Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 324

Tema: JEL MORAJU DJECA SVAGDJE SA VAMA???

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nama su obje bake "na usluzi", ali to ne rabimo osim ako nam baš gori pod nogama.
    znači, ne mogu "upregnuti" mamu ili svekrvu da čuvaju djecu, a da ja idem na dotjerivanje.
    ili muž ili nitko.

ja sam od onih koje misle da bake ne trebaju čuvati djecu nego se igrati/biti s njima kada to njima odgovara, a ne kada to meni odgovara.
    Ovo potpisujem.
    Zanimljiva rasprava, baš smo MM i ja neki dan pričali o tome kako M. ide svugdje s nama. Nama je to normalno, i njoj naravno. Bilo je i "nezgodnih" situacija, kad sam je npr. morala dojiti kod arhitekta jer se nikako drugačije nije htjela smiriti. Tata je čak par puta vodio sa sobom na posao .
    Općenito, glupo mi je ostaviti dijete i poći se npr. zabavljati, jer bez nje mi nema ni zabave. Jednostavno, fali mi i stalno mislim na nju. None je čuvaju preko dana, dok radim, uglavnom mama i tata od MM i super joj je s njima. A navečer smo je ostavili 2-3 puta, i to ne za neki ludi noćni izlazak već odlazak na vjenčanje i sl.
    Ne znam, ja nikako ne shvaćam odlazak na višednevni odmor u inozemstvo i ostavljanje djeteta doma, ili šetnju i kavicu po sunčanom danu, a dijete doma. Gledam to i ne razumijem.
    Svejedno, potpisujem i Imgu, vjerujem da svaka mama daje sve od sebe i želi biti najbolja.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo u subotu slavili godisnjicu braka, otisli smo na veceru a malca ostavili baki. Vratili smo se za sat vremena :D
    Ne zato jer nemamo povjerenja u baku nego nam je jednostavno falio nas klinac, na veceri smo najvise o njemu pricali!

Inace, on ide svuda samnom i ja uzivam u tome, stalno osmisljavam nacine da ga zabavim, u kolicima za ducan smo otkrili 4 nacina kako se moze voziti.
    Meni je "nametnuta" ta situacija jer smo malac i ja sami preko tjedna, al me stvarno veseli kad se vozikamo simo-tamo, malo kod ovog, malo kod onog, malo samo nas dvoje jurcamo po gradu, obavljamo banku, postu i sta vec treba..
    On je stvarno dobro i strpljivo dijete (zasad ) i nikad mi ne stvara nikakve probleme.

I sad za mjesec dana imamo krizmu i vjencanje isti dan i na oboje moramo ici, malac ide s nama ali cemo mu se potpuno prilagoditi, ako njemu ne bude zanimljivo ili nesto trece, otici cemo doma, nikad ga ne forsiramo i uvijek se trudimo ne poremetit mu dnevni ritam.

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja obožavam svoju djecu i fale mi totalno kada nisam s njima, ali ne vodim ih svukud sa sobom, sve u svoje vrijeme
    a uostalom i meni ponekad treba odmora od njih a bome i njima od mene

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    A šta je to tebi tako urnebesno smiješno :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi nemamo "pri ruci" bake ni ikakvu drugu rodbinu. Idemo svi skupa svakamo. Ponekad kažem "Ah, kad bi bar jedna baka bila bliže...", ali to je rijetko. OK je ovako kako je. Imala sam puno vremena za sebe sve do 35., i imat ću ga opet, jednom. A do tada mi je sasvim dobro ovako.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja volim otić na kavu sama.

ja sam jedinica nemajčinstva.
    Pa i ja isto. I ne samo na kavu nego bilo di. I sve majke koje poznajem su jednake nemajke kao ja- uživaju u kavici bez djece, u šopingu bez djece, u krajnjem slučaju neradu, sjedenju u buljenju u prazni zid bez djece. U realnom životu mame koriste svaku priliku da u miru obave što trebaju a na forumu mame ni ne žele biti same .Nikad
    A možda ne živite isti realan život :/ Daj te vi meni objasnite matematiku, ako XY osoba radi, ide solo na kavu, u šoping, na fitness, u kino, čisti, sprema i kuha - makar i po pola smužem - kad i kako ta osoba provede vrijeme s djecom?
    Evo objasnit ću ti. Ja ne radim a sa djecom sam stalno. Jel ti sad jasnije zašto mi dobro dođe malo se maknuti?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam se prvi put odvojila od I u trećem mjesecu prošle godine, dakle kad je imao 7 mjeseci. Tad je mogao ostati bez mene nekoliko sati jer već neko vrijeme nije isključivo dojio (a ja se nikad u životu nisam izdojila, tako da je gdjegod sam išla, on neizostavno išao sa mnom). Povod je bila promocija jedne drage prijateljice koja se odvijala u Lisinskom. Mislila sam dotad da mi ne smeta što sam stalno s njim, i da mi uopće ne fali "vanjski" život, međutim shvatila sam da to i nije baš tako kad sam samu sebe zatekla kako urličem i skačem po stolcu u toj uglednoj dvorani, čije god da su ime prozvali-a poznavala sam jedino tu prijateljicu
    Nakon toga smo išli na ručak-uživala sam svake sekunde. Ali sam ipak pet puta zvala doma da pitam kako je I, koji je bio super, ostao doma s tatom i ništa mu nije falilo. Ipak sam prva otišla...Jako me je pekla savjest što me nema, i bez obzira na to što sam uživala, taj me je crvić tjerao kući...
    Dok nisam imala dijete razmišljala sam kao i Veki-i mene su djeca smetala na mjestima koja "nisu za djecu"-ali sada se i taj popis jako skratio...
    Do kraja porodiljnog, još sam ravno tri puta nekamo otišla bez njega-kod arhitektice, kod frizerke i jednom u veliki shopping špeceraja.
    Otkad radim, sve je drugačije, vidim da je I takvo dijete kojem nije isuviše bitno tko je snjim, ako se taj netko njemu posveti 100%, uživa jednako u vrtiću, kao i kod jedne ili druge bake ili kod kuće...
    Sad je to druga priča, češće ga ostavim npr. nedjeljom popodne s tatom i bakom (ta je neizostavna karika, jer tata voli "imati pomoć" ) i odem na kavu s curama ili na kartanje-vratim se sretna i ispunjena, a on mi se razveseli, ali nije da baš nešto padne u trans kad me ugleda-dobro mu je i bez mene. To mi je istodobno i drago i malo teško, ali ipak znam da je tako bolje

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I da nadodam-što se tiče toga koja su mjesta prikladna ili ne da na njima borave mala djeca-mene jedino može sablazniti kad vidim bebu još u kolicima u nekom zadimljenom kafiću
    Ja koja pušim nikad ne idem s I u kafić koji nije "otvoren" (kao npr. oni u AM, na velikom prostoru) ili čim je toplije, na terasu.
    Sve drugo mi se čini OK

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa dobro, nerade sve mame,
    neke su i doma, poput mene,
    znači ja sam odabrala biti s njima doma,
    ne voziti ih u vrtiće, jaslice, ne imati čuvalice
    pa mislim da onda slobodno popijem sama kavu, bez djece s kojima sam doma dan i noć....
    ma gle, da, ti ne radiš pa možeš sama popit kavu, mi koje radimo bi tako oduzimale djeci vrijeme. Jako fer i pošteno.
    Meni ništa više nije jasno

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uh, jeste ga zakomplicirale.
    Mislim da sam već rekla, bezveze mi je želju da popiješ kavu ili odeš s mužem u kino, bilo što... povezivat s "nemajčinstvom".

Djeca idu u vrtić, poslije smo s njima stalno. Igramo se, slažemo slagalice, čitamo priče. Ali, opet... Ne znači to da ih držim na rukama cijelo vrijeme i pjevam pjesmice, igraju se i same, nekad pogledaju crtić... popijam ja i tu kavu bez problema

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo zapravo nije rasprava o temi nego nadmetanje za natječaj - ja sam najbolja majka

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    ovo zapravo nije rasprava o temi nego nadmetanje za natječaj - ja sam najbolja majka
    x

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ocito im to treba 8)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kad će rezultati i koje je nagrada?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako je nagrada manikura, ja želim pobijediti!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    ocito im to treba 8)
    kome, djeci?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ako je nagrada manikura, ja želim pobijediti!
    hoćeš voditi i dijete ili...???

