Imam vrlo osjetljivu želučanu sluznicu i uzimanje velikih doza C vitamina mi ne pravi probleme. Što se tiče dijareje, do nje dolazi ako se odjednom uzme velika količina na koju crijeva nisu naviknuta (odličan laksativ nakon poroda ). Treba postupno povećavati količinu i neće biti problema s dijarejom.

Između ostalog, C vitamin pouzdano uklanja candidu iz crijeva, a posredno onda i iz cijelog organizma. U početku uzimanje C vitamina izaziva vjetrove, upravo zbog prisutne candide u crijevima kojoj C vitamin izrazito ne prija. Upravo to "crkavanje" candide dovodi do vjetrova .

Uzimanje C vitamina s bioflavonoidima je korisnije nego uzimanje samog C vitamina. U cijeloj ovoj priči bitno je shvatiti da uzimanje dodatnih količina vitamina C, ne opravdava smanjivanje unosa njegovih prirodnih izvora. U svakom slučaju, dobitna kombinacija je uzimati puno voća i povrća, i još puno dodatnog vitamina C.

I ne znam zašto se čak i tema o jednom tako dobrom i korisnom vitaminu mora pretvoriti u prepucavanje i "pametovanje" - tako suvišno, tako nepotrebno, tako tipično za ovaj forum. Na žalost svih nas.