Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 324

Tema: JEL MORAJU DJECA SVAGDJE SA VAMA???

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ipak nisi trebala tako grubo.

Ja sam mama ali i mene ponekad živcira kad vidim roditelje koji vode svoju djecu na mjesta koja nisu primjerena za njih i gdje se djeca (a samim tim onda ni roditelji) baš ne provedu. Jedan od takvih primjera je obiteljski izlet u šoping centre i iskreno se zgražam kad čujem kako to u zadnje vrijeme postaje jedno od omiljenijih obiteljskih provoda.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

budući da živim nedaleko od zg "oaze" shopping centara...zgražam se regularno kako ljudi provode nedjeljno popodne, na primjer...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da...nije primjereno..ali ja recimo nemam izbora pa odem u takav centar s njime, ali gledam da to bude centar s didaktickom igraonom a ne onom u kojoj klinci samo skacu pa ga tamo ostavim iz razloga da ja budem brza, njega ne mucim i u ducanu nije kaos.....nije neko rijesenje ali ja nemam bolje a u nabave razne moram-od hrane,odjece,cavlica,zarulja, namjestaja-----

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čini mi se da preovladava mišljenje da dijete ne treba na sprovod i to me malo "živcira" (šalim se, više me brine). Da dijete ne ide baki na wc, to mi je :shock:
    Osobno ne volim sprovode i ne idem nikome tko mi nije stvarno važan (zato i nisam bila već 100 godina), ali bliskim rođacima, prijateljima, nekome koga dijete zna-smatram da je sasvim ok da vidi kuda idemo nakon života i da ne misli da ljudi ispare te da pričamo o tome ako osjeća potrebu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne, jassi, vodim ga i ja kad moram nešto kupit, a nema mm-a. Šta sad.Mislila sam na korištenje shopping centra kao izletišta, što je jako popularno. :/

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Čini mi se da preovladava mišljenje da dijete ne treba na sprovod i to me malo "živcira" (šalim se, više me brine). Da dijete ne ide baki na wc, to mi je :shock:
    Osobno ne volim sprovode i ne idem nikome tko mi nije stvarno važan (zato i nisam bila već 100 godina), ali bliskim rođacima, prijateljima, nekome koga dijete zna-smatram da je sasvim ok da vidi kuda idemo nakon života i da ne misli da ljudi ispare te da pričamo o tome ako osjeća potrebu.
    Po meni je bitna dob djeteta. Treba znati što se događa kad umremo, ali netreba ni premalo dijete voditi jer ionako nebi kužilo što se događa.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma jok izlet...no nekada on zeli u igraonu -ima jedna didakticka i kad pozeli odvedem ga nekad samo radi toga...ali kao na izlet pa satima po ducanima....pa ja bi poludila-nikako

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma čekaj, ja sad čitav ovaj topic od početka do kraja i ne mogu vejrovati da svi pišete isto. Sve se svodi na to da vodite djecu svugdje gdje je njima lijepo? Znači vama nigdje nije lijepo bez djece? Nemate potrebu biti bez njih? Ne guštate u odlascima na kavu bez njih, u pirevima bez njih, u običnu kupovinu bez njih...? Čudno mi to nekako.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja volim otić na kavu sama.

ja sam jedinica nemajčinstva.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ne mislim da je sh.centar neko grozno mjesto za djecu, nego da ima puno boljih. sad da bi bas tamo boravili cijelo popodne ne bi, al sat-dva cisto ok.
    mm i dorian idu obavezno zajedno u tjednu nabavku, njemu je to dozivljaj, to je njihovo vrijeme, dorian se vozi u onom malom autu, pregledaju malo i igracke i slikovnice, al vrate na mjesto, jer se ne kupuje svaka glupost koja se vidi...pojede pecivo u auticu...dorian naprosto obozava sve s tatom, i nikad nema nikakvih problema, ako ima igraonica malo se poigra. obave nesto korisno, a ja to iskoristim za nesto svoje

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ma čekaj, ja sad čitav ovaj topic od početka do kraja i ne mogu vejrovati da svi pišete isto. Sve se svodi na to da vodite djecu svugdje gdje je njima lijepo? Znači vama nigdje nije lijepo bez djece? Nemate potrebu biti bez njih? Ne guštate u odlascima na kavu bez njih, u pirevima bez njih, u običnu kupovinu bez njih...? Čudno mi to nekako.
    nemoj nas svih trpat u isti koš, a ja sam još tebe i potpisala, moliti ću lijepo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

