i tako ja nerado stanem kod ginica na vagu kad pogledam samo 2,5kg tokom trudnoce a sad u 37tj
meni je to malo cudno buduci da sam prvi put dobila 13
niko nis ne govori
ima ko slicna iskustva?
i tako ja nerado stanem kod ginica na vagu kad pogledam samo 2,5kg tokom trudnoce a sad u 37tj
meni je to malo cudno buduci da sam prvi put dobila 13
niko nis ne govori
ima ko slicna iskustva?
Ja sam u cijeloj trudnoci dobila samo 2 kg. Beba je bila ok, ali meni je sve otislo u stomak, a ostatak tijela mrsav kao sibica.
E sad, ja sam imala intoleranciju glukoze i pazila sto jedem pa sam mislila da je to zato (i moja ginicka je to mislila). Na kraju su mi na sistematskom nekih 5 mj. nakon poroda, zbog moje zabrinutosti, provjerili TSH. Na kraju je ispalo da sam u trudnoci dobila upalu stitnjace.
Sad pijem tabletice i ok sam.
Mozda je kod tebe sve u redu, ne bih te htjela plasiti.
Znam samo koliko je meni bilo krivo sto nitko nije posumnjao da kod mene nesto nije u redu.
![]()
jesi imala jos kakve simptome?
meni tu ipak nesto smrdi
negdije sam citala da je normalno izmedju 6 i 12kg
to je preeeemalo, iako ne znam tvoju kilažu od ranije
evo ti prirast mase u trudnoći:
Ukupna dobivena težina
Ukupna dobivena težina sastoji se od sljedećeg:
Dijete cca 2500 do 4200 g
Posteljica cca 700 g
Plodova voda cca 900 g
Povećanje dojki cca 450 do 1350 g
Povećanje maternice cca 900 g
Zalihe masti i povećanje mišićne mase cca 1800 do 3800 g
Povećan volumen tekućine cca 900 do 1350 g
Povećan volumen krvi cca 1350 do 1800 g
Ukupno cca 12 do 16 kg
ma bilo je mene i ranije (nije da se pravdam al genetika cini svoje)sad imam 81,5
a o tom prirast tezine ti i pricam procjena bebe je 2,750
ali mi niko nis ne govori
ni kod ginic ni u bolnii na pregledima
cice ne racunam jer sam prestala dojit prije 2 mj
Jesi ih pitala, skrenula im paznju na to?ja_mama prvotno napisa
a rekla
pa mi kod mog ginica kaze
a jeste vratili kilazu od prijasnje trudnoce (falila su mi jos 2 kg)
u bolnici kazu "pa budite zadovoljni"
Mislim da se ne trebas brinuti, moja prijateljica je rodila cca 2 kg viska. Bebica je supe,r na porodu dobila ocjenu 10/10. Jednostavno je imala visak od prethodne trudnoce. Doktor joj je rekao da sve dok bebica lepo napredjuje nema razloga za brige jer ocito je da beba dobije sve sto joj je potrebno.
Sretno![]()
eto tu ti je stvar, vjerojatno nisi niti skinula kile dole,pa zatrudnila nego je išlo uporedo nova trudnoća i kile su se "selile" s jednog mjesta na drugo, ak je beba ok nema problema 81,5 kg stvarno nije malo kilaja_mama prvotno napisa
Po mom mišljenju, nije toliko upitno što sad imaš 2.5 kg u odnosu na start, već kako su ti se te kile kretale tokom trudnoće.
Ti si tek skoro prestala da dojiš.
Koliko si dobijala, odnosno stagnirala, odnosno gubila kg između pregleda?
ja do 36. tjedna nisam dobila ništa kg
doduše, ja sam bila skroz na dijabet. dijeti
ali od 36. do 40+5 kad sam rodila, dobila sam 4 kg
sve ok, beba ok, porod ok - nikakvih problema
prema tome, nek te to ne sekira
![]()
p.s. 10 dana nakon poroda - 16 kg manje :D
eeeee, da bar mene takve "drame" muče. ja sam u 27. tjednu i 10 kg u plusu. vaga mi je najveći neprijatelj i opsesija. važem se cca 10-ak puta dnevno (gola, obučena, prije nužde, nakon pipi, poslije jela....i sve ostale varijacije na temu). svakodnevno smišljam najlakše odjevne kombinacije u kojima ću na pregled- nebi li si uštedjela koji gram. sve u svemu luuuda sam! a sve mi je fiiino
![]()
pretpostavljam da ti je prva trudnocama-ma prvotno napisa
cekaj drugu pa ces vidjet![]()
kako znaš da mi je prva? jel to neki obrazac?![]()
ne zvuci kao problem, pod uvjetom da se ti osjecas ok (relativno, he he), i da skemba raste...
taj prirast tezine iz knjiga je, eh, za skole, i puno zavisi kakvu je covjek imao liniju prije...
evo mene opet
u 2tj 3,5kg manje
nista drukcije ne radim
sad sam stvarno :?
pa čini se kao da ne unosiš dovoljno kalorija, a koliko beba zahtijeva, pa se troše tvoje zalihe, ne znam kako to drugačije objasniti, ali zašto ne odeš dr??
bila jucer to u bolnici kod ginica
bas cu sutra do svog doktora