Results 1 to 44 of 44

Thread: Osjecaj kao da cu dobit proljev

Default Osjecaj kao da cu dobit proljev

Malo mi je neugodno,al ipak sam vas odlucila pitat

Dakle,trbuh mi je skoro cijelo vrijeme tvrd i napet.
    Ne dolazi u razmacima,nego je konstantno,pa pretpostavljam da nema veze s trudovima.

I danas kroz dan svako malo me "zasarafi" kao da cu dobit proljev i prode. :?
    Stalno se ponavlja,ali ne dobivam proljev.

Jel imao to tko od vas?

dorotea24's Avatar

Ja sam imala. Možda si pojela nešto što ti je malo jače potaklo crijeva npr. kelj ili grah ili nešto slično. Crijeva su ti sada osjetljivija, a i više se osjete pod tim BH kontrakcijama. Znam na što sada ciljaš i već vidim da si si umislila kako je to čišćenje pred porod no ja mislim da nemaš razloga za strah. Sutra će na WC-u biti malo veselije i odmah će ti proći i vidjet ćeš da će sve biti ok. Meni se to dogodilo par puta.

dorotea24's Avatar

Joj oprosti zamijenila sam te za jednu drugu forumašicu koja se boji prijevremenog poroda No sve stoji samo zanemari onaj dio gdje sam rekla da znam kako se bojiš da je to čišćenje pred porod. Oprosti

Balarosa's Avatar

Ja ne želim sijati paniku i biti zloguki prorok, ali ipak moram napomenuti da je pun forum priča s poroda koje počinju s "mislila sam da sam nešto krivo pojela". Vjerojatno je baš tako, ali ako se brineš, mislim da je najbolje otići na pregled, bolje ćeš spavati.

Ne bih ni ja da dižem paniku, ali meni to miriše na moguće trudove!

I ~~~~~~~~~~~~~~~~ da balarosa i ja uopšte nismo u pravu!

Dorotea,neznam jel sam dosta razumljivo napisala,ali ja nisam dobila proljev.
    Imam samo takav osjecaj,tako me zaboli.

A jela sam skroz normalno,sve jela ko i inace.

dorotea24's Avatar

Nina razumjela sam te možda ti mene nisi. Ja sam isto imala grčeve od probave i baš sam se taj dan bila uplašila. Sutradan je prošlo no taj dan mi je bilo baš grozno. Jela sam kelja, a inače kelj nikada nije tako djelovao na mene. I neki dan me dosta bolilo u crijevima pa je prošlo kada sam obavila ono što se obaviti treba. Kakvo je stanje danas?

dorotea24's Avatar

Ja sam inače na ovom topicu suprotna struja od Balarose i vanesax
    Mislim da to nema veze sa trudovima nego sa zločestim crijevima.
    Ajde ja navijam za svoju teoriju koja se sigurno točna~~~~~~~~~~

Balarosa's Avatar

Ma i ja navijam za tvoju teoriju....

Evo, rečenica koju nisam nikad u životu mislila napisati:
    Nina, vibram da je loša probava i da dobiješ proljev

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kloklo's Avatar

I mene već danima pere taj osjećaj ko da ću dobit proljev, ali kakač bude sasvim normalan. Malo me to brinulo jer je fakat rano za "čišćenje prije poroda", danas sam ušla u 35. tjedan, pa se tješim da su samo osjetljiva crijeva

Balarosa's Avatar

Ajme, kloklo, 35. tjedan... a neki dan si pisala kako nagovaraš M. na drugo dijete... :D

kloklo's Avatar

Je, leti vrijeme, čudo jedno

Suncem.m.'s Avatar

A evo ja sam 39-1 i sinoć sam imala lunapark u crijevima i 3 puta sam trčala na wc. Stomak mi je bio ( i ostao) napet i tvrd ko kamen. Bila sam uvjerena da počinje.
    Međutim, nakon zadnjeg odlaska na wc, sve se primirilo.

Možda ti je samo nešto malo zavrtilo crijeva. Možda su plinovi pa te malo jače smeta jer je sve manje mjesta u stomaku i u crijevima.

Suncem.m.'s Avatar

Kad malo bolje promislim, možda ja i jesam u fazi čišćenja crijeva :/ .
    Ma je li to može trajati nekoliko dana?
    Jer ja već par dana, svako jutro imam stolicu po nekoliko puta. Nije proljev, a nije ni da nije
    Ili mi jednostavno crijeva dobro rade?

Quote Originally Posted by Balarosa
    Evo, rečenica koju nisam nikad u životu mislila napisati:
    Nina, vibram da je loša probava i da dobiješ proljev

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~ za proljev!

Moram se i ja smijat

Ovu noc sam jako lose spavala od kamenog trbuha.
    Bebac je htio na pupak van.

Cijelo vijeme unutra "kuha" ,al i ja mislim da je to od opcenito od "drugog stanja".

Nemam osjecaj da bi se uskoro mogla porodit,ne lici mi na trudove.

No kod tebe Sunce bi to moglo biti TO! Vibriram da je

Suncem.m.'s Avatar

Ajde ti meni vibraj ta trudove, ja tebi za proljev
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Palagruža's Avatar

Ma i meni je u trudnoci cesto znalo biti tako. Trbuh napet, ako da ce se rasprsnuti. Dva puta sam i dobila proljev, ali cesce je sve ostalo samo na napetom trbuhu. Isto sam se brinula da to nisu znaci prijevremenog poroda, a na kraju sam rodila 8 dana nakon termina.

kloklo's Avatar

Quote Originally Posted by Suncem.m.
    Ajde ti meni vibraj za trudove, ja tebi za proljev

I ja ću vibrati tako za vas

dorotea24's Avatar

joj meni je ovo smiješnoooooooo

Suncem.m. čim sam te videla, pomislila sam "E njoj ću da vibram za porod, a Nini za proliv", al kad se spustih, vidim da ste me preduhitrile

Al, svejedno evo vam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

Nadam se da ce netko jos citat ovaj post...

Naime,danas citav dan imam lagane grceve ko da cu dobit mengu. Nije strasno,al lagano bolucka. Cijeli dan.

Bol se siri prema unutarnjoj strani bedara i nisko u krizima,pa prema guzi.

Citala sam da mnoge zene tako slicno opisuju trudove.
    Ali trudovi imaju jasne razmake ili ?? :?

Kod mene je to nekako cijelo vrijeme,malo jace,pa malo slabije,al nema jasne granice.

Jedva cekam kontrolu za 2 dana da vidim jel se dolje kaj dogada.

Nitko nista... :/ Odoh onda opet pokusat spavati.

@n@'s Avatar

Nina, ne bih te htjela nepotrebno plašiti, no ja bih poučena vlastitim iskustvom otišla hitno na pregled. Na hitnu. Sad odmah.

Takve boli sam i ja imala, nisam ih baš nešto doživljavala, kao drugorotka i to...

Rodila sam točno dva mjeseca ranije.

Da sam prepoznala te trudove na vrijeme, možda su mi ih mogli zaustaviti...

Razmisli i odluči sama, ali nemoj riskirati... radije idi.

Ana a što bi se to Nini moglo dogoditi? Pitam zbog sebe. Osjećamo se isto i obje smo prošle 38. tjedan, dakle u terminu smo.

Ne kužim zašto spominješ prijevremeni porod i odlazak na hitnu.

Uf... oprosti Ana, tek sada sam skužila, Nina nije u terminu. Oprosti

dorotea24's Avatar

Nina joj bome su te brige ščopile Već si bila zabrijala na to čiščćenje pa sad i ovo. Možda je to sve od opterećenja i straha. Meni je tako bilo u prvoj trudnoći. Menstrualni bolovi, strah, vječita panika, znam kako je to neugodno. No nazovi i pitaj svog ginekologa ili još bolje odi tamo da te on malo smiri. Ja vjerujem da nije ništa i da ćeš ti još izgurati nekoliko tjedana~~~~~~~~~~~~~~~

rena7 bome nam se opako približilo :/ ti i ja smo par dana razlike u terminu. meni je 30. 10.

Dorotea ti mi stalno govoris da sam "zabrijala" na ciscenje pred porod,a to uopce nije istina!

Nisam cijelo vrijeme dobila proljev,niti sam mislila da bi mogla rodit tako rano.

A i sad kao da mi ne vjerujes,pa velis da je to od brige i straha.

Inace,relativno dobro sam spavala ovu noc,pa cu ipak pricekat sutra kad imam redovan pregled.

Balarosa's Avatar

Daj se ti samo nama javi svaka dva sata Moram priznati da bih ja potpisala Anu, ali ja sam takav tip.

dorotea24's Avatar

Nina oprosti krivo si me shvatila i ja sam se možda krivo izrazila. Ne mislim ja da ti izmišljaš i da si umišljaš nego da to nije tako neuobičajno osjetiti menstrualne bolove jer sam ih i sama osjećala, a onda od tog straha i panike mi se osjet poveća pa se brinem zbog svakog osjeta boli i bilo čega što bi moglo biti neuobičajno. U prošloj trudnoći sam osjećala puno više bolova pa me sve još više brinulo i bila sam opterećena time, a u ovoj sam preko dosta stvari prešla ni ne brinući se. Mene su najviše plašili ti menstrualni bolovi, a u ovoj trudnoći sam ih osjećala svega par puta.
    Oprosti ako si shvatila da ja mislim kako ti umišljaš sve te stvari, to nije istina, htjela sam te samo utješiti svojim primjerom koji eto nije završio preranim porodom, a bilo mi je slično kao i tebi.

Pepita's Avatar

Mislim da je najbolje bilo odmah ići u ginića ili na hitnu.

Quote Originally Posted by Balarosa
    Daj se ti samo nama javi svaka dva sata Moram priznati da bih ja potpisala Anu, ali ja sam takav tip.
    I moj potpis ovde

1. Ako nije ništa-super! I bolje da nije, a ti mirno spavaš.
    2. Ako su kontrakcije, nije kasno da se zaustave, da odmiruješ još malo, pa da rodiš u terminu.
    3. Ako misliš da zabrijavaš, a stvarno ti se nešto dešava, možeš roditi prerano.

Vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tačke 1. i 2.

tj. samo za 1., a 2. ako baš baš baš mora

Evo ja sam se vratila sa pregleda. Imam menstrualne bolove već tri dana, baš me boli. Ginekologica kaže da to nisu trudovi, ne otvaram se. I dobro, nek su onda u pitanju moji živci, moj strah- šta me briga tko što misli. Važno da je sa bebom sve ok i da se ja osjećam sigurnijom. Eh, sigurnija jesam, ali mene i dalje boli. A šta? Nemam pojma

Sve to ide u rok službe!

Nina ja bi ipak otišla na pregled, vidiš da sam i ja bila. Nisam paničar, al vrag nikad ne spava. Ma nek ti kažu i da te živci peru, pa šta? Ne daj Bože da se nešto desi, pa šta onda? Draga moja, sretno!

@n@'s Avatar

Joj, kaj ste zapele za živce... :/
    Tijelo se priprema za porod, zato se cijela ta 'situacija' i zove drugo stanje, ništa nije 'normalno'.
    Menstrualni bolovi se često osjećaju zbog namještanja i premještanja bebe unutra, zbog omekšavanja hrskavice, širenja kostiju... sve je to normalno.
    I ako nema otvaranja, naravno poželjno.

E Ana lako je biti junak poslije bitke. Prepoznaješ naše simptome kao "drugo stanje". Točno, u drugom smo stanju! Ja ipak mislim da svi ti simptomi ne moraju biti bezazleni, a ni svi ne moraju biti opasni. Eh, kao razlučiti jedne od drugih?! I nije istina da živci, psiha ili kako god hoćeš ne igraju ulogu u svemu, pa i u trudnoći. I to si probala zar ne?

@n@'s Avatar

Da, igraju ulogu. Tim više što im pridaješ (po meni) puno previše važnosti.
    Naravno da simptomi ne moraju biti ni opasni ni bezopasni, ali ne trebaš ni tražiti za svaki mig nekakve vanjske uzročnike svakog simptoma. Em su živci, em je čišćenje... daj o'ladi malo...

Quote Originally Posted by @n@
    Em su živci, em je čišćenje... daj o'ladi malo...

:shock: baš si nezrela, kao da nisi prošla trudnoće i porode. Praviš se pametna, aaaaaa... ne daj mi Bože, znaš. Kao drugorotkinja svoje vlastite simptome nisi bila u stanju prepoznati, a moje prepoznaješ i meni govoriš da oladim! Sram te bilo! Ja se kao i Nina samo brinem za sebe i svoje dijete. Ništa više. I ne mislim da je to bolesno, već normalno.

Žao mi je zbog svega što si prošla, iskreno, ali to te ne opravdava i ne daje ti pravo da se koristiš riječima kao što su ove boldane, barem prema meni ne.

Želim ti svu sreću ovoga svijeta, ali ne komunicira mi se sa tobom na ovaj način.

@n@'s Avatar

Koliko sam upoznata, ono je Ninin topic i ne kužim što si se sad ti osjetila prozvana? Cura je postavila pitanje što mislimo o njenom problemu, ja sam joj napisala svoje mišljenje i da se mani brija o živcima, strahu, panici i sl... i sad se ti tu nešto propinješ. Ne kužim...

O mojim 'neprepoznatim simptomima' ti samo mogu reći da si paziš da se tebi ne dogodi. Daješ si previše važnosti, jer ja uopće ne spominjem niti 'prepoznajem' tvoje simptome. Niti me zanimaju... zabrijala si.

PS: Zna li netko gdje je Nina?

Dakle... ono su bili lagani trudovi koji su u 35 tj normalni. Znaci sve je u redu

Inace je sve drugo ok s bebicom, napravljen je bris na streptokoke..
    Od iduceg tjedna pocinjem s akupunkturom,jedva cekam! :D

Pepita's Avatar

Quote Originally Posted by Nina
    Dakle... ono su bili lagani trudovi koji su u 35 tj normalni. Znaci sve je u redu
    Je li to misliš na BH kontrakcije?

Postoji 7 vrsta trudova.
    Jedni od tih 7 su BH kontrakcije,ali nije to bilo to.

Moji su navodno bili oni za spustanje bebe (sorry ne zivim u hr.pa ne znam kako se ti trudovi zovu na hrv.)
    Boli vrlo slicno ko pravi trud u porodu. Razlika je da je intenzitet naravno puno slabiji i da ne dolaze u pravilnim razmacima.

@n@'s Avatar

Okej, ali zašto sam se onda ja otvorila 9 cm ako su to trudovi za spuštanje bebe??? :?
    I moji su bili slabog intenziteta i nepravilni: od dva u danu do dva u 4 minute...

U svakom slučaju, super da si ipak odlučila otići na pregled i jako mi je drago da je sve u redu.