Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Aparat za kavu i kamenac :-(((

  1. #1
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno Aparat za kavu i kamenac :-(((

    No dobro, već sam se pomirila s time da živimo u dijelu Zagreba koji ima vodu s KAMENJEM a ne s kamencom i da svakodnevno moram ribati kupaonicu i kuhinju inim sredstvima protiv kamenca ako neću da mi stan izgleda poput snježne doline.
    Ali sad me jako srdi slijedeće- imamo filter aparat za kavu koji je nakon nepunih godinu dana toliko zaštopan kamencem da mu treba po pola sata da istisne po 1-2 šalice kave, ako i to, napr. sad ne radi uopće.
    Do sad sam ga (jako privremeno i sve bezuspješnije) odštopavala mješavinom vode i octa- ono, stavim to u dio za vodu i pustim da "kuha".
    Ima li tko iskustva s tim problemom, ili možda neki revolucionarni način održavanja?
    Tko mi pomogne, zovem ga na kavu iz filter aparata!!!

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    139

    Početno

    Ja ga čistim sa nekim prahom baš za to iz DM-a. Ali nije da baš padnem na guzicu od oduševljenja. Ipak možda nisam u tolikom kamenju
    Ovo nije skupo pa pokušaj. Samo svakako dobro isperi nakon toga.

  3. #3
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno

    Hvala, nisam za to nikad čula, pokušat ću

  4. #4
    M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,032

    Početno

    Ja sam prokuhavala vodu sa iscjeđenim limunom i ostavila bih neko vrijeme u aparatu. rezultat je bio fenomenalan.

    samo, s obzirom na kamenac u vodi trebalo bi ga čistiti svaki dan-dva, a to su i kile limuna, a bome i ide mi na živce.

    tako da sam stavljam samo vodu iz Brite.

  5. #5
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    U DM-u postoji i neko tečno sredstvo za čišćenje kamenca, žuta flaša, ja koristim za kuhalo za vodu, i jako sam zadovoljna.

  6. #6
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    pustiš obični ocat i vodu dva puta kroz aparat i onda još dva puta samo vodu.

  7. #7
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno Re: Aparat za kavu i kamenac :-(((

    Citiraj Becky prvotno napisa
    odštopavala mješavinom vode i octa- ono, stavim to u dio za vodu i pustim da "kuha".
    Zašto mješavinom vode i octa? Time samo razrjeđuješ ocat i slabije ti djeluje. Upotrijebi nerazvodnjen!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    VUKOVAR
    Postovi
    75

    Početno

    ja imam aparat dosta dugo i jako sam zahvalna sto se tice ciscenja aparata sa octom...stavim punu salicu octa i pola vode u aparat.....dva puta sa tom vodom i octom procjedim i onda dva puta ciste vode i jako sam zahvalna s tim....

  9. #9
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno

    U bivšoj firmi smo čistile aparat limuntusom: napuni se vodom, ubaci vrećica limuntusa, ostavi neko vrijeme, ispusti voda, malo ispere i to je to.

  10. #10
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Prašak iz DM-a je OK, ali pazi ako je aparat jako obložen da ti ga oslobođeni komadi kamenca ne zaštopaju trajno (vidio u dva navraćaja). Najbolje ti je napraviti veću količinu otopine manje koncentracije i pustiti da protrči kroz stroj. Tako se neće odvajati veći komadi kamenca.

    (filter kava :bljuc

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,710

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    (filter kava :bljuc
    Živila đezva!

  12. #12
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ili espressica. Filteruša i instantuša se ne broje.

  13. #13
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,775

    Početno

    Ja imam espresso aparat već godinama i MM ga je uglavnom čistio limunskom kiselinom koja se razrjedi. Postoji i specijalna tekućina za čišćenje caffe aparata pa ako ti eventualno treba naziv i podatak gdje nabaviti javi pa ću se raspitati ukoliko već nisi uspjela razbiti tu kamenčugu ostalim metodama

  14. #14
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    alkoholni ocat + voda

  15. #15
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno

    NIsam stigla do DM-a pa sam sad ulila staru dobru kombinaciju octa i vode (ovaj put puno više octa). Rezultat- nula. NIŠTA ne curka van. Mislim da se trajno zaštopalo... Kaj da sad radim?

  16. #16
    Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ...gdje je srce, tu je dom...
    Postovi
    358

    Početno

    Znam da je OT ali ne mogu izdržati. MGrubi , uvijek kad ti vidim ovo u potpisu "...pesimista je samo dobro obaviješteni optimista..." sjetim se jednog vica:
    Pričaju pesimist i optimist. Kaže pesimist: "Ne može biti gore..." a optimist mu odgovori: "Ma može, može!"

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Nemam pojima kak odštopati aparat, ali znam preventivu zaštopavanja. Naljevaš vodu iz Brite.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    39

    Početno

    Tekukće sredstvo iz Mullera SIDOL s limunskom kiselinom je najbolje, osim njega još su dobra sredstva iz Dm-a ali samo ona tekuća (u bočicama) , ona u prašku ne djeluju kada je jače zaštopano. Treba svakako pustiti da što duže djeluje (u uputama piše pola sata, ali ja pustim duže) i ponoviti postupak dva do tri puta, tek se odna može dobiti dobar rezultat (ako je jače zaštopano).

    Ovo za tekuće sredstvo su mi rekli u servisu. Ostatak je iskustvo.

  19. #19
    spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    657

    Početno

    podižem-a dolce gusto aparat, s čim njega čistite, piše neko sredstvo krups fnešto, gdje to ima za kupiti? sad sam provukla onaj iz dm, nadam se da se ništa neće otopiti

  20. #20
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,212

    Početno

    Ne koristim ta preporučena sredstva, ulijem ocat (vinski).
    Na drugoj temi su ljudi preporučali limunsku kiselinu također.

  21. #21
    lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,714

    Početno

    moj muz se bavi sa tim aparatima oni u firmi imaju neku rozu tekucinu (da me ubijes nemam pojma kako se zove) navodno ju koriste ua ciscenje zubnog kameca,to cudo se ugrije i samo sipa...ocisti do zadnje mrve...

    a ima i neke vrecice sa nekim sitnim kuglicama koje "omeksavaju" i prociscavaju vodu,ta vrecica uvjek stoji u vodi ...

  22. #22
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Sredstvo iz DM-a ti je sasvim OK. Koristim ga za Gaggiu. Uzmi svakako sredstvo u tekućini.
    Kamenac će otopiti, a kad se skupi masnoća morat ćeš odšarafiti sito s tijela aparata i dobro očistiti. To ne moraš raditi često nego tek kad skužiš da ti voda ide samo na par rupica.

  23. #23
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    ma taj iz dm-a ti je super, sasvim dovoljan.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •