Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: prehlađena/ zaražena beba?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno prehlađena/ zaražena beba?

moja curica ima mjesec i pol, muku mučimo sa soorom tjedan dana, mislim da se povlači pomalo, ali me brine temperatura. kažu da je normalno da ima temp. kad ima soor, ali dosad nikad nije buncala u snu. ne znam kako bih to drukčije opisala nego kao buncanje. zaspi na meni, kad jepustim u krevetić mirna je neko vrijeme i onda počne cviliti, da baš cviliti, stenjati, pa se opet smiri na minutu pa opet cvili itd. naravno, sa zatvorenim očima. ja je dignem pa se opet smiri, kad je vratim u krevetić opet počinje. ima temperaturu 37.5 do 38. inače, u nedjelju su nam u posjeti bili svekar i svekrva, prehlađeni , da znam, jako inteligentno od njih. i bojim se da se nije zartazila, jer smo u malom stanu i tak. inače nema nikakvih simptoma osim temp. e da, razdražljiva je... hvala unaprijed na savjetima...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

S tako malom bebom i bilokakvom temperaturom ja bih otišla kod doktora.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

soor su gljivice - ne vidim zašto i kako bi imala temperaturu od gljivica :?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj franica prvotno napisa
    S tako malom bebom i bilokakvom temperaturom ja bih otišla kod doktora.

i ja!

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: prehlađena/ zaražena beba?

Citiraj blala prvotno napisa
    ...ne znam kako bih to drukčije opisala nego kao buncanje. zaspi na meni, kad je pustim u krevetić mirna je neko vrijeme i onda počne cviliti, da baš cviliti, stenjati, pa se opet smiri na minutu pa opet cvili itd. naravno, sa zatvorenim očima. ja je dignem pa se opet smiri, kad je vratim u krevetić opet počinje. ima temperaturu 37.5 do 38...
    s cim si i kada mjerila temperaturu?
    nije dobro da joj mjeris temp dok lezi ili cim je uzmes iz krevetica jer je dijete vruce.
    ja mom cetveromjesecnom bebacu mjerim u uho,a u uhu je za 0-2 god.normalno 36,4-38,0°C.

sto se tice cviljenja i stenjanja kad je pustis u krevetic mozda joj fali tvoja blizina.pokusaj kad je stavis u krevetic staviti pokraj nje neku tvoju majicu koju si taj dan nosila i koja je poprimila tvoj miris(pazi da majica nema dugmice,patentne zatvarace da se beba ne ozlijedi).
    beba ce mirisati majicu,osjecati tvoj miris i bit ce smirena.

ovu foru s majicom mi rekao pedijatar,meni se u pocetku cinilo glupo ali sam pokusala jedne noci kad je moj sin cendrao,stenjao,cvilio...i dizao me iz kreveta milion puta,a znam da je i sit i suh.
    i zaista je upalilo,zabio je nosic u moju majicu i spavao...kao beba.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj sin je isto tako imao soor, doduse ne mnogo, onako samo po jeziku i nisu mu pomogle ni nistatin kapi, ni ispiranje sodom-bikarbonom [doduse mozda sam ja bila nezna, nisam mogla onako grubo kako mi objasnjavala patronazna] Negde sa tri meseca su mu prepisane preparate zeleza i uz to i c-vitamin. Kad sam mu prva nekoliko puta dala c-vitamim razblazen prokuvanom vodom u kasiku, normalno grozio se iz sve snage na kiseli ukus, medjutim primetila sam da onako kako isplazi jezik i gadi se, da na jeziku ima onako kao bele ljuspice, prakticno c-vitamin je "zagrebao" taj soor koji imao na jeziku. Nakon par dana soor je zauvek nestao. Pedijatar mi rekao da je moguce da ono sto nisam ja mogla- strugati mu jezik sodom-bikarbonom, da je to ucinio c-vitamin.
    Ne znam dali smes davati tvom detetu c-vitamin jer ipak je jako malo, ali eto ovo je nama pomoglo, pa mozda ce i nekom drugom. Ja davala naravno decji Plivit-C.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mi smo imali soor, ali nikakvu temperaturu :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja bi na tvom mjestu otišla doktoru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke