-
Ubod insekta i otok
Evo ,Matija i ja smo opet posjetili dežurstvo.Nešto ga je tak ubolo u šakicu koja je posliej natekla i bila vruća na dodir.Znam da komarac nije ali je nešto opako...debelo
Dobio je odmah žličicu sirupa valjda Rinolana i bocku u nadlakticu...prevencije opet radi , prvo krpelj pa sad ovo ...
I još nešto ... KOJA JE NAJBOLJA KREMA /SPREJ/STICK PROTIV KOMARACA I ŠTO JE NAJBOLJE POSLIJE UBODA....KOJA SU VAŠA ISKUSTVA. Nas tu u Slavoniji žive izjedoše...sama imam jedno 25 uboda nakon izleta u prirodi.HELP.
-
-
Mazo pogledaj na topic Komarci. Malo sam seljobeljo pa ne znam staviti link, tamo imaš puno o tome. Kao što tamo napisah mi koristimo Dipterol sensitiv za prevenciju i Flocet jer nema te prevencije koja bi nas spasila.
usa: šakici.
-
Eto dok ja kucam ima i onih informatički pismenijih i bržih.
-
meni taj stikić DIPTEROL sensitiv baš i ne pomaže odnosno Matiji, a ne bi ga stalno baš poslije uboda mazala Synopenom ...pedijatrica preporučila Fenistil, mislim da on smije valjda to ima skoro 2 g.
-
Osoblje foruma
Mazo, ja sam nedavno pitala na Forumu za Fenistil i sve cure su imale pozitivna iskustva. Ukucaj u pretražnik i pogledaj.
A i nama je pomogao u roku od nekoliko dana.
-
fenistil je nama pedica preporučila još lani, srećom nije nam trebao.
-
ja nakon uboda klince trackam s nevenom domačom masti i super je.
-
I ja koristim nevenovu mast ali iz DM-a. Pomogne mu ali i za sve ostalo, ne samo za ubode.
-
koja točno nevenova mast iz dm-a?
Kupila sam neku bijelo-žutu kutiju , baš dmo-ovska, izgleda kao veća viša krema samo što je mast.Ima ista takva ali na bazi aloe vere.Jel to to ili ???
-
Joj Mazo, znam kako ti je. Frana je prošli vikend ugrizao komarac za očni kapak. Jadničku mu se cijelo oko zatvorilo pa smo isto u nedjelju morali u dežurstvo i dobio je bocu u guzu-dexametazon i Rinolan sirup i neku masta za oko.
A i po tijelu kad ga inače ugrize, iskoči mu cijela kvrga koja mu bude sljedećih mjesec dana. Mi zasad špricamo s Dr.Beez od Galenskog laboratorija i nekako nam najbolje pomaže od svega u prevenciji. Kad ugrize, po novom, odmah zrnca šećera ili običan vlažan sapun. Ako je baš jako- Synopen. Mada moram kupiti Fenistil da to probamo. Već smo sve živo i neživo isprobavali i sve nam jako slabo pomaže. Baš je alergičan.
-
Podižem temu u želji da se informiram.
Andreju je jučer jako otekao desni kažiprst, ustanovili smo da mu je u prstu nekakav trun, kao biljni trn ili žaoka od kukca :? nemam pojma kad se i kako to dogodilo, samo je odjednom postao cendrav, plačljiv, da bi na kraju završilo tuljenjem i temperaturom od 38. Izvadili smo dotični trn (ili štoveć), ali ne znam čime mu mazati prst. Oteklina je preko noći malo splasnula, a temperatura pala, ali prstić je još uvijek tvrd na dodir. Nemam pojma čime bih to mazala da prođe (osobno imam loša iskustva s Kamagelom i Synopenom, pa ih ne držim u kući, a sama sam alergična na ubode nekih kukaca, pa se sad malo brinem...)