Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: nošenje i razvoj kičme

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno nošenje i razvoj kičme

molim vas, zna li netko utječe li nošenje i određen položaj na zdrav razvoj kičme? pretpostavljam da ne, bolje rečeno nadam se, jer moj bebe ne voli onaj položaj kolijevke u kojem bi mu kičma bila u najpravilnijem položaju. voli da ga nosim trbuhom prema sebi, a po novom i njegova ledja na mom trbuhu. ali jos je jako mali i nije bas stabilan, pa ga nekako iskrivim... :/ a uz to mi je prijatelj ortoped rekao da tako misli da nosenje nije bas pametno za razvoj kicme... :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako je pravilno vezano, sve će biti ok...

ali čvrsto i visoko, onako da te zajaše nožicama. onda guza preuzme kičmi to opterećenje. zato i jesu klokanice loše - noge djetetu vise, svo opterećenje je na kičmi i zdjelici

ne znam je li tvojprijatelj ortoped vidio kako je dijete vezano, možda da mu pokažeš par stranica s fotografijama, da malo vidi tebe, opipa kičmu djetetu dok je vezano :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vidi ovaj link

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=64286&start=0
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=baby+handling

kod tako male bebe bitno je da je, kako je napisala ovca i janje, beba dobro postavljena u nosiljku, da joj je kraljeznica u C polozaju a da joj je guza u ravnni koljenja, u M polozaju. naravno, okrenuta trbuhom na tvoj trbuh.

ovo je savjet za nosenje djeteta u nosiljci poput marame ili slnga, a kasnije i MT.

vise o tome na pdf nosenje djece http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=31

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: nošenje i razvoj kičme

Citiraj manal prvotno napisa
    molim vas, zna li netko utječe li nošenje i određen položaj na zdrav razvoj kičme?
    da, utječe, naravno!
    ako ga nosiš okrenutog prema sebi mora biti čvrsto stisnut, ako ga nosiš leđima prema svom trbuhu to je bolja varijanta koju preporučuju fizijatri - u svakom slučaju KOLJENA MORAJU BITI U POLOŽAJU VIŠEM OD GUZE!
    pogledaj si malo tu: baby handling

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam skužila da manal misli na nošenje na rukama, a ne u nosiljci.

Mene je isto mučilo to s kičmom. Paulu sam nosila u položaju kolijevke kad je bila novorođenče, a kad je imala cca. 2 mj. nosila sam je prema gore okrenutu trbuhom prema meni - jednom rukom sam joj držala raširene nogice a drugom (cijelom dužinom podlaktice) leđa i glavu. Starci su me upozoravali da tak malu bebu ne smijem držati gore jer ću ju ozlijediti, pa sam bila dosta oprezna. I kad je bila okrenuta prema naprijed pazila sam da je naslonjena cijelim leđima na mene.

Da gleda prema naprijed bez pridržavanja ili naslanjanja glave sam ju nosila tek s tri mjeseca kad je ispalo na pregledu kod pedijatrice da baš ne drži dobro glavu kad ju povlači za ruke. Vjerojatno zato jer smo ju previše pazili, jer čim smo ju pustili da se sama drži za tjedan dana je bilo sve ok.

Sad mislim da smo možda radili krivo jer vidim po forumu da dosta cura piše da su bebe držale glavu samostalno puno ranije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

khaa, na tvom linku dobivam upozorenje:

Reported Attack Site!

This web site at www.mameibebe.net has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences.

Attack sites try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.

Some attack sites intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ti si do tud dosla

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: nošenje i razvoj kičme

Citiraj khaa prvotno napisa
    KOLJENA MORAJU BITI U POLOŽAJU VIŠEM OD GUZE!
    ovo vrijedi i za nošenje na rukama.
    šta se linka tiče, sad i meni daje to upozorenje

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala cure, moram malo i te linkove pogledati. da, sam mislila na nosenje na rukama. ne nosim ga nesto previse za sad, ali kad se unervozi, probam to za smirenje i onda kontam jel mu stetim... imam ja i sling, pa cemo za dulje nosenje u njega. nadam se da ce voljeti.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cure, ima li jos koji link sa slikama o "hendlanju" bebe? buduci da mi ovaj preporuceni ne otvara... skuzila sam kak mislite to s rasirenim nogicama, a ja sam ga dosad nosila tak da su mu noge ispruzene :/ valjda mu nece nista bit, ha? sad ja njemu pokusam rasiriti noge, al on bas ne da, nego mi "visi" ravno. skuzila sam kako to treba kad sam ga stavljala u sling kako mi je josie opisala (thnx! ) al me zanimaju i ostale preporuke, pa ako netko zna jos koju stranicu sa slikama... hvala!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Manal, tebi bi možda dobro došao pouch jer ne možeš fulati položaj; tj. anatomski luk je tako našiven. Već sam dosadna sa tim pouchevima ali što ću kad sam oduševljena

Dakle, u pouchu bebu možeš imati u položaju kolijevke (fleksijski položaj) što je preporučljivo od strane fizijatara.
    Kad smo prvi put došli kod fizijatra on je ostao oduševljen tim položajem u pouchu (a ja sam se preznojavala prije toga od brige da mi ne "zabrani" nošenje u tom položaju jer je M. imao grčeve do 6 mjeseci i samo ga je taj položaj smirivao i uspavljivao)

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

e da, i OVDJE ćeš na ovoj stranici (malo niže, pod baby handling) naći ono što te zanima

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    e da, i OVDJE ćeš na ovoj stranici (malo niže, pod baby handling) naći ono što te zanima
    ovo je isti dokument koji sam ja linkala, samo u pdf formatu. te upute su stvarno dobre. ono što mene veseli je da poster izrađen od slika u tom dokumentu visi u čekaonici naše pedijatrice!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala cure! sad sam to malo gledala pa kao da sve radim krivo... :/ a na pocetku kaze da je to za neurorizicnu djecu. ili u stvari vrijedi za sve?

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

K. se od rodenja nije dao držati nikako drugačije nego samo u vertikalnom položaju s tim da je odmah odizao glavu i trudio se čvrsto ju držati u zraku. Ja mu i dalje pridržavam glavu iako sam baš danas primjetila da mu više uopće ne ''kljuca''. Sada ima punih 9 tjedana i dosta je čvrst. Dakle mi ga nosimo tako da mu jednom rukom držimo guzu, a drugom glavu.

Ono što mene više mući i baš sam htijela otvoriti novi topic je spavanje tj. položaj spavanja. Pa ću evo sada postaviti pitanje, a ako treba ću ga preseliti na novi topic. Naime, mi spava skupa u velikom krevetu, dojima ga na zahtjev što je noću otprilike svaka dva sata, dojimo se na ležećki i to tako daje njegova glava na mojoj ruci i on tako ostane spavati. Ako ga pomaknem jer mi se to čini loše za kičmu on počne plakati i samo tako želi spavati. Šta da radim? I jeli to stvarno loše?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •