Evo obadvoje moje djece imaju bakterije u nosu sutra idemo kod pedijatrice ako netko ima koji savjet iskustvo ili tako nešto molim pišite kakve su posljedice TEBAMO KRENUTI U VRTIĆ AL NIŠ OD TOGA...
Evo obadvoje moje djece imaju bakterije u nosu sutra idemo kod pedijatrice ako netko ima koji savjet iskustvo ili tako nešto molim pišite kakve su posljedice TEBAMO KRENUTI U VRTIĆ AL NIŠ OD TOGA...
pa ne znam sutra idem kod pedijatrice samo mi je danas preko telefona rekla da mi obadvoj djece imaju bakterije...Becky prvotno napisa
Pa ništa ekstra, dobit će antibiotik koji odgovara i to ti je to
80% vrtičke djece ima u nosu streptokoka... A još se nađe i moraxela...
Nema panike, sve su to domaći podstanari i rješavaju se -ali i vraćaju!
mi moramo na bris u petak da vidimo kakvo je stanje obzorom da smo na sumamedu radi upale uha.ništa od vrtića još ovaj tjedan
donna ako je pod antibiotikom bris ti neće biti valjan, treba barem tjedan dana proći od zadnje doze antibiotika pa do uzimanja brisa, vidi sa svojom liječnicom pa to malo prolongiraj. [/b]
ili h. influnezae
jednostavno oni kruže u vrtićima i to su igre bez granica
na kraju se svodi na to, da ako dijete nema temp uopće se ne radi bris![]()
mi smo prošlu cijelu godinu non stop bili pod okupacijom tih beštija i svako malo opalili po antibiotiku ( a da mu njegova pedica ne bi pogađala, radili smo bris zbog antibiograma.
stvarno? :/
pa danas joj je zadnji sumamed ali on traje par dana jel da?
neznam...rekla je bris u petak :?
Evo bili kod pedijatrice i imamo Moraxella Catrhalis dala nam je Klavax bid i pijemo iako mi sin povraće na samu pomisao da mora pit sirup ne znam da li ga je moguće staviti u voćni jogurt sok ili vodu kako bi ga lakše popio jer je nemoguće mu ga dati.Pedijantrica nam kaže da je bakterija uobičajena ali da se mora izkorjeniti s antibioticima.
Molim još jednom za savjet
sirup stavi u špricu i tako mu ga daj.
Do idućeg bisa nakon antbiotika pedijatrica je rekla da moramo čekati 5-7dana da ga ponovimo jer nakon trepije moramo malo pauzirat da anitbiotici djeluju zat donna bolje malo pričekajtedonna prvotno napisa
probala i to al riga na sve strane...Tashunica prvotno napisa
![]()
Mi smo moraxellu prošli bez antibiotika. Ako nema temperaturu, pusti par dana pa ćeš vidjeti.
Malo je možda nezahvalno da proturiječim kolegici koja je dala uputu da se na Moraxellu pije sirup, ali ne mogu izdržati. Moraxella, pneumokok, hemofilus i još neke su uobičajeni stanari nosa, tu žive i kad smo zdravi. Ako nema tegoba/ temperature i slično ne treba davati antibiotik. Zapravo, često se događa da dijete ima temp. od naobičnije viroze sa šmrkljima, kašljanjem i ostalim radostima, pobriše se nos, a kad tamo- jedna od ovih par beštija. Čak se i tu smatra da antibiotik ne treba davati, jer one tu i tako žive i (najčešće) ne smetaju. Eventualno davanje antibiotika će se tu procijeniti prema općem stanju, tegobama, laboratorijskim nalazima, pregledu djeteta itd. Druga je stvar ako se napr. izolira hemofilus tip B, koji može raditi tzv. invazivne forme bolesti (meningitis, sepsa itd.) pa će se antibiotik tu dati i bez razmišljanja. Ali protiv njega se dijete ionako cijepi (Hiberix, i u sklopu "5u1" i "6u1").
Ja svojoj maloj samo na nalaz moraksele u nosu i bez obzira na zelene šmrklje a bez drugih tegoba ne bi dala antibiotik.
Evo sad ko je tu pametan mi nemamo nikakvih tegoba tu i tamo kašalj i šmrkalj ali ćemo popiti kuru klavx bida pa ćemo viditi ove godine nismo još bili na antibioticima.Becky prvotno napisa
Ne znam da li je tko od vas pokušao davati djetetu med s vitaminima al ne P... nego nekakav ima u biljnim apotekama mislim da je za imunitet.
Kakva iskustva imate pošto dolazi zima i sve s njom ...
Moja kcer je u jednom brisu imala moraxelu a nedavno i stafilokok u nosu i ni u jednom slucaju nije dobila antibiotik. Kad je imala stafilokok, dobro je bila prehladjena, prilicno je kasljala i slinila te imala temperaturu ali pedica svejedno nije dala antibiotik. I proslo je.
Pa da, to je baš ono kaj sam napisala. Najvjerojatnije je imala virusnu upalu, a brisom se samo našlo ono kaj u nosu živi i inače i nije bilo uzrokom bolesti.Timmy prvotno napisa
Becky mislim da bi nam svima bilo puno ljepse kad bi vise doktora razmisljalo kao ti![]()
Ma ja sam vam naučila i navikla raditi ovak: od zdravog djeteta ne raditi bolesno, ali kod i najmanje sumnje da je dijete bolesno (ili: bolesnije nego kaj izgleda) kopati dok tu sumnju ne potvrdim ili isključim. (možda vam se zato čini da nekad tu na forumu dižem paniku, ali vjerujte- nije tako, jer često simptomi i opće stanje djeteta znaju jako zavarati, u oba smjera, a kad dobijete nalaze znate se jako iznenaditi)
pitala sam dr za bris kaže može slobodno u petak bris :?
I meni je pedijatrica rekla da je nos "napa" koja filtrira kaj uđe dalje, da je više-manje normalno da u nosu ima bakterija. Naravno, u slučaju nekih problema - temperatura zeleni zeleni šmrklji i slično, nužna je terapija.Becky prvotno napisa