Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Zbunjuju me razni mei tai

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Zbunjuju me razni mei tai

Ovako, odlučila sam da sama sašijem mei tai i sad gledam po netu različite načine šivenja. I van pameti sam kako da ga uradim i od kojeg materijala. Svako šiva drukčije i ima različite dimenzije. Jel mi može neko pomoći sa mojim pitanjima:
    1. Je li se može koristiti bilo kakav jači pamučni materijal?
    2. Je li se naramenice ne "filuju" kada se rade one baš široke. Koja je širina tih skroz širokih, a koja onih užih koje se filuju ?
    3. Koje dimenzije da napravim za bebu od nekih 9-10 kg i 70-tak cm? Je li svejedno kolika je beba?
    4. Je li bolje praviti mei tai sa tri sloja, kada se za centralni pričvrste kaiši, ili sa jednim slojem i okvirom?
    5. Praviti luk na vrhu (pravo da kažem ne znam za što služi luk), ili pravougani oblik?

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

svaki od tih proizvodjaca ima neke svoje male zanatske tajne, a dosta se bazira na probi i pokusaju, sumnjam da ti itko moze dati "tocan" recept. svatko misli da je njegov kroj najbolji

2. siroke naramenice se ne moraju puniti jer imitiraju marame pa su udobne i bez punjenja. naravno, opet ovisi o kojeg ih materijala radis, da li ce biti udobne. za sirinu ti ne znam reci.
    3. mislim da je svejedno kolika je beba, svi su MT tu negdje po velicini. obicno se razlikuju oni za bebe do 1god, i oni za vece klince.
    4. bolje od tri sloja, da bude sigurnije, da ti se naramenice ne iscupaju.
    5. luk sluzi za zastitu glavice kad beba spava.

vjerojatno ce ti se javiti pino, ona ima iskustva s HM sivanjem.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Thx

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo pino se javlja

Po mom iskustvu najbolji materijal za naramenice je srednje debeli traper (nikako ne tanki), bez obzira jesu li sire, maramaste, ili "normalne", podstavljene. (Traper je isto pamuk.) Takodjer, kolicina materijala je ista: ja stavim 25 cm za maramaste i istu kolicinu materijala za podstavljene krakove, koje ispadnu recimo nekih 12cm kad se uracuna prepolavljanje i rub.

Sto se tice tijela MT, prvo sam koristila Beth's Mei Tai kroj, koji ima dodatak naslon za glavu. Nakon sto ga nikad nisam koristila, nisam ga vise stavljala. (Kad dijete spava, nasloni se na tebe.) Onda sam stavljala okrugli dio kao zaslon za glavu, i to isto nisam puno koristila, i sad mi najbolje odgovara samo jedno najvise 5cm iznad tocke gdje gornja naramenica izlazi van.

Imas [url=http://picasaweb.google.com/pino111/MeiTai#]ovdje[url] upute za sivanje koje sam jos davno napravila i koje sad trebam dopuniti kad imam vise iskustva, i gdje su dimenzije svih materijala. Dimenzije tijela MT i nisu toliko vazne jer se moze podfrknuti i skratiti i jer dijete stalno raste. Dimenzije krakova su vazne. Apsolutni minimum je 150cm za duze krakove, po mogucnosti jos 30cm duzi - a i vise, ovisi o tome koji ti je vez najdrazi i za kakvu je osobu, malu, tanku, debelu, visoku... Ako su predugi, opet nije dobro jer ti se povlace po podu ili imas dugi rep kod nosenja.

3 sloja su meni zakon jer je cvrsce i osim toga ljepse za vidjeti ako fulas sa sivanjem.

Koji god kroj koristis, ne mozes puno pogrijesiti. Ionako racunaj da ce prvi biti probni na kojem ces se nauciti sto tebi osobno najvise pase.

Ugodno sivanje!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Pino, sad je sve jasno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •