Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 324

Tema: JEL MORAJU DJECA SVAGDJE SA VAMA???

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

...a jbga, neka se i drugi put junači ili je sad nešto ipak naučila....ja nisam taj tip, da mogu rado bi podijelila brigu oko djeteta i našla vremena za sebe...samo eto, život nosi svašta pa se nađeš i u nezgodnoj situaciji koja je bila apsolutno neplanirana...

a mene je snervalo to što stvarno ima previše dokonih ljudi, zabadala i etiketiranja bez da se uopće zna što je s nekim uistinu. mislim, ljudi guraju svoje nosine najviše tamo di ne treba. ako im je žao djeteta kojeg majka mora vodit sa sobom čak i kad u bolnicu ide, naći će se gomila bezosjećajnih baba koje će to posprdno komentirat, a nikome neće pasti na pamet (kad već guraju nos u tuđe) ponudit toj majci pomoć....

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne vidim ništa loše u ostavljanju djeteta kad odeš u bolnicu-ALI ni u vođenju. Ja ne želim davati AD niti koristit bočicu-al nemam niš protiv ako se netko ne slaže sa mnom.
    daisy may, komentari su ti ružni, ispada da se mama koja želi biti stalno s bebom na kraju samo žali :/
    moje dijete ostane kod bake i dida, a s mm-om je više nego sa mnom, smatram ih sve sposobnima i mislim da je moje dijete sretno kod dida i bake, ali kad je bio beba od nekoliko tjedana/par mjeseci, ja sam uvijek bila u blizini.Jer sam to htjela. I nisam to smatrala "žrtvom" jer je trajalo kratko

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    daisy may, komentari su ti ružni, ispada da se mama koja želi biti stalno s bebom na kraju samo žali :/
    nisu moji komentari ružni,
    nego istiniti,
    pa kad je sad ispala sva isfrustrirana šta nigdje nemože, sama tako veli!

ja sam mišljenja da ima mjesta na koja bebe/djeca jednostavno nemoraju ići,
    a o svakoj mami ovisi koliko će vremena provest sa svojim djetetom,
    samo je potrebno nekad prihvatiti tuđu pomoć, pa će sve biti lakše,

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam isto do 6. mjeseca svudgje vodila bebu, osim ako sam isla negdje na pola sata, a dijete je upravo zaspalo.

pa tako i kod ginekologa. nasla sam se s frendicom ispred klinike i ona ga je cuvala dok sam ja bila na pregledu.

ne zive svi u malom gradicu gdje ti je sve pod nosom pa siusat vrmenai tamoi natrag

osim toga,ja se uopce nisma mogla izdojit, a ad nije dolazilo u obzir

mislim da se svi slazemo u tome da nisu sva mjesta za voditi djecu, alise razlikujemo u tome koja su to mjesta. i kada je bolje za dijte da ga vodimo, a kada je bolje da ga ostavimo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

još kad bi se složili da komentiranje postupaka treće osobe, koja ne sudjeluje u prepisci, i nema nekog smisla...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jao,
    :/

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja volim otić na kavu sama.

ja sam jedinica nemajčinstva.
    Pa i ja isto. I ne samo na kavu nego bilo di. I sve majke koje poznajem su jednake nemajke kao ja- uživaju u kavici bez djece, u šopingu bez djece, u krajnjem slučaju neradu, sjedenju u buljenju u prazni zid bez djece. U realnom životu mame koriste svaku priliku da u miru obave što trebaju a na forumu mame ni ne žele biti same .Nikad
    A možda ne živite isti realan život :/ Daj te vi meni objasnite matematiku, ako XY osoba radi, ide solo na kavu, u šoping, na fitness, u kino, čisti, sprema i kuha - makar i po pola smužem - kad i kako ta osoba provede vrijeme s djecom?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hoću reći volim i ja, štošta, ali ako moram birati - zna se što ima prioritet.
    I meni užasno diže živac da žene koje se trude više od ostalih za svoje klince ne smiju na ništa požaliti jer su si same krive, a one kojima je JA na prvom mjestu smiju jer su one mudre i proračunate pa to onda ima smisla. Eto tako meni izgleda kad netko kome dijete čuva vrtić+ siterica+baka odgovara iz ureda nekom tko je odlučio odreći se mnogo toga da bi malo dijete ili beba bilo što više uz mamu odnosno roditelje, pa onda piše iz pomalo nemogućih uvjeta za pisanje i racionaliziranje s visine.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    :/ Daj te vi meni objasnite matematiku, ako XY osoba radi, ide solo na kavu, u šoping, na fitness, u kino, čisti, sprema i kuha - makar i po pola smužem - kad i kako ta osoba provede vrijeme s djecom?
    hm...pa ja bih rekla da ta osoba nema djecu (ili se ponaša kao da ih nema) ako svaki dan to sve uspije, no ako poznaje pojam organizacije i tjedan joj je isplaniran, onda bih rekla da je to itekako izvedivo...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa dobro, nerade sve mame,
    neke su i doma, poput mene,
    znači ja sam odabrala biti s njima doma,
    ne voziti ih u vrtiće, jaslice, ne imati čuvalice
    pa mislim da onda slobodno popijem sama kavu, bez djece s kojima sam doma dan i noć....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

[Daj te vi meni objasnite matematiku, ako XY osoba radi, ide solo na kavu, u šoping, na fitness, u kino, čisti, sprema i kuha - makar i po pola smužem - kad i kako ta osoba provede vrijeme s djecom?
    ovo mi je vrlo glupo pitanje. I naravno da ne ideš svaki dan na kavu, fitness, frizera i sl. nego ponekad. A da jednom kad rodiš ne možeš ponekad naći vremena za sebe, to mi je smiješno.
    Kad se organiziraš, stigneš.

Nitko nije napisao da mu je prioritet ići dati pramenove nego s djetetom kod zubara. no, da dijete ne može biti sat i pol vremena s tatom dok se mama farba - to mi je onak malo :/
    I naravno ne govorim o djetetu od 10 dana nego o djetetu od npr. 3god.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    A da jednom kad rodiš ne možeš ponekad naći vremena za sebe, to mi je smiješno.
    Kad se organiziraš, stigneš.

baš sam to htjela napisati....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda vas potpisujem sve tri

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

onda vas potpisujem sve tri
    šokirana sam

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

neznam jel "smijem" spomenuti treću osobu, ali moram;
    nedavno sam vidjela jednu mamu s petomjesečnom bebom u trg.centru u kozmetičkom salonu na geliranju noktiju!!!! :/
    prestrašno,
    beba je lijepo ležala u kolicima,
    pa jel to mjesto za bebu?

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    nedavno sam vidjela jednu mamu s petomjesečnom bebom u trg.centru u kozmetičkom salonu na geliranju noktiju!!!! :/
    prestrašno,
    da, trebalo ju je odmah spalit....nego, kako znaš da je bebi baš 5 mjeseci?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je veće pitanje kako će bebi oprati rit s tim noktima... Možda su ti gel neki čarobni, pa ne smetaju...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa
    prestrašno,
    da, trebalo ju je odmah spalit....nego, kako znaš da je bebi baš 5 mjeseci?
    pa pitala sam žensku ; gospođo kolko vam je stara beba?
    ona veli ; 5mjeseci!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne, zezam se, nisam je pitala...
    baš je pričala curi koja joj je radila nokte da je rodila pred 5mj,
    pa je onda beba stara 5mjeseci..... 8)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

One koje nemaju duge nokte, ne idu na fitness i frizeru na petosatne pramenove su spaljene već u startu - čim stanu kraj dotične - i nitko ih ne pita zašto nisu stigle 8)

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

...ah zo...pa dobro jel si joj rekla kako je nije sram vodit bebu tu na geliranje?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da, trebalo ju je odmah spalit....
    a kaj tebi je normalno vodit tamo bebu?! :/

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nisam guotala pa je komentar malo zakasnio...however, ja bi joj rekla da je sram i pokazala joj put ka lomači. majka petomjesečne bebe sa sređenim niktima. tako mi svega - to nije majka

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, trebalo ju je odmah spalit....
    a kaj tebi je normalno vodit tamo bebu?! :/
    naravno da nije, vidiš da bi lomače palila... 8)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nije bit u noktima,
    pa nek se gelira kolko hoće al ne s bebom kraj sebe u kolicima!!!
    slažete se?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je bit u noktima, kad mi netko s gel noktima, petosatnim ramenovima, minjavom i štiklama kaže kako mu je dijete nemoguće - mislim si za kaj :? - neki valjda misle da je dijete slatki aksesori.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je normalno ne ulaziti u to vodi li netko dijete sa sobom ili ne, zasto ga vodi itd. to nije moja stvar, i ovakva snebivanja mi smetaju. neki smatraju da 3-mjesecnoj bebi nije mjesto na nogometnoj utakmici, pa sam ja bila s f. na santiago barnabeu (real madrid-racing santander)--ne bi to propustila, nema sanse

i tak. ja ih nekad vodim, nekad ne, trudim se da ne smetamo, nekad nemam izbora.. itd.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni je bit u noktima, kad mi netko s gel noktima, petosatnim ramenovima, minjavom i štiklama kaže kako mu je dijete nemoguće - mislim si za kaj :? - neki valjda misle da je dijete slatki aksesori.
    aha, znači one mame koje se ne odvajaju od svog djeteta 24sata na dan sve odreda imaju superdobru i poslušnu djecu?!

da baš....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne nego su više s njima pa se manje čude. Mene nikad ne zblene što je dijete napravilo, ali roditelji koji se iščuđavaju vlastitoj djeci su mi uvijek :? uostalom kako biste ocjenili majsota koji nije niti najmanje zaprljao ruke ili kuhara bez kapljice na pregači - kao dan išta nije radio - zar ne? E ne znam samo kako onda barbie mame- čudom uspijevaju u tome.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

majstora
    ništa nije

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije bit u noktima,
    pa nek se gelira kolko hoće al ne s bebom kraj sebe u kolicima!!!
    slažete se?
    a sto ti je tu tako sablaznjivo? jel taj gel nesto stetno isparava? ne znam sto je to tocno ni kako se obavlja, al ako niej stetno za bebu ne vidim u tome nista tako :shock:

a ako se vec mora gelirati, bolje da je to s bebom kraj sebe, nego da zbgo takve gluposti ostavlja bebu svekrvi ili dadilji koji ce ju isto tako drzati kraj sebe u kolicima.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zašto mama ne bi mogla imati lijepe nokte?
    pa nije bolja mama ona koja je manje "sređena". Niti su joj djeca bolje odgojena.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bome bi meni dobro doslo da mi netko strucan sredi nokte, toliko mi pucaju i svaki je svoje duzine jer sam ih "stucala" kako je koji pucao samo da ne grebu :/

mozda bi i klinci bili sretniji, ne bi ih grebala kad ih primim

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    zašto mama ne bi mogla imati lijepe nokte?
    pa nije bolja mama ona koja je manje "sređena". Niti su joj djeca bolje odgojena.
    e pa ja isto idem na manikuru, geliranje i imam lijepe nokte i lijepo odgojenu djecu,
    ja samo velim da djetetu nije mjesto u kozmetičkom salonu, kad mama uređje nokte, a to traje oko sat vremena nekad i dulje,

djecu mogu s punim povjerenje ostaviti mužu, mami ili svekrvi!

vidim da su neke izrazile želju za stručnim uređenjem, 8)
    ajde samo naprijed,

meda meni je sablaznjivije vodit dijete sa sobom kozmetičaru nego ga ostaviti na čuvanje....

zapravo možemo mi tu raspravljat kolko hoćemo,
    al uvijek bude isti zaključak ;
    one mame koje ostavljaju svoju djecu da bi u miru otišle na kavu/kupovinu/kozmetičaru/ginekologu su mišljenja da je ok ostaviti dijete doma,

one koje ne ostavljaju djecu nikad nikome, su pak mišljenja da ove koje idu nekud same nisu normalne,
    i obrnuto!!!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

a što misle mame koje nemaju kome ostaviti dijete?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mame koje nemaju gdje ostaviti djecu ne misle nis, nego ih vode sa sobom.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

je pa nismo mi koje imamo krive da neke mame nemaju kome ostavit djecu,

opet se razlikuje stvarno ne imati kome ostaviti djete,
    i neželjeti ostaviti pa reći nemam kome....

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[
    meda meni je sablaznjivije vodit dijete sa sobom kozmetičaru nego ga ostaviti na čuvanje....

!
    ja nisam rekla da mi je sablaznjivo ostavit dijete na cuvanju

al ti nam nisi odgovorila zasto ti je vodit dijete kozmeticaru sablaznjivo.

pa pobogu, nije ga odvela u bordel, ili na audijenciju kod pape

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa da, mogla je i dati bebi da sisa dok joj kozmetičarka rašpa nokte,
    pa da se i malo prašine naguta,
    to je baš super!!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja ću malo kao padobranac jer nisam iščitala svih pet stranica.
    Da me je netko pitao to pitanje prije deset, pet, dvije godine i sad odgovor bi bio totalno drugačiji.
    Nekako mi se perspektiva mjenja.
    Prije deset godina kad sam bila bez djece nikako mi nije bilo jasno zašto djeca moraju biti na nekim mjestima koja sam ja smatrala mjestom za odrasle. Moram priznati da su mi i smetala 8)
    Kad sam prije pet godina rodila i Babi bila mala nikako mi nije bilo jasno da itko ikada može ostaviti svoje dijete ma na deset minuta i otići nešto za sebe raditi. Postojala sam samo za nju.
    Ubrzo je došao i mali, pa mi taj osjećaj nije jenjavao. Vukla bi ih na sva moguća mjesta i to mi je bilo normalno.
    Sada s vremenom mi se perspektiva malo mjenja.
    MI smo skoro po cijele dane zajedno, izuzev kratkog odvajanja dok je curka u vrtiću ( ne spava u vrtiću ). Znam da dajem djeci puno. Idem s njima svukuda, stvarno mislim da kvalitetno provodimo vrijeme. Puno toga nam je podređeno njima.
    Ali,... kako mi sada paše moje vrijeme samo za sebe. Ja vam to ne mogu opisati.
    Doduše, imam sreću pa imam gdje ostaviti djecu, gdje oni uživaju, baka priča najbolje priče do iznemoglosti, i stalno se igra s njima, teta je najobožavanija teta na svijetu.
    Svima im radim uslugu kad im dam da su zajedno
    A ja, prvi put u životu idem na geliranje noktiju ( užas jedan od ispucanosti, prvi put u životu uživam sa svojim noktima 8) ), pokrećem svoj biznis, stalno jurim, a ono najvažnije jednom tjedno klinci odlaze na spavanje baki ( svi uzbuđeno čekaju taj dan), a moj MM i ja imamo vremena za sebe.
    Tada odlazimo na mjesta koja nisu za djecu i tako mi je lijepo bez njih.
    Preporodila sam se, zadovoljna sam sa sobom i znam da su djeca zadovoljna.
    Eto, nekako sve u svoje vrijeme.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    pa sam ja bila s f. na santiago barnabeu (real madrid-racing santander)--ne bi to propustila, nema sanse
    :shock: blago vama, kad smo mi bili u Madridu baš su morali biti u gostovanju .

zbog čega smatrate da djetetu nije mjesto u npr. kozmetičkom salonu? moja je išla samnom, često, ili bi spavala u kolicima ili bi sjedila i igrala se, s malim sam par puta sjedila u nail baru.

svaka radi ono što misli da je za njeno dijete najbolje, ja osobno mislim da ima zaista malo situacija ili mjesta koja nisu prikladna za djecu, istinabog moji su već i prosvjdovali x puta pa sam ja možda mrvu preliberalna po tom pitanju...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

možemo ovako dovijeka

najbolja je mama - sretna mama

ako je netko sretniji izmanikiran, dobro
    ako je netko sretniji jer može u miru popiti kavu ili surfati ili heklati, šivati, oprati auto, složiti ladice, opet dobro
    ako je netko sretniji kad je sa svojom djecom 24-7, opet dobro

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    možemo ovako dovijeka

najbolja je mama - sretna mama

ako je netko sretniji izmanikiran, dobro
    ako je netko sretniji jer može u miru popiti kavu ili surfati ili heklati, šivati, oprati auto, složiti ladice, opet dobro
    ako je netko sretniji kad je sa svojom djecom 24-7, opet dobro

X

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prestrašno,
    pa i sama kažeš da je ležala lijepo u kolicima, očito su i beba i mama uživale 8)

Citiraj marta prvotno napisa
    mame koje nemaju gdje ostaviti djecu ne misle nis, nego ih vode sa sobom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    a što misle mame koje nemaju kome ostaviti dijete?
    nama su obje bake "na usluzi", ali to ne rabimo osim ako nam baš gori pod nogama.
    znači, ne mogu "upregnuti" mamu ili svekrvu da čuvaju djecu, a da ja idem na dotjerivanje.
    ili muž ili nitko.

ja sam od onih koje misle da bake ne trebaju čuvati djecu nego se igrati/biti s njima kada to njima odgovara, a ne kada to meni odgovara.

isto tako ni ja neću čuvati unuke, osim "ulijetati" kad ne bude drugog izbora.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja sam od onih koje misle da bake ne trebaju čuvati djecu nego se igrati/biti s njima kada to njima odgovara, a ne kada to meni odgovara.
    u potpunosti potpisujem.

briga oko moga djeteta je moja a ne tuđa obveza (i mm-a, naravno).

kad bi baka izrazila želju odvesti dijete u šetnju baš kad sam mislila skoknut do frizera, super :D
    Ako ne bi, M. bi sa mnom kod frizera, ni prvi ni zadnji put.

stvarno ne vidim što je u tome loše. :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa

stvarno ne vidim što je u tome loše. :?
    mi se svi pitamo, za ono što mi radimo (i nama se čini nabolje) šta je u tome loše???!!!
    jel tako?

a vidiš, meni se uvijek "potrefi" da netko izrazi želju poigrat se s mojim djecom kad ja mislim negjde skoknut.....

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

bome si telepatična

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

poptisujema pricot...imamo baku al je "koristimo" samo kad nam stvarno treba..

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a vidiš, meni se uvijek "potrefi" da netko izrazi želju poigrat se s mojim djecom kad ja mislim negjde skoknut.....
    blago tebi

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •