zavitlam s balkona

nema šanse da napravim neke suvisle zalihe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam paketic graha i lece koji vaze godinu-dvije? Jel se to broji?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marija71 prvotno napisa
    Kaže John Titor da trebamo biti u izvrsnoj fizičkoj kondiciji pa sam se bacila na vježbanje...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali koji će mi kiki kondicija ako dođe poplava ?

ili kiša meteora ?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja im zavidim na slobodi.
    ali ne na slobodi života u šumi već na slobodi koja im je uopće omogućila donošenje takve odluke.

meni se to sviđa.
    ali kad je toplo.
    i samo po danu.
    zimi mi dajte sobu s etažnim.
    noću krevet.
    kupaonicu uvijek.
    Ovako nekako.

Kad sam bila mlada i luda jedno sam vrijeme živjela u skvotu, a sada se ne mogu zamisliti bez tople vode, interneta i mobitela...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili kiša meteora ?
    da se mozes bolje dati u bežaniju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ne bi, postojano kano klisurina odlazim u ništavilo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Da odlučim kao i oni, prvo bih si napravila krov nad glavom (slama, drvo, blato, bili što) i kupaonicu.
    Pa, iskreno, meni su uvjeti u kojima oni žive (ako je stvarno tako) šokantni, upravo ispod ljudskog nivoa. Šator, blato, kada puna prljave vode - no, moguće da su pokazali novinaru kadu u kojoj su oprali nešto prljavo a on napisao da baš tu skupljaju kišnicu. Ja mislim da je u ljudskoj prirodi da se gradi sklonište, da se gnijezdi, da se uređuje to mjesto gdje se živi, a posebno kad stiže i dijete, pa mi nikako nije jasno da još nisu sagradili nekakav zaklon.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda su im zakrzljali instinkti?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ili kiša meteora ?
    Ili ptičja gripa?

Potražite forume na kojima se ekipa priprema za pandemiju.
    Ima sjajnih ideja.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

ili kiša meteora ?
    ma daj, kaj ne gledas filmove?
    doci ce neki glumac b kategorije i spast planet

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I dan danas ljudi po Slavoniji zive u kućama rađenim od čerpića, tj. blata/gline miješane sa slamom i sušene na suncu. I vjerojatno nikad ne bi pogodila na prvi pogled da su to "blatne" kuće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Pa naravno, tko brži - spašen.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidim da je ideja skrenula u kataklizmično-zafrkantske vode ...

Ja bih ipak malo komentirao osnovnu temu topika, može?

Mima, mislim da je bijeg ipak UVIJEK moguć, da nema situacija iz koje ne možeš pobjeći. Mislim da će se negdje u ličkoj zabiti, malenom otoku u Jadranu sa 150 stanovnika ili nekakvom bilogorskom ili zagorskom zaselku naći i kućica koju se može kupiti zajedno s gruntom za 10 000 EUR i posao lokalnog poštara, učitelja, tajnika lokalne samouprave itd. Sigurno plaća neće biti bajna, ali ćeš sigurno imati mogućnost da obrađuješ svoj ili iznajmiš tuđi vrt, uzgajaš mrkvicu, krumpire, piceke i pajceke i budeš na svježem zraku i bez previše stresa.

Kaj se tiče udobnosti civilizacije ... ja bih bio zadovoljan i u drvenoj kući usred Velebita uz uvjet da imam dobru peć na drva i nekakvu vodu (može i cisterna) u kući. Sve ostalo bi mi bilo ok.

Inače, baš po Velebitu iam likova koji tamo usred šume provode čitavu godinu, o nekima se i pisalo u novinama, s jedne strane jesu čudaci i osobenjaci, no koliko znam svi su se svjesno odlučili na to.

Kaj se tiče naslovnih likova tj. te male obitelji iz istarske šume, simpatični su mi i bok. Volio bih da ima više takvih ljudi (pod "takvih" mislim na one koji odstupaju od uobičajenog načina života"), mislim da bi nam svima život bio bogatiji i zanimljiviji kad bi svi ti "alternativci" bili mnogobrojniji i kad bi bilo što više raznolikih pristupa životu.

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •