dakle radi se o poklonu za djete koje nije iz kruga obitelji i bliskih prijatelja... ali jako nam drago djete
dakle radi se o poklonu za djete koje nije iz kruga obitelji i bliskih prijatelja... ali jako nam drago djete
habine društvene igre u MUlleru na trgu - manje cca 75 - 100 kn
Puzzle
oprez!:
L je za ovaj rođendan dobio zlatnu ribicu i malu kuglu akvarij, malo ukrasnog pijeska, jednu plastičnu biljčicu i hranu - bio je ekstatičan
ne preporučujem zato jer je danas plakao ko ljuta godina kad je ribica zaplivala leđno![]()
Jan je lud za tom četkicom. Ali... ne dam. 79kn mi previše za četkicu kojoj se ne mijenja glava :/Mukica prvotno napisa
I ja bih, na njegovom mjestuImga prvotno napisa
a što se desilo ribici?
a tko će znat...tanja_b prvotno napisa
![]()
ili je već bila bolesna kad smo je dobili
ili joj nije pasao boravak u vrećici cca pol dana (od kad je kupljena do kad smo je otpakirali kad smo stigli s proslave)
ili joj je L previše hrane usipavao (on misli da je ovo bilo ključno)
ili ja nisam nešto dobro napravila kod pripreme vode
vidiš, a L ih uopće ne doživljavaMima prvotno napisa
kate, treba nam malo više inputa, barem spol za početak, i neki opći interesi
Mi smo nedavno za peti rođendan odneli nekog spajdermena na motoru. Bila sam očajna ali je to bila dečakova najveća želja pa sam još duplo toliko potrošila na Knjigu najlepših bajki da bar malo ublažim (moje) gađenje na spajdermena.
ih, sad vidim "dečko" u naslovu![]()
zanemarite me
Playdoh, neki set za decke (npr. Spuzva Bob).
Kofercic sa alatom.
Play Doh klaun je recimo 130 kuna, a ima i jeftinijih Play Doh kompleta, npr. operacija.
Moonsand sa nekim kalupićima, moji obožavaju graditi dvorac, a koristimo i kalupiće za playdoh... Ali ako ste bili dragi mami dečkića, nakon ovoga više nećete![]()
ovo su sve ideje hvalevrijedne i kreativne, ali iz iskustva, kao mama skoro5godišnjaka njih najviše na svijetu vesele transformeri/spajderčuda/megabloks bića po mogućnosti iz drugih galaksija
a sve to se može naći za 50 do 100 kuna (ja jučer kupila nekog action mana za 50 kuna - -snižen sa 80)
možemo mi mantrat o kreativnosti ali na kraju krajeva njima je rođendan (sjetite se kakav je osjećaj dobiti piđamu za božić)
to i nije pravilo, vjerojatno kate zna i što dječak voli i što roditelji dopuštaju ( nije ni to zanemarivo)ninochka prvotno napisa
Kad bi moji dobili takve stvari, rekli bi: "Koja glupost!" (MM to zove ispiranje mozga)![]()
Ja sam jučer poklonila Play Doh klauna jednom 4.5 godišnjaku, i mislim da mi se baš svidjelo.
Još jedna ideja - slikovnica o učenju sviranja blok flaute, sa flautom - 99 kuna.
ni ja se ne bi složila
spiderman skuplja prašinu, batman također, a transformer ni ne znam gdje je
autići isto
viš, viš, moglo bi to na burzu, ali kad mi mama ode, srce bi je ostavilo da vidi kak prodajem djetetu igračke
ali to opet ne znači da je moj super/brijem/kreativan - nije
samo obožava društvene igre jer se još uvijek netko moras njim igrati
nemreš ga otpilit, nema argumenata![]()
i obožava biljke
i životinje
i mačeve i štitove i samostrele
pa se ti snađi
a kate će znati kakav je malac kojem ide na rođendan
Da, dečki vole akcijske figure, ali ima i malo kreativnijih, pa možeš slagati i kombinirati... Izabereš neke od legovih exoforce, pirake, bionicles... ima ih dosta u rangu do 100 kuna ako ste od akcije.
moj ima 90 posto svih playdohova, a sa figurama se vrlo kreativno igra. i još uvijek mislim da velika većina klinaca želi te gluposti za rođendan
Ovo je prekrasna slikovnica, ja sam je kupila Andreju za 4. rođendan jer je prije toga pričao da želi svirati flautuMima prvotno napisa
![]()
Rezultat - slikovnicu nije ni pogledao, a u flautu je dosad dvaput puhnuo. Ima vremena![]()
(ok, njemu je bio 4. rođendan, možda su petogodišnjaci napredniji)
Inače, ni moj se uopće ne pali na transformere/spidermane/bića iz drugih galaksija, interesi su mu posve realistični.
Moj bi ti Jan rekao da je to bez vezeninochka prvotno napisa
![]()
zmaj (onaj za puštanje na vjetru)
Jel prolaze kocke u toje dobi- ima i Lega nešto za te novce, mislim i drvenih- te su mi baš lijepe.
Ili neke dobre bojice+blokovi ili bojanke...
Legići (oni sitniji, ima poštara, vatrogasaca i sl. do 100 kn), Masa s Marsa (ima po cijeni od 70 kn i od 170 kn), 3D puzzle za sastavljanje kostura životinja (Oko pedesetak kn), teleskop, kompas, dalekozor, mikroskop, Geomag magnetići u Crtiću (ima ih raznih veličina i cijena)....
e da , mi imamo 3d ljudsku glavu s mozgom. super je i manje od 100 kuna al komplicirano dozlaboga :/
Ovo su super ideje, moram si zapisati, uglavnom sam zapela na Playdohu.MalaSirena prvotno napisa
To sam dobila od MM-a za 32. rođendanninochka prvotno napisa
i to po vlastitoj narudžbi
trebam li se zabrinuti?
Ima u Crtiću i 3D puzzle ljudsko srce, a mislim da sam negdje (Škrinjica?) vidjela ljudski torzo i trebaju se slagati organi (to je moj htio sebi kupiti).
ninochka prvotno napisa
Samo bih dodala da je moj isto nadobivao Transformera 4 komada, svi različiti i pilao je prije toga da ih hoće, bio beskrajno sretan kad ih je dobio, a na kraju se uopće s njima ne igra(dok, recimo, divan ručni sat s Tomicom nosi gotovo svakodnevno, a debelu vestu je htio oblačiti na +18
, a i crocs s Tomicom obožava).
Imam ja i torzo s organimaMalaSirena prvotno napisa
![]()
(i Andrej se njima rado igra)
Hvala![]()
I ja sam razmišljala o četkici za zube, spajdermen ruksaku, teleskopu..
Muž mi veli nemoj nikad pokloniti teleskop jer nedaj bože da djete okrene prema suncu pa oslijepi... ruksak dečkima valjda ništa ne znači..a četkica navodno ima kratkotrajan efekt...knjigu s frulom imamo mi da nam skuplja prašinu...
mislim da bi i njega najviše oduševio "spajderman na motoru" ako ga već nema (vjerojatno ima)
mislim da ću odabrati golf..
koja društvena igra je za tu dob?
Memory, Covjece ne ljuti se, neke puzzle, ...kate prvotno napisa
XElly prvotno napisa
ili npr. hlapićeva abc pamtilica, višestruko isplativa
mi se još igramo i sa Gavranom - voćnjakom, Zmajevima oko vulkana (oba haba), Lujom zujom, onim slonićem koji puše leptire, monstertopia (TL), domino, crni petar...Elly prvotno napisa
loptu, djecji set za badminton, veliki set pastelnih ili drvenih bojica u sto vise nijansi
Naš je koštao oko 300 kn. Za mog bi bio pun pogodak nešto od slikarskog pribora. Nedavno je izjavio da će biti slikar i crta li ga crta. A voli i knjige. Spajdrmeni, ekšnmenovi i ostali ga uopće ne zanimaju, nemamo ni jednog.Elly prvotno napisa
I nasa zenska varijanta, na Winxice.franica prvotno napisa
![]()
masa s marsa? nećak je to tražio, a pojma nemam što je to, ni gdje ju naći?MalaSirena prvotno napisa
U Turbolimaču odmah uz one kojekakve Play Doh.krofnica prvotno napisa
aha..to je dakle neka masa za modeliranje??
ja sam mislila da ima veze s onim miševima na motorima što se vrti na tv-u..
hvala puno.
Ono su Bikeri s Marsa i nalaze se obično gdje i druge akcijske figurice tipa Power Rangers, Ninja Turtles i sl.krofnica prvotno napisa
![]()
Mi smo u petak proslavili 5. rođendan, kad sam ga pitala što želi, rekao je ninđe na motoru, ali budući da jako voli munjevitog jurića pitala sam ga da li možda želi njega i odabrao je jurića pa sam mu u Kauflandu kupila onaj mega block jurić na piston cupu..jako mu se dopalo pa je rekao da bi i ostale aute pa je tako od moje seke i mojeg zaručnika dobio još i sanju i šlepa sa garažom, on i stariji brat igrali su se s time cijelo popodne. Sanja je došla 50 kn, a Jurić i Šlep po 90 kn. Inače je dobio i dva Lego Bionicle za slaganje...premali je da bi to mogao složiti pa smo mi to umjesto njega, ali se zato puno igrao s tim![]()
Moj Fran ima 5,5 godina i stvarno se voli sa svačim igrati. Probaj ispipati što dijete voli, barem približno.
Evo neki prijedlozi:
-dinosauri- knjige, gumeni primjerci, set za iskapanje istih(TL)
-vitezovi- legići na tu temu, komplet raznoraznih viteza u oklopu, knjige o srednjovjekovnim čudesima
-globus, sve o svemiru, zemlji, njenom nastanku i ostalim otkrićima
- naravno da su to i nindže, spiderman-i, power rangeri (to ti je možda komplicirano jer ne znaš kojeg junaka već ima a kojeg nema)
- knjige raznorazne, učilice, mozgalice i sl.
- puzzle
- željeznica, pista za trke auta, garaža za autiće
- transformeri- njih obožava i stvarno postoje svakakvi u ponudi
-auti na daljinski, isto i avioni
-ručni sat
- netipično muške igračke ali su nam u zadnje vrijeme in:
kuhinja i posuđe,
kolica za trgovinu i blagajna, vaga za tržnicu sa pripadajućim voćem i povrćem
lutka i sto čudesa uz nju- tuta, platnene pelene, pribor za hranjenje, kolica...
Najnovija igračka nam je set za igranje liječnika- ultramega sretan je zbog njega- imaš u Mulleru krasan set za 100 i sitno kuna
I da naravno, društvene igre i raznorazni setovi plastelina, kolaž i razne vrste škara za neobične oblike.
Monopoly junior je npr. super.