Results 1 to 12 of 12

Thread: Ubod insekta i otok

Maza's Avatar

Default Ubod insekta i otok

Evo ,Matija i ja smo opet posjetili dežurstvo.Nešto ga je tak ubolo u šakicu koja je posliej natekla i bila vruća na dodir.Znam da komarac nije ali je nešto opako...debelo
    Dobio je odmah žličicu sirupa valjda Rinolana i bocku u nadlakticu...prevencije opet radi , prvo krpelj pa sad ovo ...

I još nešto ... KOJA JE NAJBOLJA KREMA /SPREJ/STICK PROTIV KOMARACA I ŠTO JE NAJBOLJE POSLIJE UBODA....KOJA SU VAŠA ISKUSTVA. Nas tu u Slavoniji žive izjedoše...sama imam jedno 25 uboda nakon izleta u prirodi.HELP.

saška's Avatar

Mazo pogledaj na topic Komarci. Malo sam seljobeljo pa ne znam staviti link, tamo imaš puno o tome. Kao što tamo napisah mi koristimo Dipterol sensitiv za prevenciju i Flocet jer nema te prevencije koja bi nas spasila. usa: šakici.

saška's Avatar

Eto dok ja kucam ima i onih informatički pismenijih i bržih.

Maza's Avatar

meni taj stikić DIPTEROL sensitiv baš i ne pomaže odnosno Matiji, a ne bi ga stalno baš poslije uboda mazala Synopenom ...pedijatrica preporučila Fenistil, mislim da on smije valjda to ima skoro 2 g.

Osoblje foruma apricot's Avatar

Mazo, ja sam nedavno pitala na Forumu za Fenistil i sve cure su imale pozitivna iskustva. Ukucaj u pretražnik i pogledaj.
    A i nama je pomogao u roku od nekoliko dana.

ms. ivy's Avatar

fenistil je nama pedica preporučila još lani, srećom nije nam trebao.

ja nakon uboda klince trackam s nevenom domačom masti i super je.

I ja koristim nevenovu mast ali iz DM-a. Pomogne mu ali i za sve ostalo, ne samo za ubode.

Maza's Avatar

koja točno nevenova mast iz dm-a?
    Kupila sam neku bijelo-žutu kutiju , baš dmo-ovska, izgleda kao veća viša krema samo što je mast.Ima ista takva ali na bazi aloe vere.Jel to to ili ???

ivancica's Avatar

Joj Mazo, znam kako ti je. Frana je prošli vikend ugrizao komarac za očni kapak. Jadničku mu se cijelo oko zatvorilo pa smo isto u nedjelju morali u dežurstvo i dobio je bocu u guzu-dexametazon i Rinolan sirup i neku masta za oko. A i po tijelu kad ga inače ugrize, iskoči mu cijela kvrga koja mu bude sljedećih mjesec dana. Mi zasad špricamo s Dr.Beez od Galenskog laboratorija i nekako nam najbolje pomaže od svega u prevenciji. Kad ugrize, po novom, odmah zrnca šećera ili običan vlažan sapun. Ako je baš jako- Synopen. Mada moram kupiti Fenistil da to probamo. Već smo sve živo i neživo isprobavali i sve nam jako slabo pomaže. Baš je alergičan.

Podižem temu u želji da se informiram.
    Andreju je jučer jako otekao desni kažiprst, ustanovili smo da mu je u prstu nekakav trun, kao biljni trn ili žaoka od kukca :? nemam pojma kad se i kako to dogodilo, samo je odjednom postao cendrav, plačljiv, da bi na kraju završilo tuljenjem i temperaturom od 38. Izvadili smo dotični trn (ili štoveć), ali ne znam čime mu mazati prst. Oteklina je preko noći malo splasnula, a temperatura pala, ali prstić je još uvijek tvrd na dodir. Nemam pojma čime bih to mazala da prođe (osobno imam loša iskustva s Kamagelom i Synopenom, pa ih ne držim u kući, a sama sam alergična na ubode nekih kukaca, pa se sad malo brinem...)