Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Menopauza u tridesetoj!?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Menopauza u tridesetoj!?

Pozdrav svima!!! Malo sam se preselila s teme posvajanja..nije da odustajem bez obzira na sve, al se želim uvjeriti da sam poduzela sve što se može u svezi moje dijagnoze.
    Ako je ikako moguće molila bi sve forumašice koje mi mogu pomoći bilo kakvim savjetom da mi odgovore.
    A stvari stoje ovako...imam (kao što već znate) 31.godinu i dijagnosticiranu duboku menopauzu. To znači da moji jajnici opće ne rade, nemam menstruaciju i pijem hormone FEMOSTON CONTI da mogu funkcionirati bez nuspojava. Do prije pola godine (a zadnjim 7 godina) pila sam druge hormone i imala redovitu (umjetnu) menstruaciju, a sad su to promijenili i preporučili femoston jer nema šanse da ikad prkrvarim. Uglavnom...to sve skupa znači da ja ne mogu ostati u drugom stanju. Zanima me...dal je tko od vas bio u sličnoj situaciji, dal ipak postoji neki način umjetne oplodnje koja bi meni mogla pomoći, dal se jajašca mogu donirati...bilo što..
    Ne mogu opisati riječima, kolka mi je želja da ostanem u drugom stanju, rodim..ne bi postojala sretnija osoba na svijetu.
    Help!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga dada, ako ne postoji šansa da putem stimulacije dobiješ svoju jajnu stanicu, možeš na temu donacije js pogledati na našoj praškoj temi, cure su napisale i cjenik, tako da na tom našem forumskom mjestu zapravo možeš doznati gotovo sve.
    Sretno! ~~~~~

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dada, a kod koga si se do sada liječila? Ne znam puno o tome ali vjerujem da će ti cure odgovoriti.
    I još nešto: ne koristimo pojam "umjetna" nego potpomognuta oplodnja na ovom pod-forumu.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga dada,

u Hrvatskoj nema donacije JS. Ovaj forum je pravo mjesto za tebe. Informacije potraži na temi Sanatorijum Pronatal Prag. Želim ti puno sreće.

Evo kod mene obilje JS i redovita menstruacija pa nikako do trudnoće. Želim ti da čim prije osrvariš svoje snove !

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

osrvariš=ostvariš oprosti na gafu

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dada, kao što ti je tiki napisala, najbolje da u vezi donacije jajne stanice pogledaš temu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=65418, a još puno više informacija ćeš pronači na sljedećoj temi ... jest da ima 100-tinjak stranica ali informacije su odlične http://www.doktor.co.yu/forum/viewto...5936a444bfe327

Zanima me, ako imaš vremena pisati, kako (i kada) si saznala za dijagnozu, zna li se uzrok, kakav ti je hormonski status, kako brzo si izgubila m i slično...sve što se sjetiš. Moja dijagnoza je perimenopauza (saznala sa 31, sada imam 33) i zanima me sve što mogu očekivati u narednom razdoblju....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

draga andream, kod mene je problem u tome da nikad nisam ni liječila neplodnost.
    Do 22.godine imala sam normalni menstrualni ciklus bez ikakvog problema, a onda sam se razboljela. Sedam godina sam bila na terapiji kortikosteroida i citostatika (kemoterapija). Navodno su mi ti lijekovi uništili funkciju jajnika. Sad sam već godinu dana bez te terapije i ginekolozi su mi rekli da nema šanse da janici prorade. Tražila sam više mišljenja...mislim da ih je bilo petero. Zadnje u Petrovoj. A ja ne želim odustati!!!!!!!!! Jednostavno imam osjećaj da nisam sve probala! A ne znam kud da krenem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

posebno za rikikiki...

dio odgovora si već dobila, a sad ću samo malo u detalje. Znači...kad sam počela liječiti autoimunu bolest sa 22.godine, prestala sam dobivat menstruaciju. Svi su govori da je to normalno i da će se sve normalizirati kad prestanem sa terapijom. U početku je moj ginekolog pokušao izazvati normalan menstualni ciklus sa dabroston i više ni sama ne znam kojim, ali ništa nije pomagalo. Počeli su me mučiti valunzi, nesanica...i sve ono kaj ide sa menopauzom. Nisam mogla normalno funkcionirati pa mi je prepisao TRISEQUENS FORTE i to sam pila do prvog mjeseca ove godine. S obzirom da sam više od pola godine bila bez kemoterapije , čudno mi je bilo da i dalje ne mogu bez hormona. Onda je hormonska skala pokazala da opće nemam nekih hormona. Onak...totalna nula. Sad trenutno nemam kod sebe, al ću ti sutra napisat kak je to izgledalo. Onda sam krenula sa FEMOSTONOM CONTI i to mi je ok...nemam onih jadnih nuspojava menopauze ali ...

Ne znam dal sam sve obuhvatila...al ti slobodno pitaj. Bit će mi drago ak ti mogu pomoći.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dada31,
    cure su ti već napisale na kojim topicima možeš naći puuuno informacija.

Ja bih ti preporučila da se javiš nekom od MPO liječnika (osobno preporučam dr. Lučingera na VV ili privatno, dr. Radončića) ali, ima i drugih... te da s njima provjeriš svoju situaciju do kraja (posebo s obzirom da si tek nedavno prestala s terapijom kortikosteroidima i citostaticima).

Želim ti uspješan start i još uspješniji ishod!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dada, želim ti uspješnu borbu, i ja bih se uputila dr-ima na VV-u kako reče iva luca. Šaljem ti bezbroj ~~~~~ da uspiješ ostvariti svoj san

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dada31, mislim da nema zapreke za ostvarenje trudnoće s doniranom j. stanicom (pogledaj topic Pronatal). Inače, po pitanju event. IVF-a i hormona, i ja preporučam dr. Radončičća.

Citiraj Dada31 prvotno napisa
    Znači...kad sam počela liječiti autoimunu bolest sa 22.godine, prestala sam dobivat menstruaciju.
    Možeš li napisati o kojoj se autoimunoj bolesti radi. Jer i ja imam autoimunu bolest štitnjače - Hashimoto i povišen FSH pa me zanima je li možda to u nekoj korelaciji.

Sretno!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dada31 potpisujem sve sto su ti cure rekle i zelim ti svu srecu ovog sveta da dodjes do svoju bebicu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure, hvala vam na potpori!

I samo nakon par vaših poruka, već se osjećam bolje!! :D

...liječila sam vasculitis necroticans i wegener granulomatosis

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dadica31 prvotno napisa
    vasculitis necroticans i wegener granulomatosis
    Ajme ne znam za ovo, idem guglati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dadica31 (napisa):
    Sve mi je danas u deminutivima. (ispričavam se dada31 )

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dadica31 ne znam dali ću ti pomoći sa svojim problemom.Naime ja sam imala redovito 2.5 godine i tek tako je prestalo i bez hormonalne terapije nema ni M. Godinama pijem cyclo-progynovu i samo uz nju redovito imam M ali naravno nema folikula a samim tim ni ovulacije.Zahvaljujući merionalima reagiram dobro i idemo na IVF.Sada ne znam dali je isti problem kod nas ili ne,kod mene je dijagnoza primarna amenoreja.Nadam se da ćeš naći odgovore na svoja pitanja i da ćeš uspjeti doći do svog malog Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke, samo da vas ohrabrim,

nikad nije sve sasvim crno.
    Mojoj kolegici s posla su u 39-toj rekli da je ušla u menopauzu, hormoni su divljali, i da nikakva stimulacija neće pomoći da dobije vlastitu jajnu stanicu. uglavnom, budući je imala već jedno dijete, pomirila se sa sudbinom.
    Nekih pola godine nakon toga, u ciklusu nakon M koja je bila doslovno jedna kap krvi ona je ostala prirodno trudna. A otišla je kod dr da joj da dabrostone da dobije M, bilo kakvu, jer opet nije dobila M.
    Kad je poslije slučajno srela svog doktora s MPO, on nije mogao vjerovati. Pitao ju je što je učinila. Apsolutno ništa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moram priznati da ne znam nista o svim tim dijagnozama koje pominjes i kosa mi se dize na glavi pri samoj pomisli sto si sve morala proci ali citajuci tvoj topic palo mi je na pamet da bi mozda ipak trebala pokusati barem jedan IVF stimulirani da vidis da li ces i kako reagirati na stimulaciju pa tek onda krenes u postupak sa doniranim jajnim stanicama.Mozda da se barem narucis za razgovor kod dr. Lucingera ili dr. Radoncica da vidis sta ce ti reci.U svakom slucaju nadam se da ces uskoro naci pravo rjesenje za sebe i da ces nam jednom ovdje staviti svoju trbusastu slicicu .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga dadice držim fige da se tvoji snovi ostvare!

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidim da dadi svi tepaju pa ću i ja. Sretno, dadice!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam prijateljicu - koja je ostala u drugom stanju, s dijagnozom "nikad". PRVI sin je u srednjoj školi. poslije se udala (s istom dijagnozom, jer ono prvo je bilo "slučajno")... drugi sin je u osnovnoj ...

držim ti palčeve, a ako iz nekog razloga rezultat ne bude očekivan - sigurno ćeš usrećiti neko malo biće...

curica koju su moji prijatelji posvojili - postala je moja velika ljubav u samo nekoliko dana. i nikad mi nije palo na pamet da ju ja nisam rodila. ali mi je palo na pamet kako bi bilo divno da je - moja...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sorciere

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure, hvala vam još jedanput!!! Super ste stvarno!!

Nakon bediranja za vikend, opet imam mali osmijeh na licu!!

Molim vas da me još uputite kako doći do dr.Radončića. Neki kontakt broj, adresa?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za dr. Radončića nazovi Polikliniku Vili na tel: 01/4846-060.
    Sretno!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretno draga i javi kako je proslo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kako dobro jutro!!!!

Još danas ću nazvati i nadam se da ću uskoro na pregled. Jučer sam dobila nalaz hormona....prema mojem mišljenju nije obećavajuć... FSH-131,05 i LH-124,17, ali ne gubim nadu.
    Malo sam pročitala o dr.Radončiću pa sam puna nade!!

Javit ću vam novosti!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zaboravih...

Kolke su cijene...za pregled, konzultacije, ostalo... da se znam pripremiti!

thx

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo i ja sam jedna od onih kojima je dijagonsticirana primarna amenoreja.
    nakon godina na cycloproginovi i dabrostonima da bi uopće imala M
    kad sam se već pomirila s činjenicom koju su mi doktori još kao 18-godišnjakinji saopćili da nikad neću imati dijete, ostala sam trudna
    i danas imam predivnog dječaka od 3,5 g
    čuda postoje, ne odustaj od cilja!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dogovoren termin!!

29.10. u 18.00 sati! Jedva čekam!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretno i da nas uskoro obraduješ jednim malim

Tayra avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Draga Dada31 (i ostale curke) nova sam ovdje, ali osjećam potrebu da se javim i da ti zaželim puno sreće i pošaljem puuuuuuuuuunoooooo vibra!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Blekonja, dobro došla!
    Ak je to tvoj mačak, ja bih ti ga rado ukralaaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

dada31 s nestrpljenjem cekam novosti.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

:D :D :D Hvala vam od srca na dobrodošlici, a mačak je dijelom moj dijelom lutalica (obrađena fotka)!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage curke, samo da vas obavijestim...

..naime, jučer sam dr.Radončiću mail-om poslala svoje nalaze FSH i LH i tražila mišljenje. Jutros sam dobila odgovor da nažalost nisu dobre vijesti. Preostaje mi eventualno donacija jajne stanice. Znači...mogu se lagano spremati u Prag.
    Svejedno ću otići do njega u dogovorenom terminu da me malo više uputi u cijelu proceduru.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dada31, sretno ! Iskreno, ja sam mislila da će ti dr. reći tako nešto jer doktori nerado stimuliraju žene s FSH-om već oko 20-tice. Dok čekaš odlazak kod dr. Radončića, pročitaj ovaj topic o Pragu, iskustava već ima, a i trudnoća relativno dosta .

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=65418

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nadala sam se da ce ipak biti drugacije ali bar znas sta ti je ciniti i neces gubiti vrijeme.Zelim ti svu srecu u Pragu i da ti uspije od prve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dada31, čuda su uvijek moguća (znamo za jedno na Rodi), ali nemoj gubiti vrijeme - pravac Prag, to ti je i moj savjet. Sretno, to su uhodani putovi, uključi se dolje na topic i cure će ti pomoći !

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem inu. Idi lijepo dr. Radoncicu da ti fino sve objasni, procitaj topic o donaciji stanica i Pragu i kreni! Sretno!!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

dada31 baš mi je žao , ali ako imaš ikakvu drugu mogućnost (a vidim da ti cure savjetuju Prag) probaj sve!!!! držim fige pozz.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da razrješim misteriju - ta cura koja je zatrudnjela s toliko visokim FSH-om - meni je poznata s podforuma Posvojenje jer je tamo svima pomagala i zatrudnjela je slučajno (ona nije liječila neplodnost), ako sam dobro shvatila, tj. ona je već bila mama jedne posvojene curice kad je ostala trudna neočekivano, dok se nadala drugog posvojenju, pretpostavljam na nadomjesnoj terapiji, ali nije nam pisala detalje. Sad ima dvije curice.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tako je, Ina, sjedi - pet!
    Zatrudnjela sam uzimajući Trisequens (više godina), a trudnoću sam ustanovila u 8. tjednu, slučajno, kad sam otišla na pregled htijući razgovarati o Activelle-u jer mi je menga sve više išla na živce .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Samo da napomenem - moja prerana menopauza dio je obiteljskog srebra (baka, sestra). Iako je i sestra nakon prvog poroda dobila vrlo visok FSH i dijagnozu menopauze, uletjela joj je jedna jedina iznenadna (spontana) menga i - druga trudnoća. Od tada je "opet" (već 7 godina) u menopauzi.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga Čokoladice (da i ja malo tepam), i više nego me veseli to što znam da ipak ima nade.
    Mene su već skinuli sa Trisequensa (nakon 7 godina) i sad sam na Femostonu conti. Kolko je tebi menga išla na živce tolko meni fali, jer se loše osjećam od ovih hormona. Al dobro...nema veze. Bitno da ja krećem dalje.
    Počela sam na postu "posvajanje", a možda tamo i završim i nakon Praga (bilo uspješno ili neuspješno). Samo sam htjela još provjeriti dal sam ispucala sve mogućnosti.
    Veselim se odlasku dr.Radončiću, poslala sam mail u Prag i nadam se sretnom završetku.

Svim curkama šaljem veliku pusu!! Stvarno mi puno znači vaša podrška! Odmah se osjećam bolje.
    Izvještaj slijedi...nadam se uskoro!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dada31, iskreno se nadam da će nešto od ovih mogućnosti upaliti i to vrlo skoro

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Dada31, iskreno se nadam da će nešto od ovih mogućnosti upaliti i to vrlo skoro
    x

marija35

Početno

haj
    je li ova tema jos ziva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •