Lena će za par dana 22 mjeseca. Od drugog dana spava sa nama u krevetu, prvo jer je to njoj bilo potrebno, drugo jer je to meni bilo potrebno i treće, jednako važno, jer sisa još uvijek.
Ali sada sam joj spremila kinderbet, odmah do našeg kreveta, skinula stranicu tako da su kreveti spojeni. Namjestila sam lijepu posteljinu sa medvedićima, poređala unutra par njenih plišanaca i rekla joj :
"Ovo je samo tvoj krevet, tu možeš spavati samo ti i nitko drugi, ni mama ni tata. To je samo za tebe, a u velikom krevetu spava tata i mama i ponekad Lena."
To joj se dopalo, pa je tražila, kao igru da joj to ponavljam dan za danom. I voli otići u "svoj" krevet i leći ispod pokrivača, onda traži da joj pričam priču.
Sve je ispalo stvarno super, jer je ništa nisam terala, niti sam joj rekla da tu mora spavati. Jednostavno sam čekala da sama dođe u krevetić.
E sad, kod nas je to u stvari još uvijek priprema, jer ona još uvijek sisa i još se obavezno uspavljivanje na siki. Tako da nekada navečer legne usvoj krevet i čeka da sika dođe kod nje ..... onda se ja iskivim, iskrenem, i namjestim se kako je gospojici zgodno. Ako tako zaspi, noću kada se probudi i hoće sikati, samo dopuže do mene ......

Mislim da je mnogo pomoglo to što u vrtiću spava u svom krevetiću.