Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: s punim povjerenjem u tete u jaslicama :evil: :X

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno s punim povjerenjem u tete u jaslicama :evil: :X

Jutros oko 9 dovedem malog u jaslice-sad neću napisati točno gdje, ali ako se ništa ne promijeni i to ću napraviti, oni koji me znaju, znat će i o kojem se vrtiću radi...
    ...kad ono djeca SAMA u grupi, a čuvaju ih 2 klinca iz starije grupe.

Jedni sjede na nonama-njih 5, a ostalih troje u kinderbetima.

Ovi koji ih kao čuvaju igraju se na guralicama i nabacuju se igračkama oko klinaca.

Ja sjedim sa svojim malim dobrih 10 minuta i čekam gospođu tetu da se pojavi.
    Djeca vele da je kod kuharice-btw. čula sam ih kako se kikoću u kuhinji.

Kipim od bijesa, kontroliram se i igram sa svojim klincom.

Jedan od onih koji sjede na nonama počupa klinca do sebe, ovaj plače, a onih dvoje "čuvara" krenu vikati na klinca koji čupa drugog klinca.

Odjedom se "mala čuvarica" ustane s autića i lupi klinca koji je počupao onog do sebe.

Sad već dobrano iznervirana kažem maloj da ona ne smije tući djecu i da gdje je teta i jesu li dugo već tu.

"mali čuvar" veli da jesu i da kad će više ta teta doći, a "mala", koja očito kuži da teta ne smije izlaziti i njima ostavljati klince veli da nije dugo vani.

i...evo ti tete natrag, nije me odmah spazila, obrati se onima na nonama, a onda joj ton glasa odjednom postane kreštav kad me ugleda kako sjedim i čekam sa svojim malim.

Opisala sam joj ovu gornju situaciju, a ona odmah na "malu čuvaricu" da kako je mogla tako-bla, bla.

Rekoh da dijete i nije krivo jer se ono ne zna postaviti.

Na to teti postade jako neugodno, okrene se od mene i brzo zatraži bilježnicu od tih starijih klinaca u kojoj su oni trebali prebrojati i zaposati klince koji su prisutni-neš ti posla.

Inače, jučer mi se mali vratio s brazgotinom za koju nisam čula kako je nastala.

NO hajde, razumijem da se nezgode događaju i kad najviše paziš, sve je to život i nije on već neki super hodač.

I krene teta s pričom kako se je ovaj tjedan baš super počeo igrati i biti vesel u vrtiću i kako su ga stavile na nonu, ali eto nije htio.
    Helou-nisu me ni pitale kad mislimo dijete odvikavati od pelena , a sigurno ne mislim prije 18 mjeseci ni misliti o tome.

Sad već vidno bijesna, ipak suzdržanim glasom sam rekla da ga više ne stavljaju na nonu i da bih voljela znati takvu stvar.

Teta odgovri da joj se eto baš sviđa moje razmišljanje :?

Ostavila sam malog toliko jadno-uzrujana da mi se povraća.

Teta je inače i meni nekad bila teta, može mi biti mama.

Jadno mi je odmah ići ravnateljici, ali bih najradije skočila do neba koliko sam ljuta.

Nezgode se zaista događaju i kad najviše paziš, ali ostaviti jasličku djecu samu, e pa to stvarno moraš biti prolupao.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Strasno! Nije mi jasno kako teta moze biti toliko neodgovorna.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strašno!
    I da odeš u ravnateljstvo, teta bi dobila samo opomenu.
    Trebalo bi snimiti takve situacije i dati na TV.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam preneražena i bez teksta :shock:

Svi znamo kako su standardi u jaslicama jadni, milion djece, a samo jedna teta u smjeni, nije im posao lak, ali ostavljati jasličarce na "brigu" drugoj djeci što je čini se uhodana praksa ove tete, mi je van pameti i mislim da nema isprike za takvo ponašanje!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jadni klinci
    kreni prvo kod ravnateljice, vidi što ćeš tamo riješiti, a i istraži opcije drugih vrtića.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam trenutno opciju drugih vrtića

to je jedan jedini kojeg imamo na raspolaganju.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

onda kod ravnateljice, na dugi razgovor.
    ovo što si ispričala je nedopustivo
    djeca čuvaju djecu, svašta...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

slažem se u potpunosti s joe. točno znam kako se osjećaš, i ja sam dok sam čitala imala grč u želucu.

jedino sam shvatila da djeca sjede na bakama pa mi nije bilo jasno, nisam još čula taj izraz none za tute

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

edino sam shvatila da djeca sjede na bakama pa mi nije bilo jasno, nisam još čula taj izraz none za tute Grin

ja sam ti iz Zapadne Slavonije.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pravopis mi je malo u banani 8) od bijesa-više ne znam ni kad se piše veliko slovo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    edino sam shvatila da djeca sjede na bakama pa mi nije bilo jasno, nisam još čula taj izraz none za tute Grin

ja sam ti iz Zapadne Slavonije.
    Zato je meni odmah bilo sve jasno.
    Kad je moja J. krenula u jaslice, prvi dan sam tetama objasnile: Ako traži nonu, ne zove baku, već hoće piškiti

A ovo što si ti napisala mi je nedopustivo.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bože dragi. Stvarno sam ostala bez teksta :? :shock: ,
    pa ta teta nije stvarno zdrava ne kužim kako može i kojoj to djeci dati da čuva, molim te lijepo pa u vrtiću su.
    Ne znam kaj da ti kažem ali mislim da ovo nije normalno i da bi trebala nekaj poduzeti po tom pitanju.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovo je prestrašno i jako opasno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

:shock: Zamisli sto se sve moze dogoditi, a mi mislimo kak su nam djeca zbrinuta u jaslicama... Odmah k ravnatelju/ici!

Ako ODMAH ne pomogne, onda na prvu slijedecu stepenicu - lokalna samouprava.

U Zagrebu je to Gradski ured za odgoj, obrazovanje i sport.

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=826

U drugim gradovima javni vrtici su takodjer u nadleznosti lokalne samouprave.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I ja sam isto za to da se obavijeste svi nadležni da ne bi pojeo vuk magare.
    Ovako ako ti svima napišeš pismo i u zaglavlje staviš kome je išlo na Cc:, najaviš se telefonski svima odgovornima, shvatit će da ne mogu muljati i stavljati taj problem pod tepih.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    I ja sam isto za to da se obavijeste svi nadležni da ne bi pojeo vuk magare.
    Ovako ako ti svima napišeš pismo i u zaglavlje staviš kome je išlo na Cc:, najaviš se telefonski svima odgovornima, shvatit će da ne mogu muljati i stavljati taj problem pod tepih.
    Potpis na ovo!

Kod mog malca su 2 tete na njih 16, prosli i ovaj tjedan je jedna bila na bolovanju i ova se jadna sama bori sa malenima. I zato je jucer mene zamolila za pomoc, nahranile smo klince a dok ih je ona presvlacila i spremala na spavanje jednog po jednog ja sam zabavljala ostale. I tako ona svaki dan angazira jednu mamu. I bas mi je drago zbog toga, jer dok ona presvuce njih 16, ostalih 15 mogu cuda napravit.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bi rekla da to sve ovisi od vrtića do vrtića. U našem npr.isključivo tete odgajateljice vode brigu o djeci jer medicinska sestra ne dozvoljava da itko drugi od djelatnika (spremačice npr.) nesmije raditi njihov posao,čak ni kao pomoć, a kamoli da netko od roditelja ulazi u prostor gdje borave djeca.
    U vrtiću naših frendova totalno drugaćija situacija gdje kad jedna teta fali, čistaćica čuva djecu :/ .
    Znaći sve ovisi o nadležnima u vrtiću i koliko su spremni i voljni obavljati svoj posao kako treba. Naša med.sestra je non stop na hodniku, ima sve pod kontrolom, od odgajateljica, preko domara, sve do spremačica kojima npr. ne dozvoljava da sa istim rukavicama čiste wc i dječju sobu.
    Za sve postoje pravila kojih se svi moraju pridržavati, a ako se pravila ne poštuju ona je tu negdje stalno prisutna i ne dozvoljava puno vrludanja.
    Znaći postoji bolje i netreba prešutiti ono što nam smeta, jer samo tako će se nešto promjeniti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Kad je moja J. krenula u jaslice, prvi dan sam tetama objasnile: Ako traži nonu, ne zove baku, već hoće piškiti

I ja kažem "nona", a MM "lona"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da je to stvarno van svake pameti,pogotovo što moje cure idu u isti vrtić i što mi je lorna prva dva tjedna povraćala svaki puta kad bi mi otišli a meni to nitko nije našao za shodno za reći.za none,tj.kahlice nije ni mene nitko pitao a vidim svaki dan kad ih ostavljamo da su sva djeca na njima(osim one mlađe od godine).
    nekad mislim da je možda i bolje da ne znam šta se dešava dok su tamo jer bi ih vjerojatno istog trena ispisala iz vrtića a alternative nemam.ono što me najviše ljuti što ja kao učitelj moram prema djeci u školi biti kao u rukavicama jer dobro znaju svoja prava a na moje cure viču kako se koja teta sjeti(čula ih sto puta kroz vrata)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Užas

Jadni bebači sa takvim tetama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Ja bi rekla da to sve ovisi od vrtića do vrtića. U našem npr.isključivo tete odgajateljice vode brigu o djeci jer medicinska sestra ne dozvoljava da itko drugi od djelatnika (spremačice npr.) nesmije raditi njihov posao,čak ni kao pomoć, a kamoli da netko od roditelja ulazi u prostor gdje borave djeca.
    U vrtiću naših frendova totalno drugaćija situacija gdje kad jedna teta fali, čistaćica čuva djecu :/ .
    Znaći sve ovisi o nadležnima u vrtiću i koliko su spremni i voljni obavljati svoj posao kako treba. Naša med.sestra je non stop na hodniku, ima sve pod kontrolom, od odgajateljica, preko domara, sve do spremačica kojima npr. ne dozvoljava da sa istim rukavicama čiste wc i dječju sobu.
    Za sve postoje pravila kojih se svi moraju pridržavati, a ako se pravila ne poštuju ona je tu negdje stalno prisutna i ne dozvoljava puno vrludanja.
    Znaći postoji bolje i netreba prešutiti ono što nam smeta, jer samo tako će se nešto promjeniti.
    Potpis pod ovo. Roditelj puno više može pomoći odgajateljima ako kaže ravnatelju / stručnoj službi čime je zadovoljan, a što je neprihvatljivo. Tete će često cijeniti takvu vrstu pomoći, jer drugu težinu ima ako nešto kažu one (kao zaposlenici) nego ako to isto kaže roditelj (korisnik usluge). I stvari se često poprave... Sretno! Nemojte se ustručavati upirati prstom u takve stvari.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj prvo s tetom razgovarati i reci joj skroz iskreno ovo sto si nama rekla, ipak je ona ta kojoj ostavljas dijete (i potpuno kuzim s kojim grcem )

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oehvala na savjetima.

ja sam također prosvjetarka i ne pada mi napamet napraviti tako nešto-

upravo odlazim u vrtić s malim i razgovarat ć
    u s tetom.

tebe duška molim da o ovome obavijestiš one roditelje s mkojima si češće u kontaktu.

sanjat će me teta o kojoj se radi.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i opet sori na tipfelerima-ima malog pomoćnika

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

thalia , imaš pp

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Keti je teta isto već prvi dan u jaslicama (starijoj grupi) ostavila samu s djecom koja su spavala, da čeka čuvalicu.
    A ona 3 prostorije dalje pila kavu.

Mi smo - na svu sreću - imali izbor. Upisali smo nakon 2 tjedna (i puno previše izljeva teta) Keti u drugi vrtić.
    I sad smo svi prezadovoljni.

Ona ujutro uletava u vrtić, i uživa.
    Baš je danas bila nesretna što je sutra subota i ne ide u vrtić.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kaj sam ja danas doživjela...
    dođem po Luku a on sjedi na autiću i plače. sav je crven u licu i trlja oči. ja malo popričam s tetom dok ga oblačim (btw, djeca baš ne prihvačaju tu tetu, tuku je i govore joj da je zločesta - moj Luka ju isto baš ne prihvaća al ju ne tuče i ništa joj ne govori jer se boji nepoznatih ljudi) i gledam ga i nekako mi čudno to crvenilo. Pitam kaj je jeo, kaj je pio, sve ok., i velim ja da mi to liči na alergiju. Luka je inače jaaaako alergičan na jaja, ja sam napisala na veliki papir sva potrebna upozorenja, sve upute i one su upozorene na to prilikom upisa. I veli teta, onak u razgovoru: A da, ja i teta D. smo jele zlevku ( kukuruzni kolač sa jajima). Ja nisam mogla vjerovati, i od šoka nisam reagirala kak sam trebala, bila sam zatečena pa sam " samo " rekla da Luki smeta i ako je u dodiru s nekim ko je jeo jaja, i to piše na onim papirima, a ona na to veli, onak nonšalantno " Pardon! " Velim ja, sreća da se sad tak manifestiralo, inače sav naotekne i počinje se gušiti, a ona veli da, opasno je to. I ja na odlasku, a ona veli " Znate, inače je jako teško izbjegavati jaja. " Pa, za boga, pa nemožeš jesti ono na kaj ti je dijete u grupi alergično, pa to ti neka logika govori, zar ne? Ja sam sad bjesna kak sam trebala biti odmah, ne mogu vjerovati koja neodgovornost sa njihove strane, koja neozbiljnost.
    U ponedjeljak idemo tamo ja i MM, i on će im reći kaj on misli o tome, jer sam ja eto, u šoku, zakazala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •