Molim za pomoć,
zanima me kako podnijeti zahtjev za razvod braka i da li je to pametno u ovom trenutku ili što? Brak nam nikako ne funkcionira, imamo dijete od 2 godine i 2 mjeseca i malog od 7 mjeseci. Problema je bilo jako puno,a sada ih ima i sve više. Prodali smo stan (koji je glasio na njegovog oca), na njegovo inzistiranje jer mu je bio potreban novac za započimanje privatnog posla za vrijeme moje visoke trudnoće, iselili samo se početkom 5-og mjeseca kad mi je mlađe dijete imalo 2 mjeseca. On je otišao u Zagorje pokrenut posao, a ja sam se preselila majci u nadi da će što prije napraviti sve to što mu treba i da će što prije počet dizat kat na kući njegovih roditelja kao što je i bio dogovor. Kat se nije počeo dizat sad jer se nema novaca (sve je novce uložio u posao) nego ćemo to uraditi na proljeće. Vrlo je rijetko viđamo obzirom na prirodu tog posla tako da je sva briga oko djece na meni. Jako se svađamo i jako je bezobrazan prema meni, a događaj koji je prelio čašu se desio ovaj vikend. Bili smo na rođendanu njegove majke i nakon toga izašli van u društvu njegovog brata i njegove cure. Bili smo u jednom kafiću, a nakon što se on zatvorio odlučili smo se na još jedno piće u jednom drugom kafiću. Kad smo došli pred taj drugi moj muž je izjavio da ne ide unutra jer on ide kući. Tada je i njegov brat isto to izjavio. Njegova cura i ja smo otišle unutra na zahod i popit još jedno piće nakon čega su njih dvojica ušla unutra i tražila ključeve od auta jer oni idu. Pitao me da li idem s njim i neka eksam to piće. rekla sam da ne mogu eksati i neka me pričeka da popijem. Njegive riječi:"Eksaj to i idemo" - "Ne mogu eksati, čekaj" - "Eksaj to, reko sam ti" - "Ne mogu eksati, čekaj, daj si popi piće, daj nemoj biti takav, izašla sam nakon 3 godine, lijepo mi je, tvoji starci čuvaju klince, ovo je prilika koja se ne propušta" - ""reko sam ti da eksaš, idemo" Nisam htjela eksati jer ne mogu i zato što mi stalno naređuje. Dao mi je 200 kn (što je jako čudno s njegove strane) i otišao. Izašla sam van nakon cca 5 minuta, dok sam popušila cigaretu do kraja (već je gorila tako da to nije moglo dugo trajati) i njih nije više bilo na parkiralištu. Prešetala sam se 3 puta ispred kafića i kad sam skužila da ih nema krenula sam doma. Napominjem da sam bila bez jakne, bez torbe, bez mobitela i s tim 200 kn koje mi je dao (Bogu hvala da sam ih uzela) u kvartu koji ne pozman daleko od doma usred noći.Prvo nisam znala gdje sam niti u kojem smjeru uopće krenuti. Pitala sam prolaznika gdje je taksi... da skratim, pješačila sam cca pol sata do taksija i kad sam stigla kući prvo otišla na zahod, a on zamnom "kaj si došla rigati?" kao da sam nekava alkoholičarka. Naravno da sam si popila, kao i svi mi ali daleko od toga da bi rigala. Nakon toga sam došla u kuhinju gdje je on i dalje pio sa svojim bratom (tad sam skužila da nema ni njegove cure) gdje smo se tako gadno posvadili i derali da smo probudili njegove roditelje koji su došli dole intervenirati. Ja sam se ko luda derala "ostavili ste me ko psa" na rubu živčanog sloma. Naravno da je on spava sa svojim bratom, a drugo jutro otišao u Zagorje, a da se nismo niti vidjeli na obostranu želju. Navečer je nazvao "kaj se duriš, sama si si kriva". ne želim više s njim razgovarati, osječam se posramljeno i užasno uvrijeđeno i povrijeđeno.
Znam da sam se jako raspisala, ima toga još pa koga interesira neka potraži stare postove.
Mene interesira kakve su šanse po mene da pokrenem brakorazvodnu parnicu, s dvoje male djece. Nemam novaca, živim kod majke, prijavljena sam privremeno i ugovor mi ističe i 3. mjesecu kad i porodiljni. Da li je pametnije da čekam zaposlenje? Znam da on ne može dobiti razvod ako ga pokrene obzirom da sam na porodiljnom, ali da lija to mogu i kakve su mi šanse? Ne želim se dovesti u situaciju da mi sud na bilo koji način onemogući djecu ili da su djeca kod njega više nego što je to u klasičnim slučajevima - vikendi, pola godišnjeg... Bojim se da bi mogla imati problema obzirom da nemam stalan posao, niti novaca i da živim s mamom.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i ispričavam da dugom pismu, ali ne nogu kraće. Hvala