nellicath prvotno napisa
Ja sam nedavno imala ostavinsku raspravu i bilo je jako lose.
Naime, javni biljeznik se tako jadno, neodgovorno i neprofesionalno ponasao. Iako smo imali poziv sas tocnim vremenom pocetka, ostavio nas je cekati pola sata i uredno primao ljude koji su dolazili sa ceste ovjeravati dokumente. a mi smo cekali i cekali...
Donjeli smo mu sve papire (knjizice, izvadak iz zemljisnih knjiga) i onda je krivo prepisao. Kad sam ga ja pred svima upozorila da je krivo napisao rekao je; Sve je to isto !!! Naravno da nije, u ostavinskom postupku nam ne moze prepisati nesto sto nas pokojnik nije nikad ni posjedovao.
Rjesenje koje je stiglo je naravno bilo krivo napisano jer nije uvazio moje upozorenje i onda je morao pisati ispravak Rjesenja. Kad sam dosla po stambilj; Pravomocno, dao mi je samo jedan primjerak tog Rjesenja pa su nas oprali na Poreznoj upravi jer smo imali premali broj originalnih Rjesenja. A na onim starim Rjesenjima se cak nije ni potpisao, samo je lupio svoj pecat... I za to su nas oprali na Poreznoj.
Nije nam htio izdati racun, vec smo dobili cifru od 3000 i nesto sitno kuna napisanu na paragon bloku. Nas odvjetnik ga je zvao da hocemo R2 i da napravimo uplatu preko banke, ali se javni biljeznik poceo izmotavati i rekao da ce nas onda ostavina jos vise kostati jer mora ukljuciti i iznos postarine za taj R2 !!!!
Kad smo to ispricali nasim poznanicima, svi su vecinom izlozili svoja takodjer negativna iskustva...
Tako da ja savjetujem da uzmete odvjetnika sa soom, na tih sat vremena- nece previse kostati, a ipak se mozda malo bolje ponasaju prema vama. Mislim naravno na javne biljeznike.