Vrijeme je za ozbiljan razgovor s muzem. Odmah. DANAS!

Ne radi se samo o DA po guzi, radi se o zajednickim stavovima u odgoju djeteta koji ne smiju imati odstupanja nikako... Kasnije ce to biti jos vaznije.

A kaj se tice udaranja po guzi - odbijanje spavanja ne moze biti opravdanje za gubljenje zivaca. Taj covjek ima problem i mozda ne zna kako ga rijesiti. Reci mu sto mislis i kako se osjecas... Reci muzu da slijedeci put kad pozeli prasnuti maloga, nek ga stavi u krevetic/sigurno mjesto i ode van na 5 minuta (druga soba, balkon, bilo kaj), popije casu vode i OSIGURA SEBI VREMENA da se pribere. I bolje mu je da se ne ponovi, jer inace... (prepustam tebi).

No, batina ima dva kraja. I meni se dogodilo DA po guzi - svaki roditelj nadje se u situaciji da sam sebi izmakne kontroli i da opali svoje dijete (ja sam svojeg malog opalila kad mi je istrcao na cestu - srce mi se smrzlo... Kasnije smo razgovarali o tome, bilo mi je tesko, ali eto - ljudsko sam bice). Starijeg sam opalila kad sam ga skidala s ruba balkona (ista prica). Ne znam, u takvim situacijama covjek reagira instinktivno i nastoji uciniti SVE da djetetu dokaze da takav postupak ne ponovi NIKAD vise, pa makar to bilo i po guzi. U 8 i pol godina roditeljstva jos uvijek su mi prsti jedne ruke previse za pobrojiti takve geste.