Stranica 1 od 9 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 426

Tema: Božićni kolači 2014.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno Božićni kolači 2014.

    evo mi razloga da budem često na forumu

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/pivske-vrecice/

    ovaj recept mi je otkriće
    umjesto 6 dcl ulja, stavim 3
    nadjev izmišljam obzirom da je tijesto toliko dobro da sve podnosi
    ispadne masu komada i može dugo trajati
    izmišljen za dane koji nam dolaze

  3. #3
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.coolinarika.com/recept/pivske-vrecice/

    ovaj recept mi je otkriće
    umjesto 6 dcl ulja, stavim 3
    nadjev izmišljam obzirom da je tijesto toliko dobro da sve podnosi
    ispadne masu komada i može dugo trajati
    izmišljen za dane koji nam dolaze
    princess, imaš koju fotku za ovo "potkrijepiti"?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    princess, imaš koju fotku za ovo "potkrijepiti"?
    imam

    aleks,poslat ću ti na fejs pa ti zalipi, ja sam zaboravila kako se to ovdje radi

  5. #5
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.coolinarika.com/recept/pivske-vrecice/

    ovaj recept mi je otkriće
    umjesto 6 dcl ulja, stavim 3
    nadjev izmišljam obzirom da je tijesto toliko dobro da sve podnosi
    ispadne masu komada i može dugo trajati
    izmišljen za dane koji nam dolaze
    Ovo sam danas radila,
    ajme što sam te mrzila,
    Radila sam malecne vrećice, a to je je jaaako pipavo,
    ali ispale su super, super!!
    moji doma su oduševljeni,
    hvala ti na receptu!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sam danas radila,
    ajme što sam te mrzila,
    Radila sam malecne vrećice, a to je je jaaako pipavo,
    ali ispale su super, super!!
    moji doma su oduševljeni,
    hvala ti na receptu!


  7. #7

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,822

    Početno

    pratim
    lani sam baš na rodi pokupila super recepte i, začudo, uspjeli mi od prve

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,822

    Početno

    i imam jedno pitanje za iskusne domaćice: moraju li se starinske ŠAPE peći u kalupu ili postoji neka varijanta sa istim sastojcima za koje se ne mora imati baš taj kalup? naime, dobila sam domaću mast i orahe iz Slavonije te planiram to upotrijebiti za božićne sitne kolačiće, a prvo su mi pale napamet upravo "šape" sa tim sastojcima, no nemam kalupa.
    Jedino što imam od kalupa doma su oni za muffine i klasične modlice za pravljenje keksića.

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    i imam jedno pitanje za iskusne domaćice: moraju li se starinske ŠAPE peći u kalupu ili postoji neka varijanta sa istim sastojcima za koje se ne mora imati baš taj kalup? naime, dobila sam domaću mast i orahe iz Slavonije te planiram to upotrijebiti za božićne sitne kolačiće, a prvo su mi pale napamet upravo "šape" sa tim sastojcima, no nemam kalupa.
    Jedino što imam od kalupa doma su oni za muffine i klasične modlice za pravljenje keksića.
    kolko se sjećam izrade šapa da je kompaktno tijesto teoretski možeš napeaviti kuglice pa sploštit ali to onda nisu šape nego sploštenci

  10. #10
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Mi jučer pekli gingermane, stavila sam puno manje šećera nego po receptu i nisam tijesto držala koliko je trebalo u frižideru pa se nisu baš sastojci onako harmonizirali, ali opet su dobri. MM je super u ukrašavanju tako da bih ove najradije upotrijebila kao ukrase, umjesto da ih pojedemo.

  11. #11
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    da, i mene to zanima, ovako samo po receptu mi nije tako presuper

  12. #12
    legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    816

    Početno

    Aaaa, ti si autorica princess pufica? Njih sam radila proslu zimu u vise navrata. I moram priznat da su izvrsno ispali. Cak I meni koja bas nemam slasticarskog iskustva niti mota s rukama za bilo sto sto zahtjeva finiji rad.
    Sad cu kao pravi pivopija napravit I ove vrecice. Cekam fotku.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    Aaaa, ti si autorica princess pufica? Njih sam radila proslu zimu u vise navrata. I moram priznat da su izvrsno ispali. Cak I meni koja bas nemam slasticarskog iskustva niti mota s rukama za bilo sto sto zahtjeva finiji rad.
    Sad cu kao pravi pivopija napravit I ove vrecice. Cekam fotku.
    ta sam

    drago mi je da sam slavu na ovom forumu stekla baš zahvaljujući kolačima

  14. #14
    tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    južno južnije
    Postovi
    745

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    ta sam

    drago mi je da sam slavu na ovom forumu stekla baš zahvaljujući kolačima
    jesu princess pufice princess krafnice???

  15. #15

  16. #16
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    a koje si nadjeve stavljala, ja ne bi ove od jabuke

  17. #17

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    a koje si nadjeve stavljala, ja ne bi ove od jabuke
    ta izvorna iz recepta je odlična, samo zahtjeva 1, 5 h kuhanja uz povremeno miješanje (kao za marmeladu)

    istu kombinaciju sam radila od šljiva

    marmelada

    nutella

    šalša sir i šunka (slana verzija)

    tijesto može i od crne pive, bude malo tamnije od ovog na slici

  18. #18
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    ćemu tolko cukora, tam u receptu piše uvaljati u mljeveni šećer

  19. #19
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ćemu tolko cukora, tam u receptu piše uvaljati u mljeveni šećer
    pa ne trebaš ga stavljati ako nećeš

  20. #20
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    tnx, princess i alex, izgledaju baš fino

    jedino mislim da bi se meni ovo "skupljeno" razvalilo u pečenju, pa bih na kraju umjesto vrećica dobila pitu ...

  21. #21

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    tnx, princess i alex, izgledaju baš fino

    jedino mislim da bi se meni ovo "skupljeno" razvalilo u pečenju, pa bih na kraju umjesto vrećica dobila pitu ...
    tijesto je fenomenalno, garantiram ti uspjeh

    podatnije tijesto nisam nikad prije napravila

  22. #22
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Za sad radim male prhke orahnjače i šape.

    Tražim recept za kifliće s orasima, sjećam ih se iz djetinjstva ali recept je izgubljen. Znam samo da je tijesto bilo odlično-što bi duže stajalo to je bilo ukusnije.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Za sad radim male prhke orahnjače
    Lijepo te molim-može li link na recept? Znam da sam ga negdje na Rodi pročitala, ali lijena sam za tražiti .

    Ont. odustala sam od suhih kolača. Potepu se po kući, svi pošalju po tanjur svojih i na kraju mi ih se nakupi previše, a nitko ih ne jede. Već treću godinu radim samo konkretne kolače (torte, rolade i sl.). Ono što kod nas uvijek mora biti je Caprese torta. U tih tjedan-dva pečem je nekoliko puta jer je svi obožavaju i očekuju da ću je donijeti kad dolazim.
    Uz to Švarcvaldica, medena pita i tiramisu rolada. Kad prođe većina praznika i prejedemo se svega teškog onda obično radim neku voćnu tortu da se malo oporavimo od oraha i čokolade. Ili kremšnite. Ako tko pita za recepte-žao mi je: kod mene je sve trenutak inspiracije i većinom se uzdam u sreću. Do sad je upalilo .

  24. #24
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepo te molim-može li link na recept? Znam da sam ga negdje na Rodi pročitala, ali lijena sam za tražiti
    http://forum.roda.hr/threads/79549-M...orehnja%C4%8De

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Hvala! Sad znam koga treba cimnuti za tips&tricks . Ovo ću svakako napraviti da bude dobra konkurencija maminoj klasičnoj orehnjači.

  26. #26
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala! Sad znam koga treba cimnuti za tips&tricks . Ovo ću svakako napraviti da bude dobra konkurencija maminoj klasičnoj orehnjači.
    nema na čemu
    vidjet ćeš kako su dobre

  27. #27
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Vidim da je n.grace već linkala.

    Odlična je i kao makovnjača, ali kako starim sve više cijenim orahe.

  28. #28
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Već valjda 2 tjedna stalno virkam kad li će netko otvoriti temu.

    http://www.coolinarika.com/recept/snowball-cookies/

    Evo linka za snowballs, kod nas poznati i kao zabranjeni kolačići, MM nam ih je već i zabranio raditi jer se onda svi samo pretrpavamo time, a svako malo ih klinci i ja zajedno kuglamo.

    Ja ove godine radim i za 2 bolesne bake, a obećala sam i jednoj udruzi za humanitarnu prodaju donirati tacnu, tako da će biti opet puno kolača. Jedan dio je obavezan, drugi ovisno o vremenu (tj. nedostatku istog), promjenama raspoloženja, novootkrivenim receptima....

    Obavezno: snowballs, medenjaci, paprenjaci, čoko tortice i Jozefina, neke čokoladne kuglice

    Potencijalno: butterscotch košarice, kiflice od lješnjaka, jeger brot, čoko rolada, čupavci, male prhke orehnjače

    Ne volim zamrzavanje, pa ćemo krenuti tjedan dana prije, svaki dan nešto.

  29. #29
    tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    južno južnije
    Postovi
    745

    Početno

    ja želim napraviti kućicu od medenjaka, po prvi put!

    pravit ću još gumeni kolač i snowball cookies, a za drugo još pročeprkam po netu

  30. #30
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,462

    Početno

    Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    ja želim napraviti kućicu od medenjaka, po prvi put!

    pravit ću još gumeni kolač i snowball cookies, a za drugo još pročeprkam po netu
    Ja sam ju kupila u Ikei, pa djeca samo moraju polijepiti i ukrasiti.
    Imam i šablonu za peći ali frka me da stranice ne budu premekane.

  31. #31
    tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    južno južnije
    Postovi
    745

    Početno

    Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ju kupila u Ikei, pa djeca samo moraju polijepiti i ukrasiti.
    Imam i šablonu za peći ali frka me da stranice ne budu premekane.

    Šta kupe se gotove stranice od medenjaka i polijepiš?? Koliko to košta?

    Našla sam šablonu na coolinarici

  32. #32
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    Šta kupe se gotove stranice od medenjaka i polijepiš?? Koliko to košta?

    Našla sam šablonu na coolinarici
    ja sam kupila ovaj vikend, ako imas family karticu 20 kn.

    o bozicu bas jos ne razmisljam. a ove godine smo van doma, no vjerujem da cu morati voziti sve kolace, pa moram dobro razmisliti sta se vozi s nama.

  33. #33
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Snowball milim recept, ove godine ih ne preskacem!

  34. #34
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Mim, nemam pojma gdje je teme potonula, ne mogu je naći. Ali recept sam prepisala, ako hoćeš prepišem ti ga sutra.
    To su najbolji koji sam do sada probala.

    A kakva je to Caprese torta?

  35. #35

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    A kakva je to Caprese torta?
    Caprese torta


    Sastojci:
    300 g oljuštenih i mljevenih badema
    200 g tamne čokolade
    170 g šećera
    6 jaja
    200 g maslaca


    Miksati žumanjke i šećer. Kad je pjenasto dodati prethodno otopljen maslac s čokoladom (otopiti na pari ili u mikrovalnoj-paziti na temperaturu u mikrovalnoj da čokolada ne prokuha). Miksati dok se ne sjedini sa žutom smjesom. Napraviti snijeg od bjelanjaka i naizmjenično ga dodavati s mljevenim bademima u tekuću smjesu. Tu zaboravite mikser: radi se ručno.

    Kad smjesa postane homogena ulije se u namašten kalup za torte (na dno se stavi papir za pečenje) i peče u prethodno zagrijanoj pećnici na oko 170 stupnjeva jedno 40 min. Ne provjeravati je li pečeno ubadanjem štapića, vilice ili čega već god: mora biti vlažna i tijesto mora biti ljepljivo. Ostaviti da se hladi u kalupu sve dok potpuno nije hladna. Izvaditi iz njega i posipati šećerom u prahu. Može se poslužiti uz šlag, ali savršena je i bez njega. Reže se na tanke šnite jer je to kalorijska bomba. Najbolje ju je držati na temp.izvan frižidera ili je narezati pa ostaviti da malo stoji na sobnoj temperaturi jer je tako ukusnija.

  36. #36
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Caprese torta


    Sastojci:
    300 g oljuštenih i mljevenih badema
    200 g tamne čokolade
    170 g šećera
    6 jaja
    200 g maslaca


    Miksati žumanjke i šećer. Kad je pjenasto dodati prethodno otopljen maslac s čokoladom (otopiti na pari ili u mikrovalnoj-paziti na temperaturu u mikrovalnoj da čokolada ne prokuha). Miksati dok se ne sjedini sa žutom smjesom. Napraviti snijeg od bjelanjaka i naizmjenično ga dodavati s mljevenim bademima u tekuću smjesu. Tu zaboravite mikser: radi se ručno.

    Kad smjesa postane homogena ulije se u namašten kalup za torte (na dno se stavi papir za pečenje) i peče u prethodno zagrijanoj pećnici na oko 170 stupnjeva jedno 40 min. Ne provjeravati je li pečeno ubadanjem štapića, vilice ili čega već god: mora biti vlažna i tijesto mora biti ljepljivo. Ostaviti da se hladi u kalupu sve dok potpuno nije hladna. Izvaditi iz njega i posipati šećerom u prahu. Može se poslužiti uz šlag, ali savršena je i bez njega. Reže se na tanke šnite jer je to kalorijska bomba. Najbolje ju je držati na temp.izvan frižidera ili je narezati pa ostaviti da malo stoji na sobnoj temperaturi jer je tako ukusnija.

    Zvuči mljac!
    Koji promjer kalupa?

  37. #37
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,097

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Caprese torta


    Sastojci:
    300 g oljuštenih i mljevenih badema
    200 g tamne čokolade
    170 g šećera
    6 jaja
    200 g maslaca


    Miksati žumanjke i šećer. Kad je pjenasto dodati prethodno otopljen maslac s čokoladom (otopiti na pari ili u mikrovalnoj-paziti na temperaturu u mikrovalnoj da čokolada ne prokuha). Miksati dok se ne sjedini sa žutom smjesom. Napraviti snijeg od bjelanjaka i naizmjenično ga dodavati s mljevenim bademima u tekuću smjesu. Tu zaboravite mikser: radi se ručno.

    Kad smjesa postane homogena ulije se u namašten kalup za torte (na dno se stavi papir za pečenje) i peče u prethodno zagrijanoj pećnici na oko 170 stupnjeva jedno 40 min. Ne provjeravati je li pečeno ubadanjem štapića, vilice ili čega već god: mora biti vlažna i tijesto mora biti ljepljivo. Ostaviti da se hladi u kalupu sve dok potpuno nije hladna. Izvaditi iz njega i posipati šećerom u prahu. Može se poslužiti uz šlag, ali savršena je i bez njega. Reže se na tanke šnite jer je to kalorijska bomba. Najbolje ju je držati na temp.izvan frižidera ili je narezati pa ostaviti da malo stoji na sobnoj temperaturi jer je tako ukusnija.

    Mogu li ovo napraviti i s neoljuštenim bademima? Ima li posljedica?

  38. #38

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu li ovo napraviti i s neoljuštenim bademima? Ima li posljedica?
    Stvarno ne znam jer je godinama radim samo s oljuštenim bademima. Za hudu silu kupim u Billi već oljuštene, ali to se sve može raditi i par dana ranije: oljuštiš ih, osušiš i za par dana samelješ. Tako je i bolje jer su nakon ljuštenja vlažni. A ljuštenje mi je već jako dugo pis of kejk jer ga obavlja potomčica budući da je to njena najdraža torta. Mukte radna snaga .
    Za početak-iskoristi blagodati Billinih oljuštenih.

  39. #39
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Mim, nemam pojma gdje je teme potonula, ne mogu je naći. Ali recept sam prepisala, ako hoćeš prepišem ti ga sutra.
    To su najbolji koji sam do sada probala.
    hvala, trampolina

    samo da znaš, ako ubuduće ne možeš pronaći neki topic - u google upišeš roda i naslov (ja sam upisala roda male prhke) i odmah sam pronašla
    to je puno brže i jednostavnije

  40. #40
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Oooo, mim, torta zvuči fantastično! Za koliki je kalup, odnosno kolika bi joj trebala biti visina?

    Ma kakva kalorijska bomba, to je samo kap u moru

  41. #41

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Oooo, mim, torta zvuči fantastično! Za koliki je kalup, odnosno kolika bi joj trebala biti visina?
    Ja imam onaj kalup na rastezanje pa ti ne mogu točno reći jer ni meni svaki puta nije ista, ali mjera je za normalan kalup, a visina u njemu je...hm.... normalna. Onako, kao biskvit kojeg režeš na dva dijela.

    Kad radim varijantu za koju hoću da ljepše izgleda onda je mlaku omažem nekim kiselkastim džemom i prelijem glazurom da ne bude dijetalna kao što je to original .
    Bez glazure izgleda onako neugledno-sve dok je ne probaš. Kvaka je samo u tome da je se ne prepeče: radje peci kraće jer se ionako u njoj nema kaj puno termički obrađivati. I ne vadi je iz kalupa prije nego se ohlati čak ni ako ti život ovisi o tome . U originalu ide 200g šećera, ovo je već smanjena količina pa je ne smanjuj još više.

  42. #42
    Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,269

    Početno

    Moja opaska vezano uz snowball cookies: divni ukusni kolačići, ali meni ipak malo pretvrdi. Pokušat ću ove godine modificirati recept tako da smanjim količinu brašna u odnosu na maslac...

  43. #43
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    Moja opaska vezano uz snowball cookies: divni ukusni kolačići, ali meni ipak malo pretvrdi. Pokušat ću ove godine modificirati recept tako da smanjim količinu brašna u odnosu na maslac...
    Ja stavim brašno pola oštro/pola glatko i budu super

  44. #44
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Bodo, hvala za pola/pola savjet!

  45. #45
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    pufići nisu krafne već keksići. na mobu sam pa ne mogu naći recept koji se nalazi na prvoj stranici topica Božićni kolači 2009.
    ove godine im je jubilarna, peta godina popularnosti na forumu.

    moj bing stol za ovu godinu nije u potpunosti isplaniran. sigurno ću raditi medenjake, anzac keksiće i baškotine. a probala bi ove kekse punjene nutelom http://www.coolinarika.com/recept/nu...iznenadjenje-/

  46. #46
    tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    južno južnije
    Postovi
    745

    Početno

    Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    pufići nisu krafne već keksići. na mobu sam pa ne mogu naći recept koji se nalazi na prvoj stranici topica Božićni kolači 2009.
    ove godine im je jubilarna, peta godina popularnosti na forumu.

    moj bing stol za ovu godinu nije u potpunosti isplaniran. sigurno ću raditi medenjake, anzac keksiće i baškotine. a probala bi ove kekse punjene nutelom http://www.coolinarika.com/recept/nu...iznenadjenje-/

    ok, probam naći, baš me zanima

  47. #47
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    mmmmm anamar, ovo zvuči fino ako se može preskočit ona pola šalice šećera što ide u nutelu, što bi zaboga dodavao šećer u nutelu

    što se tiče kolačića, ja sam totalno bez volje, kitila bih kuću a da mi netko drugi kolače donese

  48. #48

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    mmmmm anamar, ovo zvuči fino ako se može preskočit ona pola šalice šećera što ide u nutelu, što bi zaboga dodavao šećer u nutelu

    što se tiče kolačića, ja sam totalno bez volje, kitila bih kuću a da mi netko drugi kolače donese

    Pa normalno, rodila si, i ja ću ove godine naručiti pladanj kolačića od žene koja se time bavi i to je to. Želim praviti kolačiće, ali ne želim da mi predbožićno vrijeme prođe u stresu jer sam si zamislila da moram sama napraviti x vrsta kolača, očistiti i okititi kuću i ujedno biti mama dvoje male djece i jedne bebe.
    Ove godine ću napraviti samo šape. Recept se može naći, ali dajte mi tips and tricks kako da napravim savršene, meke i prhke šape

  49. #49
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ove godine ću napraviti samo šape. Recept se može naći, ali dajte mi tips and tricks kako da napravim savršene, meke i prhke šape
    Nonine šape

    40dkg brašna
    1 cijelo jaje
    25 dkg šećera
    25 dkg masnoće ( najlakše je raditi sa margarinom )
    15 dkg meljenih oraha

    Pomiješati brašno i orahe, zatim narezati hladan margarin na to, brzo prstima sve izmiješati u grudičastu smjesu. napraviti u sredini udubinu, u nju stući vilicom jaje i šećer. Sve zamijesiti na brzinu i napraviti kuglu od tijesta. ( nemam pojma zašto, tako je tradicija kod nas)

    Namazati dobro sve kalupiće istom masnoćom koja je u tijestu. Uzimati komadiće tijesta veličine oko 2-3 cm i puniti kalupiće, lagano utisnuti.

    Staviti u vruću pećnicu. Čim počnu odozgo mijenjati boju od skoro bijele u blago bež, pečene su. Odmah izvaditi i vaditi šape ( ja lupam kuhačom po kalupu, a padne mi u krpu raširenu u ruci) Idealno bi bilo imati dovoljno kalupića za dvije ture, ali ide to i jedna po jedna. Šape trebaju prespavati da bi dobile pravi "šmek".

    Vruće posipati šećerom u prahu. Najradije bih ih sada išla peći mljac, najbolji suhi kolači.

  50. #50
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

Stranica 1 od 9 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •