Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 202

Tema: savršeni

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno savršeni

razmišljam o jednom problemu koji me već dugo opsjeda - riječje o tome da sam upoznala savršene roditelje, koji me izluđuju i koji mi "jedu" energiju.
    o čemu se radi? mladi bračni par, 2 male djece, i svi su s-a-v-r-š-e-n-i. djeca lijepo odgojena, sama jedu za stolom valjda od prvog dana dohrane, ne bacaju hranu, ne brljaju, pospremaju igračke, sama zaspivaju, ne bude se noću, idu u krevet u točno određeno vrijeme (sami), mama i tata točno znaju unaprijed kad je vrijeme za neku razvojnu fazu ili vještinu i onda im to tupe dok ne nauče.
    toliko su savršeni, da moja musava djeca, koja i s 4 godine brljaju po hrani, ne prospavaju noć, nisu mirni, sve diraju itd. kraj njih izgledaju kao dva neodgojena čudovišta. kad smo zajedno, to se baš jako vidi. a vide i drugi. u doticaju s tako savršenom djecom, svi komentiraju kako su ta djeca divna, krasna, imaju izvrsne roditelje, brižne, pune ljubavi ali i discipline, svi im odobravaju pristup koji su izabrali i uzdižu ih u nebo. naravno, kad mi to netko priča, omakne mu se i primjedba kako evo moja djeca nisu takva... ove tri točkice označavaju ono neizrečeno.
    a meni pada mrak na oči. ja sam stvarno zadovoljna s svojom djecom, koja nisu savršena ali meni jesu, oduševljavaju me svojim karakterima ali i s nepodopštinama koje rade. sve do trenutka dok ne sretnemo savršene. i onda se osjećak kao totalni failure, ne-roditelj.
    i zaključila sam kako se uopće ne volim družiti s savršenima. jer mi jedu životnu energiju.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

djeca trebaju biti djeca.
    u savršenost ne vjerujem.

guštaj u svojim klincima, koji imaju svoj stav i karakter.
    pa makar te ponekad i dovedu do ruba.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja imam 13 SAVRSENE djece u malo drugacijem smislu jer su sve blize tvojim musavima...koji moraju s prstima dobro ispipati sto je to u tanjuru prije negoli stave u usta a svaki dan jedu jedno te isto... nis se ti nemoj zivcirati draga,djeca su samo djeca i budi sretna sto su tvoji musavi i neodgojeni ili samo slobodni da budo ono sto jesu... tko zna koliko su ta SAVRSENA djeca uistinu slobodna ili su robovi straha pa sve cine naj ljepse dok u sebi urlaju jer ne mogu biti samo djeca.....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo, i mene su iživcirali

tješi se da si ti valjda nabasala na jedine takve. čula sam da postoje, da ih ima, ali ja nisam imala prilike upoznati ih. još.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možda su roboti

a moda će im se djeca povampiriti u pubertetu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i nađi si drugo društvo

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

roza, možda ti se samo čine savršeni
    ipak, vjerujem da postoje smireni roditelji (koji su već po svom karakteru takvi), koji su naučili ne živcirati se oko svega, koji nemaju većih briga u životu, koji su svoj posao sredili tako da ne rade ko zvijeri, a ipak lijepo zarađuju, koji su imali sreću da im se geni njihove djece poslože tako da na van ispliva ono najbolje, koji.......................
    i koji uz to imaju znanja i mudrosti odgajati djecu.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Definitivno si nađi drugo društvo.

Ali, ne mogu a da ne upitam: što to znači SAVRŠENI SU?! U kojem smislu?? Po čijim mjerilima??
    Meni je savršeno dijete koje kopa prstima po tanjuru da provjeri kakav osjećaj daje meso, a kakav tjestenina. Savršeno mi je dijete koje ponekad ima loš dan ili lošu noć, kao što ih imam i ja.
    Meni je savršeno ono što je normalno, a dijete koje je 100% u skladu sa svim nekakvim bonton-mjerilima društva mi nije normalno dijete. Ili je jedno od milijardu koje je baš-eto-takvo rođeno. Ili se tu krije neka patološka pozadina, koja će eskalirati negdje u pubertetu ili kasnije.

Umiri svoje srce i uživaj u svojoj savršenoj dječici!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eto, vi u svemu nađete patološku pozadinu, a ljudi možda baš ovakvi kakvim ih je čokolada opisala

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ništa na ovom svijetu nije savršeno (osim moje djece, narafski ) pa tako ni ti ljudi. ti ne znaš što se događa u njihova četiri zida kad su sami.
    imam ja jednu jako blisku osobu koja ima istu spiku. doduše ona nema djecu, ali svoj brak, posao, odnose sa obitelji, sa svekrvom, ma sve živo idealizira i na van sve to izgleda tako jer se totalno uživila. uvijek je dotjerana, svaka dlaka je na svom mjestu, ona i muž su uvijek veseli i nasmijani i blablabla. ali ja nju poznam od kad se rodila, jedan dobar dio života smo odrastale zajedno i znam kako zapravo stvari stoje i kako ona diše.
    malo nas je sve to skupa udaljilo. njoj je život jedna ravna crta, naravno pozitivna, sretna i vesela, a ja tako ne funkcioniram. kad sam sretna svi to vide i osjete, ali isto tako kad sam tužna ili ljuta.
    i volim musavu djecu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

postoje poslušna djeca, narav im je takva

mojoj maloj nije, moja mala je svojeglava,tvrdoglava, inteligentna , sa jakom osobnošću

da bi od nje dobila poslušno dijete .. trebala bih ju slomiti, slomiti joj duh
    a to ne dolazi u obzir

pa neka me zovu lošom mamom čije dijete ima svoju volju, čije dijete govori neću, koja pregovara sa djetetom oko dugih rukava ....
    samo neka se ona razvije u samosvijesnu osobu, koja će znati reči NE kad zatreba

ked osjetim da mi neko društvo crpi energiju, ja se maknem

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Il možeš živit s tvojom musavom djecom i musavim odgojem, sretna što je tako (zašto ne), prihvaćajući druge koji su, eto, drugačiji, ili možeš poželjeti nešto naučiti od drugačijih roditelja (zašto ne). I jedno i drugo je dobra opcija. Ipak, čim te to kopka, vjerujem da želiš nešto od njih ipak preuzeti, al te strah priznati si.

Ja bih rado srela te ljude i učila od njih - ipak ne pretpostavljajući kako su od mene bolji ili nešto - samo znaju nešto što ja ne znam. Zašto ne bih naučila? Zvuči zgodno i korisno. A ako isprobaš i vidiš da ti to ne paše - opet dobro. Nazad musavoj djeci i musavom odgoju.

Sretno!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    postoje poslušna djeca, narav im je takva

mojoj maloj nije, moja mala je svojeglava,tvrdoglava, inteligentna , sa jakom osobnošću

da bi od nje dobila poslušno dijete .. trebala bih ju slomiti, slomiti joj duh
    a to ne dolazi u obzir

pa neka me zovu lošom mamom čije dijete ima svoju volju, čije dijete govori neću, koja pregovara sa djetetom oko dugih rukava ....
    samo neka se ona razvije u samosvijesnu osobu, koja će znati reči NE kad zatreba

ked osjetim da mi neko društvo crpi energiju, ja se maknem
    veliki, veliki potpis na ovo, posebno na boldano.

moja se ne smiruje i neće te poslušat ako joj nije po volji da dubiš na trepavicama. možeš i harakiri izvršit isprid nje, ona neće popustit u svom stavu i svom NE.
    probala sam i ja raznorazne metode da je smirim, ali ni jedna nije dala rezultat. slomit duh nisam ni probala jer to onda više ne bi bilo moje presavršeno dite onakvo kakvo je.

ima dice koja su jednostavno mirna i poslušna sama od sebe bez da roditelji ulažu bilo kakav preveliki napor u taj "mirni i poslušni" odgoj. ima dice koja su živa ko živo srebro. ja sam uvik za ovu dicu šta su ko srebro jer dite mora bit dite. bolje da ispuše energiju dok je malo nego da u pubertetu podivlja. a i nisam baš ljubitelj dice koja "niti prde niti smrde" ili što bi se po seoski reklo "mirna ko da ih živih nema".

a u savršenstvo ti baš i ne virujem. uvik mi nešto zvoni na uzbunu. pa se pitam šta se krije i kakav odgoj iza 4 kućna zida kad nitko drugi ne vidi i ne svjedoči odgoju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Savršena djeca i lijepo odgojena, pristojna djeca nisu sinonimi.
    Meni je moje dijete uvijek savršeno, a trudim se da je odgojim da bude pristojna i lijepo odgojena. Ne zato jer joj je slomljen karakter, nego zato jer je tako nastojim odgajati.

I mislim da naučiti dijete da se lijepo ponaša ne znači da mu se treba slomiti karakter, nego dijete treba socijalizirati, odnosno naučiti ga na suživot sa drugim ljudima.

Naravno da su djeca karakterno različita i da se iste stvari nauče u različitoj dobi, ovisno o djetetu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Meni je moje dijete uvijek savršeno, a trudim se da je odgojim da bude pristojna i lijepo odgojena. Ne zato jer joj je slomljen karakter, nego zato jer je tako nastojim odgajati.

I mislim da naučiti dijete da se lijepo ponaša ne znači da mu se treba slomiti karakter, nego dijete treba socijalizirati, odnosno naučiti ga na suživot sa drugim ljudima.

Naravno da su djeca karakterno različita i da se iste stvari nauče u različitoj dobi, ovisno o djetetu.
    X

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa

X
    X

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vera prvotno napisa
    Citiraj magriz prvotno napisa

X
    X
    ali svako dijete je ipak priča za sebe.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...htjedoh reći, ja zaista vjerujem da postoje lakša i teža djeca, i imam po jedan primjerak od svakog. Tako da se ustručavam davati savjete o odgoju djece.

ja ne zavidim ljudima na savršenoj djeci (dobro, možda malo ) ali nekima zavidim na smirenosti u ophođenju sa svojom nesavršenom djecom.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    možda su roboti

a moda će im se djeca povampiriti u pubertetu
    slonovski potpis!
    ili su a) zamaskirani alieni, u kom slučaju im nemaš na čemu zavidjeti;
    ili su b) ipak homo sapiensi, u kom slučaju će prije ili kasnije doći vrijeme da se ti smiješ, samo trebaš biti strpljiva i čekati pubertet!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj loryblue prvotno napisa
    a u savršenstvo ti baš i ne virujem. uvik mi nešto zvoni na uzbunu. pa se pitam šta se krije i kakav odgoj iza 4 kućna zida kad nitko drugi ne vidi i ne svjedoči odgoju.
    da, fakat, i ja se pitam kojim su ih to metodama istrenirali da ko mali roboti poslušno izvršavaju svaku naredbu? :shock: idu u krevet sami, bez pogovora, i sami se uspavljuju... nemrem si to zamislit!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da malo lupim na crni humor - možda su pod nekim lijekovima! možda i roditelji i djeca piju apaurine!
    nemojte skočit na mene, samo se šalim;
    premda, pričala mi je jedna cura da je mama doktorica njoj i sestri davala apaurin da lakše zaspu navečer! :shock:
    u USA već svakakve gadarije daju djeci "da bi lakše učila", "imala bolju koncentraciju" i sl.
    zabrijala sam možda, ali nikad ne znaš kakve budalaštine ljudima mogu pasti na pamet.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    ...htjedoh reći, ja zaista vjerujem da postoje lakša i teža djeca, i imam po jedan primjerak od svakog. Tako da se ustručavam davati savjete o odgoju djece.

ja ne zavidim ljudima na savršenoj djeci (dobro, možda malo ) ali nekima zavidim na smirenosti u ophođenju sa svojom nesavršenom djecom.
    x

jedno je naučiti dijete pristojnom ponašanju, a to se radi prvenstveno vlastitim primjerom, tako da poslušnost tada i nije bitna jer je naglasak na oponašanju , ali i razumijevanju

apsolutna poslušnost .. to je već druga stvar
    koju ne volim

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj loryblue prvotno napisa
    a u savršenstvo ti baš i ne virujem.
    Ne verujem ni ja. Ali verujem u kooperativnu, vedru, a smirenu decu sa kojom je lako. To znam jer imam jedno takvo...
    Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    da, fakat, i ja se pitam kojim su ih to metodama istrenirali da ko mali roboti poslušno izvršavaju svaku naredbu? :shock: idu u krevet sami, bez pogovora, i sami se uspavljuju... nemrem si to zamislit!
    I nije bilo potrebe da se "trenira", slama joj se duh i slicno...
    Za razliku od nje, moja druga princeza je mnooogo manje kooperativna, cesto ljuta, iznervira se za svaku sitnicu, trazi i treba puno vise paznje, recju nije "lako" dete. Sto je svakako ne svrstava u kategoriju manje voljenih od strane nas roditelja.
    Inace, potpisujem cokoladu. Zasto ne verujete da postoje i takvi spojevi roditelja i dece ciji je rezultat, pa dobro, mozda ne savrsenstvo, ali jedna lepa forma iza koje stoji ista takva sustina?
    I , naravno, debeli X na Deaedin komentar.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Zasto ne verujete da postoje i takvi spojevi roditelja i dece ciji je rezultat, pa dobro, mozda ne savrsenstvo, ali jedna lepa forma iza koje stoji ista takva sustina?
    .
    da
    manjina

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: savršeni

Citiraj Roza prvotno napisa
    mama i tata točno znaju unaprijed kad je vrijeme za neku razvojnu fazu ili vještinu i onda im to tupe dok ne nauče.
    .
    hm
    a šta su oni? vidovnjaci?

kako možeš znati kad je dijete 100% spremno za neku novu vještinu,kad knjige govore okvirno, jer svako dijete je jedinstveno ....
    100% poznavati osobu koja se mjenja iz dana u dan, nepredvidivo, ima skokove u shvaćanju, u razmišljanju. ...

....

svi naši odgoji, kakvi-takvi, svi oni će proći kroz testiranje zvano pubertet
    onda ćemo dobiti ocjenu iz Odgoja

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jedno je naučiti dijete pristojnom ponašanju, a to se radi prvenstveno vlastitim primjerom, tako da poslušnost tada i nije bitna jer je naglasak na oponašanju , ali i razumijevanju
    Ovo potpisujem.

Djeca oponašaju roditelje tako da nije čudno ako su neki roditelji smireni i imaju konjske živce da su im djeca takva.
    Isto tako da djeca živahnijih jesu živahnija i mislim da to nije ništa loše dokle god djeca ne kupe agresivnost, nepoštovanje... ali to je sada druga priča.

Roza slažem se s curama, makni se od ljudi koji crpe tvoju energiju ma kako oni dragi bili. Uživaj u svojim klincima jer kako su rekle, savršeni su baš takvi kakvi jesu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

zaključila sam kako se uopće ne volim družiti s savršenima. jer mi jedu životnu energiju.
    Mogu reci da i opcenito ima ljudi (a mozda su i ova djeca na najboljem putu da postanu takvi) koji su jednostavno savrseni. Uspjesni u poslu, obiteljski zivot-idila, uvijek sređeni, kucica u cvijecu, uvijek pristojni, vedri, veseli...I moram priznati da je kod mene situacija obrnuta, od takvih ljudi ja volim crpiti energiju, jer zrace nekim optimizmom i zivotnom energijom. Mene umaraju "nesavrseni", a jos vise i neodgojena djeca, moram priznati...ja bjezim dakle od one druge krajnosti.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko zna, možda su vani, pred drugim ljudima fini i pristojni, a doma đumbus. :/

Ne znam, rijetko viđam takvu djecu, zapravo u krugu svojih prijatelja i poznanika ne bih mogla naći primjer.

Ako vam je stalo do prijateljstva, predlažite druženja bez djece.
    Zapravo, predlažite mjesta koja vama odgovaraju.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čak i da JESU tako savršeni (u što uistinu sumnjam... mora biti negdje neka kvaka...), savršenost je, ah, tako savršeno dosadna! Nema faktora iznenađenja, nema spontanosti, nema šize, nema ovakvih i onakvih karaktera, nema temperamenta, nema "ups and downs"... Kakav je to život?!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Roza, meni su tvoji klinci bliži savršenstvu od onih opisanih...Znaš zašto? jer je meni savršenost kada se radi o djetetu pustiti ga da bude dijete, pustiti ga da uči o raznolikosti hrane , mirisa, okusa tako da brlja ručicama po njoj, ne skinuti ga iz pelene do kad god ono nije spremno, bez obzira što je možda već došlo u "razvojnu fazu" za skidanje pelena...Jer smije pokazati svima nama u društvu da je DIJETE, da se veseli, trči, skače, valja po pijesku...Meni savršenstvo nisu fino poslagane keramičke figurice na vitrini, one služe za pokazivanje,al kad padne mrak i kad se zatvore vrata od sobe one u sebi tiho pate jer su "savršene"...Savršeno tihe, savršeno mirne i savršeno pristojne...a zapravo samo savršeno same i prazne....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    Kakav je to život?!
    Savršen!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roza, a koliko se ti družiš s njima, i koliko si toga sama vidjela?

meni tu neš ne štima :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni nije bitno da li ce drugi moje dijete dozivjeti kao savrseno, bitno je da je on meni savrsen.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    ...Savršeno tihe, savršeno mirne i savršeno pristojne...a zapravo samo savršeno same i prazne....
    Pa ne znam, mozda se mi "nesavrseni" samo tjesimo da je to privid i da negdje mora biti neka "kvaka". A u stvari, zasto ne bi bilo sve savrseno...?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: savršeni

Citiraj Roza prvotno napisa
    naravno, kad mi to netko priča, omakne mu se i primjedba kako evo moja djeca nisu takva... ove tri točkice označavaju ono neizrečeno.
    Ma da 'netko' preda mnom veliča tuđu djecu i onda povlači paralelu s mojom na njihovu štetu ....
    Ima nekih stvari koje bih ja da mogu kod svoje djece promijenila, ali toga nema puno i sasvim sigurno nije vezano uz to kako jedu.

Inače, slažem se s onim curama koje kažu da savršenstvo ne postoji. Iza 'savršene' fasade može se puno toga skrivati, a iskreno meni ta djeca djeluju dobro izdresirana. S ljubavlju i s dobrom namjerom možda, ali ipak izdresirana.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mene je opis ovih "savršenih" roditelja i djece iskreno prepao...
    možda je samo u pitanju moja narav, no to mi savršenstvo više smrdi nego što miriše...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tak sam i ja bila savrsena beba, a gle me sad

ako ti ljudi ne sjedaju dobro na zeludac i crpe energiju onda ih izbjegavaj. makar ako bi stvarno bili smireni i oni i djeca morali bi odisati mirom i blazenstvom, mozda su samo utegnuti, takvi su dosadni i naporni

tako smo mi poznavali jedan savrseni par, pod navodnicima, nakon par godina je ispalo da su savrseni zato sto on nju uvijek slusa, onda su se skoro razveli jer je ona nasla ljubavnika i tak, veselo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prema rijecima mojih roditelja i druge rodbine, ja sam bila takvo dijete, svi su mislili da su biti u najmanju ruku doktor ili odvjetnik, ili barem magistra u ljekarni, koje razocaranje...I da, pobjegla od doma prije punoljetnosti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj, koliko pravopisnih gresaka u gornjem postu, isprike...kasno je

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

...Savršeno tihe, savršeno mirne i savršeno pristojne...a zapravo samo savršeno same i prazne....
    Pa ne znam, mozda se mi "nesavrseni" samo tjesimo da je to privid i da negdje mora biti neka "kvaka". A u stvari, zasto ne bi bilo sve savrseno...?
    potpisujem.

(jel treba još podrška u inbox il je ovako okej ? )

imali smo i mi tako rođaka i njegovu ženu i 2 djece. savršena obitelj - sve zajedno radili, za razliku od naše. :/ koliko je taj moj rođak bio odličan otac, uvijek tu za svoju djecu i ženu. dok je moj bio vuk samotnjak. putovao po svijetu.

na kraju je i ona imala ljubavnika. i razveli su se. ona sretna s ljubavnikom, on dugo bio u komi zbog svega. sad je i on opet sretan.

no njihova nesavršenost našu nije učinila ništa više savršenom. gorčina zbog naše nesavršenosti je ostala.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

potpisujem.

(jel treba još podrška u inbox il je ovako okej ? )

1 down, 19 to go.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da,možda je zaista problem u nama nesavršenima, a vidi kolko nas ima, kolkooooooooo naaaaaaaaaaas imaaaaaaaaaaa, ..bote kolkoooooooo naaaaaaas imaaaaaaaaaaaa ...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Savršeno, nesavršeno... ja stvarno tako uopće ne razmišljam...ne znam što bi to trebalo biti savršeno, po kojim mjerilima.
    Uopće ne gledam svoju djecu na taj način...

Jedna je plačljivko...
    Druga je umiljata divljakuša...

Što su- savršene, nesavršene...ne znam- takve su, obožavam ih...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko sam ja shvatila, radi se o dojmu savrsenosti koju ostavlja netko drugi u usporedbi sa nama, ili nasom djecom, svejedno..

Naravno da svoje mane ne vidimo, kada bi bili potpuno svjesni da su nam to mane, vjerojatno ih onda ne bi ni imali.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a cuj, ako se roza osjeca s njima u drustvu kao sa vampirima onda je ta njihova savrsenost stvarno upitna

pogotovo kad znam rozu, cija savrsenost mi je inspirativna

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko sam ja shvatila, radi se o dojmu savrsenosti koju ostavlja netko drugi u usporedbi sa nama, ili nasom djecom, svejedno..

Naravno da svoje mane ne vidimo, kada bi bili potpuno svjesni da su nam to mane, vjerojatno ih onda ne bi ni imali.
    Ma znam, skužila sam ja njen post, samo sam se nadovezala na neke kasnije postove...

A ovo zadnje što si napisala za mane, nisam ni sigurna bi li završilo tako- da ih se riješimo samom spoznajom. Nažalost. :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a cuj, za moje dijete ce ti svaki dan bakice u parku reci kak je on miran i poslusan

za pravu istinu moras pitati mene

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ovo zadnje što si napisala za mane, nisam ni sigurna bi li završilo tako- da ih se riješimo samom spoznajom. Nažalost.
    Da, sama spoznaja ne bi bila dovoljna, ali opet, od kada sam ja svjesna (nakon upozorenja) jedne svoje mane, stvarno se kontroliram - ali to onda valjda znaci da sam izdresirana :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ovo zadnje što si napisala za mane, nisam ni sigurna bi li završilo tako- da ih se riješimo samom spoznajom. Nažalost.
    Da, sama spoznaja ne bi bila dovoljna, ali opet, od kada sam ja svjesna (nakon upozorenja) jedne svoje mane, stvarno se kontroliram - ali to onda valjda znaci da sam izdresirana :?
    Zašto?
    To je dobro.
    I ja se to trudim. Recimo jučer sam bila koma, danas sam baš super, a gdje će mi sutra biti kraj

Imam partibrejkera u spavaćoj pa me stalno prekida , hoću reći: ja vidim kad oni naprave nešto loše, nije u tome stvar.
    Ali ne mislim da su one sad nešto savršene/nesavršene ako jedan dan mirno sjedi i sve me sluša, drugi dan se non stop čupa sa sestrom...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je suditi po gore navedenim primejrima - za savrsen brak i savrsenu djecu treba imati ljubavnicu ili ljubavnika, pa dok ide paralelni slalom 8)

ima takvih savrsenih, gledam ih oko sebe, posebne su vrste i strasno iritantni, ako si to dozvolis (da te to dira), ja uvijek za nasu kazem - od koga je jos je i dobro ispala

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •