Citiraj seni prvotno napisa
Citiraj abonjeko prvotno napisa
Danas razgovaram s vrlo mladim poslovnim kolegom, izuzetno inteligentnim bićem....i govorim mu kako mi se čini da je jedini bijeg bijeg na selo, "bijeg" od zamornog monotonog kapitalizma u prirodu baveći se kozarstvom, stočarstvom opčenito...baveći se eko seoskim turizmom koji će objediniti sve potrebe ljudi, kvalitetnu prehranu, odmor, zdrav način života, jednostavnost, a opet, s druge strane, namiriti će i neke materijalne potrebe...
ja ne zelim zivjeti na selu i ne zelim se baviti niti ekoturizmom, niti kozarstvom. zelim se baviti, tim cim se bavim.
ne u smislu da bih ja nipodistavala kozarstvo, ni u kom slucaju, ali ono je dobro za onoga tko osjeca ljubav prema njemu kao zanimanju.

uz to ideja da je to rijesenje problama ovoga svijeta i da bi recept za sretan i ispunjen zivot bio to, da se svi bavimo stocarstvom, mi je

ekonomist ni sociolog nisam, ali ono opce znanje tih kategorija je dovoljno, da se na ovako naivno pojednostavljivanje svega, ukocim.
Opet krivo shvaćanje.... Ovo je bila moja persektiva....to je moja ideja, moja želja i moj osjećaj za "bijeg"....pokušala sam prijatelju samo na taj način objasniti da izbora ima....uvijek postoji alternativa..u mojem slučaju je to eko turizam, kućica i životinje..... Pokušala sam samo primjerom pokazati kako su mladi ljudi danss neinventivni i da trpe "čizme" da bi došli do nekih ciljeva....razočaralo me je što je on vrlo neinteligentni zaklučio kako izbora nema doli mučnog podnošenja...a sve kako bi se imale isprazne materijalne i kratkotrajno blještave stvarčice... :/

I kada govorimo o plitkosti (i kada se već vrijeđamo) plitak je onaj tko je moj post shvatio kao nametanje izbora, a ne kao ideju da se proispita kvaliteta sadašnjeg života i koliko nas ta kvaliteta košta duhovnosti....