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i baku i muža!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Četerice
    Ja ne pretendiram ni na kakvu nagradu, eventualno na blaži tretman na Rasprodaji

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a jeste neke,

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brbljavice jedne, sad imam dobar razlog da vas zakljucam

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trina, sve pet -zato sam i pitala jer meni to sve ne stane u 24 h, a bome ni u jedan tjedan. Najčešće je to tako da ti je srce gdje ti je blago - odnosno vrijeme provodiš radeći ono što ti je važno.
    Tako da to da se sve stigne dok je dijete malo mi drži vodu samo dok dijete ne progovori - gdje je bilo cijeli tjedan i tko ga je sve čuvao
    Sve ima svoje vrijeme. Dok su mali priljepci treba uživati u tome, a kako rastu sve više imamo vremena za sebe - pa i nokti dođu na red.
    Mene zanima je da se ljudi na poslu mogu požaliti da im je muka od nekog projekta, posla, kolege i naići na kakvo takvo razumjevanje, ali kad se mame međusobno hoće nešto požaliti onda se skače u oči onoj drugoj. Zašto?
    Meni je jedna mama prvi put u životu dovela dijete na igranje i ostavila ga nakon vrtića oko pola 6 na vratima i otišla u shopping - malena je plakala i bila tako jadna da sam je ja nunala cijelo vrijeme iako ima skoro 5 godina, a mama nije ni trepnula kad je došla. Ništa - samo pokupila dijete i otišla. Ja sam bila Eto netko sve stigne, ali ličeko od te male - kako nije mogla mami čak ni reći da je bila tužna i da joj fali... Srce me zaboli kad se toga sjetim. Naravno dotična bi meni vjerojatno mogla dati super savjete za mršavljenje, uređenje doma, napredak u karijeri, ali ja sam si rađe glupa, ružna i debela 8)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja radim i ono vrijeme od kad dođem po nju do trena kad ide spavati mi je prekratko za druženje, pogotovo što u međuvremenu moram obaviti i neke kućanske poslove
    Ali dobra stvar je to što mišica ide rano spavati ( oko 8 ) pa nakon toga mogu otići na trening. :D To me strašno veseli.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja bebolina vodim svugdje sa sobom i po njemu se ravnam gdje ću i koliko dugo ostati. Ostao mi je sjećanju naš prvi pravi izlazak kada je imao 4 mjeseca. Išli smo s frendovima u pizzeriju i bio je jako dobar, svima se smije i dođu dvije kokoši (čitaj klinke 18 godina). Sjednu do nas i zapale cigarete i obrate mi se "joj baš mi je žao kaj pušimo... kak je sladak". Nevjerovatno kako ljudima smetaju djeca, grozna su grozna, plaču, viču, ali da bi oni imali obzira prema maloj bebi - ne.

Jedva čekam kad zabrane pušenje. Kojeg datuma kreće zabrana?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hm, ni ja ne pušim, a nit vodim djecu tamo di se puši (čitaj ; na takva mjesta idem bez njih...)

ako tebi smeta da se puši kraj tvog djeteta odaberi mjesto u koje češ s njim ići koje je za nepušaće, ili nemoj voditi dijete sa sobom - jer nemaju svi djecu i obzira prema njima kad su još i sami djeca....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uopće se ne poštuju znakovi zabrane pušenja. Tamo smo i išli jer nije bilo zadimljeno i bili smo u dijelu gdje je znak, ali gdje znak prestaje...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa
    1. 4. 2009. jeeeeeeeee :D
    Samo da ne bude aprilililili

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mene ta zabrana uopće nedira,
    ako se negde puši znači da nije primjereno za djecu,
    pa i kad bude nastupila zabrana na takva mjesta neću ići sa njima...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ova tema je zapravo o roditeljima, a ne o djeci. Tj. o tome da neki roditelji nemogu ili ne žele procijeniti je li nešto za njihovu djecu prikladno (s obzirom na dob / karakter) ili ne.
    Nije problem i da roditelji vode svoje dijete na sprovod. Smrt je dio života i ne treba biti tabu. Problem je ako dijete počne plakati (pogotovo mislim na bebe), a roditelj se ne potrudi da ga umiri, malo prošeta (ako ga nije imao ili nije htio nekome ostaviti na čuvanje).
    Ako se beba vodi u kino na gledanje "Mumije" jer se roditeljima išlo u kino i beba počne plakati; onda mogu reći da ti roditelji ne vide da su neki put potrebe bebe bitnije od njihovog izlaska. Mogli su posuditi dvd i gledat kod kuće. U kinu je ionako meni prebučno, a kamoli maloj bebi. Uostalom, ako ta beba plače, a oni se ne udostoje izaći van (jer bebonji očito nije atmosfera po ćefu), to je bezobrazluk i prema vlastitom djetetu i prema ostalima u kinu koji su platili ulaznicu i tada pola toga ne čuju od dječjeg plača.
    Mi smo bili u crkvi na vjenčanju kad je mali imao 13 mjeseci i nije plakao. Samo kada je svećenik pitao "uzimate li xy za ženu" odjednom rekao glasno "NE" pa su se svi nasmijali. S druge strane, dijete od 3 godine je nosilo prstenje i odbilo je isto dati kad je došao trenutak pa skoro da se nije bacio na pod iz protesta.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja bi na primjer voljela imati mogućnost poći s djetetom na objed ili picu u restoran, na sok ili kolač u slastičarnu i sl.
    Na svim tim mjestima se puši, a inače po ničemu drugom to nisu mjesta neprimjerena za djecu. Pa neću izlazit s malom u kafić subotom navečer i prigovarat za muziku i pušenje, ali valjda imamo pravu poći na kavu, objed, kolač preko podne i zimi (ljeti nas spase tarace)...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa ima valjda neki restoran u kojem se ne puši bar u jednom dijelu, ili?
    a kolko je meni poznato u slastičarnicama nikad ni nije bilo dozvoljeno pušiti, barem kod nas....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Ja bi na primjer voljela imati mogućnost poći s djetetom na objed ili picu u restoran, na sok ili kolač u slastičarnu i sl.
    Na svim tim mjestima se puši, a inače po ničemu drugom to nisu mjesta neprimjerena za djecu. Pa neću izlazit s malom u kafić subotom navečer i prigovarat za muziku i pušenje, ali valjda imamo pravu poći na kavu, objed, kolač preko podne i zimi (ljeti nas spase tarace)...
    X
    osim toga , jednog dana će i moje dijete odrasti i ići u diskoteke, kafiće .. pa voljela bih da se ne dimi ka pršut (ko ja) nego da može disati

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da se teme ne pretvori u raspravu o zabrani pušenja......

ja pušim, al ne vodim svoju djecu na mjesta di se puši, zato na njih idem sama, to hoću reći, da netreba voditi svuda dijete sa sobom, što i je naslov teme - voditi ili ne?!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ostao mi je sjećanju naš prvi pravi izlazak kada je imao 4 mjeseca. Išli smo s frendovima u pizzeriju i bio je jako dobar, svima se smije i dođu dvije kokoši (čitaj klinke 18 godina). Sjednu do nas i zapale cigarete i obrate mi se "joj baš mi je žao kaj pušimo... kak je sladak". Nevjerovatno kako ljudima smetaju djeca, grozna su grozna, plaču, viču, ali da bi oni imali obzira prema maloj bebi - ne.

Ti stvarno mislis da bi "klinke" od 18 godina trebale paziti hoce li smetati tvom djetetu ili ne...curke su si sjele i zapalile..ništ čudno...pa sjecam se sebe u tim godinama...džizus, djecu nisam ni primjećivala!
    I to "kokoši"! Zašto bi bile kokoši..svašta...eto...dale su kompliment tvom djetetu da je sladak...šta bi više?!

Uopće ne mislim da cure nisu imale obzira nego da nisu osvijestilo uopće roditeljstvo i majčinstvo...a i zašto bi..pobogu imaju 18!

Ja fakat nikada nisam naišla na ljude kojima djeca, kakti, smetaju...doduše niti idem s Janom u zatvorene kafiće...kada bude toplije biti će druga priča

I to sa zabranom pušenja
    uf, ne da mi se ulazit u raspravu..
    a počela sam...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Ostao mi je sjećanju naš prvi pravi izlazak kada je imao 4 mjeseca. Išli smo s frendovima u pizzeriju i bio je jako dobar, svima se smije i dođu dvije kokoši (čitaj klinke 18 godina). Sjednu do nas i zapale cigarete i obrate mi se "joj baš mi je žao kaj pušimo... kak je sladak". Nevjerovatno kako ljudima smetaju djeca, grozna su grozna, plaču, viču, ali da bi oni imali obzira prema maloj bebi - ne.

Ti stvarno mislis da bi "klinke" od 18 godina trebale paziti hoce li smetati tvom djetetu ili ne...curke su si sjele i zapalile..ništ čudno...pa sjecam se sebe u tim godinama...džizus, djecu nisam ni primjećivala!
    I to "kokoši"! Zašto bi bile kokoši..svašta...eto...dale su kompliment tvom djetetu da je sladak...šta bi više?!

Uopće ne mislim da cure nisu imale obzira nego da nisu osvijestilo uopće roditeljstvo i majčinstvo...a i zašto bi..pobogu imaju 18!

Ja fakat nikada nisam naišla na ljude kojima djeca, kakti, smetaju...doduše niti idem s Janom u zatvorene kafiće...kada bude toplije biti će druga priča

I to sa zabranom pušenja
    uf, ne da mi se ulazit u raspravu..
    a počela sam...
    ovo mogu samo potpisati...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod nas se bome puši i u slastičarnama, i u picerijama gdje se slave dječji rođendani (dok proslava traje) i svugdje.
    A da se vratim na temu - moje dijete ima pravo ići na sva ta mjesta i ja je ŽELIM voditi sa sobom svugdje, a posebno kad npr. u nedjelju izađemo vanka na objed. Ili bi nju trebali ostaviti doma jer nije pušač? Pa ni ja njoj ne mijenjam ukakanu pelenu u restoranu, čisto iz obzira i pristojnosti, iako mene to uopće ne gadi, a i smrdi mi puno manje od dima cigareta.
    I dalje u vezi moraju li djeca svugdje s nama - da, ja volim kad je M. sa mnom, najradije bi je i na posao vodila jer mi fali i volim biti s njom. Možda je tako jer smo se i MM i ja naizlazili i nabančili, zajedno i odvojeno, pa smo uredili svoj kutak i tu nam je postalo ljepše nego vanka i onda smo shvatili da smo zreli za dijete. I kako to već ide, dijete smo čekali malo duže, malo smo se više trebali potruditi i konačno - naša srećica je stigla. I sad oboje jednostavno obožavamo biti s njom!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sanja77 se ružno izrazila sa ovim "kokoši" ali mislim da je inače u pravu -- ne bih rekla da netko treba osvijestiti majčinstvo ili roditeljstvo da zna da je neobzirno, pa i nepristojno pušiti pokraj male bebe ili pokraj trudnice.

Ja isto ne idem u zatvorene kafiće sa djetetom, ali recimo nedavno smo bili na sanjkanju pa smo otišli na čaj u gostionicu na sanjkalištu, koja je naravno bila totalno zapušena. Puši se i u restoranima.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kaliko sam shvatila tekst osoba koja je otvorila ovu temu samo je htjela znati vaše općenito mišjenje o navedenome, a ne gdje žive vaše bake i kakav je vaš susjed kojemu nebiste pustile dijete i kako je vama teško...

Ja naprimjer: vodim svoje dijete "uvijek sa sobom" ALI ipak si nebi dozvolila da neki ljudi "pate" zbog moga komoditeta.
    NPR. Bila sam na vjenčanju (moje dijete se još nije bilo niti rodilo) kada je meni draga osoba došla na vjenčanje s sinom od 4g i sinom od 1g.
    Ovaj od 4g je cijelo vrijeme glumio po crkvi formulu, a malecki koji je inače prekrasan i moj je ljubimac drečao se i pričao cijelu misu - obred.
    Ma slatko je kada beba priča ALI u jednome trenutku se nije čulo što govore mladenci od njegovog gugutanja i što je najbolje od svega njegova mama je bila oduševljena sa svojim sinčičem u tome trenutku.
    Mislim da ukoliko nije imala kome ostaviti dijecu mogla je barem za vrijeme obreda otići malo van iz crkve a ne da ljudima doslovno upropasti vjenčanje i najljepši dan u životu.
    Mlada je bila crvena u faci i bila bi vjerojatno nekoga ugrizla...ne zato što ne voli djecu ili zato što ih nije tamo željela ALI ipak je to vijenčanje platila silne novce a na kameri dan danas kada gledamo obred uopće se ne čuju oni nego gugutanje dijeteta i komentari njegove mamice.

Svi mi volimo svoju djecu i nama su najslađi i sve je to super ali dajte ljudi imajte koji puta malo obzira...čitam: ja želim da moje dijete vidi svijet u punome svijetlu i da ga doživi onakvim kakvim stvarno je """""""" ma molim vas ko Boga nemojte pretjerivati nego budite realni i stanite čvršće na tu zemlju i zapitajte se dali bi vama bilo baš fora da je vama bilo "uništen trenutak".

Hehe upravo se sjetih drugih svojih prijatelja koji su mislili da je baš fora to što su izveli::: dapače hvale se time i dan danas kako su s bebom od 2mj otišli u novo otvoreni kino centar u Tower centru u Rijeci koji je opće poznato kao PREGLASNO KINO...
    Takvi ne samo da ne misle na druge nego što je još žalosnije ne misle ni na svoje dijete koje kada god je počelo u kinu plakati (što je po priči bilo svakih 10 min) završio je na cici i to je to... MA ZNAMMMMMM NAJBITNIJE JE DA SU ONI POGLEDALI FILM I DA SU BILI U NOVOME KINU....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sandra254 prvotno napisa
    Ja naprimjer: vodim svoje dijete "uvijek sa sobom" ALI ipak si nebi dozvolila da neki ljudi "pate" zbog moga komoditeta.
    ovo apsolutno potpisujem. Uopće ne dovodim u pitanje potrebe da djeca budu s mamama 24/7 no postoje mi mjesta koja nisu za djecu. Prvenstveno radi djece, no i radi (i ne manje važno) drugih ljudi koji su tamo. Većina govori isključivo sa svog stajališta "JA imam pravo voditi dijete u restoran" - istina. Ali i drugi gosti imaju pravo uživati u ručku bez da dijete urla u pozadini ili trčkara okolo rušeći sve pred sobom.

A priče o ometanju svadbe ili sprovoda mi nisu nimalo simpatične - to su svečane prigode i treba imati poštovanja prema ljudima koji ih organiziraju.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dugo nisam potpisala icy, pa ću to učiniti sad

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni nije jasno zašto, ako je dozvoljeno pušenje, očekujete od nepoznatih ljudi da ne puše jer ste trudni/s djetetom. :shock:
    Kokoše?Strašno...lako je gledati stvari samo iz svojega kuta.... :/

ja ne zamjeram nepoznatima nikad, moja je stvar što trudna idem na kavu/ u restoran, al npr.zamjeram sveki jer sjedne kraj mene i zapali, bez imalo beda :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    meni nije jasno zašto, ako je dozvoljeno pušenje, očekujete od nepoznatih ljudi da ne puše jer ste trudni/s djetetom. :shock:
    Kokoše?Strašno...lako je gledati stvari samo iz svojega kuta.... :/

ja ne zamjeram nepoznatima nikad, moja je stvar što trudna idem na kavu/ u restoran, al npr.zamjeram sveki jer sjedne kraj mene i zapali, bez imalo beda :/

x

nedavno sam bila na kavi s dvije prijateljice, jedna s djetetom od 6g, druga s 1g djetetom,
    ova sa starijim zapali cigaretu a druga joj veli; kaj sad češ pušiti tu kraj mog malog djeteta?!
    a ova sa starijim djetetom odgovara; pa i ti si prije dvije godine pušila kad je moje bilo malo....hm....

dakle prija je pušila sugdje i svagda kad nije imala dijete bez obzira na drugu djecu,a sad kad li ona ima dijete svi bi trebali imati obzira, :/

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa
    leonisa ja govorim o ljudima koji imaju mogućnost ostaviti dijete baki i sl. a ipak ga vodaju posvuda gdje mu nije mjesto..tvoja se L. super zabavila na toj svadbi i meni je isto genijalno vidjeti kikiće tako vesele ali ako je baš cendravo a roditelji ne reagiraju tu malo kipim.. isto tako i sama kažeš da ste na ceremoniji izašle vani iz crkve i to je ok jel djetetu je dosadno i ne mora ono biti najglasnije u crkvi..
    a nije baš nužda ići u kino ili kazalište s bebačem? jel da?
    Ali ti ne znaš tko u koje vrijeme ima ili nema mogućnosti, što se baš taj dan odigralo u kući, tko je gdje bio pa je dijete išlo na pogreb, i super su mi komentari tipa "mali je cendrao, a mama ga nije niti..." što ga nije mama...? Lupila preko usta, izderala se, odvela??? Jako me nervira kad ljudi poprijeko gledaju plač ili komešanje moje curice jer se njihovim uhicama to sad baš ne da slušati. I što bih ja onda trebala???

I ja sam L. vodila na pogreb jer nisam imala kamo sa njom i sigurna sam da je bilo i onih sa :shock: . I da su mislili kako je imam gdje ostaviti, što je i točno, ali eto baš taj dan nisam imala. Valjda je pokojna gospođa trebala umrijeti dan poslje kada bih imala gdje sa djetetom. Ovako je umrla na krivi dan, pa se nismo stigli organizirat.

Mislim....

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I da, većinom je vodim svugdje. I znam da mnogima to ide na živce, ali i meni takvi idu na živce. Dođem čekat red negdje pa je njoj dosadno, pa se meškolji cendra, ja je tješim, a onda mi teta ispred mene uzdahne, pa me gleda sa upozorenjem u očima, pa onda i ostali.
    Ma baš me briga. A da me sretnu parku gdje smo svi manje napeti, e onda bi bilo "joj kako vam je slatka, kući kući kuuuu".

Ja sam počela raditi kad je mala imala 4 mj. I imam sreću da imam svoju firmu i išla je samnom i na posao. Svakamo. Imala je sav komoditet, ponekad sam bila tako dobro organizirana da joj je bilo kao kraljici.

I uopće me ne zanima kako su me gledali klijenti i što su mislili. Posao je bio obavljen kao i kada nje nije bilo. A ja i ona sretna i zajedno, a imam je gdje pustiti, ali ne želim. I rijetko moram. Sve je stvar organizacije i koliko koja mama voli sebe.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

.... pa je dijete išlo na pogreb, i super su mi komentari tipa "mali je cendrao, a mama ga nije niti..." što ga nije mama...? Lupila preko usta, izderala se, odvela??? Jako me nervira kad ljudi poprijeko gledaju plač ili komešanje moje curice jer se njihovim uhicama to sad baš ne da slušati. I što bih ja onda trebala???
    ovo mi je "ići linijom manjeg otpora". Znam da će moje dijete smetati, no što je to mene briga. Govorimo o sahrani....kada rodbina organizira posljednji ispračaj voljenog pokojnika - i onda komentirati "moje dijete urla, pa nek urla...kome smeta nek ne gleda.." Oprosti, ali krajnje nekulturno i bezobrazno prema pokojniku i rodbini. Ne govorimo o stajanju u redu u dućanu nego o sahrani.
    Pa valjda poštujemo i druge.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    .... pa je dijete išlo na pogreb, i super su mi komentari tipa "mali je cendrao, a mama ga nije niti..." što ga nije mama...? Lupila preko usta, izderala se, odvela??? Jako me nervira kad ljudi poprijeko gledaju plač ili komešanje moje curice jer se njihovim uhicama to sad baš ne da slušati. I što bih ja onda trebala???
    ovo mi je "ići linijom manjeg otpora". Znam da će moje dijete smetati, no što je to mene briga. Govorimo o sahrani....kada rodbina organizira posljednji ispračaj voljenog pokojnika - i onda komentirati "moje dijete urla, pa nek urla...kome smeta nek ne gleda.." Oprosti, ali krajnje nekulturno i bezobrazno prema pokojniku i rodbini. Ne govorimo o stajanju u redu u dućanu nego o sahrani.
    Pa valjda poštujemo i druge.

Ideš u krajnost, ja sam spomenula komešanje i plač, ali ne urlanje više njurganje.
    Sve ima granice, a krajnosti naravno nisu prdmet rasprave, bar ne za mene. Naravno da neću dozvoliti djetetu da vrišti i da ću je odvesti ako vidim da to kreće u krivom smjeru, ali priznaj da ima onih kojima ide na živce da npr. u kafiću smeta tvoje dijete zbog same čijenice da ne sjedi nego eto poskakuje i u svojoj glavici igra školicu na zamišljenom terenu.

Ja pričam o grintavim i nerazumnim očekivanja nekih ljudi. Pa to su djeca. I činjenici da to što netko zna da je moja mama većinom od volje i u situaciji da pričuva malu, ne znači da je to mogla baš i u nekom određenom trenutku. A ja ne smatram da bih na pogreb trebala doći sa transparentom "mama nije mogla danas Sorry."

I naravno da će normalna majka paziti ido kud su granice dobrog ukusa i odvesti dijete, ako to bude potrebno, ali naravno i da se na pogrebu normalni ljudi neće baviti mislima zašto je moje dijete tamo i zbog čega. Nakraju i to je krajnje nekulturno, jer tamo smo, i sama si rekla, jer je rodbina organizirala posljednji oproštaj od pokojnika/ce. Ako sa tom misli dođeš na pogreb i ako je moje dijete u kolicima, i par puta je uzdahnulo, a ja joj dala dudu, ti to nećeš ni primjetiti.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Ideš u krajnost, ja sam spomenula komešanje i plač, ali ne urlanje više njurganje.
    Sve ima granice, a krajnosti naravno nisu prdmet rasprave, bar ne za mene. Naravno da neću dozvoliti djetetu da vrišti i da ću je odvesti ako vidim da to kreće u krivom smjeru, ali priznaj da ima onih kojima ide na živce da npr. u kafiću smeta tvoje dijete zbog same čijenice da ne sjedi nego eto poskakuje i u svojoj glavici igra školicu na zamišljenom terenu.

Ja pričam o grintavim i nerazumnim očekivanja nekih ljudi. Pa to su djeca. I činjenici da to što netko zna da je moja mama većinom od volje i u situaciji da pričuva malu, ne znači da je to mogla baš i u nekom određenom trenutku. A ja ne smatram da bih na pogreb trebala doći sa transparentom "mama nije mogla danas Sorry."

I naravno da će normalna majka paziti ido kud su granice dobrog ukusa i odvesti dijete, ako to bude potrebno, ali naravno i da se na pogrebu normalni ljudi neće baviti mislima zašto je moje dijete tamo i zbog čega. Nakraju i to je krajnje nekulturno, jer tamo smo, i sama si rekla, jer je rodbina organizirala posljednji oproštaj od pokojnika/ce. Ako sa tom misli dođeš na pogreb i ako je moje dijete u kolicima, i par puta je uzdahnulo, a ja joj dala dudu, ti to nećeš ni primjetiti.
    Vezano uz sahranu (i druge "svečane" događaje) - tu smatram da osoba koja je organizator treba imati zadnju riječ i da će se njegova volja poštovati. Dok god dijete ničime ne omete ceremoniju uopće mi ne smeta (niti vidim da bi ijednoj normalnoj osobi smetalo).

U dućanu i kafiću također ne vidim razloga da dijete nekome smeta jer se glasno igra. Pod igranjem naravno ne mislim na urlanje, bjesomučno trčanje i bacanje stvari na ljude oko sebe.
    No, isto tako ne očekujem da "svijet stane" jer sam ja rodila - npr. ja ulazim s bebom u kafić gdje se smije pušiti, a da svi odmah gase cigarete, stišavaju muziku i naručuju mlijeko.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

stišavaju muziku i naručuju mlijeko.
    ovo me je

Mislim da ustvari jednako razmišljamo. Naravno da ne bih dozvolila da ti moja curica promješa kavu i napravi frizuru dok ti pijuckaš za drugim stolom, ali niti bih se simpatično osmjehivala ako bi netko očekivao da je zamežem uz stolicu i zalijepim flaster na usta.

Kažem sve u granicama ukusa prema prilici.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

[quote="nenaa"]

stišavaju muziku i naručuju mlijeko.
    ovo me je

Mislim da ustvari jednako razmišljamo. Naravno da ne bih dozvolila da ti moja curica promješa kavu i napravi frizuru dok ti pijuckaš za drugim stolom, ali niti bih se simpatično osmjehivala ako bi netko očekivao da je zamežem uz stolicu i zalijepim flaster na usta.

Kažem sve u granicama ukusa prema prilici.[/quote]

točno ovako.

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •