Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Procedura kod bolesti?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Procedura kod bolesti?

Novi smo u vrtiću pa molim pomoć iskusnih mama što kod bolesti:
    - trebam li javljati tetama da neće doći u vrtić?
    - kakav papir trebam dobiti od pedijatra da otvorim sebi bolovanje?
    - kakav papir trebam za vrtić kad dijete opet krene?
    - ako smo doma zbog nezarazne bolesti (prehlade i sl.) treba li uopće ispričnica (ili kako se to zove) od pedijatra?

I dodatno, nevezano uz vrtić, ako slučajno dobijemo antibiotik zna li netko čime se još može sređivati crijevna flora osim mliječnih proizvoda jer smo na njih alergični?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

1. bilo bi dobro da im javiš (pogotovo kad su zarazne bolesti u pitanju), jel moja neki puta izostane i da nije bolesna (ode kod bake), do tri radna dana možeš sama opravdati bolest, a poslije treba potvrda od doktora, ja im pošaljem sms
    2. pedijatar otvara bolovanje i daje ti papir koji nosiš u firmu
    3. za vrtić ti treba ispričnica od kad do kad je dijete bolovalo i od čega, to ti daje pedijatar na kontrolnom pregledu
    4. ne samo im trebaš javiti da znaju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Procedura kod bolesti?

- ja svakako javim, da znaju
    - od pedijatrice dobijem papir koji nosim svojoj doktorici, onda mi ona daje doznake za bolovanje koje predajem u firmu
    - mali komadić papira gdje pedijatar napiše što je bila dijagnoza, od kada do kada i poštambilja
    - onda samo javim teti da neće doći jer sam ja doma

Od antibiotika moja malecka dobije proljev ili zatvor (ovisno o tome koji je antibiotik). Onda uzmem probiotik u ljekarni (Ferizik junior) i od toga joj se stolica regulira.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    Znači uopće ne idem svom doktoru opće prakse? Pedijatar mi otvara i zatvara bolovanje?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

taman sam napisala, ja sam morala ići svojoj doktorici, ona mi je davala papire za bolovanje, pedijatar samo napiše zašto treba

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Procedura kod bolesti?

Citiraj MBee prvotno napisa
    Novi smo u vrtiću pa molim pomoć iskusnih mama što kod bolesti:
    - trebam li javljati tetama da neće doći u vrtić?
    - kakav papir trebam dobiti od pedijatra da otvorim sebi bolovanje?
    - kakav papir trebam za vrtić kad dijete opet krene?
    - ako smo doma zbog nezarazne bolesti (prehlade i sl.) treba li uopće ispričnica (ili kako se to zove) od pedijatra?

I dodatno, nevezano uz vrtić, ako slučajno dobijemo antibiotik zna li netko čime se još može sređivati crijevna flora osim mliječnih proizvoda jer smo na njih alergični?
    Ovako:
    - dobro bi bilo javiti tetama (možeš ih nazvati, ali mi smo uglavnom koristili sms ili smo otišli reći direktno odgajateljicama da djeca neće doći)
    - s djetetom ideš pedijatru na pregled, a pedijatar daje obavijes za liječnika opće prakse da ti otvore bolovanje
    - s papirom (ceduljica s dijagnozom sa pečatom) ideš svom liječniku opće prakse koji otvara bolovanje... Taj papir nosiš u firmu. (Ja imam u svojoj firmi dogovor da samo javim telefonom i donesem papire kad liječnik zatvori bolovanje)
    - kad dijete ozdravi, dobiješ kod pedijatra dva papira - jedno je "Ausweiss" za vrtić (potvrda da je dijete zdravo i da može u vrtić) a drugo je obavijest liječniku opće prakse da može zatvoriti bolovanje s tim i tim datumom

(Za očekivano kraća bolovanja ja nisam hodočastila dva puta liječnici opće prakse, nego bih samo nazvala da će mi trebati bolovanje 2-3 dana i donijela papire kad bi dijete ozdravilo.)

U vrtić dijete može samo s tim papirom. Papir se daje zdravstvenoj voditeljici ili dežurnom odgajatelju. U našem vrtiću nije bilo moguće ostaviti dijete bez takvog papira, i to je ok.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za crijevnu floru - Prolife (evo više o tome: http://www.hrvatskiproizvod.com/proizvod.php?broj=778)

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znači uopće ne idem svom doktoru opće prakse? Pedijatar mi otvara i zatvara bolovanje?
    ¸

ma krivo sma ti rekla, htjela sma ubrzati proceduru , s tim papirom od pedijatra ideš svom doktoru da ti otvori bolovanje.

cure su ti dobro rekle, ja ubrzala pisanje i postupak

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kako smo u istom vrtiću

ja javila u vrtić telefonski (crijevna viroza) javio mi se vjerojatno tajnik...rekao da tete nemaju telefon, da ne treba ispričnica nek kažem tetama da mso bili na putu :shock:

ja naravno otišla pedici uzela ispričnicu (ona treba napisat neki papir koji nosiš svojoj doktorici da otvori bolovanje al kako radim kod privatnika ja ne otvaram bolovanje)

došla u vrtić rekla tetama što je bilo, dala ispričnicu i to je to..

koliko se sjećam sa prvih sastanaka može izostat do 60 dana bez javljanja a poslje treba donjet potvrdu lječnika o zdravlju djeteta...i poželjno je bar telefonski javit zašto djete ne dolazi...al što kad se javi netko ko onaj lik :/

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Izostali smo mi jedan dan zbog Suvaga i kako nemamo telefon od teta ode im MM reći da Eva neće doći u vrtić i isto su nam rekle da im se ne trebamo javljati ako ne dolazimo, samo da donesemo ispričnicu ako smo bili doma zbog bolesti. E sad, što bi "tajnik" rekao, odakle će one znati zašto mi nismo bili par dana?!
    Ni meni se ne ide doktoru po ispričnicu ako je bila prehlađena, ja radila popodne i nisam ni išla pedijatru. Ne volim ta li-la pravila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Izostali smo mi jedan dan zbog Suvaga i kako nemamo telefon od teta ode im MM reći da Eva neće doći u vrtić i isto su nam rekle da im se ne trebamo javljati ako ne dolazimo, samo da donesemo ispričnicu ako smo bili doma zbog bolesti. E sad, što bi "tajnik" rekao, odakle će one znati zašto mi nismo bili par dana?!
    Ni meni se ne ide doktoru po ispričnicu ako je bila prehlađena, ja radila popodne i nisam ni išla pedijatru. Ne volim ta li-la pravila.
    Jedno je ako izostane zbog dijagnostike ili terapije (joj, koliko puta smo mi tako... a tete su uvijek znale) ili samo procijeniš da treba ostat doma 1 dan, a drugo ako je dijete stvarno bolesno. U pravilu - ako uzimaš bolovanje, onda svakako javiš i u vrtić. Ako ne - nema veze. (Ima poseban topic o tome - kad ih se može dati u vrtić, a kad ne bi trebalo...).

Djeca koji put ostanu doma tek tako - moji su npr. znali ostati doma ako bi došli deda i baka jer oni nisu u Zg. Naše su odgajateljice cijenile tu informaciju, jer one vode evidenciju dolazaka - po tome se plaća (ako ide 3 dana ili manje u mjesecu, umanjit će ti račun).

Inače, svakako uzmi telefon od teta (barem jedne - one komuniciraju međusobno). Objasni situaciju i obećaj da nećeš uopće zvati nego samo slati sms i to u slučaju hude sile. Ni naše tete nisu ga davale "samo tako" - imaju pravo na privatnost, a to nisu službeni mobiteli, ali dobro dođe... ima situacija kad ti to stvarno treba. Dale su ga NAKON roditeljskog svima koji su zamolili.

A onda - ako je dijete bolesno, samo pošalješ 1 rečenicu. Stigne ti odgovor "OK, hvala" i to je to.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koliko sam skužila ako ti otvaraš bolovanje onda uzmeš i ispričnicu (pošto već ideš pedici) ako ne, netreba ništa...možeš reć malo curio nos pa ostali doma preventive radi..

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Djeca koji put ostanu doma tek tako - moji su npr. znali ostati doma ako bi došli deda i baka jer oni nisu u Zg. Naše su odgajateljice cijenile tu informaciju, jer one vode evidenciju dolazaka - po tome se plaća (ako ide 3 dana ili manje u mjesecu, umanjit će ti račun).
    kod nas zapisuju svaki dan tko je došao...pa iz tog razloga nije potrebno javljat...na kraju mjeseca imaju popis sve djece koliko su bili..

a bar naša grupa nema telefon, nemaju mobitel...ja pitala tete prošli tjedan...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jer one vode evidenciju dolazaka - po tome se plaća (ako ide 3 dana ili manje u mjesecu, umanjit će ti račun).

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jer one vode evidenciju dolazaka - po tome se plaća (ako ide 3 dana ili manje u mjesecu, umanjit će ti račun).
    mislim da to više nije tako. u našem vrtiću sigurno ne, ako dijete ide makar jedan dan u mjesecu u vrtić, plaća se puni mjesec

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i kod nas kao kod suzizane

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •