Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Gugutanje

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Gugutanje

Malo sam se uplasila posto moja beba ima skoro 6 nedelja (sutra ce tacno 6), a nisje pocela gugutati Rekla mi je prijateljica da to pita pedijatrica na prvom pregledu na koji mi idemo sutra pa se bojim da je to vazno. On je do sada par puta nesto ispustio kao glas, ali mi to nije bas licilo na gugutanje. Doduse vec 17 dana mu je zacepljen nos i stalno ima grceve pa verujem da mu nije do nicega jadnicku

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj kad se sjetim toga
    miha nije prva 2,5 mjeseca glasa ispustio iz sebe osim plača, a nije se ni nasmijao osim u snu. ajme koliko sam se brinula, skakali smo ispred njega ko idioti i pravili budale od sebe samo da gukne na sekundu. on bi mudro gledao ili jednostavno okrenuo glavu :/

nas pedijatar nije pitao ništa slično.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tashunica hvala sada mi je mnogo lakse Ja sam inace hipohondar i veliki panicar tako da stalno blejim u bebu i gledam da li je sve u redu. A ovaj je mali mrgud samo mi se nekoliko puta nasmejao dok sam se ja 10 minuta kesila ipred njega (vec me bili zaboleli misici na obrazima - znas oni sto te bole nakon slikanja pojedinacno sa svima kada se udajes)

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

MISLIM DA JE GUKNUO!!!!! JUPI :D

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa
    samo mi se nekoliko puta nasmejao dok sam se ja 10 minuta kesila ipred njega
    Eto, smije se.
    I guknuo je.
    Sutra će možda već brbljati sve u šesnaest.
    Bebe se svaki dan razvijaju.
    Moj savjet - nemoj brinuti unaprijed zbog nečeg što ti je netko usput rekao. Pusti da eventualne "probleme" utvrdi netko stručniji, tj. pedijatar.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tina1975 prvotno napisa
    MISLIM DA JE GUKNUO!!!!! JUPI :D
    eto vidiš

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi imamo s tim problema. moj zna guknuti tu i tamo, ali sve je to jako slabo i općenito me više brine nego ne. kad se smije, uglavnom se smije 'na suho' tj. bez glasa. ali ok, kad ga jako nasmijem onda se cereka glasno.
    i sad nemam pojma, pedica nije na to reagirala, nije joj se to činilo zabrinjavajuće ali mene to izluđuje jer u tome definitivno ne da nije po tablicama, nego kao da gotovo ničeg nema... a opet nekad ima po 5 min fazu 'brbljanja' pa opet danima gotovo ništa.

jel previše mislim o tome ili bi trebalo nekamo s time ići i nekako ga poticati na pričanje?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj tropical - beba ti je jednostavno takav tip covjeka
    Poticaj - pricaj s njim koliko god mozes (al dzaba i to ako je on "tip"...poput vecine muskaraca)

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

non stop pričam. pa pustim da on pokuša. a on samo gleda u mene i ceri se.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa
    non stop pričam. pa pustim da on pokuša. a on samo gleda u mene i ceri se.
    sve bebe se po svemu razlikuju. samo da mi je znati ko je izmislio te glupe tablice, samo se svi opterećujemo s njima a većinom zbog gluposti. moja beba je sa 2 mjeseca počela gugutati i smijati ne uvjek glasno, ali sada i to počinje. mogu reći da je baš brbljav, a da li se to uklapa u neke norme, ne znam.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki cak vele da se bebe manje glasaju ako mame stalno oko njih brbljaju, ne mogu djeca doci do rijeci

mislim da je sve sto ste navele OK, klinci se razlikuju, razlikuje se razvoj govora. Nas je o govoru ped. prvi puta pitao na pregledu s tri mjeseca...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Nas je o govoru ped. prvi puta pitao na pregledu s tri mjeseca...
    nas nikad

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mene je pitala sa 3 mjeseca i rekla da je to što radi ok. pa sam sad sa 4,5 opet pitala i opet je rekla ok.. ali ipak nisam zadovoljna pa se bojim da nije neki vrag. ali ok, počinjem prihvaćati da je to tako s njim. sve se bojim jel pričam dovoljno, previše, jel je sretan pa da ako nije zato neće i tako sve nešto...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opusti se, nemoj dijete gledati kroz povecalo. uzivajte

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja mama veli da sam bila najnamrgođenije dijete koje je u životu vidjela i da je svaki pokušaj kreveljenja i pravljenja budale od sebe u svrhu da me se nasmije završio mojim wtf pogledom i općom rezigniranošću.

i onda sam propričala. i sve nadoknadila :aparatić:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

helou. evo i mene sa sličnim problemom

moj bebonja ima 10 mj i nekoliko dana i jaaako slabo priča. vrlo rijetko ga čujem da kaže adadadada ili ma-ma ali i to nije s razumijevanjem nego onak.
    prije mjesec dana bili smo kod logopeda na moje inzistiranje i dr. kaže da se beba sasvim normalno ponaša za svoju dob i da ja previše dramim. to mi je ponovila i dr. neonatolog kod koje idemo od rođenja jer on spada u neurorizičnu djecu. takođe je rekla da je kod njega sve ok i da beba u toj dobi ima još pravo nešto raditi ili ne raditi.

tako da ne znam jesam li ja stvarno previše zabrinuta ili stvarno ima neke osnove za strah.

ne smijem više ni čitati svašta na tu temu jer se samo izbediram.

inače-propuzao je uredno stao na nogice sa 7 mjeseci a sada hoda uz namještaj a često se i pusti pa samostalno stoji. motorički je sve 5 i ja se pitam ne ukazuje li to na normalan razvoj centralnog nervnog sistema ili motorika nema veze s razvojem govora? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •