Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pomicanje ciklusa kontrac. tbl.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Pomicanje ciklusa kontrac. tbl.

Jel se vama i to desilo bar nekad....pijem već 1 g Cileste ali mi se u zadnje vrijeme desi da taj dan kad trebam ponovno početi piti Cilest nakaon menstruacije jednostavno zaboravim kupiti Cilest.I tako da sam uvijek prekidala utorkom a nastavljala srijedom a sad sam već na petku a počinjem subotom.Može li to utjecati ( to pomicanje ciklusa ali nenamjerno) na nešto bilo što ne znam ni je, recimo da se tamo dolje nešto poremeti pa da ostanem trudna???????????

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je to jednom brinulo jer sam bila u bolnici pa nisam stigla kupit tablete na vrijeme. med. sestra mi je rekla da ako je razmak jedan, najvise dva dana da je u redu. inace, nikad ne znas...

ako zelis pomaknuti ciklus npr zbog mora i ljeta (odgoditi mengu) dva su nacina.

mozes nastaviti piti tablete (to vrijedi za tablete koje imaju stalno istu koncentraciju hormona, npr logest ili cilest, dok triquilar ne) odmah nakon zadnje, 21. tablete, bez prekida. kad zelis mengu, samo prestanes piti i tjedan dana kasnije mozes ispocetka. na taj se nacin moze jednokratno pomaknuti menga za vise tjedana, sto je zgodno po ljeti.

ako zelis trajno promijeniti pocetni dan menge, uvijek se ide unatrag, dakle npr ne prekines sa tabletama u utorak nego u nedjelju, i umjesto u iducu srijedu pocnes piti tablete vec u ponedjeljak. ja sam si npr tako bila namjestila da dobivam mengu u ponedjeljak i zavrsi u petak

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Pomicanje ciklusa kontrac. tbl.

Citiraj Maza prvotno napisa
    Jel se vama i to desilo bar nekad....pijem već 1 g Cileste ali mi se u zadnje vrijeme desi da taj dan kad trebam ponovno početi piti Cilest nakaon menstruacije jednostavno zaboravim kupiti Cilest.I tako da sam uvijek prekidala utorkom a nastavljala srijedom a sad sam već na petku a počinjem subotom.Može li to utjecati ( to pomicanje ciklusa ali nenamjerno) na nešto bilo što ne znam ni je, recimo da se tamo dolje nešto poremeti pa da ostanem trudna???????????
    ja ne kužim baš tvoj post..
    meni lijepo piše, neovisno o krvarenju nova kutija-tableta se počinje uzimati 8 dan..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sad kad čitam što piše felix shvaćam da sam pravi štreber:cer:
    ali, sigurno je sigurno, a ja ti tu ne bih eksperimentirala:mig-mig:

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E Majice ....a tebi Felix hvala.Smirila si me.Samo ja uvijek dobijem mengu 4 dan od dana prestanka pijenja Cilesta.
    Ajoj tko bi nas iskombinirao........

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •