Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Aparat za kavu i kamenac :-(((

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Aparat za kavu i kamenac :-(((

No dobro, već sam se pomirila s time da živimo u dijelu Zagreba koji ima vodu s KAMENJEM a ne s kamencom i da svakodnevno moram ribati kupaonicu i kuhinju inim sredstvima protiv kamenca ako neću da mi stan izgleda poput snježne doline.
    Ali sad me jako srdi slijedeće- imamo filter aparat za kavu koji je nakon nepunih godinu dana toliko zaštopan kamencem da mu treba po pola sata da istisne po 1-2 šalice kave, ako i to, napr. sad ne radi uopće.
    Do sad sam ga (jako privremeno i sve bezuspješnije) odštopavala mješavinom vode i octa- ono, stavim to u dio za vodu i pustim da "kuha".
    Ima li tko iskustva s tim problemom, ili možda neki revolucionarni način održavanja?
    Tko mi pomogne, zovem ga na kavu iz filter aparata!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ga čistim sa nekim prahom baš za to iz DM-a. Ali nije da baš padnem na guzicu od oduševljenja. Ipak možda nisam u tolikom kamenju
    Ovo nije skupo pa pokušaj. Samo svakako dobro isperi nakon toga.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala, nisam za to nikad čula, pokušat ću

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam prokuhavala vodu sa iscjeđenim limunom i ostavila bih neko vrijeme u aparatu. rezultat je bio fenomenalan.

samo, s obzirom na kamenac u vodi trebalo bi ga čistiti svaki dan-dva, a to su i kile limuna, a bome i ide mi na živce.

tako da sam stavljam samo vodu iz Brite.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U DM-u postoji i neko tečno sredstvo za čišćenje kamenca, žuta flaša, ja koristim za kuhalo za vodu, i jako sam zadovoljna.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pustiš obični ocat i vodu dva puta kroz aparat i onda još dva puta samo vodu.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Aparat za kavu i kamenac :-(((

Citiraj Becky prvotno napisa
    odštopavala mješavinom vode i octa- ono, stavim to u dio za vodu i pustim da "kuha".
    Zašto mješavinom vode i octa? Time samo razrjeđuješ ocat i slabije ti djeluje. Upotrijebi nerazvodnjen!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja imam aparat dosta dugo i jako sam zahvalna sto se tice ciscenja aparata sa octom...stavim punu salicu octa i pola vode u aparat.....dva puta sa tom vodom i octom procjedim i onda dva puta ciste vode i jako sam zahvalna s tim....

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U bivšoj firmi smo čistile aparat limuntusom: napuni se vodom, ubaci vrećica limuntusa, ostavi neko vrijeme, ispusti voda, malo ispere i to je to.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prašak iz DM-a je OK, ali pazi ako je aparat jako obložen da ti ga oslobođeni komadi kamenca ne zaštopaju trajno (vidio u dva navraćaja). Najbolje ti je napraviti veću količinu otopine manje koncentracije i pustiti da protrči kroz stroj. Tako se neće odvajati veći komadi kamenca.

(filter kava :bljuc

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    (filter kava :bljuc
    Živila đezva!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ili espressica. Filteruša i instantuša se ne broje.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam espresso aparat već godinama i MM ga je uglavnom čistio limunskom kiselinom koja se razrjedi. Postoji i specijalna tekućina za čišćenje caffe aparata pa ako ti eventualno treba naziv i podatak gdje nabaviti javi pa ću se raspitati ukoliko već nisi uspjela razbiti tu kamenčugu ostalim metodama

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

alkoholni ocat + voda

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

NIsam stigla do DM-a pa sam sad ulila staru dobru kombinaciju octa i vode (ovaj put puno više octa). Rezultat- nula. NIŠTA ne curka van. Mislim da se trajno zaštopalo... Kaj da sad radim?

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znam da je OT ali ne mogu izdržati. MGrubi , uvijek kad ti vidim ovo u potpisu "...pesimista je samo dobro obaviješteni optimista..." sjetim se jednog vica:
    Pričaju pesimist i optimist. Kaže pesimist: "Ne može biti gore..." a optimist mu odgovori: "Ma može, može!"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemam pojima kak odštopati aparat, ali znam preventivu zaštopavanja. Naljevaš vodu iz Brite.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tekukće sredstvo iz Mullera SIDOL s limunskom kiselinom je najbolje, osim njega još su dobra sredstva iz Dm-a ali samo ona tekuća (u bočicama) , ona u prašku ne djeluju kada je jače zaštopano. Treba svakako pustiti da što duže djeluje (u uputama piše pola sata, ali ja pustim duže) i ponoviti postupak dva do tri puta, tek se odna može dobiti dobar rezultat (ako je jače zaštopano).

Ovo za tekuće sredstvo su mi rekli u servisu. Ostatak je iskustvo.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

podižem-a dolce gusto aparat, s čim njega čistite, piše neko sredstvo krups fnešto, gdje to ima za kupiti? sad sam provukla onaj iz dm, nadam se da se ništa neće otopiti

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne koristim ta preporučena sredstva, ulijem ocat (vinski).
    Na drugoj temi su ljudi preporučali limunsku kiselinu također.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moj muz se bavi sa tim aparatima oni u firmi imaju neku rozu tekucinu (da me ubijes nemam pojma kako se zove) navodno ju koriste ua ciscenje zubnog kameca,to cudo se ugrije i samo sipa...ocisti do zadnje mrve...

a ima i neke vrecice sa nekim sitnim kuglicama koje "omeksavaju" i prociscavaju vodu,ta vrecica uvjek stoji u vodi ...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sredstvo iz DM-a ti je sasvim OK. Koristim ga za Gaggiu. Uzmi svakako sredstvo u tekućini.
    Kamenac će otopiti, a kad se skupi masnoća morat ćeš odšarafiti sito s tijela aparata i dobro očistiti. To ne moraš raditi često nego tek kad skužiš da ti voda ide samo na par rupica.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma taj iz dm-a ti je super, sasvim dovoljan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •