Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Mirovanje i masaza

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Mirovanje i masaza

Posto sam u krevetu 3 meseca(od 10 tjedna do danas a tako ce biti do kraja trudnoce ) i osjecam se slabo,muskulatura je popustila i sve me boli-planiram poceti sa masazom,da mi doma dolazi fizioterapeut-bojim se i od tromboze.Dali je neko od vas imao vakvo iskustvo?
    Sta mislite,dali ce mi masaza biti od koristi? Ne verujem da ima neke negativne strane :?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni ,ak nista drugo, pase kad me se masira.tako da sam sigurna da mi je psihicki pomogla!

mislim da nemas sto izgubiti samo neka bude skolovana osoba koja zna sto i kako u trudnoci!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa
    mislim da nemas sto izgubiti samo neka bude skolovana osoba koja zna sto i kako u trudnoci!
    Potpis.
    Još bih dodala da se konsultuješ sa lekarima. Meni, na primer, moja dr nije dozvolila masaže, osim gore po ramenima. I to samo malo. A baš bi mi dobro došle.
    Maštam o plivanju... i o nekoj doooobroj masaži.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Imate pravo-ipak pitati ginica gde i kako smem nije na odmetu

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako će masažu raditi fizioterapeut (još ako ima stol za trudnice!) nema razloga da si to ne priuštiš (osim u slučaju nekih specifičnih kontraindikacija - dakle, konzultiraj se sa svojim liječnikom).
    Dapače! Kvalitetna masaža leđa, ramena, ruku i nogu može ti pomoći da se osjećaš bolje fizički i psihički.
    Negdje sam pročitala da nije poželjna intenzivna masaža stopala, ali zaista se ne sjećam gdje i zašto :? kako i da je poželjno koristiti neutralna i blaga ulja, bez (jakog) mirisa!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam isto pročitala da se stopala ne smiju masirati u trudnoći , imam neku knjižicu o masaži određenih točaka na stopalima i rukama i baš izričiti piše da se ne primjenjuje u trudnoći.

Mislim da je razlog što se pritiskom na neke točke na stopalu može izazvati prijevremeni porod.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo, alučajno sam videla ovo, i to odmah nakon što sam otvorila ovaj topic.
    Valjda je to neki dobar znak
    http://www.mojedijete.com/prenatalna-masaza.html

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vanesax, hvala za info!!

Da, ovo je to što me zanimalo:
    Potrebno je spomenuti još jednu mjeru opreza. Direktan i stalan pritisak ne bi se smio primjenjivati na područje između članka na nozi i pete. Mnogi fizioterapeuti i refleksolozi smatraju ovo područje povezano s maternicom i vaginom te se misli da jak pritisak na ovo područje može uzrokovati prijevremeni porođaj. Pretpostavljajući da nema drugih razloga, masaža se može raditi na ostatku stopala.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bas sam procitala topic-super je hvala!svakako pitam doktora prvo,a onda uzivam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •