Citiraj MBee prvotno napisa
Izostali smo mi jedan dan zbog Suvaga i kako nemamo telefon od teta ode im MM reći da Eva neće doći u vrtić i isto su nam rekle da im se ne trebamo javljati ako ne dolazimo, samo da donesemo ispričnicu ako smo bili doma zbog bolesti. E sad, što bi "tajnik" rekao, odakle će one znati zašto mi nismo bili par dana?!
Ni meni se ne ide doktoru po ispričnicu ako je bila prehlađena, ja radila popodne i nisam ni išla pedijatru. Ne volim ta li-la pravila.
Jedno je ako izostane zbog dijagnostike ili terapije (joj, koliko puta smo mi tako... a tete su uvijek znale) ili samo procijeniš da treba ostat doma 1 dan, a drugo ako je dijete stvarno bolesno. U pravilu - ako uzimaš bolovanje, onda svakako javiš i u vrtić. Ako ne - nema veze. (Ima poseban topic o tome - kad ih se može dati u vrtić, a kad ne bi trebalo...).

Djeca koji put ostanu doma tek tako - moji su npr. znali ostati doma ako bi došli deda i baka jer oni nisu u Zg. Naše su odgajateljice cijenile tu informaciju, jer one vode evidenciju dolazaka - po tome se plaća (ako ide 3 dana ili manje u mjesecu, umanjit će ti račun).

Inače, svakako uzmi telefon od teta (barem jedne - one komuniciraju međusobno). Objasni situaciju i obećaj da nećeš uopće zvati nego samo slati sms i to u slučaju hude sile. Ni naše tete nisu ga davale "samo tako" - imaju pravo na privatnost, a to nisu službeni mobiteli, ali dobro dođe... ima situacija kad ti to stvarno treba. Dale su ga NAKON roditeljskog svima koji su zamolili.

A onda - ako je dijete bolesno, samo pošalješ 1 rečenicu. Stigne ti odgovor "OK, hvala" i to je to.