Pa i ja isto. I ne samo na kavu nego bilo di. I sve majke koje poznajem su jednake nemajke kao ja- uživaju u kavici bez djece, u šopingu bez djece, u krajnjem slučaju neradu, sjedenju u buljenju u prazni zid bez djece. U realnom životu mame koriste svaku priliku da u miru obave što trebaju a na forumu mame ni ne žele biti same .Nikad

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    nemoj nas svih trpat u isti koš, a ja sam još tebe i potpisala, moliti ću lijepo
    Eto ga na, taj dio sam preskočila. Ajde super, zasad nas onda ima tri. Možda ohrabrimo još koju prikrivenu nemajku na strašno priznanje

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cujes, ja radim. Preko marende obavim kave s prijateljima, shopping. Onda se bas zazelim malise. Ali, kad zelimo, ostavimo ga popodne baki (evo u srijedu kad je bio praznik - ne volim ga ostavljati popodne radnim danom kad su ga vec citavo jutro cuvali), i MM i ja smo otisli na pizzu i u kino na Vicky Cristina Barcelona. Dosta do slijedece prigode.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisi dobro čitala

Osobno, gušt mi je popiti kavu bez djeteta kad jednom odem. No on je još uvijek dovoljno malen da ne mogu prestati računati kako ga u tjednu vidim oko pola sata prije posla i 4 sata poslije posla pa zbog toga tu kavu pijem jednom mjesečno.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja i mm inace imamo raspored tako da on bude pon, sri, pet popdone s dorianom, i onda ja mogu ici kamo zelim, isto tako i oni. i vikendom ako nemamo zajednicki program onda cesto jedan obavlja nesto sam, a drugi je s djetetom, ili obavlja s djetetom. ut i cet mm obavlja svoje najcesce izvan kuce, ima iznajmljen ured blizu da ima mir ako radi na kompu, a ja ako zelim mir mogu isto otici u taj ured.
    imamo i puno vremena koje provodimo svi zajedno, negdje vani, doma...
    a imamo i neke stvari koje obavljamo samo ja i muz, bez djeteta, al to je onda najcesce neki izlazak navecer kad dijete vec spava, ili ako je nesto bas potrebno da budemo oboje, a djeca ne mogu, kao sto su sad ove radionice u modusu.

u principu ne ostavljamo dijete s bakom, osim u slucajevima kad mjesto niakko nije za djecu.

naravno da volim otic sama na kavu u grad s frendicom, al mi je bezveze da setam maksimirom bez djeteta. a to na primjer jednoj mojoj frendici smeta, pa se ne druzim s njim previse, jer ne razgovaramo mi o ne znam cemu da bi dijete smetalo.drugo je kad pricamo o nekom problemu, tu mi dijete smeta da joj se mogu posveteti, al da tracam nekog ne zelim gnjaviti mamu, niti se odvajat od djeteta, jer njemu to ipak bude stres ako treba ici spavati ili se probudio, a onda i meni.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa i ja isto. I ne samo na kavu nego bilo di. I sve majke koje poznajem su jednake nemajke kao ja- uživaju u kavici bez djece, u šopingu bez djece, u krajnjem slučaju neradu, sjedenju u buljenju u prazni zid bez djece. U realnom životu mame koriste svaku priliku da u miru obave što trebaju a na forumu mame ni ne žele biti same .Nikad
    i jos se doborovoljno igraju s djecom. koji frikovi

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto ga na, taj dio sam preskočila. Ajde super, zasad nas onda ima tri. Možda ohrabrimo još koju prikrivenu nemajku na strašno priznanje
    nisi dobro citala

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ima nas još, samo su mi takvi izleti prerijetki...
    jedino kad dođe zakoniti, a onda mi malo bed staviti ga, jer, možda bi se moglo štogod i zalomit...

ali da bih sad radije sjedila na nekoj terasi, a ne čekala da se mališa probudi i rovela cijelo popodne s njim doma sama...
    o da, bih...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvarno nisam dobro čitala.

Meda, i ja se dobrovoljno igram s djecom. Svaki dan. Čitav dan. Zato i volim biti malo i sama sa sobom. Ili mužem, prijateljicama...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    nisi dobro citala
    a da nismo mi na pp slali podršku?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meda, i ja se dobrovoljno igram s djecom. Svaki dan. Čitav dan. Zato i volim biti malo i sama sa sobom. Ili mužem, prijateljicama...
    sjecam se da sam to negdje procitala, al ak nisi ti onda sori

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisi dobro citala
    Nisi dobro čitala
    Sjedi, jedan!

Maria se zeza , ali ja tu svoju želju (neostvarenu) za izlaskom u kino s MM-om uopće ne povezujem s "biti nemajka". U biti, ja sam puno bolja mama kad se malo ohladim, kad imam malo vremena samo za sebe

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U biti, ja sam puno bolja mama kad se malo ohladim, kad imam malo vremena samo za sebe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja obozavam i htjela bi na kavu ili u kino sama ili s frendicama no nema mi ga tko cuvati - draga dal si dobrovoljka da mi ga cuvas dok ja gustam???

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jassi prvotno napisa

ja obozavam i htjela bi na kavu ili u kino sama ili s frendicama no nema mi ga tko cuvati - draga dal si dobrovoljka da mi ga cuvas dok ja gustam???
    Naravno! Kod mene uvijek ima bar petero djece koji nisu moji (evo upravo prvo dijete dolazi na igru, a još sam u pidžami) tako da će se tvoj dječarac sasvim fino uklopiti. Samo, ako ti se da putovati jedno 3,4 sata ovamo, pa još toliko nazad da bi popila kavu u miru sa frendicama Ili još jednostavnije, ti dođeš kod mene, svu djecu uvalimo mom mužu i nas dvije odemo na jednu trosatnu kavicu?

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kad bih bar mi mogli sa svojom dječicom svugdje...ili negdje...svi zajedno...no, mali je veliki bubanić i stalno smo doma...čekamo proljeće i toplija vremena...možda tada....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Imam ih dvoje i svaki dan im govorim da ih volim najviše na svijetu ali moram priznati da ipak na neka mjesta volim otići sama, bez njih....to mi je potrebno da napunim baterije i da sam opet poslije dobra za njih. Ako s MM negdje izlazim sva sreća da baka servis radi besprijekorno pa ih odmah uvalim njima...

Žene, volite svoju djecu ali ne zaboravite sebe....jednog dana odrastu i više vas ne trebaju a vi više ne znate kud bi sa sobom i ostajete "prazne"..... ja to ne želim za sebe, ako sam ja sretna i zadovoljna sobom tad budu i moja djeca sretna pokraj mene takve.....

Znači - ja se pridružujem onima koja je protiv toga da se djeca vode sve po svud.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    nisi dobro citala
    Nisi dobro čitala
    Sjedi, jedan!

Maria se zeza , ali ja tu svoju želju (neostvarenu) za izlaskom u kino s MM-om uopće ne povezujem s "biti nemajka". U biti, ja sam puno bolja mama kad se malo ohladim, kad imam malo vremena samo za sebe
    Evo i ja se onda pridružujem vama "nemajkama".....uživam kad mogu nekud sama ili s frendicama.....poslije toga sam preporođena.....i super mama. Hura za nas "nemajke" :D
    A i bolje da sam takva "nemajka" nego "majka" koja je po cijele dane nervozna, zapuštena, a od koje djeca nemaju puno koristi....

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam je li itko naglasio ono što je meni najvažnije u cijeloj priči, pa ću i ti ja Lucas reći svoju iz perspektive majke četvoro djece koja ih vodi svuda (a smatram da su i sprovodi mjesta za djecu ako im je umro netko blizak.)

Moj najvažniji kriterij je da na ometaju druge ljude tamo di dodjemo.
    Pri tome ne mislim na ljude koje smeta sama cinjenica da sam dovela djecu, nego na situacije u kojima oni zaista ometaju nekoga da nešto čuje, u kojima bi mogli nešto srušiti, vikati, plakati, smijati se i sl. Ako i jedna osoba na dječjoj lutkarskoj predstavi ne vidi predstavu zbog mene i mojeg djeteta - to nije u redu (ako se ja s njime u krlu naguzim u sredinu reda npr.). Ako i jedna osoba zbog mojeg djeteta ne čuje rečenicu na nekom predavanju - to nije u redu. Tada se kupimo van.

Ako moje dijete na bilo koji način ometa bilo koga da dobije to pošto je došao na to mjesto - to nije u redu.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

....jednog dana odrastu i više vas ne trebaju a vi više ne znate kud bi sa sobom i ostajete "prazne".....
    "prazne" ostaju samo one osobe koje su i prije djeteta bile prazne.

vezano za temu - vodim ga gotovo svugdje. ne zato što to uvijek želim, već zato što nemam izbora. a upravo zato jako mnogo cijenim kad makar na pola sata negdje idem sama...

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    dijete bi vodila da vidi bolesnu baku, pa makar i u traumu, nemam te " djetetu tamo nije mjesto" strahove. :/
    nisu svi komentari "djetetu tamo nije mjesto" zbog djeteta. možda su i zbog onih koji moraju biti tamo - na traumi recimo. i onih ljudi koji su oko njih.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja L vodim svuda gdje je "primjereno" da idu djeca od godinu dana. Neću ga odvesti frizeru da udiše smrad laka i farbe za kosu, niti ću ga voditi u zadimljen kafić.
    A i ta filozofija "dijete u svakoj sekundi mora biti sa mnom" mi ne leži. osobno smatram da mu je bolje da se igra s tatom u parku tih sat vremena nego da se ne odvaja od mame sjedeći u smrdljivom salonu.

A što se tiče bolnica, sprovoda, promocija na faksu i sl. - tamo ga pogotovo ne bih vodila dok ne poodraste dovoljno. Prventsveno radi drugih. Zamisli da Vi pokapate nekog jako bliskog i došli ste mu izraziti posljednju počast, a u pozadini se sa govorom svećenika miješa urlanje "mama oću doma...neee". Krajnje neprimjereno i nekulturno. Ista stvar je i s bolnicama. Moja baka je ležala u KB Dubravi radi tromba i njenoj "cimerici" su doveli u posjetu unuka koji je divljao okolo, zapeo za štap na kojoj visi infuzija i iščupao je mojoj baki iz ruke. Nimalo ugodno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno jel moraju...

Moja ne mora, ali želiona, želimo mi...

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa i ja isto.
    Primate i mene?
    N. je jos mala, ali sigurno cemo ici skupa na djecje kinomatineje, lutkarske predstave, 'children friendly' vjencanja i opcenito na sva njoj interesantna mjesta primjerena njenoj dobi i mentalnom sklopu. U to ne bih ubrojila svoj odlazak frizeru, na sprovode, na vecernje kinoprojekcije filmova 'za odrasle' (ne mislim na pornjavu ), u bolnicke posjete daljnjim rodjacima u terminalnoj fazi bolesti i sl. - imat ce dovoljno vremena 'nauciti sto je zivot', ne mora bas poceti odmah.
    Nedavno sam gledala neku americku emisiju o vjencanjima i jedan par je na pozivnice uredno stavio da djeca nisu dobrodosla, i to je bilo totalno opceprihvaljivo, nitko se nije cudio. Kao sto postoje i npr. hoteli koji ne primaju obitelji s djecom i to isto nije nista cudno. Jos samo da nadjem hotel gdje ne primaju muzeve, bila bih prva na recepciji

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja i mm često idemo sami obaviti neke stvari,
    djeci na nekim mjestima jednostavno nije mjesto!
    jedna moja poznanica od kad je rodila do 8mj starosti djeteta, svuda ga je vodila sa sobom, nije ga htjela nikome ostaviti da ga čuva,
    a imala izbora od dvije bake, dva dede, oca djeteta, hrpa ljudi, ali ne...
    i vukla da doslovno svugdje sa sobom, da bi ispala super mama,
    i onda gle čuda - kad je mali imao 8mj rekla je da joj je dosta, da nemože više, da nema ni minutu vremena za sebe, da jedva čeka vratit se na posao, ma švašta!!! :/

ja odem često na kavu sama, usput obavim po gradu kaj nemogu s njima,
    napunim baterije i super se osjećam!
    idemo mm i ja sami na svadbe (u zadnje vrijeme idemo često..) i vidim tamo u tom zadimljenom i bučnom prostoru male razdražljive bebe koje mame ne žele ostaviti doma, kao da ih drugi vide, da se pokažu s bebom!!!

i da izlazimo vikendom, ne često,
    možda jednom mjesečno, ali idemo,
    mislim da nakon rođenja djeteta netrebaju roditelji zapostaviti neke svoje "gušti"....

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo me, još jedna nemajka .
    Moja mališka obožava biti kod bake, šetati s njom po parkovima, ljuljati se na ljuljačkama...
    Dakle, ako nešto trebam obaviti, a znam da s njom ne mogu, ostavim je baki bez beda. Malena je spavalica tako da je u te večernje izlaske tipa vjenčanja ne vodim jer ne vjerujem da bi joj bilo lijepo pošto u 8 već ide spavati. U shopping centre ne idemo često, ali ako idemo to je onda ciljano tako da ili idemo svi troje pa se mm i ona zabave na onim "autićima po 2 kune" dok ja obavim, ili nju pustimo kod bake a mi idemo obaviti što treba.
    MM i ja volimo ponekad izaći van subotom (cca jednom u mjesec ili dva) i malena ostane kod bake i prespava bez ikakvih problema.
    Na sprovode još nismo imali prilike tj. potrebe ići s njom. Evo zadnji na kojem sam bila je tati jednog prijatelja (ona je u to vrijeme bila u vrtiću, nakon sprovoda sam otišla po nju).
    U kino odemo bez nje (ne idemo baš često, ali ponekad odemo).
    Nekakve "administrativne" posjete poštama, bankama, zavodima i sl. obavljam bez nje.
    Jednostavno mi se čini da je i njoj i meni lakše da te neke naporne stvari obavim sama, a ona da uživa u svojoj igri na njoj primjerenom mjestu.
    Uopće ne gledam "poprijeko" na roditelje koje djecu vode sa sobom jer smatram da valjda poznaju svoje dijete i da mu ne bi činili ništa što smatraju da djetetu šteti, ali ja radi svoje komocije i efikasnosti radije neke stvari obavljam sama. U svoju obranu navodim činjenice da malena ima 14 kg, brze brze nožice i jaaaaako je znatiželjna. Ničeg se ne boji tako da smo je već jednom skoro izgubili u ŠC-u.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

".....i vidim tamo u tom zadimljenom i bučnom prostoru male razdražljive bebe koje mame ne žele ostaviti doma, kao da ih drugi vide, da se pokažu s bebom!!! Rolling Eyes...."

Potpuno se slažem s tobom daisy may, mislim da je to bit mnogih....žele se pokazati pred svima kak su one savršene majke.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Dakle, sve ovisi o djetetu i dogadjaju.

Tu je sve rečeno, ovisi o dobi djeteta, njegovim sklonostima, događaju...Od starta nismo imali gdje ostavljati djecu pa su ona postala totalni Cigani, svuda s nama, s osmomjesečnom smo kćeri i još dvadesetak ljudi dva dana tulumarili u planinarskom domu na Žumberku (bilo je toplo, nismo bili u dimnoj komori), s tim da sam je uredno dojila dok su ostali pijančevali. 8)
    I kasnije smo ih vukli tamo gdje bi i njima bilo dobro, u protivnom ne, na sprovod nikad niti kod teško bolesnih u bolnicu. Za te sam dvije stvari odavno čula da se djeca ne vode.
    Što se tiče kina, ne vidim nikakva smisla voditi ih na film koji nije za njih, niti ja niti itko drugi zbog njih ne bi mogao uživati u filmu. Puno toga ovisi i o temperamentu djeteta.Moji obožavaju biti tamo gdje je ples i provod i uopće ne zaspu, vidjela sam da neka druga djeca postanu nervozna, treba misliti na to da ne maltretiramo ni sebe ni djecu, ali ni druge ljude. :D

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zaboravih reći da se slažem s "falšim majkama". Djeca zaokupljaju 90 posto (možda i više) naše pažnje, ljubavi, vremena, s njima uživamo, ona nam pomažu da se izgrađujemo u kompletna bića, ali izgrađujemo se mi i solo, s mužem, frendicama i toga se nikako ne bismo smjele odreći, djeci će naše osobno zadovoljstvo samo koristiti.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    Zaboravih reći da se slažem s "falšim majkama". Djeca zaokupljaju 90 posto (možda i više) naše pažnje, ljubavi, vremena, s njima uživamo, ona nam pomažu da se izgrađujemo u kompletna bića, ali izgrađujemo se mi i solo, s mužem, frendicama i toga se nikako ne bismo smjele odreći, djeci će naše osobno zadovoljstvo samo koristiti.

jeeeeee, upravo tako!!!
    Meni je nedavno jedna trudnica rekla (već je sad i rodila, mislim) da kak smo mogli doći na svadbu bez djece (tada su bili stari 21mj i 3,5mj) da su to ipak naša djeca, bla bla bla, tamo se neš čudila...
    jer kao ona bude svugdje, ali baš svugdje išla sa svojim djetetom,

ja sam joj rekla, draga ; dijete ti bude staro cca 6tj a već ga budeš morala ostaviti!
    a ona veli pa zašto bih ga ostavila nekome na čuvanje!?
    pa reko zato jer ćeš ići kod gnekologa na kontrolu poslije poroda i nećeš valjda dijete voditi sa sobom, ?! :/
    a ona veli; kaj stvarno? pa nisam zo znala....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a zašto bi ga morala ostaviti? zar ne može povesti muža ili baku koji će biti s djetetom ispred ordinacije?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se mučim sa puno prizemnijim stvarima, fali mi da ju nekome ostavim pa da MM i ja u miru odaberemo wc školjku 8)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    a zašto bi ga morala ostaviti? zar ne može povesti muža ili baku koji će biti s djetetom ispred ordinacije?
    A zašto bi ga vodila, ne vidim svrhu. zašto nebi ostalo kući s tatom, babom..a ti u miru kod ginekologa?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni sa 6tj isključivo dojeno dijete ne može ostat doma s nikim?!
    :/
    Ja sam Marina vodila (nosila) i ležao je u AS tijekom pregleda. Ne vidim problem. Nebi mogla ni na pir da imam 3,5mj bebu, ako netko neće s bebom biti u mojoj neposrednoj blizini. :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gle, ja nisam ni išla na pregled sa 6 tjedana. Ali kad sam negdje trebala ići ili htjela ići sama, nisam išla na šest sati nego na max sat-dva. Izdojila sam se za svaki slučaj i otišla. Ne vidim ništa loše u tome. A što se pireva tiče, mi nismo išli na masu njih jer smo imali bebe koje se doje. Njih nisam htjela voditi tamo a nije mi se ni dalo dolaziti kući svakih 45 minuta, koliko su se hranili. Kad su porasli dovoljno da možemo sami, išli smo i idemo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A zašto bi ga vodila, ne vidim svrhu. zašto nebi ostalo kući s tatom, babom..a ti u miru kod ginekologa?
    jer nikako ne bih mogla biti u miru. ok, mogla bih se izdojiti pa bar ne bi bio gladan, ali to ne znači da bi bio miran.

daleko mi je jednostavnije organizirati da se ne razdvajam od tako malog djeteta. kao što se i jesam organizirala u rijetkim prilikama kad sam morala obaviti nešto, poput prijave djeteta ili odlaska liječniku.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da, a do ordinacije mora proć kroz hrpu hodnika di beba može pokupit svašta,
    pošto je ordinacije u sklopu bolnice....

a znam i takve koje su bebu nosile sa sobom u ordinaciju, :/
    nije mi to baš....

a mi kad smo išli na svadbu, beba mi imala 3,5mj, i sisala,
    ostavila sam izdijenog mlijeka,
    a ako bi ponestalo (čuvala ih moja mama...) dala mu je 20-30ml ad
    kad sam ja došla dome opet je sisao i nije bilo nikakvog poblema....

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa

nije mi to baš....
    .
    a možda ni njima to nije baš nešto, no neke žene nemaju izbora. i onda ih zaboli za tuđe kolutanje očima i jel to nekome nešto ili nije.

i ja sam ta žena. imala sam frku, morala sam do ginekologa, a doslovno nikog kome bi ostavila bebu (prva rodbina 500km udaljena, novi grad, frendova ni poznanika nema). i šta sad? trebali bi se isprilačavati onim babama u ordinaciji koje kolutaju očima jer sam doša s bebom?

i onda mi je još ginekologinja prigovorila da što nosim dijete. to joj je bilo prvo i zadnje prigovaranje. bilo mi je dosta što imam zdravstvenih problema, samo su mi još trebale babetine koje će mi komentirat nošenje djeteta...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa
    Citiraj daisy may prvotno napisa

nije mi to baš....
    .
    a možda ni njima to nije baš nešto, no neke žene nemaju izbora. i onda ih zaboli za tuđe kolutanje očima i jel to nekome nešto ili nije.
    pa ok, al ona je imala kome bebu ostavit, i to je sama rekla al jednostavno nije htjela iz nekog xy razloga,
    da pokaže da ona može sve sama,
    a onda mi došla plakat nakon par tjedana, kako je meni super, a ona je na rubu, da više nemre, da je sama s malim po cijele dane, da joj nitko niš ne pomaže (kad je sve rastjerala pa se kasnije nitko nije htio ni približit...)

a tvoj je sluča drugačiji, ako nemaš kome ostavit bebu....

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •