Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 351 to 400 of 643

Thread: Koji pekač kruha kupiti

  1. #351
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Mislim da ti je procjena dobra. Uz malo pažnje se trošak može i ponešto smanjiti, ali ne previše. Na topicu domaći kruh(II dio) sam još 2005 ( :shock: to definitivno više nije hobi) napravio nekakav provizoran izračun, a uvrštavanjem točnijih vrijednosti se može dobiti i točniji rezultat. Treba obratiti pažnju na stavku "kvasac", jer najčešće ne treba cijela vrećica (posebno za bigu) ili ako netko uporno peče klasičan kruh može ušparati korištenjem većih pakiranja.
    Quote Originally Posted by Davor
    'Ajmo računat

    Pretpostavke:
    cijena: 300 kn
    vijek trajanja: 2 godine
    cijena brašna: 4 kn/kg
    cijena kvasca (7 g): 1,5 kn

    Može se procijeniti cijena dodataka po pojedinom kruhu od 1 kn/kruhu

    U dvije godine ispeče se cca 300 kruhova, dakle 1 kn/kruhu kompenzira stroj.

    U 1 kruh ide oko 1/2 kg brašna, dakle 2 kn/kruhu

    Kvasac se trpa prema receptu, a najviše 1 cijela vrećica, dakle 1,5 kn/kruhu

    Uz pretpostavljenu skupnu cijenu vode, šećera, soli, struje, živaca i neuspjelih pokušaja od 1 kn/kruhu dobije se ukupna cijena jednog kruha od 6,5 kn i kao takva je već OK obzirom na cijene u dućanima. To je zapravo vršna cijena koja se vrlo lako može smanjiti raznim uštedama: na kvascu, povoljnijem brašnu i dodacima.
    Strojevi stvarno troše fantastično malo struje tako da je gore spomenuta 1kn nekakav paušalni izmišljeni trošak koji pokriva puno stavki. Vlasnici skupih strojevaće morati korigirati trošak kompenzacije, a ako se radi o ekstremno pouzdanoj marki mogu povećati vijek na najviše 3 godine (sve ostalo bi bilo samozavaravanje).

  2. #352

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    ide to tebi... još od 2005 8)

    ja sam se do sada nekako ustručavala tog pekača i mislila da je bacanje novca, no na zimovanju smo se grijali na drva i usput pekli kruh svaki dan... bio mi je savršen... onda sam se sjetila da je pred par godina u nekoj novini pisalo kako godišnje pojedemo "2 kg boja i lakova" u kruhu... pa me i to zaškakljalo...
    i tako danas popodne idem ja po svoj pekač i vreću brašna :D

  3. #353

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    ovo je pitanje najviše za Davora, jer koliko pratim forum djeluje mi najstručnjak na ovom području...

    bijeli kruh - koliko ja kužim stvari nije problem u brašnu nego u raznim aditivima koji u njega idu da se dobije kruh...
    jel to točno ili bijelo brašno zaista nije khm, dobro?

  4. #354
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Najveći stručnjak za kruh na ovom forumu je ipak Kalimero. Moja jedina zasluga je promocija bige, ali sam u svakom slučaju amater i nikako stručnjak.

    Uz uvjet da se peče korektno i ne stavljaju nikakvi aditivi najveći problem kupovnog kruha je kvasac. Bijelo brašno je samo malo više pročišćeno od dijelova omotača zrna u odnosu na polubijelo. Tipovi brašna kakve imamo klasirane u Hrvatskoj nećeš naći u većini ostalih zemalja i zapravo su jako zgodni jer kažu koliko je zrno pohoblano prije mljevenja. Tako tip 400 dobiješ od samih jezgri zrna, a u tip 1100 idu svi dijelovi zrna (osim klice).
    Bijela brašna imaju manje glutena, ali i buno manje vlakana, dočim crnja imaju više glutena i više vlakana.
    Dakle, izbor brašna ne čini kruh lošim. Kod nas (osim rijetkih izuzetaka) ne stavljaju kemijske dodatke u zamjenu za umjetno odležavanje brašna i čak ni tu nema posebnog problema. Problemi počinju u pekarnici koja, ovisno o tehnologiji, dodaje boje i aditive. Većina "crnih" i praktično svi kruhovi sa sjemenkama se rade od jednog te istog bijelog brašna, a boja sexy crnog kruha se dobije dodavanjem boje. Kruh "sovital" je zapravo gotova mješavina koju samo krknu u mikser i dalje rade kruh kao da je bijeli: no brain - no pain.

    Čak i kad sve naprave kako treba i ne stave nikakve aditive, pekari koriste sulude količine kvasca, a to je jako loše za zglobove, gljivice na raznim dijelovima tijela, ten itd.

    Zato pečem kruhove s bigom i ne koristim gotove mješavine oplemenjene kemijom.

  5. #355

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    kupila....

    moulinex-ovo xxl čudovište ima 14 raznih programa uključujući i pečenje baguetta...
    stjecajem okolnosti nisam imala kvasca u kući :lupasepočelu: zaboravila da sam susjedi dala posljednje 2 vrećice
    tako da tek danas počinjem sa pečenjem... trema mi je....

  6. #356
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Takvo čudovište imam i ja 8)

    Puno programa, ali trebaju ti svega 3-4

    Jesi dobila knjižicu s receptima s njime? Onu jednu s puno grešaka?

  7. #357

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    228

    Default

    I mi kupili pod utjecajem ovog topića :D
    U kozumu na akciji XXL

  8. #358

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Takvo čudovište imam i ja 8)

    Puno programa, ali trebaju ti svega 3-4

    Jesi dobila knjižicu s receptima s njime? Onu jednu s puno grešaka?
    pa dok ne probam ne mogu znat da su greške :/ dobila sam samo uputstvo sa receptima... nema recepata odvojeno..

    ajde ti meni molim te napiši, obzirom da imamo isti, osnovni recept koji pali... :trepćemokicama:
    čitam ovih 100 strana postova o kruhu iz pekača, pa svatko ima nešto svoje, pa omjeri brašna, pa ovo, pa ono....

    ja bi za prvi dan samo jedan običan recept za običan kruh..... rasplakat ću se od količine podataka koji su se sručili na moju ionako preopterećenu glavu... u mozgu više ne postoji niti jedna lokacija koja bi procesuirala ovoliko podataka...

    pliiiiiiz, jedan običan recept sa jednom vrstom brašna.... ne znam npr. T550...

  9. #359

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    što se tiče ovih puno programa...
    kupila sam ga najviše iz razloga što ja spremam zimnicu - a koliko sam vidjela mogu unutra spremati ajvar, marmelade i tome slično...
    dalje, ako bude funkcionirao za kruh, planiram se prebaciti i na proizvodnju tjestenine...

    što zbog zdravlja mojih ukućana, što zbog uštede , sve više hrane pravim sama doma.... slana, slatka, kisela zimnica, jogurti, kore za pite... svašta...

    jedemo previše bezokusnih i bezmirisnih stvari, iako puno povrća i nešto voća sami proizvodimo... pa se trudim da to promijenim...

  10. #360

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    opet ja....

    jesu ovi recepti ok ili je to ono što je anchi rekla da je sve krivo?

    xxl recepti sa mjerama za sve veličine

  11. #361
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Ima knjižica s receptima koju sam ja dobila nakon što sam kupila pekač, poslala im kopiju računa i podatke i tek onda su se udostojili poslati mi knjižicu s receptima.
    Recepti su dobri, ali u prijevodu ima toliko grešaka da im je papir s ispravkama potpuno ispunjen.
    Ispravke su tipa - umjesto 3-4 žličice kvasca treba biti 3/4 žličice i slično...
    Na tu sam knjižicu mislila. Sramota je da su je tako šlampavo napravili.
    Što se tiče pečenja kruha, za početak uzmi osnovni bijeli kruh, pa nekoliko puta dok se ne upoznaš s procedurom, on ti je jedini u uputama. Možeš za početak napraviti i bagete po osnovnom receptu.
    A dalje imaš ovdje: http://www2.club-paneo.com/cr_cr/index.html , mada i tu treba biti oprezan, jer sam vidjela u jednom kolaču npr. grešku.

  12. #362
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Gle, gle! Uopće do sada nisam vidjela ovo što si stavila. To je proširena i pročišćena verzija ove knjižice o kojoj sam ti pričala. Čini se da su popravili stvar! Ima i puno više recepata! :D

  13. #363

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    Quote Originally Posted by purple rain
    opet ja....

    jesu ovi recepti ok ili je to ono što je anchi rekla da je sve krivo?

    xxl recepti sa mjerama za sve veličine
    ovi recepti su za početak ok, samo pazite na brojčicu koja određuje program... ja sam stavila običan kruh na brojku 5 što nije bilo pametno....

    kruh... jestiv, ali može to i puno bolje.... djeci se svidjela pupa koja je ispala dosta teška ali je onako topla uz maslac bila mljac... da, da moja purple, reci to svom ubijenom želucu

  14. #364

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    ja sam plavuša....

    sinoć sam po uputstvu timer namjestila na 11 sati i jutros u 7 je kruh trebao biti pečen... ali nije

  15. #365
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ide u staž...

  16. #366

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,405

    Default

    ako nekoga zanima pekač: u Plodinama je na akcji "no name" za nekih 250 kn ( a možda i ima ime, ali sam bila u prolazu i vidila samo brojeve )

  17. #367
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kaže da je na akciji i nije 250 nego 200kn :shock:

    http://www.plodine.hr/files/Image/ka...-01strana7.jpg

    Čini se da je uspravan i ako valja to je najjeftinije što sam igdje vidio.

  18. #368

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,405

    Default

    je, u pravu si Davore, a i Moulinex5000 u Konzumu na akciji 696,00 kn

  19. #369
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    OK, ali ako je samo kadica od mulinexa skuplja od cijelog stroja i još ako ovaj jeftilen valja...

    U zadnje vrijeme je sva bijela tehnika vrlo ujednačene kvalitete, bez obzira na cijenu. Nakon dvije godine korištenja nekog skupog stroja će svako novi stroj biti bolji, a vjerojatno i tehnološki napredniji.

    Moja Alaska je koštala ~300kn i sasvim je OK. Čak i bolji od nekih skupljih strojeva koji ti nameću kojekakva ograničenja. Od stroja mi je puno interesantnije kakav kruh peče.

    Bilo bi sjajno doznati je li taj jeftilen OK.

  20. #370
    Juroslav's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Agram - centar, jug i negdje između
    Posts
    1,508

    Default

    neki kinez, evo ga ovdje

  21. #371

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    Quote Originally Posted by Juroslav
    neki kinez, evo ga ovdje
    i moj turboskupi moulinex kojegćuotplaćivatdopenzije je isto kinez

  22. #372
    Juroslav's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Agram - centar, jug i negdje između
    Posts
    1,508

    Default

    Quote Originally Posted by purple rain
    Quote Originally Posted by Juroslav
    neki kinez, evo ga ovdje
    i moj turboskupi moulinex kojegćuotplaćivatdopenzije je isto kinez
    ma znam i ja da je danas sva tehnika ili kineska ili taljlandska ili tajvanska, ali ovaj se baš deklarira k'o kinez

    btw. i ja redovno punim i programiram moulinex :D

  23. #373
    zrinka19's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Split
    Posts
    265

    Default

    evo odlučila sam dobit za poklon za rođendan pekač, samo još se dvojim da li davorova alaska ili moulinex

    par pitanja
    1.možete li meni neupučenoj reči koja je razlika između baguetta i francuskog kruha
    2. može li alaska proizvodit baguette, francuski kruh, marmeladu i tjesteninu (ako sam dobro shvatila moulinex može)
    3. ja inače pravim marmeladu u velikom kotlu, pa me zanima ako je pravite u pekaču koliko tegla vam ispadne od jednog punjenja pekača

  24. #374
    zrinka19's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Split
    Posts
    265

    Default

    4.je li se uz alasku dobiju recepti, i ima li neka lijepa web stranica s receptima za alasku kao što je ova za moulinex http://www2.club-paneo.com/cr_cr/index.html
    5. mogu li se ovi recepti za moulinex raditi u alasci

  25. #375
    zrinka19's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Split
    Posts
    265

    Default

    i još jedno pitanje za Davora
    koje je brašno bolje kupovati, tip sa što manjim brojem ili većim

  26. #376
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Uz svaki stroj se dobije knjižica s kolekcijom recepata, ali im kvaliteta jako ovisi o prijevodu. Internet stranice za super kruhove ćeš naći ovdje

    Brašno biraš prema sklonostima. Nekako najbolji kruh u smislu najbolje sredine i korice dobije se od polubijelog brašna. Bitno je pravilo da brašno mora odležati barem mjesec dana, a to obično moraš skužiti prema roku trajanja.

    U zadnje vrijeme jedina marka brašna s kojom imam probleme je Podravka. Farina, Tena, Belje ... nikakvi problemi.

  27. #377

    Default

    Davore na kojem programu radiš kruh od polubijelog brašna i da li staviš samo polubijelo ili dodaš još i običnog bijelog? Hvala

  28. #378
    zrinka19's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Split
    Posts
    265

    Default

    ovo je definitivno najbolja stranica sa najboljim receptima , ali treba puno rolat i pretraživat
    a možeš li odgovorit i na ova pitanja
    1.možete li meni neupučenoj reči koja je razlika između baguetta i francuskog kruha
    2. može li alaska proizvodit baguette, francuski kruh, marmeladu i tjesteninu (ako sam dobro shvatila moulinex može)
    3. ja inače pravim marmeladu u velikom kotlu, pa me zanima ako je pravite u pekaču koliko tegla vam ispadne od jednog punjenja pekača
    5. mogu li se recepti za moulinex raditi u alasci

    i može li se lijepo, vrlo lijepo zamolit administratore da naprave na vrhu foruma recepti jedan topic sa receptima za pravljenje kruha kao što postoje muffini i božični kolači

  29. #379
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Jedan malo zbrkani odgovor:
    Većinu kruhova pečem na nečemu što se na mojoj staroj Alaski zove "bijeli" i na poziciji "brzo", a ključno je samo da traje 2 sata i 35 minuta. Naziv programa nikako nije obvezujući. Bitno je postići da se tijesto izmijesi, a ne previše - da se ne ubije. Dizanje se obično ne razlikuje među programima, a pečenje treba dati dobro ispečeni kruh. Za dobiti sve to treba malo eksperimentirati, a skoro sigurno stroj ima korektan program koji će biti OK za veliku većinu kruhova.

    Baguette ili francuski kruh je bilo kakva receptura koja se radi od vode, brašna, kvasca i soli, a bez masnoće, mlijeka ili bilo kakvih sexy dodataka i najbitniji je oblik dugačke kifle. Čak i biga kao postupak je OK, a kažu da ne postoji dobar francuski kruh bez sjevernoameričkog brašna. Dakle, ako vani natrčiš na brašno "Manitoba" kupi pa se pravi važna s vrhunskim kruhom. Trik je u kvalitetnom glutenu koji se nalazi u američkoj pšenici. Pojam "francuski kruh" ne odbacuje ni crno brašno, a čak ni integralno, iako je to uglavnom bijeli kruh.

    Moulnex se isporučuje s kalupima za baguette, ali se tijesto ne zna samo popeti u te kalupe, nego mu u pentranju i oblikovanju treba pomoći golim rukama, dakle, nije to baš toliko sexy. U tom smislu je i svaki drugi stroj jednako dobar za izradu baguetta, osobito ako imaš keramičku ploču za pizzu u pećnici i kruščiće pečeš izravno na vrućoj ploči.

    Svaki stroj traži nekakvu prilagodbu pa u tom smislu se moulinex ili bilo koji drugi stroj međusobno ne razlikuju previše. Najveću razliku čine besmisleni programi na nekim strojevima ili imbecilna ograničenja, kojih je začudo više na skupim nego na jeftinim strojevima. Osobno puno više cijenim jeftine strojeve i da mi sada netko ponudi besplatno najskupljeg moulinexa najvjerojatnije bih ga odbio - nemam ga gdje skladištiti, a Alasku poznajem k'o dlan i radi mi odlično.

  30. #380
    zrinka19's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Split
    Posts
    265

    Default

    hvala na odgovoru

    a zbrckana sam ja jer nikako da se odlucim sa stroj, ali mislim da ce na kraju glavni kljuc za odabir biti cijena

  31. #381
    zrinka19's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Split
    Posts
    265

    Default

    i opet jedno pitanje
    susjed mi mora izbjegavati psenicu, a preporuceno mu je jesti razeni kruh, pa imate li koji takav recept u koji niti malo ne ide psenicno brasno

  32. #382
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Kruh od čistog raženog brašna se slabo digne.

  33. #383

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Dugo Selo
    Posts
    686

    Default

    Quote Originally Posted by Davor View Post
    Kruh od čistog raženog brašna se slabo digne.
    Davore, zar si zaboravio na svoj recept s kefirom? Probala sam i mogu samo reći da je izvrstan!
    http://www.roda.hr/forum/threads/324...ormule-recepti

  34. #384
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ma kako bih zaboravio, ali tvrdnja i dalje stoji, jer dok se čak i najcrnji pšenični kruh s kefirom lijepo digne do monstruoznih proporcija - čisti raženi ostane prilično mali.
    OK, možda bih našao postupak za dobivanje solidnog raženog kruha da sam si dao truda, ali raž mi ne odgovara pa je sve ostalo samo na par eksperimenata. Ako ti dobro uspije daj nam opiši kako.

  35. #385
    Krejzi-Fu

    Default

    Davore,molila bi te za jedan savijet.Imam Alasku BM 2600,ali mi je ponekad previse i 750gr kruha,pa me zanima dali se moze raditi npr.pola doze od 900gr.?Unaprijed zahvaljujem!

  36. #386
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Obično kad se radi manje kruhove ne ispadnu baš 100% lijepo kao kad se radi puna veličina, ali su sasvim korektni i dobri za jesti. Najbolje je skalirati formulu/recept i napraviti nešto manji kruh pa prema rezultatu zaključiti je li ti OK. Kod izbora stroja je dobro procijeniti trebaš li veći ili manji kruh, ali obzirom da stroj već imaš probaj postupak prilagoditi potrebama. Najgore bi bilo ostaviti stari kruh duže od 3 dana u upotrebi i trovati se plijesnima.

  37. #387
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    Evo ga, došao i taj dan. Odlučila kupiti pekač, pa vas molim savjete koji. Volimo papati tamni, gusti kruh, tipa Finski od Pan Peka. Dal mogu tako nešto očekivati da ću uspjeti napraviti doma?
    Lova koju sam spremna odvojiti za pekač je nekih cca 500kn, nadam se da sam realna sa cifrom.

  38. #388
    oriel's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    grad gdje spavaju anđeli
    Posts
    237

    Default

    Quote Originally Posted by Davor View Post
    OK, ali ako je samo kadica od mulinexa skuplja od cijelog stroja i još ako ovaj jeftilen valja...

    U zadnje vrijeme je sva bijela tehnika vrlo ujednačene kvalitete, bez obzira na cijenu. Nakon dvije godine korištenja nekog skupog stroja će svako novi stroj biti bolji, a vjerojatno i tehnološki napredniji.

    Moja Alaska je koštala ~300kn i sasvim je OK. Čak i bolji od nekih skupljih strojeva koji ti nameću kojekakva ograničenja. Od stroja mi je puno interesantnije kakav kruh peče.

    Bilo bi sjajno doznati je li taj jeftilen OK.
    Ovaj jeftilen nam sasvim solidno služi nekih 2 mjeseca.
    Imamo uspona i padova, ali to je više do našeg eksperimentiranja nego do pekača.

  39. #389
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Ima u Konzumu na akciji Tristar pekač, za 300 kn. Znate li možda vrijedi li ičemu? I kakve opcije trebam gledati da solidan pekač ima?

  40. #390

    Join Date
    May 2006
    Location
    Split
    Posts
    3,209

    Default

    Taman toliko košta i neki jeftini u Kauflandu. Imaju ti oni mislim sve ko i ostali, lopaticu kojom miješaju ( i koja ostane u kruhu tijekom pečenja ), odgodu pečenja od po nekoliko sati, nekoliko (8) programa pečenja. Toliko sam ja shvatila
    Meni dobar i jeftinjak. Ovaj u Kauflandu ima 2 god.garanciju,

  41. #391
    zrinska's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daleko od Sunca, blizu raja...
    Posts
    285

    Default

    Mi dobili na dar Elit, čini mo se taj iz Keuflanda, imali par pecenja kruheka i za sad zadovoljni. A što je tu je...poklonjenom konju se ne gleda u zube. Ali objektivno gledajući...služi svrsi.

  42. #392

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2

    Default

    Pozdrav svima rodama....
    Novi sam član ovog foruma, vlasnik pekača Alaska sa jednom mješalicom (grijač 600 wata) tek 2 dana... i glava mi je prepuna kaotičnih recepata sa ovog ali i drugih foruma...
    Naime, više ne znam dali da pečem kruh prema receptima sa foruma(ipak su to isprobani recepti) ili prema receptima iz knjižice koju sam dobio uz pekač(ipak su to "valjda" recepti prilagođeni pekaču).
    Također me buni koje brašno koristiti, dali od farine, podravke, čakovečkih mlinova...
    Onda me bune programi prema kojima bi radili kruh...dali raditi "brzi" kruh, strah me dali će se tjesto dignuti...probali smo jučer pripremiti nekakav polubjeli kruh pomješavši crno brašno od farine(omjer cca. 150 grama) i ostatak bjelog brašna...ali se u aparatu nije baš diglo tjesto kako sam ja želio...koristimo suhi kvasac dr. oetker.
    Dajte mi neke savjete koji će mi koristiti kao početniku...molim vas
    p.s pročitao sam gotovo sve postove sa ovog ali i nekih drugih foruma, i kao što rekoh malo mi je sada kaotična situacija u glavi...

  43. #393
    Žabica's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    715

    Default

    kolega nahvalio moulinexov pekač... ne mogu se sjetiti koji točno. Vlasnici moulinexa kako ste zadovoljni?

  44. #394
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    quetin, napravi bilo što. Jedino tako ćeš naučiti kako se stroj ponaša.
    Računaj da ćeš baš svaki recept na kraju ipak morati prilagoditi svojim željama.

  45. #395

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2

    Default

    jučer nam je kruh ispao gotovo savršen...radili smo sa cca. 400g bijelog glatkog i 150g crnog brašna...prije toga smo kvasac pustili da malo odradi u toplom mlijeku...program 1.
    Zanima me Davore, budući da imaš iskustva sa Alaskom, kakav kruh bude kad se stavi na brzi brogram?
    Mene je pomalo strah da kvasac neće odraditi svoje, i da se kruh neće dići...
    P.s
    prvo što smo probali bio je tvoj recept s bigom...bez acidofila...ali nam nije baš najbolje upalio...kruh se jaaako malo digo, ali nismo skužili zašto jer smo radili sve po tvom receptu, sa odgodom od 8h na programu 5(2.50h)..

  46. #396

    Join Date
    May 2006
    Location
    Split
    Posts
    3,209

    Default

    Quote Originally Posted by Davor View Post
    quetin, napravi bilo što. Jedino tako ćeš naučiti kako se stroj ponaša.
    Računaj da ćeš baš svaki recept na kraju ipak morati prilagoditi svojim željama.
    Koji dooobar odgovor, odvaljujem!
    Ali i skroz točan

  47. #397
    vida's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    544

    Default

    od jučer u Lidl-u pekač za 300 kn

  48. #398
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Tko ima Lidl pekač? Kakva su iskustva?

  49. #399
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Imam. Već godinu dana. Ispekla najmanje 200 kruhova,umijesila tijesto (krafne, pizza). Jako sam zadovoljna. Jedino što mi ne uspijeva je biga, ali ne znam da li je do pekača ili do mene. "Pričali" smo već o tome, ali ni jedna kombinacija ne uspijeva.

  50. #400
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ah šteta. Morao bih se dočepati tog stroja i probati vlastoručno doći do dobre bige.

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •