Kužim tvoje razmišljanje, Cvijeta.![]()
Imala sam slično djetinjstvo, ne znam koliko je tvoja mama bila zaposlena, moja je rano otišla u mirovinu i cijelo moje jetinjstvo provela s nama. Nekako mi je ta njena prisutnost u smislu da sam joj se uvijek mogla obratiti i imati ju za sebe (kroz običan razgovor) makar dio dana bila "dovoljna" bez da samnom vuče zdjelu s kestenima po podu. E, da, zajedno smo zimi znale pisati pjesme.![]()
Gledam jučer onu svoju malu kako je posložila svoju djecu (plišance) po krevetu, iznijela ploču i uči ih slova, i zanesena time dala mi je vremena i da skuham i učinim što treba za danas, a opet se, s vremena na vrijeme priupitam koliko bih ja trebala biti prisutna u tim njenim zanimacijama (OK, poslije smo zajedno bojale, čitale pred spavanje) a da joj posvetim to kvalitetno vrijeme.
Zašto se ja uopće opterećujem time (a vidim da sve sasvim normalno šljaka) i zašto bi se ja ugurala u onaj njen svijet u kojem sam suvišna, a kada provede veliki dio dana igrajući se sama sa sobom ili prijateljima, ja odmah mislim kako sam joj JA trebala osmisliti neki program... pa mi marta padne na pamet (i zabojim je se) i mislim si: A šta fali da lumperava u dvorištu s tačkama i blatom, pa smijem i ja biti bez ideja i volje.
![]()
I da, pitam se koliko je to njena potreba, koliko ja osjećam grižnju savjesti u prazno. :?