Jutros oko 9 dovedem malog u jaslice-sad neću napisati točno gdje, ali ako se ništa ne promijeni i to ću napraviti, oni koji me znaju, znat će i o kojem se vrtiću radi...
...kad ono djeca SAMA u grupi, a čuvaju ih 2 klinca iz starije grupe.
Jedni sjede na nonama-njih 5, a ostalih troje u kinderbetima.
Ovi koji ih kao čuvaju igraju se na guralicama i nabacuju se igračkama oko klinaca.
Ja sjedim sa svojim malim dobrih 10 minuta i čekam gospođu tetu da se pojavi.
Djeca vele da je kod kuharice-btw. čula sam ih kako se kikoću u kuhinji.
Kipim od bijesa, kontroliram se i igram sa svojim klincom.
Jedan od onih koji sjede na nonama počupa klinca do sebe, ovaj plače, a onih dvoje "čuvara" krenu vikati na klinca koji čupa drugog klinca.
Odjedom se "mala čuvarica" ustane s autića i lupi klinca koji je počupao onog do sebe.
Sad već dobrano iznervirana kažem maloj da ona ne smije tući djecu i da gdje je teta i jesu li dugo već tu.
"mali čuvar" veli da jesu i da kad će više ta teta doći, a "mala", koja očito kuži da teta ne smije izlaziti i njima ostavljati klince veli da nije dugo vani.
i...evo ti tete natrag, nije me odmah spazila, obrati se onima na nonama, a onda joj ton glasa odjednom postane kreštav kad me ugleda kako sjedim i čekam sa svojim malim.
Opisala sam joj ovu gornju situaciju, a ona odmah na "malu čuvaricu" da kako je mogla tako-bla, bla.
Rekoh da dijete i nije krivo jer se ono ne zna postaviti.
Na to teti postade jako neugodno, okrene se od mene i brzo zatraži bilježnicu od tih starijih klinaca u kojoj su oni trebali prebrojati i zaposati klince koji su prisutni-neš ti posla.
Inače, jučer mi se mali vratio s brazgotinom za koju nisam čula kako je nastala.
NO hajde, razumijem da se nezgode događaju i kad najviše paziš, sve je to život i nije on već neki super hodač.
I krene teta s pričom kako se je ovaj tjedan baš super počeo igrati i biti vesel u vrtiću i kako su ga stavile na nonu, ali eto nije htio.![]()
Helou-nisu me ni pitale kad mislimo dijete odvikavati od pelena![]()
, a sigurno ne mislim prije 18 mjeseci ni misliti o tome.
Sad već vidno bijesna, ipak suzdržanim glasom sam rekla da ga više ne stavljaju na nonu i da bih voljela znati takvu stvar.
Teta odgovri da joj se eto baš sviđa moje razmišljanje :?
Ostavila sam malog toliko jadno-uzrujana da mi se povraća.
Teta je inače i meni nekad bila teta, može mi biti mama.
Jadno mi je odmah ići ravnateljici, ali bih najradije skočila do neba koliko sam ljuta.
Nezgode se zaista događaju i kad najviše paziš, ali ostaviti jasličku djecu samu, e pa to stvarno moraš biti prolupao.