Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 643

Tema: Koji pekač kruha kupiti

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja imam ow 5003, kruh je visok, a koliko sam vidjela na policama polsuda za pečenje kruha je identična kod svih modela, visoka i malo uža...jedino ako je naš pojam pogenut-visok različit

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Čini mi se da je pravilo jedan propeler - visok kruh, dva propelera - položen kruh, tj. klasična štruca.
    Ja gledam M. pekače na ovoj stranici, vidi se koliko propelera ima koji:
    http://www.club-paneo.com/cr_cr/recept.html

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i meni je kruh od kile i pol viši nego duži, ali kao što anchi napisa: 2 propelera=polegnut kruh, 1 propeler=uspravan kruh

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dakle, nema klasične štruce, kruh je VISOK ali je duži nego u nekom drugom pekaču jer ipak je xxl, klasične kruhece iliti baguette dobiješ s posebnim nastavcima za baguette koje ima model 5003 i 6000. Dakle, ovo sa slike paneo, je slika 3 kruha ali se to odnosi samo na boju kore, nema veze s kruhom koji ispada u pekaču, sorry

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joooj koja muka...dakle neću baš bolje proć ako uzmem 5000 tj. taj xxl? razlika u dužini i visini je mala? ali je dosta skuplji...možda je bolje uzet 2000 ili 3000....ma ne znam više...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da ti ovi 2000 i 3000 imaju samo jedan propeler, a ovi s dva puno bolje mijese tijesto - tako se bar prica po forumu
    ja imam xxl kupljen na akciji i jako sam zadovoljna, knock on wood

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hajdmo biti praktični - što vam se čini da vlasnici strojeva ukratko opišu svoje blago i kakve točno programe imaju. Do sada sam naučio da veću razliku čini trajanje pojedinih faza, dakle na kraju i trajanje programa, nego snaga grijača i težina kruha. Što vam se čini? Da otvorimo novi topic?

Konkretno, moja Alaska je nevjerojatno jeftin stroj koji može sve (osim baguetta). Prima programiranje odgode i na brzim programima, a znam da ima masu strojeva koji to ne dopuštaju. Mislim da bi bilo sjajno znati najbitnije funkcionalnosti - prije kupnje

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Davore...shvatila sam ja da ti jako hvališ tu Alasku i rekla MM-u a on kaže: nećemo kupovati no name aparat jer je to osuđeno na propast...da se razumjemo, ja ne mislim da ako piše moulinex- da znaći savršenost...
    i radije bi tu Alasku za 300 kn nego ovo čudo za 900 kn...ali...

vidjet ću još...šogi mi je posudila svoj mislim da se zove Quatronic da malo isprobavam...taj je ležeći i ima 2 mješalice pa bum vidjela kak to uopće meni ide...

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Clatronic

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    Davore...shvatila sam ja da ti jako hvališ tu Alasku i rekla MM-u a on kaže: nećemo kupovati no name aparat jer je to osuđeno na propast...da se razumjemo, ja ne mislim da ako piše moulinex- da znaći savršenost...
    i radije bi tu Alasku za 300 kn nego ovo čudo za 900 kn...ali...

vidjet ću još...šogi mi je posudila svoj mislim da se zove Quatronic da malo isprobavam...taj je ležeći i ima 2 mješalice pa bum vidjela kak to uopće meni ide...
    Moj Moulex s bagetima mi je krepao nakon 3 mjeseca korištenja.
    Ispalo je da ima serijsku grešku. :shock:
    Srećom imao je garanciju.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    joooj koja muka...dakle neću baš bolje proć ako uzmem 5000 tj. taj xxl? razlika u dužini i visini je mala? ali je dosta skuplji...možda je bolje uzet 2000 ili 3000....ma ne znam više...
    razlika u visini i dužini je mala kod kruha od kile i pol

ja pečem duplo manji kruh (750 g) svaki drugi dan i bude nam taman - a razlika u visini i dužini je velika (cca 3:1)

računaj da ćete ovog kruha (kad se izzdavodoljite okusa) jesti puno manje nego kupovnog (voluminozno, težinski bude najvjerojatnije tu negdje)

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Konkretno, moja Alaska je nevjerojatno jeftin stroj koji može sve (osim baguetta). Prima programiranje odgode i na brzim programima, a znam da ima masu strojeva koji to ne dopuštaju. Mislim da bi bilo sjajno znati najbitnije funkcionalnosti - prije kupnje
    Ja mozgam o tom pekaču i nikako da zmozgam...

Davore jel alaska funkcionira onako da staviš sve sastojke unutra i on sve odradi i speče ili moraš biti prisutan i dodavati sastojke dok on radi?
    Napinili su mi glavu da svi pekači ne rade sve sami i da u neke ne možeš samo "pobacati" odjednom sastojke uključiti i gotovo, nego da moraš usipavati postepeno, pa me to sve zbunilo.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ti imam alasku
    čitala sam davorove postove 8)
    samo ubaciš i čekaš - sada furam uglavnom bigu (odgoda 6-10 sati): jednostavno i fino
    nego, vrebam kada opet dođe u metro na akciju da ubodem još jedan za svoje

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ogromnom većinom strojevi rade podjednako, a to znači da sve nabacaš unutra i stisneš gumbić. Decit. Veliko otkriće je bilo da se u njima može s vrlo malo trikova (resetiranje programa na start/stop gumbiću) dobiti uzgoj bige (kvasa) korištenjem vrlo male količine suhog instant kvasca. Za takve kruhove su najbolji programi u trajanju oko 2 i pol sata, a takve programe nemaju baš svi strojevi. Isto tako se jako razlikuje vrijeme brzih programa tako da su kod nekih strojeva brzi programi jako prebrzi, a na drugima se ne može programirati odgoda.
    Moja Alaska može sve, a jako me zanima koji još stroj ima stvarno dobre programe i ne maltretira.

Kod normalnog bijelog kruha u jednoj fazi (bez bige) svi strojevi rade otprilike isto.

Sreo sam se na netu s uputama za nekakav bijesni stroj koji sam dodaje kvasac i tko zna što još i zaključio da mi takav stroj sasvim sigurno ne treba. Osim što se sasvim sigurno više kvari, a servisa niotkud - ne shvaćam koncept čuvanja otvorenog kvasca izvan frižidera. Vjerojatno se radi o vrhunskoj igrački za tehno geekove koji nikada neća doznati što je to pravi kruh.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moje iskustvo:
    Od lipnja 2009. godine imam Moulinex XXL i od tada ne kupujemo kruh.
    Pečem uglavnom po osnovnom receptu svake noći (kad je jeftina struja) kruh od 1500 grama i tempiram da je u 06,00 sati gotov, što znači za doručak još topal.
    Djeca su oduševljena, više nam kruh iz pekare "nije nešto", a znamo što jedemo i u kojim je higijenskim uvjetima napravljen.
    Zna se desiti kada smo svi kod kuće za doručak i ručak , da za večeru moram napraviti "brzi kruh".
    Nema neke posebne mudrosti, slijedim recepte, ponekad nešto isprobam i to je to.
    Pravimo i za poslasticu - čokoladni kruh (također po receptu), tijesto za picu i za tople sendviče, i sve je mljac, mljac... :D

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tako i ja, od prošlog Božića pečem kruh svaki dan. Jako sam zadovoljna svojim pekačem. Moulinex xxl. Ponekad napravim i bagette.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jel ima neko ovaj Elit BM-593, sad je na akciji u intersparu sa 399 na 299 kn, pa me zanima jel dobar, frendica bi ga kupila?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Tako i ja, od prošlog Božića pečem kruh svaki dan. Jako sam zadovoljna svojim pekačem. Moulinex xxl. Ponekad napravim i bagette.
    Jel možeš napisat recept kako ti radiš baguette? Thx

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam kupila moulinexov ow 5000 (na akciji), dosad su mi sva 4 ispečena kruha ispala super, doduše manje-više se držim dobivene knjižice recepata, isprobala 4 recepta, nema više puno, onda ću isprobavati odavde.
    E da, poanta je trebala biti da sam zadovoljna pekačem. I svojim vještinama ubacivanja u pekač

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vida prvotno napisa
    Ja sam kupila moulinexov ow 5000 (na akciji),
    gdje? kada? za koliko novaca?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj deejay prvotno napisa
    Jel možeš napisat recept kako ti radiš baguette? Thx
    Moj pekač ima kalupe za bagete. Zbog bageta sam ga jako jako htjela (a koštao je par stotina kuna više) a sad ih napravim jednom mjesečno :/

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hajdmo biti praktični - što vam se čini da vlasnici strojeva ukratko opišu svoje blago i kakve točno programe imaju. Do sada sam naučio da veću razliku čini trajanje pojedinih faza, dakle na kraju i trajanje programa, nego snaga grijača i težina kruha. Što vam se čini? Da otvorimo novi topic?

Sve ovo ima i pekač iz Lidla (bifinet).
    Jedino mi biga nikak ne uspjeva i mislim da ću odustati. Jednom sam ju zamijesila prek dana i čekala da vidim kak radi. U 10 sati biga nije ni malo narasla.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E baš sam znatiželjan u čemu je problem. Daj opiši kakvih sve programa imaš na stroju i kako točno radiš bigu. Siguran sam da se može prilagoditi.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

GrgurovaMamo, u Super Konzumu u 12 mj, početna cijena je bila oko 950 kn, pa su početkom prosinca spustili na 800 kn + neki toster gratis, i onda je jedno popodne oko polovice prosinca bio popust od 30% na male kućanske aparate pa sam ga konačno ubola za 560 kn + gratis toster.
    Koja mu je cijena sada ne znam, ali bojim se da nije ova po kojoj sam ga ja kupila.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

560 kn???? a di sam ja bila!!! možda sad imaju neka božićna sniženja.....

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da naravno, ako ga slave po julijanskom kalendaru

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E baš sam znatiželjan u čemu je problem. Daj opiši kakvih sve programa imaš na stroju i kako točno radiš bigu. Siguran sam da se može prilagoditi.
    Programi: Normal 3:05, brzi 2:20
    rahlo 3:18, 2:25
    puno zrno 3:25, 2:30
    slatko 3:01, 2:16
    mlaćenica 3:21
    bez glutena 3:45
    ekspres 1:18
    tijesto, tijesto za rezance, kolač, marmelada, pečenje
    ovo su vremena za kruh od 1 000 g. Svaki program ima mogućnost do 15 h odgode i tri stupnja rumenila. Pekač ima dva propelera i mogu peći štruce od 750, 1000 ili 1250 g. Kruh mi super ispada kad stavim najobičnije dvije čajne žličice kvasca (razom pune).

Bige sam radila po tvom šalabahteru tu s foruma, isprobala sam i onu s kefirom i nekoliko različitih programa, s odgodom od 4 do 8 sati. Svaki put cigla. Doslovno. Mislim si da je možda problem u hladnoj vodi, odnosno kefiru?

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vida prvotno napisa
    Da naravno, ako ga slave po julijanskom kalendaru
    htjedoh napisat postbožićna sniženja....

uglavnom moj prvi kruh se upravo peče u posuđenom pekaču i mislim da će biti katastrofa jer ima još 15-ak min do kraja a on je pao u sredini a tako se bio lijepo digao i baš sam bila ponosna na sebe a čini mi se da će izaći grozan kruh ali nema veze ...pojest ćemo ga ak će biti fin... 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

@enela, ne znam u čemu je problem. Koji kvasac koristiš? Znali su ljudi pogriješiti i umjesto kvasca koristiti dodatak za kisele kruhove, a to nije kvasac.

Ako je prehladno onda se kvasac neće probuditi i to može biti problem, ali ako radiš kruh u kuhinji, na sobnoj temperaturi, to ne bi smio biti problem. Tim prije što dobiješ normalan kruh na uobičajeni način.

Kako vidim, stroj ti ima dobar izbor programa i osim ekspresa svi imaju potencijala za napraviti dobar kruh.

Daj frkni još par detalja: koje brašno i koji kvasac koristiš?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kvasac je di-go i rezultat je isti bilo da stavljam onaj od pola kile ili onaj iz malog pakiranja. Kruh radim u kuhinji, temp. 20-22°C. I s brašnom sam eksperimentirala: bigu uvijek radim s bijelim glatkim brašnom, a ostatak brašna sam kombinirala ili bijelo, crno ili integralno. Pokušavala sam i s različitim proizvođačima: tena, mlinar, mali privatni mlinovi. Ma ja sam ti štreber i uvijek prvo okrivim sebe pa probam razno razne načine i kombinacije ali ništa. Još mi jedino ostaje probati ubaciti malo topliju vodu ili više kvasca. Nekak mi nema smisla raditi bigu sa žličicom kvasca, ako mi za običan kruh trebaju dvije.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tu si sasvim u pravu. Probaj stvarno s malo toplijom vodom i možda s integralnim programom (taj počinje s predgrijavanjem). Kad se biga razvija na hladnom onda joj treba nešto više vremena. Možeš pokušati pristaviti bigu koji sat ranije. Nešto će sasvim sigurno upaliti, a vjeruj mi - isplati se.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jutros kad sam išla vaditi kruh vidim lokvicu ispod pekača kako se širi. Kruh gotov, ali malo suh. Procurila mi kadica u pekaču, na oba propelera!!!!
    Joooooj što sam ljuta! Kako na oba odjednom? Možda je gumica otišla?
    Jel netko to popravljao? Ne znam jel ulazi u garanciju :/

Da li je netko kupovao novu kadicu za svoj pekač?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jutros kad sam išla vaditi kruh vidim lokvicu ispod pekača kako se širi. Kruh gotov, ali malo suh. Procurila mi kadica u pekaču, na oba propelera!!!!
    To se nama dogadalo na starom pekacu (Vivax, kupljen u Plodinama za relativno male novce). Neko vrijeme smo to rjesavali tako da smo rupu od propelera (bio je samo jedan) napunili maslacem i onda propeler natakli na osovinu zatvarajuci rupu s gornje strane palcem. Medutim, nakon nekog vremena nam je iz spoja propelera i osovine pocelo izlaziti nekakvo crno mazivo (kruh bi imao crni krug na tom mjestu). Uf. Odlucili smo kupiti novi pekac jer nam je taj stari visestruko isplatio svoju cijenu, a i htjeli smo malo veci (sad imamo Moulinex s dva propelera).
    Znam da su neki ljudi kupovali novu kadicu, ne znam da li se mogu promijeniti samo gumice. Valjda ce ti se javiti netko tko ima iskustva s tim.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sutra u svakom slučaju idem u servis. Pa ću se vratiti ili s gumicama ili s kadicom. Nadam se da se neće odužiti. :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ili jednostavno nabavi novi stroj, a ovaj kad se popravi neka čubi u pričuvi. Meni je na starom stroju frknuo grijač, a na servisu su se rastezali. U to vrijeme sam se pomagao s posuđenim strojem. Čim se dobri stari provjereni pojavio na akciji kupio sam ga, a staroga umirovio na viksu - sada tamo peče kruh.

Sumarum, ako imaš gdje s pričuvnim strojem isplati se uzeti novi.

Skužio sam da se ležajevi stroja više habaju i više zapinju ako kadicu perem s vodom. Na starom stroju su mi se potrošili dosta brzo i sada su u dosta jadnom stanju, ali bar ne cure. Na novom stroju samo prebrišem kadicu s krpom i sve 5 - uopće ne zapinju.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:shock: :shock: :shock:

Soma kuna je koštao!!!!!! I još je pod garancijom 8) .

O otpravljivanju ovog u viksu ćemo za koju godinu, sada tražim rješenje za cureću kadicu. Ponijela sam sa sobom na posao pa ću pod pauzom u jedan od 2 (!) servisa Moulexa u Zg-u. Da vidim šta majstor ima za reći.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svakako nastoj dobiti zamjenski stroj. Ovo s oštećenjem ležajeva u garantnom roku mi je stvarno prestrašno. Temeljem iskustva sa starim strojem zaključio sam da je normalno imati pohabane ležajeve nakon dvije ili više godina korištenja, a ovo je stvarno strašno.

Mislim, ako se furaju na marku, Mulinex, a cijena je daleko najveća na tržištu, 1000kn, onda imaju biti promptni!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Teta na prijemnom me otkantala. Ili cijeli stroj ili ništa. Tako zahtijeva proizvođač.
    Sad ga moram malo i počistiti iznutra, da me nije baš jako sram kad ga donesem.
    A kadicu mogu kupiti kad se sjetim. Za 250 kuna.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, a jesi li pitala za zamjenski stroj? Ovo sa zadržavanjem cijelog stroja na servisu je - nažalost - očekivano. Provjeri koliko ti smiju zadržati stroj prije nego ti moraju dati novi u zamjenu. Sasvim je moguće da ćeš upravo toliko morati čekati

Bijela tehnika je u zadnje vrijeme vrlo ujednačene kvalitete, a cijene dižu samo brendovi i inovacije. To znači da se tvoj stroj od 1000kn i moj od 300kn najviše razlikuju po obliku kućišta i imenu - sve ostalo im je jednako.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Curenje kadice mi nije neki razlog za zamjenu stroja. Postoje kadice - i ona se može zamijeniti. Nije da ja na bi novi, ali eto...
    A zamjenu sam imala početkom upotrebe stroja - nakon 2 mjeseca je potpuno krepao, pa se ispostavilo da je bila neka serijska greška i bez ikakvog nagovanja s naše strane serviser je potpisao da nam treba zamijeniti pekač.
    Baš si danas razmišljam - nakon koliko godina, tj. ispečenih kruhova i kolača, pripremljenih tijesta za pizzu, kiflice i ostalo - mogu reći: evo, isplatio se! Ovaj od 1000 kn
    Rekla bih - barem 2-3!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa izračunaj, to ti nije teško.
    Pravi motiv za korištenje stroja je užitak u vrhunskom kruhu, a ne ušteda. Iako i ušteda postoji i nije zanemariva.

Uzgred, za stroj koji košta oko 1000 kn, ne čini i ti se da imaš ipak malo previše problema?

Mislim da bi se ekipa u servisu trebala pošteno ustrčati oko tvojeg stroja, jer ovo definitivno nije u redu.

Imaš li kakvog pravnika u familiji? Ne zbog tužbe nego samo zbog zastrašivanja. Meni se dogodilo da su mi časkom zamijenili neispravan stroj na foru da je striček u redu iza mene bio pravnik i na svaku servisersku floskulu je dodao neku pravnu i na kraju mi teatralno nudio vizitku - da ih oderemo - jer ne poštuju pravila i rokove. MOMENTALNO sam dobio ispravan uređaj u zamjenu 8)

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Naručili su mi kadicu, a u međuvremenu pečem kruh u večernjim satima.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I mislim si - dobro da je peh s pekačem kruha.
    Znam neke koji su imali sličan peh s autom, malo-malo pa na servis.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ok, zasad samo čitam.
    Čekam neku dobru akciju i malo bolje stanje u novčaniku pa da si i sama pribavim pekač kruha.
    Iako računam da bi se nama isplatio iako ne jedemo puno kruha, ali uzimamo onaj tamni koji je skoro 16kn.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

akcija u superkonzumu moulinex 5000 iliti xxl za 699 kn...mi ga kupili

vida ipak je postbožićno sniženje :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

brat od kume je kupio moulinexov neki pekač koji ima dvije ležeće kadice, srebrne boje, koštao nekih 1200,00 kn a on ga platio na akciji nekih 700-800 kn. Obzirom da je speko 2 kruha i stoji mu, prodao bi ga meni.

Jel ima netko ideju kakav je to stroj i koliko da ga platim?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nije molinex nego tefal, to je jedini koji znam da ima 2 posude, okruglu i kvadratnu, tefal 0w4001 je model. novi moulinex model ima 2 seta kapula, za baguette i za krušćiće male (kao pogačice) ali jednu posudu.

eto, nadam se da je to to, i imaš pretspotavljam u stadardim dućanima, konikom,,merkur, mercator, konzum super.-...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

može biti. Hvala

Jel ima netko takav pekač?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ovako - moulinex za 1,5 kg kruha - ca 1300 kuna...peče sve kruhove, ajvare, mrmelade, pravi tijesta za pizzu odnosno nema šta ne može osim sam otić u smočnicu po brašno....
    obzirom da dnevno trošimo 16 brzih životinjica na kruh + kad su klinci ujutro kući još 5 kn na kifliće;
    1 kg. brašna me izađe neke 2 kn + svi ostali dodatci + struja = 1,5 kg kruha za nekih 5-6 kn... rekla bih da se isplati... što vi mislite?

Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •