Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: utrogestan i početak ciklusa

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno utrogestan i početak ciklusa

Potrebno mi je Vaše mišljenje, dok. A mi je dao da prije sljedeće menstruacije 1o dana stavljam 3x1 utrića. No danas mi je 5. dan kako ih stavljam i pojavio mi se smeđi iscjedak tijekom poslije podneva (nema tragova svježe krvi), ali me poprilično zbunio, jer od prvog dana ciklusa trebam početi sa suprefactom. Sad sam stvarno na sto muka, sutra se ne radi, a do prekosutra može sve pasti u vodu. Što da napravim? Da prestanem sa utrićima i počnem sa stimulacijom? Da nastavim sa utrićima pa što bude?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zašto ti je dao prije stimuliranog ciklusa utriće? Ja u pravilu ne bih niti dobila mengu preko utrića - znači, dok bi ih stavljala oni bi "betonirali" endometrij koji bi pokušavao prokrvarit - najranije bi dobila 2-3 dana nakon utrića. Jesi ga pitala da li onda treba stat u neki određeni dan s utrićima i onda krenut sa suprefactom? Ovo brljavljenje bi mogla bit menga koja ne može probit zbog utrića, a nikad nisam pročitala za takav slučaj (ne znači da ih nema) pa ti stvarno nemam pojma. Ako ikako možeš kontaktiraj svoga doktora čim prije - jesam sad pametna što sam ti ovo rekla, ali mislim da će ti slabo doć' od foruma odgovor na tvoju dilemu, iako se nadam da će možda neko uskrsnut sa sličnim iskustvom. Kod koga si na MPO-u? Imaš li neku curu koja je sad tamo pa da nju pitaš koje su upute preko PP-ova ili mobitela?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, koji ti je danas dan ciklusa? Koliko ti inače traju? Imaš li inače probojna krvarenja tijekom ovulacije, spotting i sl? Ako je rekao 10 dana, onda je valjda počeo par dana nakon tvoje ovulacije, a ovo bi ti moglo bit svašta, a ne menga? Je li te "kuha" u maternici, ili nema bolova? Ako ga ne možeš dobit to onda znači da stavljaš još 5 dana, a onda čekaš mengu i počinješ sa suprefactom, ali ko zna, ovo su ti samo nagađanja i brainstorming, ne možeš se time rukovodit.

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E ovo pitanje čemu utrići prije stimulacije sam i ja postavila dok. ali se ne sjećam da sam dobila neki konkretni odgovor (ustvari prošli ciklus mi je bio počeo pod terapijom Yasmina i završio dok sam pila Yasmin (izgledalo je kao spoting ali sa tragovima svježe krvi), nakon toga sam napravila pauzu od 7 dana i u tom razdoblju nije bilo men. pa je on na temelju toga nešto izračunao dane ciklusa i dao mi utriće). Znaći rećeno mi je 10 dana stavljati utriće, a kad mi poćne men. (prvi dan ciklusa) poćeti sa suprefactom, vaginaletama i hiramicinom. Ja sam kod dr. A, WW.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biće ti to on misli 10 dana utrići, pa sačekaj mengu, pa onda suprefact, valjda. Ovo brljanje što ti je - a ko će ga znat. Jel' ti sad vrijeme menge? Nije?

dim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ja sam izračunala da mi je sutra 28. dan ciklusa, i mi je imaće redovit ciklus. No prije 5 dana sam bila na ultrazvuku gje je on vidio na desnm jajniku folikul od 18 mm. Pa si mislim da je on po jednoj strani u pravu sa svpojom računicom. Tko će ga znat. Samo da mi je znat dal može doći do prave menstruacije dok se koriste utrići? Ili će utrići ipak zadržati pravu menstruaciju a do tada mogu računati na ovaj "spoting"?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dim prvotno napisa
    Pa ja sam izračunala da mi je sutra 28. dan ciklusa, i mi je imaće redovit ciklus. No prije 5 dana sam bila na ultrazvuku gje je on vidio na desnm jajniku folikul od 18 mm. Pa si mislim da je on po jednoj strani u pravu sa svpojom računicom. Tko će ga znat. Samo da mi je znat dal može doći do prave menstruacije dok se koriste utrići? Ili će utrići ipak zadržati pravu menstruaciju a do tada mogu računati na ovaj "spoting"?
    Doktoru si rekla koliko ti inače traje ciklus? A propos utrića i menge, ovisi od žene do žene, većina žena preko utrića ne dobije mengu, ako je endometrij tanji onda koji put dođe menga i preko utrića - meni je došla nakon što sam u postupku uzimala antibebi koje stanjuju endo, inače sam od onih s debelim. Znači, ovisi ti, ne možeš računat kao sto posto da nećeš dobit dok si na njima, ali nekih ugrubo (moja procjena) 3/4 žena dobije mengu 2-3 dana ili 4 dana nakon prestanka s utrićima. Ja mislim da se vas dvoje niste razumjeli, probaj do dr-a nekako ili do svojih kolegica u postupku ili s VV-a ili pitaj VV-ovke ima li gore dr-ova sutra.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidim da si bila na yasmineu pa može bit ili menga ili, s obirom na folikul od 18 mm, da je nešto stoto. Nikad ne možeš sto posto znat, ovo što ti ja pisuckam su sve nagađanja, trla baba lan. Inače, meni je jednom Luči gledao endo (meni kasnila menga, ništa čudno za mene, endo 9 mm, kaže luči nema šanse menga još, stigla menga sutra). Tako da sve je moguće u ženskom ciklusu, i da ovuliraju dva folikula i sto stvari, ali opet, ako si na antibebi ne bi trebala imat ovulaciju, nemam ti ja pojma, pucam samo nove dileme. Ne znam što bih na tvom mjestu - možda bi se rukovodila s time jel' me boli trbuh pa ako boli zaključila da je menga, nemam pojma, žao mi je.

kjb avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koliko sam skužila danas dr-ovi odrađuju punkcije i transfere, možda da probaš otić vidjet ako ti nije daleko. Meni je dr.A dao utriće u drugom dijelu ciklusa da odrade ono što su estofemi u prvom dijelu zadebljali, dakle sigurno ima razloga zašto ti ih je dao.
    A što se tiče smeđeg iscjedka za vrijeme utrića, u prvom FET-u sam ga ja također imala 26-27 dan, 28 dan je došla crvena krv dakle menga. No budući da si ti na Yasmine, moguće da je i smeđe menga. Ne znam, probaj se zaletit tamo ako si budna....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •