Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 202

Tema: savršeni

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    Citiraj loryblue prvotno napisa
    a u savršenstvo ti baš i ne virujem. uvik mi nešto zvoni na uzbunu. pa se pitam šta se krije i kakav odgoj iza 4 kućna zida kad nitko drugi ne vidi i ne svjedoči odgoju.
    da, fakat, i ja se pitam kojim su ih to metodama istrenirali da ko mali roboti poslušno izvršavaju svaku naredbu? :shock: idu u krevet sami, bez pogovora, i sami se uspavljuju... nemrem si to zamislit!
    Ovo je i meni palo na pamet.

Roza, jesi ti sve nabrojano baš vidjela ili oni to tako pričaju?

Naime, sjetila sam se one Kishonove humoreske u kojoj svi roditelji jedni drugima lažu da im djeca idu spavati točno u devet i bude se točno u sedam, a kad jedni drugima dođu u goste, sasvim budna djeca bauljaju stanovima čitajući knjige, rješavajući križaljke i tako to.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja duboko vjerujem da će nam se uloženo na bilo koji način vratiti, dapače, već sad (nepune tri godine) primjećujem da su se neke stvari isplatile, iako ga je okolina okarakterizirala kao zločesto, hiperaktivno dijete, a mene i muža kao preblage roditelje... jer smo ga nosali, nismo puštali da plače ni minute, sve objašnjavali, pregovarali...

Meni je on savršen baš takav kakav je!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moje savršeno dijete
    - nije musavo jer čim si zaprlja rukice i usta trči za mnom da ih obrišem i plače ako ne obrišem isti čas...
    - skače po lokvicama, kopa po travi, ali ne ide u pješčanik (jer ja to ne dozvoljavam)
    - pleše i pjeva, svira po cijele dane (bubanj, truba, šuškalice, gitare, klavijature...), ali ne lupa po stolu, regalu, staklima, vratima (jer ja to ne znam)
    - cendra kad nešto nije po njegovom a ja ne dozvoljavam, ili kad je pospan...
    - posprema igračke ako ga nečim motiviram (pr. idemo usisavati - a to obožava)
    - ne trpi razbacane plišance po krevetiću, niti razbacane papuče/cipele, upaljena svjetla po stanu...
    - aktivno je 24/7, stalno juri i žuri, nikad nema vremena za bit 5' na miru, i koliko god poželila da je miran kao susjedin mali, toliko mi je drago što je takav kakav je...

e sad bih još potpisala i neke dijelove raznih postova od seni i vertex i mariu i sanju i anitu i mnoge... ali bi trajalo predugo...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seni je tako lijepo opisala sto osjecam da ju mogu samo potpisati, rijec po rijec

jednako kako mi smeta kad se stavljaju na pijedestal djeca koja su mirna, poslusna, jelte savrsena, tako mi smeta kad se neizravno porucuje da su samo musava i divlja djeca - ona prava djeca. savrsena na moderan nacin. ona druga su - roboti.

generalizacija je generalizacija, u kom god smjeru isla. :/

i uopce ne sumnjam da ima hrpa roditelja koji su vicniji roditeljskom poslu od mene. nazvali ih savrsenima ili ne. roditelji u rozinom konkretnom primjeru po mom misljenju to definitivno nisu, zbog cry it out-a. ali zasto ne bi postojale osobe koje su zaista dovoljno smirene, intuitivne, u dodiru s vlastitim djetetom (jos ako je po naravi lako odgojivo...), da uz puno manje truda, muke i suza postizu ono sto ja, nesavrsena mama, tako tesko postizem? (i potpuno razumijem frustraciju roditelja kao sto sam ja kad se susretnu s roditeljima kojima sve ide lako od ruke - zar to nije ljudski i normalno?)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

OT: mc i maria71 mi imaju pregenijalne potpise!!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sanja
    Roza, jesi ti sve nabrojano baš vidjela ili oni to tako pričaju?

Naime, sjetila sam se one Kishonove humoreske u kojoj svi roditelji jedni drugima lažu da im djeca idu spavati točno u devet i bude se točno u sedam, a kad jedni drugima dođu u goste, sasvim budna djeca bauljaju stanovima čitajući knjige, rješavajući križaljke i tako to. [/quote]

čim sam pročitala prvi post pomislila sam na Kishona ( često se sjetim njegovih priča kad pomislim kak su drugi klinci mirniji, poslušniji...)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Gdje je to, u Nije fer, Davide?
    Kako se toga ne sjećam...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Gdje je to, u Nije fer, Davide?
    Kako se toga ne sjećam...
    Kod kuće je najgore.
    Naslov priče je: Moje zlato spava. Moja omiljena

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma, nitko nije rekao da su rozina djeca više djeca od ove "savršene" djece.
    izraz "djeca su djeca" i "pusti dijete da bude dijete" je zapravo jedna kategorija koja opisuje roditelje a ne djecu samu....Odn. njihov utjecaj na dječje faze odrastanja...Zato je većini normalno da dijete od 3 godine ne može savršeno mirno sjediti na trosjedu 3 sata i šutjeti, ne pomaknuvši se... Jer to, valjda, nije u prirodi djeteta...Tu se osjeti upliv roditeljske "nadmoći" nad djetetom..ja to zovem konstruiranim djetinjstvom...većina nas se ježi na tu pomisao...

i sad dosta..jer zvat ću decu... decooooooooooo!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Jede za stolom i ne rasipa okolo, u restoranu je pristojna, zaspe bez predstava i cirkusa, uredna je...Draga Saveta je li moje dijete savršeno???

Nošena je, dojena, voljena i pažena i njezino ponašanje tumačim upravo time.
    Bez cry-out metode i sličnih dresura (bez uvrede!).

Ne znam zašto se pristojnost kod djece odmah smatra postignutom nasilnim metodama? I ne razumijem zašto se uredno i ne-musavo dijete često smatra sputanim?
    hm, što bi značilo da su živa djeca nedojena, nevoljena i nepažena ili????
    ono o čemu roza priča treba doživjet, to je posebna vrsta ljudi.

naravno da pristojnost nije postignuta nasilnim metodama, to su jednostavno takva djeca.
    moj nije takav, ali ja ne planiram lomit njegov karakter da bih dobila mirno i pristojno dijete. naravno da mu neću dozvoliti da nosa po dućanu teglu kiselih krastavaca koju je on zapikirao ili da se vješa po retrovizoru od auta, ali ga vjerojatno još dugo neću pridobiti da mirno sjedi i jede.

što se tiče musavosti, ne mislim da djeca trebaju hodat musava po gradu, ali mi nije problem ako se, kao jučer u šetnji, sav umrlja kruškom, a ja nemam pri ruci maramice.
    Da pojasnim, navela sam ovo jer je to mojoj okolini bio argument kad su me upozoravali da ovim metodama djeca postaju "neodgojeni divljaci" , a o "rajskim šibama" ni neću ...

kad ono tamo: Savršena

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa

Nisam savršena niti vidim savršene ljude oko sebe, bolje/smirenije/organiziranije/odmornije/veselije roditelje viđam ali ne i savršene. Davno sam prestala težiti ka savršenstvu ali zato težim ka boljemu jer znam da se uvijek može bolje. Jedino što mi je dijete savršeno

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moje je dijete musavo, nemirno ... jednom riječi dijete. I vjerujem da takva treba biti.
    Ako je na kraju dana potpuno čista ili dan nije bio dobar ili je bolesna. ja potenciram njenu znatiželju, da stavi ruke u blato, da klekne u lokvu.
    Bez uvrede, meni je osobno nekako žao takve savršene djece.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    moje je dijete musavo, nemirno ... jednom riječi dijete. I vjerujem da takva treba biti.
    Ako je na kraju dana potpuno čista ili dan nije bio dobar ili je bolesna. ja potenciram njenu znatiželju, da stavi ruke u blato, da klekne u lokvu.
    Bez uvrede, meni je osobno nekako žao takve savršene djece.
    moje dijete je potpuno čisto na kraju dana, ali zato jer ga:
    1. presvlačim kad dođe iz vrtića/parka/šetnje
    2. voli se brisati (takav je oduvijek)
    3. tuširamo se kad dođemo navečer iz vana

i ne potičem ga da gura ruke u blatu niti da kleči u lokvama...
    ali ga niti ne sprečavam ako to sam napravi...

ali isto kao i tebi, bez uvrede, žao mi je djece koja se u pješčaniku posipaju pijeskom, jedu drekece po parkiću...

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam bila mirna, poslušna, uredna, od prvog dana spavala cijelu noć, odličan učenik... nisam poludila u pubertetu. Nikada ni najmanjih problema sa mnom nije bilo. Nisu me trenirali ni tjerali. Takva sam i danas.

A ja sam dobila (zasad) malu haharicu koja od 1. rođendana ne spava nikako, ima crve u guzici koji rade na motorni pogon, kući me uglavnom ne doživljava, plače za svaku sitnicu... uglavnom, nisam imala sreće kao moji roditelji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za jedenje dreka ok, ali sta fali pijesku?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    ako je pješčanik u osiguranom prostoru (od pasa i mačaka) još ću progutati...
    ali javni pješčanici - kod mene ne prolaze...

ustvari, mališi ne dozvoljavam da jede išta osim hrane i onog što može tome poslužiti - trava, cvjetići...
    i ne mislim da je time istraumatiziran...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

X

Kad nismo mogli izaći na kraj s pješčanicima u kvartu, mi smo na gruntu nasipali hrpu pijeska, ogradili ciglama i djeca su uživala nekoliko godina, dok to nisu prerasli. A da ne velim - grunt smo i kupili zato da imaju mjesto gdje će se moći zabavljati i zaprljati nezagađenim stvarima!

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro mislim da ste me malo krivo shvatile.
    ja ju isto tako tuširam na kraju dana, ponekad i kad dođemo iz parka. mislila sam da se vrlo rijetko događa da je od ujutro u istome a da je to čisto na kraju dana, a ne da ju presvučem 5 puta pa je zato čista. ne tjeram ju da gura ruke u blato, ali ako to napravi nije kraj svijeta, ruke se operu.
    kad je 500-ti put pokušala kleknuti u lokvu ispred zgrade, rekla sam joj da to i napravi. namočila se, bilo joj je hladno, otišle smo doma se presvući i prestali su pokušaji kupanja u lokvama.
    u pijesku se igra, a drek ne jede.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

roza malo si ljubomorna i to je ok 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

[quote="yaya"]

Nisam savršena niti vidim savršene ljude oko sebe, bolje/smirenije/organiziranije/odmornije/veselije roditelje viđam ali ne i savršene. Davno sam prestala težiti ka savršenstvu ali zato težim ka boljemu jer znam da se uvijek može bolje. Jedino što mi je dijete savršeno
    Ovako i ja. Ima dana kada smo M i ja u potpunoj harmoniji i usklađeni, a ima dana kada se ništa ne uspijemo dogovoriti. Ponekad bh voljela da i mene moje dijete posluša bez pogovora, kao neka druga djeca svoje roditelje, a ne da se oko svega moramo natezati. Ali takav je, tvrdoglav, svojeglav, kreativan, maštovit, i obožavam ga zato što je moje dijete.

Ne mogu suditi o tome na koji način roditelji s početka posta odgajaju djecu, ali i sama sam se uvjerila da se djecu trpa u kalupe i određene norme. M ide u igraonicu četiri puta tjedno po 1,5 sat i teta me je pozvala na informacije jer se M dva puta jako neutješno rasplakao i jedva ga je uspjela smiriti. Inače je osjetljiv i vrlo emotivan, do nedavno se je na svaku tužnu pjesmu rasplakao, i sada je malo iskočio iz njenog viđenja kakvi bi dečki trebali biti pa me odmah zove na razgovor. Kako da ja njoj sada objasnim da je on jedinstven i da se razlikuje od druge djece? Ne treba nikakav poseban tretman, ali neka poštuje njegovu osobnost.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vidi se da ne pratiš dr. house-a

inače potpisujem seni (koja se čudom čudi), a i magriz. moje dijete zna biti musavo, al nastojim to suzbiti u korijenu , jer ne volim da mi je dijete musavo, da ima zakorenog oko usta, da ne nepočešljano i da sve visi na njoj, posebice donji dio odjeće. recimo, dođem po nju u vrtić i namjeravam ići dalje do grada. znam da će imati na svojoj majci današnji jelovnik, pa ponesem majicu rezerve.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    .....moje dijete zna biti musavo, al nastojim to suzbiti u korijenu , jer ne volim da mi je dijete musavo, da ima zakorenog oko usta, da ne nepočešljano i da sve visi na njoj, posebice donji dio odjeće. recimo, dođem po nju u vrtić i namjeravam ići dalje do grada. znam da će imati na svojoj majci današnji jelovnik, pa ponesem majicu rezerve.
    zar i ti
    ja ponesem i rezervne hlače i cipele jer ni one nakon vrtića nisu za pokazivanje u "javnosti".
    morat ću malo porazgovarat s djevicom u sebi i malo popustit uzde po tom pitanju. do sada nisam baš uspjevala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretjerujes.
    Magriz, postujem to sto pises, ali kakve veze ima pijesak s jedenjem?
    Kod nas po Becu svaki veci park ima posebno ogradjene dijelove za pse i jako, jako rijetko vidim da se pas sece tamo gdje se igraju djeca. (barem je tako u ovim nasim okolnim parkovima) I nekako se uzdam u to da nitko ne urinira u pijesak, drek nismo vidjeli nikad, eventualno neko dijete ostavi komadic papira od slatkisa za sobom i sl. Zapravo, taj pijesak je puno cistiji nego npr. okolna trava.
    Ne kazem ja da je necije dijete istraumatizirano ogranicavanjem prostora za igru. Ali, veliku vaznost pridajem slobodnoj, nesputanoj igri pa zato pitam. Bas jucer smo bili u parku i sva djeca su uzivala u igri po pijesku. Jedan djecak je tamo stajao i mama ga nije pustila jer je vlazno, prljavo itd. Ne mogu bas reci da je mali cvjetao od radosti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas po Becu svaki veci park ima posebno ogradjene dijelove za pse i jako, jako rijetko vidim da se pas sece tamo gdje se igraju djeca. (barem je tako u ovim nasim okolnim parkovima) I nekako se uzdam u to da nitko ne urinira u pijesak, drek nismo vidjeli nikad, eventualno neko dijete ostavi komadic papira od slatkisa za sobom i sl. Zapravo, taj pijesak je puno cistiji nego npr. okolna trava.
    Nažalost tu je sasvim druga priča. Psi su svuda, mačaka koje nitko ne kontrolira još i više. A onda u pješčanicima parazita Toxocara kolilko hoćeš. J se u pijesku igra jedino u vrtiću u zatvorenom pješčaniku.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Auuuu, dosta toga sam ovdje pročitala.
    Mi smo, dakle, obitelj ljudova, malih i velikih.
    Sve je okej, civilizirani smo, ne jedemo druge ljude, ne lajemo.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zanimljivo je da su se javile brojne mame s jednim djetetom, pa se još hvale svojim nemogućim potomkom...

a svatko tko ima više od jednog mora odati bar maleno, sićušno priznanje tim roditeljima što naoko dobro izlaze na kraj s dvoje djece.

Roza, ne znam o kome se radi ali mi se čini da tebi najviše na živce idu zapravo komentari zajedničkih poznanika/prijatelja/rodbine, pa ako se to zaredalo još dok se Tarzan nije rodio onda shvaćam da je to iritantno za poluditi!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i da ne bi bilo zabune - cry i slične metode ne podržavam niti provodim

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Osobno iskustvo: imam kolegu cija se djevojcica rodila dva mjeseca poslije mog malise. Stavovi prema roditeljstvu ne mogu biti razlicitiji, pec po guzi, cry out, kazne, forsiranja (on, ne ja ) Njegova malecka nije dojila, moj do dvije godine. I tako dalje...

Malena ne nosi pelene, spava sama u svojoj sobi, sama se uspavljuje, jede samostalno, bla-bla. O ponasanju ne mogu jer je dobro ne poznam, a i malisa je tu super - 'lako odgojivo' i razumno dijete, jos cekamo prvi tantrum.

Ja (u sebi) ne odobravam njegov nacin odgoja i ponekad bih voljela da su moji 'rezultati' bolji - jer valjda svi ipak pomalo patimo za nekom potvrdom ispravnosti naseg puta. S druge strane, smatram da ja, na ovaj svoj nacin, njegujem nesto u nasem odnosu nemjerljivo tim vanjskim manifestacijama. U svakom slucaju, ja se od takvog odgoja dobro osjecam kao roditelj.

Kako znam da postoje razliciti ljudi, postoje i razlicita djeca i ne procjenjujem ih zivahnoscu, musavoscu i mirnim sjedenjem x sati.

Inace, ja sam bila (rekli bi moji starci i ostala ) 'idealno' dijete. Poslusna, dobra, marljiva, samostalna, sa sto ekstra aktivnosti, dika i ponos. Nikad im se nije obilo o glavu, a nisu me dresirali. Nisam (bila) alien. Tako da mi nije tesko pomisliti da ima takve djece, mozda roditelji stvarno imaju neku tajnu odgoja, mozda su djeca takva, mozda se dogodio idealan spoj - tko zna...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pročitah samo prvi post i mislim da se radi o pitanju lagane ljubomore....možda je asocijacija i možda nisam u pravu, ali ja sam eto neko freaky biće pa se uvijek volim družiti s boljima ("savršenijima") od sebe jer intenzivno od njih učim....ALI, ako mi ti savršeniji to stalno nabijaju na nos onda se zaista radi o cijeđenju životne energije te tada svaki odnos prestaje....

Pokušavam ubiti ego još uvijek i mislim da ću biti dosljedna svojoj misiji od kraja jer jedino na taj način mogu biti dobar učenik i, jednoga dana, još i bolji učitelj....

Zaista nemam problema s prihvaćanjem ljudi koji žive bolje od mene, koji svoju djecu uspijevaju bolje odgajati i koji su bolje organiziraniji od mene....iako, moram priznati....okolina i drugi ljudi koji se nalaze u mojoj blizini imaju problem s prihvaćanjem upravo takvih ljudi....smeta im i iritiraju ih "sređeniji" ljudi....ako to stvarno prelazi granice podnošljivosti i ako ih ne možeš više smisliti onda je bolje da se totalno distanciraš jer svako daljnje forsiranje veze bi bilo licemjerstvo....

Eto...iskreno od srca...nadam se da se u ovom mojem postu nećeš prepoznati u nekoj negativnoj ulozi....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma Roza uopće ne misli za njih da su savršeni.
    Priznaj, htjela si da ih malo popljujemo

Inače, seni je imala odlične postove

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa

Ja (u sebi) ne odobravam njegov nacin odgoja i ponekad bih voljela da su moji 'rezultati' bolji - jer valjda svi ipak pomalo patimo za nekom potvrdom ispravnosti naseg puta. S druge strane, smatram da ja, na ovaj svoj nacin, njegujem nesto u nasem odnosu nemjerljivo tim vanjskim manifestacijama. U svakom slucaju, ja se od takvog odgoja dobro osjecam kao roditelj.

.
    e baš sam ovo htjela reći - bez obzira na vanjske manifestacije, ja ne bih mogla drugačije. i ja imam prijatelje čije se metode razlikuju, baš ovako kako ih je opisala summer (osim dojenja, njeni su cicali do 2 godine).
    ali, moja priroda i cry out - no way. nema šanse. i kad bi htjela, i vjerovala u to kao u ispravnu metodu, slomila bih se nakon 10 sekundi. prije od moje djece - to sam sigurna.
    i to me oduvijek i vodilo u odgoju - moj osjećaj što je ispravno, a što nije. moj osjećaj koje savjete ću poslušati, a koje neću. bolje rečeno, ne mogu.
    a vanjske manifestacije...hm, musava mi djeca uglavnom nisu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    zanimljivo je da su se javile brojne mame s jednim djetetom, pa se još hvale svojim nemogućim potomkom...

a svatko tko ima više od jednog mora odati bar maleno, sićušno priznanje tim roditeljima što naoko dobro izlaze na kraj s dvoje djece.
    Nekoliko sam puta pročitala ovo gore citirano i nije mi jasno na što se aludira. Nekako tu vidim podcjenjivanje i podbadanje, ispravi me ako sam u krivu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

možda je maxi htjela napisati da je lakše odgajati "svojeglavo" dijete ako je to jedino dijete u kući.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

tj. lakše je preživjeti njegove/njene svojeglavosti.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: savršeni

Citiraj Roza prvotno napisa
    razmišljam o jednom problemu koji me već dugo opsjeda - riječje o tome da sam upoznala savršene roditelje, koji me izluđuju i koji mi "jedu" energiju.
    o čemu se radi? mladi bračni par, 2 male djece, i svi su s-a-v-r-š-e-n-i. djeca lijepo odgojena, sama jedu za stolom valjda od prvog dana dohrane, ne bacaju hranu, ne brljaju, pospremaju igračke, sama zaspivaju, ne bude se noću, idu u krevet u točno određeno vrijeme (sami), mama i tata točno znaju unaprijed kad je vrijeme za neku razvojnu fazu ili vještinu i onda im to tupe dok ne nauče.
    toliko su savršeni, da moja musava djeca, koja i s 4 godine brljaju po hrani, ne prospavaju noć, nisu mirni, sve diraju itd. kraj njih izgledaju kao dva neodgojena čudovišta. kad smo zajedno, to se baš jako vidi. a vide i drugi. u doticaju s tako savršenom djecom, svi komentiraju kako su ta djeca divna, krasna, imaju izvrsne roditelje, brižne, pune ljubavi ali i discipline, svi im odobravaju pristup koji su izabrali i uzdižu ih u nebo. naravno, kad mi to netko priča, omakne mu se i primjedba kako evo moja djeca nisu takva... ove tri točkice označavaju ono neizrečeno.
    a meni pada mrak na oči. ja sam stvarno zadovoljna s svojom djecom, koja nisu savršena ali meni jesu, oduševljavaju me svojim karakterima ali i s nepodopštinama koje rade. sve do trenutka dok ne sretnemo savršene. i onda se osjećak kao totalni failure, ne-roditelj.
    i zaključila sam kako se uopće ne volim družiti s savršenima. jer mi jedu životnu energiju.
    Gdje me nadje? Mi smo skoro upoznali neke bosance. Malena ide sa M. u skolu. Isto ovako ko sto ti opisujes OD A DO Z. Ja se uvijek osjecam katastrofa kada se vidimo sa njima. Djeca jedu za stolom, spavaju sami, prave krevete, malena 5 god. sama se kupa, zna tablicu mnozenja, sabiranje, slova velika mala...mama ne govori dva puta, jedanput i vec je uradjeno. Nema dernjave (ko u nas)...sve ide ko po maslu.

I tako ta mi mama neki dan veli nakon sto sam se ja preznojila da mi djeca pojedu koju spageticu :djeca su ti ko auto, hoces lijevo -desno? Ti si za volanom a ne djeca! :shock:

A sto je najgore ova recenica mi se non stop mota po glavi!!! I jos su nas za vikend pozvali na veceru. :/ Propasti cu u zemlju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ja kad vidim savršenu djecu ili savršenu obitelj odmah osjetim nekakav miris da tu ne štima. Možda i štima, ali nekako čisto sumnjam. Tu netko debelo fasuje. A u ovom tvom primjeru čini mi se nažalost djeca.
    Ili kad mi netko kaže da se sa svojim mužem/ženom nikad ne svađa. E tu netko onda uvijek vuče debeli kraj samo ne želi priznati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivanabokulic prvotno napisa
    A ja kad vidim savršenu djecu ili savršenu obitelj odmah osjetim nekakav miris da tu ne štima. Možda i štima, ali nekako čisto sumnjam. Tu netko debelo fasuje. A u ovom tvom primjeru čini mi se nažalost djeca.
    Ili kad mi netko kaže da se sa svojim mužem/ženom nikad ne svađa. E tu netko onda uvijek vuče debeli kraj samo ne želi priznati.
    Samo se ti tješi
    ali iz prve ruke ti mogu reći da postoje mirna djeca, bez primjene sile i dresiranja, postoje brakovi bez svađa (zavisi što netko smatra svađom, postoje razilaženja u mišljenju ali ne moramo se posvaditi da bismo to dokučili..).. i mrzim osjetit ljubomoru od strane drugih mama

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    .....moje dijete zna biti musavo, al nastojim to suzbiti u korijenu , jer ne volim da mi je dijete musavo, da ima zakorenog oko usta, da ne nepočešljano i da sve visi na njoj, posebice donji dio odjeće. recimo, dođem po nju u vrtić i namjeravam ići dalje do grada. znam da će imati na svojoj majci današnji jelovnik, pa ponesem majicu rezerve.
    zar i ti
    ja ponesem i rezervne hlače i cipele jer ni one nakon vrtića nisu za pokazivanje u "javnosti".
    morat ću malo porazgovarat s djevicom u sebi i malo popustit uzde po tom pitanju. do sada nisam baš uspjevala.
    hehehe
    ima nas još... a nisam djevica

Zorana - cure su već napisale - u pješčanicima po javnim parkićima ima svega... osim uriniranja mačaka i pasa, njihovog dreka, neki dan sam našla krhotine boce...

mališi dozvoljavam u vrtićki pješčanik, kod prijatelja kojima je ograđen, ali javni... e tamo ne...

ako je kod vas super održavano - blago vama

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Samo se ti tješi

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ivanabokulic prvotno napisa
    Samo se ti tješi
    ali iz prve ruke ti mogu reći da postoje mirna djeca, bez primjene sile i dresiranja, postoje brakovi bez svađa (zavisi što netko smatra svađom, postoje razilaženja u mišljenju ali ne moramo se posvaditi da bismo to dokučili..).. i mrzim osjetit ljubomoru od strane drugih mama
    nemam djecu, ali ovo o braku mogu potpisati, pa ću i ja reći: samo se ti tješi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj njumi prvotno napisa
    Joj, sad bismo mogli isprovocirati (opet) neke da osvane tema "Vjerujete li da postoji brak bez svađe?"

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj njumi prvotno napisa
    Joj, sad bismo mogli isprovocirati (opet) neke da osvane tema "Vjerujete li da postoji brak bez svađe?"
    haha
    al ja mislim da se ne bih uvlačila u raspravu jer si ti rekla što je trebalo reći: postoje razilaženja u mišljenju ali ne moramo se posvaditi da bismo to , a osim toga, svaki je par svemir za sebe i svak sebi najbolje zna. I to je to glede (možebitne) teme od mene.

baš sam dosadna, jelde

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

postoje razilaženja u mišljenju ali ne moramo se posvaditi da bismo to dokučili , smetnuh zadnju riječ

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, nisam znala da je u tome problem.
    Inace, mene zanima kako vi vlastitoj djeci objasnjavate stvari koje druge obitelji rade drugacije i vi ih ne dozivljavate kao posebno ispravne, da ne kazem ne odobravate ili sami ne bi tako postupali? Kazete li djeci da ti drugi roditelji rade nesto lose ili kamuflirate situaciju? Mi imamo neke poznanike koji ne postupaju bas ispravno u nekim stvarima (lupanje po guzici, vrijedjanje i jos par stvari koje je i samo dijete pokupilo pa se tako ophodi prema drugima itd.) Ne bih htjela te situacije predociti djetetu kao nesto normalno i osobni izbor i stav, a opet....kad se bacim u kritiziranje onda me brine koliko sam dobar ili los primjer sto se tice izbora drustva. A ako odbacim drustvo, onda sam opet los primjer jer odbacujem nekoga radi drugacijih stavova. :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zorana, evo prvo što mi pada na pamet je nekorištenje autosjedalica.
    Često kad dođemo pred vrtić me moja L. pita zašto neki njeni prijatelji nemaju sjedalice. Zašto, mama, zašto?

Ja joj kažem da mislim da njeni roditelji tu griješe, da djeca trebaju i moraju biti vezana.

Ili ovo lupanje...jednom sam je raspremala u garderobi vrtića kad je njena prijateljica dobila udarac po ruci. Moja je bila šokirana.

I pitaa me zašto ju je mama udarila...i što da ja sad kažem?
    Sigurno ne da zato jer je ta curica nešto napravila...
    Ja sam rekla da se ta mama sigurno naljutila, da valjda nije znala drugačije postupit i da ju je udarila. Da ja mislim da je bolje razgovarati s djecom i reći im što su napravili loše, da nije u redu tući druge. Djecu.
    Opet- ukratko-da je pogriješila
    Pa kad je

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i kod nas je AS najčešće. zxuja samo što jednom nije pala iz svoje AS, kad je vidjela curicu na prednjem sjedalu, i jos mi ta curica, pored otvorenog prozora veselo maše i htjela bi čakulati sa mnom dok čekamo na raskrsnici zeleno svijetlo.

njeni roditelji ne znaju bolje - to je bio moj odgovor. a mi znamo da se trebamo vezati u AS, jer... (i sad nastupa 10 minutni referat o vaznosti AS)

a najbolje mi je kad mi zxuja veli: mama, jelda ti ne voliš kad ja jedem kroki kroket. i kad ja velim da je to točno, onda ona slavodobitno doda: a ja baš volim kroki kroket.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je ok taj odgovor da netko ne zna bolje i sl. ako se radi o nepoznatima. Ali, npr. Zorkin prijatelj kaze djetetu u parku da je idiot, dodje mu mama i nesto mu ruzno kaze ili ga udari po guzi. I onda meni Zorka dotrci po objasnjenje. I sad, imam dvije opcije; ili reci pred njegovom mamom da to nije ok i cekati da ona zapocne raspravu o tome zasto to jeste ok (a nije mi do toga) ili pokusati izbjeci direktan odgovor i dopustiti da me dijete pocne gledati kao muljatora. (jer zna moje stavove i vidjela bi da se pretvaram i naucila da je to ok) Inace, sve takve situacije su mi pomalo blesave jer kao da neminovno dovode do rasprava tipa ispravno-pogresno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za kroki kroket

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A joj situacije
    Da me tako pita pred drugim roditeljem, ja bih rekla da ne znam zašto (je udario dijete)... da ne dobijem i ja

E da, kod nas je lizalica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •