Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: svega me strah

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno svega me strah

čitajući postove, naišla sam na mnogo stvari na koje nisam obraćala pažnju i sad mi se čini kao da mi beba ima problema što se tiče razvoja motorike-ili je to normalno.

bebi je 2 mjeseca i 5 dana, rođena je carski, bez problema...
    međutim, zadnjih desetak dana primijetila sam sljedeće:
    -kad se proteže ili prepadne ili u toku priče sa njom ima običaj ruke ukočiti i napraviti pokret kao da hoće nešto zagrliti, ali i prstiće tada isto ispruži i ukoči, da li to rade i vaše bebe,
    -ponekad to radi samo sa jednom rukom

nisam imala dovoljno vremena da se edukujuem, tako da pojma nemam šta je to, da li je to taj morov pokret????
    inače, beba u potpunosti drži glavicu sama i uspravno, ali zna je kad leži bočno malo zabaciti unazad. šta je to???

molim vas da mi neko odgovori jer ludim od brige....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moje misljenje je da je to sve normalno...
    mali savjet... ne zamaraj se toliko....

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni se to čini kao moro refleks, to ti izgleda kao pokret koji bi čovjek napravio da počne padati na leđa, onako kao da se rukama hoćeš za nešto uhvatiti.
    nestaje negdje sa 3-4 mjeseca.
    i apsolutno je normalno (i potrebno) da dijete ima taj refleks. da ga nema, bilo bi za zabrinuti se.
    i da, javlja se kada je beba na leđima.

nemoj luditi, vjerujem da ne radiš ništa tako loše da bi se tako jako zabrinjavala.
    s bebicom sadamožeš vježbati tako da ju stavljaš ptrbuške da odiže glavicu. tako će vježbati vratne mišiće, negdje sa 4-5 mjeseci možeš očekivati prve okrete...

sve je ok.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja isto mislim da je to moroov refleks, moj ga mali cesto radi. pritom razrogaci oci, nekad zaplace, kad se iz sna prene u taj pokret. u jednoj knjizi pise da se beba tada osjeca nesigurno :/ pa mi ga bude zao, ne znam kako da ucinim da se osjeca sigurnije... i mene je puno toga strah, al drzimo se, sve je to ok

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, mislim da vam još malo divljaju hormoni od poroda pa da vas je i zato strah.
    meni je isto tako bilo u početku, Yoda se prvi puta prehladio sa mjesec dana i ja sam se htjela iz kože iskočiti da kakva sam ja to majka kad mi se dijete prehladilo, ma baš sam si predbacivala.
    eno ga sada, opet je šmrkav, a mene ne peru nikakvi takvi osjećaji.
    sve to dođe na svoje. ja vjerujem da ste baš super mame svojim klincima.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma znam da ne treba pretjerati, ali imam osjećaj kao da ništa ne znam i ne radim kako treba i stalno me je strah da nešto ne predvidim.
    tako sam se prepala kad sam jutrs vidjela da je par puta "prekrižila noge" u člancima+ pojavili joj se neki benići na glavici i jedan na obrazima. otkud odjednom benovi?
    još kad je presvlačim, uvijek noge malo podigne i na stranu ih pomiče zajedno, kao da hoće da se okrene :/

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lamy, da tebe nije čopila postporođajna depra?
    razgovaraj malo s doktorom
    mislim da je tvoja bebica ok, ti si malo premorena..

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa
    pojavili joj se neki benići na glavici i jedan na obrazima. otkud odjednom benovi?
    još kad je presvlačim, uvijek noge malo podigne i na stranu ih pomiče zajedno, kao da hoće da se okrene :/
    šta su to benovi? :?
    moj bebe to s nogama sad isto radi, a otprilike je isto star kao tvoja cura. otkrio covjek novu foru i to mu je sad cool al ne uspijeva mu jos okret, a na trbuhu tak i tak ne voli bas biti...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ti si mama i najbolje poznaš svoju bebu. Ako ti se nešto čini sumnjivo, moja preporuka je otići na uzv glave i pregled neurologa. Preporučam doktoricu Presečki i doktora Sabola. Ako nije ništa onda ćeš se smiriti, a ako je nešto počet ćete vježbati na vrijeme i sve će biti ok

Kad je moja Marta imala cca 2 mjeseca i ja sam počela primjećivati neke neobične detalje. Svi su govorili da sam luda, paranoična i da od bebe radim bolesnika. Trebalo mi je 3 mjeseca da se dođem k sebi i odemo na pregled. Sva sreća nije ništa strašno. Vježbamo i Marta super napreduje. Samo da smo počeli na vrijeme sad bi njoj bilo lakše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •